• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar ltfn yazimi okuyup bana yorum yazarmisiniz? Okdr doldumki :(

Şüphelerin varsa yapamazsin zaten. Aynı ülkenin içinde farklı şehirlere giden insanlar bile adapte olamiyo bazen. Benim anlamadığım neden İstanbul ısrarı? Orda yaşamak ne kadar gösterişli gelse de cidden zor bi yer. Bi sene yaşadım ama ankaraya nasıl kaçtığımi bilemedim. Ankara, Ankaranin çevre illeri ya da Akdeniz ya da batı illerimiz artık çok güzel merkezleri var. Kasaba da çalışsa bile merkezde yaşabilirsiniz. Ama dediğim gibi zorlanacaksiniz göze alabilir misin?

Tsk ederim yorumun icin. Neden istanbul diye sormussun. Söyle aciklayim tayinlik dönemi vardi seceneklerin arasinda yani puanin yettigi yerler dogu, ic anadolu ve istanbul vardi. Benimde hani hayalimde hep büyüksehirlerde yasamak vardiya o yüzden istanbul dedim. Aslinda biz en basindan beri batida yasamak istiyorduk izmir, antalya gibi. Buralara puani yetmedigi icin gidemedi. Istanbulda yasamak evet zor ve zormus. Bende calisirim dedim ona, ikimizde fedakarlik yapip orta yolu bulalim dedim ona. Sonucta ben onun icin büyük bir fedakarlik yapcaktim ailemden, isimden, dogup büyüdgüm yerden onun icin vazgecip gidecektim.

sevgilinde haklı sende..yalnız almanyadaki ortamınızı istanbulda kira oranları çok çok yüksek yerlerde bulursunuz anca onada yine öğretmen maaşıyla imkansız..istanbulun bazı semtleri var ki o kasaba dedıgınız yerde olsaydım dersınız burda yasıyacagıma..Sizin iş biraz kritik..her mutsuzlugunuzu evlenirseniz eşinize baglarsınız..Bende istanbulda yasadım hep evlendım esımın işi dolayısıyla doğunun en dibine geldik..sıfır imkan bi adres sorsam çogu ınsana ıkı üç kere hıı dıyorum dillerini bile anlamıyorum,gezmek diye bişey yok sıfır sosyal hayat ve terör belası! butun gün evdeyim ama ben mutluyum bak saat kac oldu hala gelmedi eşim ve ben 4 gözle onu bekliyorum sırf gelicek diye..eşim hep sıkıldın mı dıye soruyor ama ben gercekten sıkılmıyorum ..Gercekten gidebilirsiniz deseler 1 gün dahi kimsenın durmayacagı yerdeyim ama eşim burda emekli olucam dese hayırlısı der asla üzülmem.. Bence yasayacagınız sorunlara karsı sevgınız sızın tum sorunları asmanıza yeterlı olur mu buna emın olun..

Tsk ederim yorumn icin.
Belki türkiyede yasayan icin kolay olabilir doguda yasamak veya baska biyerde. ama benimki cok farkli yurtdisinda yasadigim icin böyle yerlerde yasamaya korkuyorum doguda fln. Her insanlarin düsüncesi tabi farkli. Sen nerde yasiyorsun suan? Ben istemis olsam bile ailemin gönlü pek yok. Onlarin kalplerini kiramam sonucta, onlarda biyerde mutsuz olacaklarsa bende üzülürüm. Diger taraftanda su var babalar zitlasti. Isin basinda onun babasi sart kostu "kizinin geldigi zaman yasadigi sehiri unutacak, baba evini unutacak, oriya gidemiyebilir, göndermeyiz vs. Ailemde bunu duyunca haliyle sinirlendi. Bende iki arada biderede kaldim. Diger taraftan erkek arkadasim baski, tehdit eder gibi carem yok burdan cikamiyacam, caresizim diyor. Caresiz oldugumuz icin baska insanlarla evlenecegiz ozmn diyor.

hersey tabiki maddiyat degil, skintida cekeriz, mutluda oluruz mutsuzda evlenince, gelecegin bize ne gösterecegini hic bilemeyiz, hic birseyin garantisi yok. Ama ben ona büyük bir fedakarlik yapiyorum, isimden, ailemden, dogup büyüdügüm yerden onu sevdigim icin herseyimden vaz gecip gidicem. Onun yaptigi fedakarlik nerde? Ben rahatima düskün bir insan degilim, ki öyle olursam bile herkesin düsüncesi, yapisi farkli. Ben yurtdisinda yasadigim icin belki kasaba gibi biyerde bogulurum gibime geliyor. sonucta orda hicbirsey yapmicam, yapamicam benim düsüncem böyle. Büyüksehirlerde daha mutlu olurum/oluruz diye düsünüyorum. Ben ondan hic birzmn vazgecmiyorum, vazgecmekte istemiyorum ama o herzmn birseyi sorun ediyor. tehdit eder gibi konusuyor. Seni vermezlerse baska insanlarla evleniriz, sehir benden daha önemli gibi vs. Diger taraftan ben gitmek istesem bile ailem var, Ailem beni oriya göndermek istemiyor sebep ise, isin basinda onun babasi bize/aileme sart kosmustu "kizinin geldigi zaman yasadigi sehiri unutacak, baba evini unutacak, oriya gidemiyebilir, göndermeyiz vs. Ailemde bunu duyunca haliyle sinirlendi. Babalar zitlasti diyelim
Benim eşimin aileside demişti evlenince bizde kız babaevine gidemez diye :) seneden seneye belki üç senede bir göndeririz. Bizde gelin ailesini unutur evlenince demişlerdi :) ne mi oldu.. Elbette ailem aşırı üzüldü ama ben her ay gidiyorum. Her istediğimde gidiyoruz. Eşimde bitiyor iş. Benim kocam ne derse o olur. Babasının dediği vız geldi tırs gitti :)
Ben fikirlerine saygı duyuyorum tatlım.
Ama ben herşeye rağmen giden kişi olurdum. Bende fedakarlığın en fazlasını yaptım. 25 yılımı bırakmak dile kolay! Eşimin yaşadığı şehire geldim diye onu fedakarsız görmedim.
Ama sen cidden fikrini belirlemişsin farkında değilsin. Kararsız değilsin. Gitmek istemiyorsun. Saygı duymak gerek elbet. İşiniz zor ikinİzinde. Daha çok sallanırsınız ikiniz gibime geliyor. Birden bırakabilir misiniz birbirinizi bilmem ama çok üzüleceğe benziyosunuz ikinizde. Umarım herşey gönlünüzce olur. Elbet bi çıkış yolu vardır herşeyin.

Yurt dışındaki imkanlarınızın Türkiye'deki imkanlarınızdan çok yüksek olacağı aşikar, hele ki Almanya'da. Öncelikle burada ne iş yapacaksınız? Eğer birkaç yıl çalışmamanız sorun değilse evlendikten sonra müsait bir zamanda, hazır olunca eşinizin tayinini yaptırabilir, bu sürede evliliğin tadını çıkarabilirsiniz. İstanbul'a gelmemekte haklı çocuk. Burada öğretmen maaşı ile ev geçindirmek bir kasabaya göre daha zor. Ev kirası gelirinizi baltalar resmen. Şunu da düşünün gözünüzü karartıp "nereye istersen gelirim." diyememişsiniz. Ne kadar seviyorsunuz, tanıyorsunuz ve istiyorsunuz bir tartın.

Benim eşimin aileside demişti evlenince bizde kız babaevine gidemez diye :) seneden seneye belki üç senede bir göndeririz. Bizde gelin ailesini unutur evlenince demişlerdi :) ne mi oldu.. Elbette ailem aşırı üzüldü ama ben her ay gidiyorum. Her istediğimde gidiyoruz. Eşimde bitiyor iş. Benim kocam ne derse o olur. Babasının dediği vız geldi tırs gitti :)
Ben fikirlerine saygı duyuyorum tatlım.
Ama ben herşeye rağmen giden kişi olurdum. Bende fedakarlığın en fazlasını yaptım. 25 yılımı bırakmak dile kolay! Eşimin yaşadığı şehire geldim diye onu fedakarsız görmedim.
Ama sen cidden fikrini belirlemişsin farkında değilsin. Kararsız değilsin. Gitmek istemiyorsun. Saygı duymak gerek elbet. İşiniz zor ikinİzinde. Daha çok sallanırsınız ikiniz gibime geliyor. Birden bırakabilir misiniz birbirinizi bilmem ama çok üzüleceğe benziyosunuz ikinizde. Umarım herşey gönlünüzce olur. Elbet bi çıkış yolu vardır herşeyin.

Bilmiyorumki belkide verdim kararimi ama farkinda deglim senin dedigin gibi. Okadr cok söyledilerki yapamazsin, yasiyamazsin diye etrafimdakiler. bir baskasiyla ne onu, nede kendimi düsüne biliyorum. Üzülüyorum. Kendimede üzülüyorum onada. Gecenlerde konustugumuzda bana beni anlamiyorsun, ne kdr caresiz kaldigimi, ne kadr daraldigimi birde okdr yalnizim dedi, daha sonrada doluktu, gözyaslarini sildi bana göstermek istemedi. Böyle sorunlarin öncesindede bazi tartismalarimizda olmustu. Kafami cok seyler karistiriyor aslinda benim. Hep aklinin kösesinde baska insanlarla evleniriz muhabbeti var bu benim canimi cok skiyor, kafami karistiran bu. Onada bunu sorunca neden hep bunu konusuyorsun diye, en kötü ihtimali, en kötü caresizligi göz önünde bulundurmamiz lazim diyor. Bilmiyorumm :(

Canım Allah yar ve yardımcınız olsun bir velim Almanya'da hemşireymiş evlenip gelmiş istanbula dört çocuğu var gayet te mutlu eğer seviyorsan evlen tabii ki kasaba da canın sıkılabilir belki çalışamazsın ama geçinmeniz küçük yerde kolay olur çocuğunuz olursa sen bakarsın büyük şehirde olsanız çalışırdın ama bakıcı derdi masraflar zorlar belki ilde oturup iş için kasabaya gidebilir eşiniz kalbinizin sesini dinleyin en doğru kararı kendiniz verebilirsiniz aklıma geldi şimdi istihare de yapabilirsiniz Allah hakkınızdan hayırlısını versin selam ve dua ile

Yurt dışındaki imkanlarınızın Türkiye'deki imkanlarınızdan çok yüksek olacağı aşikar, hele ki Almanya'da. Öncelikle burada ne iş yapacaksınız? Eğer birkaç yıl çalışmamanız sorun değilse evlendikten sonra müsait bir zamanda, hazır olunca eşinizin tayinini yaptırabilir, bu sürede evliliğin tadını çıkarabilirsiniz. İstanbul'a gelmemekte haklı çocuk. Burada öğretmen maaşı ile ev geçindirmek bir kasabaya göre daha zor. Ev kirası gelirinizi baltalar resmen. Şunu da düşünün gözünüzü karartıp "nereye istersen gelirim." diyememişsiniz. Ne kadar seviyorsunuz, tanıyorsunuz ve istiyorsunuz bir tartın.

Is konusu ben burda devlet yerinde asistanlik yapiyorum, belki almanca tecrümanligina girebilirim diye düsündüm, yada bir büroda, devlet yerlerinde, avukatlarin yaninda asistanlik yaparim diye düsünüyordum. Evet neriye istersen gelirim diyemedim bunun farkindayim cünkü kendime göre düsüncelerim var. Nerde mutlu olurum, nerde mutsuz oluruz diye.
Diger tarafta ailem var. Onlarin rizalari yok pek. Bana nekdr deselerde senin arkandayiz uzaga gitmemi istemiyorlar. Diger taraftan babalarin zitlasmasmasi. Onun babasi isin basinda sart kosmustu. kiziniz yasadigi sehiri unutacak, gidemiyebilir fln diye.

evlenmek için ülke değil, şehir bile değiştirdiği için mutsuz olan kadınlar var bu forumda. bana kalırsa aşk için bu kadar fedakarlık yapmaya gerek yok. sonunda mutsuz olduğunda gözün aşık olduğun adamı dahi görmüyo. ben sevgilimi uzaklardan yanıma çağırmaya cesaret edemezdim, gelmese de suçlayamazdım.
işin garip tarafı, o adam tayinini istanbula aldırsa tüm sorunlar çözülücekmiş. ülkesini değiştiren, farklı bi kültüre yerleşen, ailesini dostlarını bırakan sen olucaksın ama o bi istanbula bile gidemiyo. parayı bahane etmesi de anlamsız çünkü sen de çalışıcaksın. çalışmasan bile öğretmen maaşıyla istanbulda 2 kişi geçinebilir ki.
üzgünüm ama sendeki cesaret sevgilinde yok. hiç trip falan atmasın beyfendi

Canım Allah yar ve yardımcınız olsun bir velim Almanya'da hemşireymiş evlenip gelmiş istanbula dört çocuğu var gayet te mutlu eğer seviyorsan evlen tabii ki kasaba da canın sıkılabilir belki çalışamazsın ama geçinmeniz küçük yerde kolay olur çocuğunuz olursa sen bakarsın büyük şehirde olsanız çalışırdın ama bakıcı derdi masraflar zorlar belki ilde oturup iş için kasabaya gidebilir eşiniz kalbinizin sesini dinleyin en doğru kararı kendiniz verebilirsiniz aklıma geldi şimdi istihare de yapabilirsiniz Allah hakkınızdan hayırlısını versin selam ve dua ile

Cok tsk ederim, cok sagol canim. Amin ins hakkimizda hayirlisi neyise o olsun diyorum. Seviyorum ama o cok sorunlar cikariyor, sinirleniyor, anlayisla karsilamiyor hic birseyi, dikine gidiyor, öfkeleniyor. Istemese bile kalbimi kiriyor, beni üzüyor. En son konustugumuzdada sen beni anlamiyorsun, caresizim dedi ve daha sonrada doluktu, gözyaslarini sildi, bana göstermek istemese bile. Okadar doldumki anlatamam. Bir yandada ailem var, pek rizalari yok, nekdr benim üzülmemi istemeseler bile gönül rizalari yok. Sonra onun babasinin sart kosmasi fln. :(:(

Is konusu ben burda devlet yerinde asistanlik yapiyorum, belki almanca tecrümanligina girebilirim diye düsündüm, yada bir büroda, devlet yerlerinde, avukatlarin yaninda asistanlik yaparim diye düsünüyordum. Evet neriye istersen gelirim diyemedim bunun farkindayim cünkü kendime göre düsüncelerim var. Nerde mutlu olurum, nerde mutsuz oluruz diye.
Diger tarafta ailem var. Onlarin rizalari yok pek. Bana nekdr deselerde senin arkandayiz uzaga gitmemi istemiyorlar. Diger taraftan babalarin zitlasmasmasi. Onun babasi isin basinda sart kosmustu. kiziniz yasadigi sehiri unutacak, gidemiyebilir fln diye.

Babaların zıtlaşması konusuyla ilgili olarak çocuk size o güveni verdiyse babasının ne dediği çok da önemli değil. Hele ki öğretmen, tayin ile zaten babasından uzak bir şekilde başka şehirde hayat sürecek veya sürebilir. İş kısmına gelince de, gelirseniz, kasabada uygun zamana kadar çalıştıktan sonra istediğiniz şehire tayin için çabalayabilirsiniz ve sonra çalışmaya başlayabilirsiniz. En önemli konu eşiniz olacak kişiyi iyi tanımanız, çok sevmeniz önemli değil yeterince sevilmeniz önemli, değer görmeniz önemli. Uzaktan ilişkilerde insanlar bazı taraflarını daha rahat gizleyebiliyor bilinçli veya istemdışı. Çok dikkatli adımlar atın lütfen.

evlenmek için ülke değil, şehir bile değiştirdiği için mutsuz olan kadınlar var bu forumda. bana kalırsa aşk için bu kadar fedakarlık yapmaya gerek yok. sonunda mutsuz olduğunda gözün aşık olduğun adamı dahi görmüyo. ben sevgilimi uzaklardan yanıma çağırmaya cesaret edemezdim, gelmese de suçlayamazdım.
işin garip tarafı, o adam tayinini istanbula aldırsa tüm sorunlar çözülücekmiş. ülkesini değiştiren, farklı bi kültüre yerleşen, ailesini dostlarını bırakan sen olucaksın ama o bi istanbula bile gidemiyo. parayı bahane etmesi de anlamsız çünkü sen de çalışıcaksın. çalışmasan bile öğretmen maaşıyla istanbulda 2 kişi geçinebilir ki.
üzgünüm ama sendeki cesaret sevgilinde yok. hiç trip falan atmasın beyfendi

Tsk ederim cnm.
Evet cok haklisin dediklerinde. Hep ben bilirim kafasinda. Simdi gittigi yerden 3 veya 5 seneye cikamicak. Tayin döneminde ona kasabali olan yeri yazma, orda yapamayiz demistim. bana verdigi cvp buydu yaparmisin, yapamazmisin görecegiz demisti. Sonucta ne oldu ben hakli ciktim. Diger taraftan ailem var, rizalari yok, hele kasabali olan yere göndermek istemiyorlar ben istesem bile. Onlara saygim sonsuz, üzülmelerini istemiyorum. Diger taraftan onun babasinin sartkosmasi ve erkek arkadasimin beni tehdit eder gibi, caresizim gelmezsen baska caremz olmadigindan baska insanlarla evlenmemiz kaliyor demesi.

Merhaba kizlar, aklim cok karisik, lütfen bana yardimci olun, bir akil verin, ne yapiyim, okdr doldumki :KK43:
Cocuklugumdan beri sevdigim birsi var, türkiyede yasiyor - ic anadolu, ayni memleketliyiz. Ben yurtdisinda yasiyorum. Sevdigim o cocuk benimle evlenmek istedigini söyledi. Kendisi sinifögretmeni. Mesleginin yüzünden kasaba/köyde yasamak zorunda. Kendisi 28 yasinda bende 24. Ilk baslarda onun yurtdisinda yasar, yapar, alisir diye umut etmistim. Daha sonra düsündüm almanca ögrenmesi lazim, kültür farki, meslegi, arkadaslari vs. olmaz yapamaz dedim. Kendiside zaten yurtdisini hic istemiyormus, istese bile - yurtdisina geldigi zaman mesleginden istifa etmesi gerekiyormus bunu ne kendisi nede ben istiyorum - sonucta bunun vebalini alamam onuda düsünüyorum. Onun icin gercekten zor bir durum. Benim tr gitmemi istiyor. Benim herzmn trde hayalim büyüksehirlerde ist. izmir vb. gibi yerlerde yasamak vardi - cünkü nasil burda calisiyorsam, oralardada calisirim, iyi bir yasantim/yasantimiz olur diye düsünüyordum.
Tayin dönemi zamani vardi, ozmnlar istanbula tayinini aldirabiliyordu - ama beni dinlemedi, orayi yazmadi. Benim istemedigim kasabali olan yeri yazdi - sebep ise istanbulda yapamazmis maddi sorunu - bende ona calisirim diye söylemistim. Sonucta evlenince her zorluklara, sikintilarla karsilasabiliyoruz. Daha sonra istemedigim o sehire tayinini aldirdi ve gitti. Ailemde beni oriya vermek istemiyorlar, aslinda ailem beni tr hic vermek istemiyor. Sen bilirsin, biz karismayiz deselerde rizalari pek yok. Ben ama ne sevdigimden vazgecebiliyorum nede ailemden ve yasadigim yerden. Sonucta bende burda calisiyorum güzel bir isim var (Devlet yerinde asistanim), rahatim. Her ülke arasindada iyi ve kötü yönleride var. Yurtdisinda calismazsan bile devlet sana para veriyor vs. Hersey para degil ama, yasama sarti vs. ve tabiki aliskanliklarim var. Etraftanda tanidiklar, arkadaslarim fln sen trde yapamazsin, alisamazsin diye diye aklimi karstirdilar iyice. Gercekten yapamazmiyim fln diye bir korku girdi. Ailem seni versek bile iyi yerlerde yasamani istiyoruz diyorlar. Erkek arkadasim simdi bana cok sinirli, sen beni degil sehiri seciyorsun diyor. Bende ona ben istesem bile ailem istemiyor diyorum Ve ona istanbula tayinini aldir, ikimizde fedakarlik yapalim mutlu olalim diyorum, hemide ailemin gönlü olur. Beni basindan dinlemedigi icin (yani ozmn tayin dönemi istanbulu yazmadigi icin) simdi bu kasabali olan yerden nezmn cikacagi hic belli degil, 3 sene mi 5 sene mi hic belli degil. Sen beni anlamiyorsun, cok caresizim diyor. Ne olacagini, ne yapacagimi hic bilmiyorum. Kasabali olan yere gitsem bile orda belkide mutlu olamam, calismicam, sonucta kücük biyer vs. tüm aklima binbirtürlü sorular geliyor. Erkek arkadasim diger taraftan bana baski yapiyor. Beni korkutuyor. Seni vermezlerse, benim burdan nezmn cikacagim hic belli degilse, nezmna kadar beklicez, ne degisecek, hic birsey degismiyecek, caresizim diyor. Simdi ise aramiz acildi kac gündür hic konusmuyoruz. Bende cok caresizim :KK43: günlerdir hic birsey yemiyorum, cok üzülüyorum. Binbir türlü sorular aklimi kemiriyor. Sonucta o ordan cikamiyor, aileminde gönlü yok - buda demek oluyor ki farkli insanlarla evlenmemiz.
Yazimi okuyup ve yorum yazdiginiz icin cok tsk ederim...
Tatlım evet haklı olabilirsin ama bu konuda yine sana yardımcı olacak tek kişi kendin cevap sende kalbinin sesini dinle eğer onunla her yol mübah diyorsan neden yapamayasin şehrinden de kendindende ödün verirsin şayet degiyorsa

Madem istanbulda yapa.azmis, buyuk sehirlerden baska birisini yazsaymis.Sanki tum fedakarligi sizden bekliyor gibi..

Tayin döneminde sadece dogu tarafi, ic anadolu ve istanbula puani yetiyordu. Oyzdn benim istedigim istanbul vardi oda ic anadoluda biyeri yazdi, nekdr yazma, orasi olmaz dedigim halde orayi yazmisti, daha sonrada olur mu olmaz mi görecegiz demisti. Sonucta ne oldu hic birsey olmadi, kafasina göre takildigi icin hep, ben hakli ciktim sonucta..

Tsk ederim cnm.
Evet cok haklisin dediklerinde. Hep ben bilirim kafasinda. Simdi gittigi yerden 3 veya 5 seneye cikamicak. Tayin döneminde ona kasabali olan yeri yazma, orda yapamayiz demistim. bana verdigi cvp buydu yaparmisin, yapamazmisin görecegiz demisti. Sonucta ne oldu ben hakli ciktim. Diger taraftan ailem var, rizalari yok, hele kasabali olan yere göndermek istemiyorlar ben istesem bile. Onlara saygim sonsuz, üzülmelerini istemiyorum. Diger taraftan onun babasinin sartkosmasi ve erkek arkadasimin beni tehdit eder gibi, caresizim gelmezsen baska caremz olmadigindan baska insanlarla evlenmemiz kaliyor demesi.
ya benim ex sevgili gibi aile lafından dışarı çıkmayan bi adam sanırım bu. babaya noluyomuş afedersin ama.
kötü etkilemek istemem ama ben olmuyosa zorlamazdım. kendisin hiçbişiy için çabalamıycak ama sen herbişiyinden taviz vericeksin? yok öyle bi dünya :D

zaten onlarin gönülleri olmadigi icin birseyde diyemiyorum, erkek arkadasimda sinirlendigi zmn iyi ozmn onlarin istedigi kisiyle evlen diye baski yapiyor :KK43:
Sen de her şeyini bırakıp gideceksin sırf onun için. Karakteri düzgün biri olsa sana bu baskıyı yapıp işini zorlaştırmaz. Çok pişman olursun bak, şurada binlerce kadın üye var, bir tanesi de çıkıp ''İyi ki aileme karşı geldim, her şeyi arkamda bıraktım ve evlendim eşimle, mükemmel bir erkek her şeyden vazgeçtiğime değdi'' diyor mu

Nereye istersen gelirim denmiyor zaten.
İnsan kendi hayat şartlarını,yapabilirliklerini tartarak karar vermeli.
Eğer herşeyden vazgeçerek giderseniz , bu fedakarlık zamanla sizi mutsuz edebilir.
Evlilik kolay değil hiç kolay değil.
Madem sizinle evlenme düşüncesi vardı ortak karar alarak bir yere gitseydi.
Sizin hiç istemediğiniz birşey yapıp sonra da ikna etmeye çakılması hiç doğru değil.

Ailenizi ve yaşam şartlarınızı zorlamayın, sonra mutsuz olursunuz.

Bence cevap soruda gizli zaten..... sizden bu kadar büyük bir fedakarlık yapmanızı ve gözünüzü kırpmadan gelmenizi bekleyen kişi sizin tercihli seçiminizi kabul edip ortak karar almamis sonuçta. ...Eğer herseyinizi bırakıp gelirseniz emin olun çok pisman olursunuz ve pekçok zorlukla yapayalnız ugrasirsiniz. ...Hele bir de bir çocuk ile geri dönmek var!!!!!!!

Anlamıyorum Avrupa ülkelerine mülteci olarak bile göç edenler ne hikmetse TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ beğenmez oluyorlar. Bence hiç aklın karışmasın sen orada o burada daha mutlu olursunuz :( :( :(

Merhaba kizlar, aklim cok karisik, lütfen bana yardimci olun, bir akil verin, ne yapiyim, okdr doldumki :KK43:
Cocuklugumdan beri sevdigim birsi var, türkiyede yasiyor - ic anadolu, ayni memleketliyiz. Ben yurtdisinda yasiyorum. Sevdigim o cocuk benimle evlenmek istedigini söyledi. Kendisi sinifögretmeni. Mesleginin yüzünden kasaba/köyde yasamak zorunda. Kendisi 28 yasinda bende 24. Ilk baslarda onun yurtdisinda yasar, yapar, alisir diye umut etmistim. Daha sonra düsündüm almanca ögrenmesi lazim, kültür farki, meslegi, arkadaslari vs. olmaz yapamaz dedim. Kendiside zaten yurtdisini hic istemiyormus, istese bile - yurtdisina geldigi zaman mesleginden istifa etmesi gerekiyormus bunu ne kendisi nede ben istiyorum - sonucta bunun vebalini alamam onuda düsünüyorum. Onun icin gercekten zor bir durum. Benim tr gitmemi istiyor. Benim herzmn trde hayalim büyüksehirlerde ist. izmir vb. gibi yerlerde yasamak vardi - cünkü nasil burda calisiyorsam, oralardada calisirim, iyi bir yasantim/yasantimiz olur diye düsünüyordum.
Tayin dönemi zamani vardi, ozmnlar istanbula tayinini aldirabiliyordu - ama beni dinlemedi, orayi yazmadi. Benim istemedigim kasabali olan yeri yazdi - sebep ise istanbulda yapamazmis maddi sorunu - bende ona calisirim diye söylemistim. Sonucta evlenince her zorluklara, sikintilarla karsilasabiliyoruz. Daha sonra istemedigim o sehire tayinini aldirdi ve gitti. Ailemde beni oriya vermek istemiyorlar, aslinda ailem beni tr hic vermek istemiyor. Sen bilirsin, biz karismayiz deselerde rizalari pek yok. Ben ama ne sevdigimden vazgecebiliyorum nede ailemden ve yasadigim yerden. Sonucta bende burda calisiyorum güzel bir isim var (Devlet yerinde asistanim), rahatim. Her ülke arasindada iyi ve kötü yönleride var. Yurtdisinda calismazsan bile devlet sana para veriyor vs. Hersey para degil ama, yasama sarti vs. ve tabiki aliskanliklarim var. Etraftanda tanidiklar, arkadaslarim fln sen trde yapamazsin, alisamazsin diye diye aklimi karstirdilar iyice. Gercekten yapamazmiyim fln diye bir korku girdi. Ailem seni versek bile iyi yerlerde yasamani istiyoruz diyorlar. Erkek arkadasim simdi bana cok sinirli, sen beni degil sehiri seciyorsun diyor. Bende ona ben istesem bile ailem istemiyor diyorum Ve ona istanbula tayinini aldir, ikimizde fedakarlik yapalim mutlu olalim diyorum, hemide ailemin gönlü olur. Beni basindan dinlemedigi icin (yani ozmn tayin dönemi istanbulu yazmadigi icin) simdi bu kasabali olan yerden nezmn cikacagi hic belli degil, 3 sene mi 5 sene mi hic belli degil. Sen beni anlamiyorsun, cok caresizim diyor. Ne olacagini, ne yapacagimi hic bilmiyorum. Kasabali olan yere gitsem bile orda belkide mutlu olamam, calismicam, sonucta kücük biyer vs. tüm aklima binbirtürlü sorular geliyor. Erkek arkadasim diger taraftan bana baski yapiyor. Beni korkutuyor. Seni vermezlerse, benim burdan nezmn cikacagim hic belli degilse, nezmna kadar beklicez, ne degisecek, hic birsey degismiyecek, caresizim diyor. Simdi ise aramiz acildi kac gündür hic konusmuyoruz. Bende cok caresizim :KK43: günlerdir hic birsey yemiyorum, cok üzülüyorum. Binbir türlü sorular aklimi kemiriyor. Sonucta o ordan cikamiyor, aileminde gönlü yok - buda demek oluyor ki farkli insanlarla evlenmemiz.
Yazimi okuyup ve yorum yazdiginiz icin cok tsk ederim...
yurt dıısnda yetısmıs, oranın kulturunu benımsemıs, hayat standardına alısmıs bırı haklı olarak Turkıye ye kesın donus yaptıgında buyuk sehır ısteyecek ve maddı anlamda her turlu sosyal ıhtıyacını karsılayacak bır hayat ısteyecek ama tr de durumlar ne yazıkkı Avrupa dan farklı. İşsizlik diz boyu, maaşlar genelde ortalama, herkes borcla yasıyor ve hayat gunden gune pahalanıyor.
Erkek arkadasınız ogretmen maasıyla ıst da gercekten yasayamaz, kıra mı versın, fatura mı odesın, dugun ıcın bırıkım mı yapsın???İst da ıyı bır semtte oturmak ıstersenız kıralar 1500-2000 den baslıyor, sırf ıstanbul olsun dıyede her semtınde oturulmaz , begenmedıgınız kasabalardan beter yerlerı var.
Sız de ha deyınce ıs bulamayabılırsınız, onun garantısı yok.
Kı bence sız gercekten tr de yasamaya hazır degılsınız..
Bence sız bu ısı uzamadan bıtırın, herkes kendı yoluna baksın..

Back
X