• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosanma, yeni hayat, korkular, sorular...

Yerinizde olsam dönmezdim ilk önce vatandaşlığımı kesin duruma getirir öyle boşanırdım. Burası maddi açıdan geçinmek için yeni hayat kurmak için ideal değil. Ama Almanya da haklarınız var sizi gerekirse desteklerler. Kusura bakmayın ama eşiniz olacak şahıs size borçlu hayatınızı altüst etmiş. Vatandaşlığı kesin duruma getirin çalışın. Biraz daha beklesin eşiniz ve o kadın.

Yerinizde olsam dönmezdim ilk önce vatandaşlığımı kesin duruma getirir öyle boşanırdım. Burası maddi açıdan geçinmek için yeni hayat kurmak için ideal değil. Ama Almanya da haklarınız var sizi gerekirse desteklerler. Kusura bakmayın ama eşiniz olacak şahıs size borçlu hayatınızı altüst etmiş. Vatandaşlığı kesin duruma getirin çalışın. Biraz daha beklesin eşiniz ve o kadın.

Su an icin maalesef baska sansim kalmadi. Esim bana borclu oldugunu düsünmüyor, bu yüzden bekleyecegini düsünmüyorum. Zaten ortada henüz bir sey yok, esim sadece hayal kuruyor o kadinla birlikte olmak icin. Zaten kadin da evli.

Eger devletten yardim alirsam zaten vatandaslik alamam. Oturum alabilmem icin kendime bakabiliyor olmam lazim. Esim olmadan vatandaslik alabilmem icin 3 yilim daha var. O yüzden o is yatti gibi bir sey.

Almanyanin neresindesin belki yardimci olabilirim ??

Bayerndeyim, tam sehri söyleyemiyorum. Tesekkür ederim ama dönmekten baska carem kalmadi su an. Esim tüm destegini cekti, ortak hesaptan cikmak durumundayim, evin kontratindan ve aile sigortasindan da imza attirarak cikardi. Evden atti yani resmen. Su an resmi isleri halledip en kisa zamanda dönmek durumundayim. Ama türkiyedeyken almanyada is bakmaya devam edecegim. Belki o sekilde gelebilirim tekrar.

Biriyle evlilik dışında cinsel iliskiye girmek suç değildir. Bundan dolayı yerinde bi kanun. Tıpkı evlilik suresinin nafakayi belirlemesi gibi.

Bu arada konu sahibi ne yapın edin orada kalın.millet patır patır türkiye yi terk ediyor fırsatı olan kaçıyor bu durum oyle bi halde ki daha gecen gün cumhurbaşkanı bu sorunu dile getirdi. Ulkenin gidişatını geçtim bir kadın olarak yaşamanın zor olduğu guzide ulkemde dul bi kadın olmak cok daha zor. Bi kac ayligina erasmusa gidip gelen arkadasim döndükten sonra bi kac ayligina kendine gelemedi. Yillarca ben insan olara gofulmuyormusum diyordu. Ne yapın ne edin kalın sakın bu hatayi yapmayın

Keske kalabilsem. Dönüyorum maalesef. Esim resmen evden kovdu. Bu evde artik kalamam, baska kalacak yer de yok. Esyalarimi gönderip hemen türkiyeye gelecegim.

Belki birgün baska bir sans bulurum tekrar gelebilmek icin, kimbilir. Cok tesekkür ederim fikir verdiginiz icin

Türkiyede bir süre sonra anlasmali bosanma davasini ben acacagim. Taleplerim olmayacak cünkü en kisa zamanda bu adamdan kurtulmak istiyorum. Ona muhtac olmak istemiyorum. Bana söyledigi seyler, yaptiklari artik cok agir geliyor. Her gün beni sevmedigini ve diger kadini ne kadar cok istedigini duymak zorundayim. Böyle bir adamdan para alamam.

Biliyorum. Arastirdim. Hatta Ausbildung bile düsündüm. Fakat alacagim maas yetmeyecek. Yasadigim sehir cok pahali. Sanirim yardim almayacak kadar da gururluyum...
Bu tür adamların canı ancak maddiyata yanar tak canını

Biriyle evlilik dışında cinsel iliskiye girmek suç değildir. Bundan dolayı yerinde bi kanun. Tıpkı evlilik suresinin nafakayi belirlemesi gibi.

Bu arada konu sahibi ne yapın edin orada kalın.millet patır patır türkiye yi terk ediyor fırsatı olan kaçıyor bu durum oyle bi halde ki daha gecen gün cumhurbaşkanı bu sorunu dile getirdi. Ulkenin gidişatını geçtim bir kadın olarak yaşamanın zor olduğu guzide ulkemde dul bi kadın olmak cok daha zor. Bi kac ayligina erasmusa gidip gelen arkadasim döndükten sonra bi kac ayligina kendine gelemedi. Yillarca ben insan olara gofulmuyormusum diyordu. Ne yapın ne edin kalın sakın bu hatayi yapmayın

Yok ben de sizinle aynı fikirdeyim, tabii ki evlilik dışı cinsel ilişki suç değildir, sadece orada aile birliğinin bitiş nedeni olarak tazminat hakkı doğurur diye düşünmüştüm, en kötü psikolojisini bozabilir tarafların, birine salak demek bile tazminat doğuruyor. amerika'da ingiltere'de öyle mesela bildiğim ve bunlar bu konularda oldukça rahat ülkeler..

Su an icin maalesef baska sansim kalmadi. Esim bana borclu oldugunu düsünmüyor, bu yüzden bekleyecegini düsünmüyorum. Zaten ortada henüz bir sey yok, esim sadece hayal kuruyor o kadinla birlikte olmak icin. Zaten kadin da evli.

Eger devletten yardim alirsam zaten vatandaslik alamam. Oturum alabilmem icin kendime bakabiliyor olmam lazim. Esim olmadan vatandaslik alabilmem icin 3 yilim daha var. O yüzden o is yatti gibi bir sey.
Gitmeyin bir yere o adama meydan bırakmayın zaten bir kere düzen değiştirip dil ve iz bilmeden başka yerlere gitmişsiniz şimdi tekrardan o adam yüzünden düzen değiştireceksiniz. İnan’ın Türkiye de yabancı diliniz var diye iyi bir maaşla işe başlayamazsınız.

Türkiye de Almancanızla en fazla tatil yörelerinde garsonluk yapabilirsiniz maalesef.Nafakanızı alın bin pişman edin onu.Bizim bir komşu vardı çok zenginlerdi eşinin kendisini aldattığını öğrenince tek kuruş almadan adamı terketti elinde kalan pırlanta tek taşı bile taşla bir güzel ezip atmıştı sinirinden.Yıllar sonra ne kadar akılsızmışım diye hayıflanıyordu.Adam yaptığının bedelini ödesin

Ben isimi, ailemi ve yüksek standartlarda olan hayatimi bu adam icin biraktim ve geldim, evet. Burada evden yaptigim ufak tefek islerle biraz para kazandim. Ama bu adam artik bütün bunlari benim yüzüme vurmaya basladi. Garsonluk yapmam gerektigini ve en kisa zamanda kendime bir oda bulup gitmem gerektigini söyledi. Bu sebeple ben bu adamdan ne para istiyorum ne de baska bir sey. Cünkü beni cok ezdi, asagiladi, gururumu cok kirdi. Ve bütün bunlarin da farkinda, hepsini bilerek yapiyor. Ben bu adamdan gercekten para alamam. Sizlerin bakis acisini da anliyorum, donuna kadar almali ve süründürmeliyim. Ama bunu kendime yakistiramam ben. Özellikle bana ettigi laflardan sonra. Umarim anlatabilmisimdir.

Evet kira yardimi da alabilirim ama cok yalnizim. Kalbim cok kirik ve asiri duygusal bir insanim.
Kira yardimi alan kimseyi de kücümsemiyorum lütfen yanlis anlasilmasin
o parayı al tazminat davası aç ihtiyacı olanlara dağıt ama o kıymetli parasını al ona zarar ver belki gelen kadında bundan dolayı birazda olsa sıkıntı çeker.

iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim. Almanyada bosanma davasi acabilmek icin 1 sene ayri yasama kosulu var. Üstelik aldatilma burada bosanma sebebi degil. Nafaka da alabilirim ama böyle bir adamdan para almak istemiyorum. Gururuma yediremiyorum maalesef.

Tabiki de aldatilma bosanma sebebi burada. Sadece tazminat alamiyorsun TR deki gibi. Neden evden sen cikiyorsun? O gitsin madem o kadinla yasasin? Sana ordan avukatda verirler. Is de bulursun meslek yaparsin gerekirse devlet de destek olur hem kira icin hem gecimin isin sen kendine bakacak duruma gelene kadar. Senin yerinde olsam gitmezdim tr ye

Kocasina desene, ne bekliyorsun?

ilerde tam da böyle bir adami maddi anlamda sömürmedigin icin pisman olacaksin.
adamlarin kafasi farkli calisiyor maddi zarar manevi zarardan daha önemli onlar icin inan bana.
bunu kendine yapma gurursuzluk falan degil hakkini al, aldatmasaydi, bunun bedelini niye sen ödüyorsun, birak ödesin.

Böyle karakterde bir adamın neyine gurur yapıyorsunuz? anlık, günlük duygularınızı, öfkenizi kenara bırakıp uzun vadede hayatını şekillendirici planlar yapın

Niye bu kadar Almanya da Almanya diyorsun? Suları altın mı? İnsanı mücevher mi? Zinayı bile önemsemeyen bir kanunu var. Üstelik kimsesizsin orada. Asıl kalman çok saçma. Dön ailenin yanına, mis gibide iş bulursun. Ayrı evede çıkarsın. En azından depresyonunu rahat atlatırsın.

Tabiki de aldatilma bosanma sebebi burada. Sadece tazminat alamiyorsun TR deki gibi. Neden evden sen cikiyorsun? O gitsin madem o kadinla yasasin? Sana ordan avukatda verirler. Is de bulursun meslek yaparsin gerekirse devlet de destek olur hem kira icin hem gecimin isin sen kendine bakacak duruma gelene kadar. Senin yerinde olsam gitmezdim tr ye

Trye döndüm maalesef. Fakat Almanyaya geri dönmek istiyorum. Oturum kartim hala gecerli. Eger gelip hemen is bulabilirsem sanirim ucuz bir daire de bulabilirim.

Ailem inanilmaz israrci burada kalmam konusunda. Fakat ben burada ne yapabilirim hic bilmiyorum. Almanyada en azindan bir is bulursam kendimi gecindirebilirim diye düsünüyorum. Yalniz olacagim ama basarabilen yok mu? Eminim vardir.

Simdi is bakiyorum buradan. Bir sey bulursam hemen dönmek istiyorum. Ama kafamda hala acabalar var. Acaba ailem hakli mi? Burada mi kalmam daha iyi yoksa Almanya mi? Kararsizlik gercekten cok kötü...

Merhaba,

Cok uzun süredir buraya üyeyim ve takip ediyorum. Ama bugüne kadar konu acip, icimi dökecegim hic aklima gelmemisti.

Evet, bosaniyorum. Esimle cok büyük bir askla evlendik, ben evlendikten sonra onun icin almanyaya geldim. 4 sene cok mutlu ve sevgi dolu bir hayatimiz oldu. Ama sonra aldatildim... Hem de cok agir bir sekilde. Ben onu affetmeye bile hazirken aylarca beni oyaladi ve en sonunda terketti. Benim vatandaslik alabilmem icin onunla evli kalmam gerekiyordu, odalari ayirdik ama ayni evdeydik. Ben türkiyeye geri dönmek istemiyordum. Ama artik esim bana baska bir secenek birakmadi. Artik diger kadinla birlikte olmak istedigini, benim kendime hayat kurmami bekleyemeyecegini söyledi. Senin her seyine destek olurum diyen bir adamdi bu. Kibarca kapi disari atti yani.

Simdi elimde ne isim var ne de evim. Üniversite mezunuyum, almancami anadil seviyesine getirdim. Burdaki hayatimi cok seviyorum. Ama burada kalabilmem icin hemen is bulmam lazim ve acikcasi aldigim egitimlerden sonra garsonluk ya da baska bir is yapamayacagimi düsünüyorum. Buldugum diger isler de yetenek gerektirmeyen, alanimin disinda ve bana iyi gelecegini düsündügüm isler degil. Evet beni bir süre idare eder, ama ya hayallerim, ideallerim? Ailem türkiyeye dönmemi, almancamla iyi bir is bulabilecegimi söylüyor. Benim burada önce bir is, sonra da ev bulup haftanin her günü kira ödeyebilmek icin calisamam gerekecek. Yani zor ve mücadele dolu. Ve tamamen tek basima. Yasamak degil de sanki sadece hayatta kalmak. Üstelik psikolojim cok kötü, felaket bir depresyondayim.

Türkiyeye dönmeye karar verdim. Yükseklisansa baslayip, iyi bir is bulmak istiyorum. Ama almanyayi birakip türkiyeye gelmek cok mu sacma? En azindan türkiyede yalniz olmayacagim, ailem ve arkadaslarim var diyorum cünkü burada hic arkadasim yok. Esimden baska kimsem yoktu.

Kafam cok karisik. Esyalarimi toplayip, kutulara koydum bile. Ama pisman olmaktan korkuyorum. Almanyayi biraktigim icin enayi miyim? Alman vatandasi olabilirdim. Mücadele etmeye gücüm kalmadigi icin zayif miyim?

Ne dersiniz?
Benim ailem türkiyede olmasa bile türkiyeye dönerdim türkiye gibi olur mu yabancı memleket her karışını bildiğim doğup büyüdüğün yere dönmek en mantıklısı. Türkiyedede kariyer yaparsın, işine gücüne bakarsın ayakların üzerindede çok iyi durursun.

Ailene dön canım..Tek başına başka ülkede sıfırdan hayata başlayayım derken psikolojinden olma..

Trye döndüm maalesef. Fakat Almanyaya geri dönmek istiyorum. Oturum kartim hala gecerli. Eger gelip hemen is bulabilirsem sanirim ucuz bir daire de bulabilirim.

Ailem inanilmaz israrci burada kalmam konusunda. Fakat ben burada ne yapabilirim hic bilmiyorum. Almanyada en azindan bir is bulursam kendimi gecindirebilirim diye düsünüyorum. Yalniz olacagim ama basarabilen yok mu? Eminim vardir.

Simdi is bakiyorum buradan. Bir sey bulursam hemen dönmek istiyorum. Ama kafamda hala acabalar var. Acaba ailem hakli mi? Burada mi kalmam daha iyi yoksa Almanya mi? Kararsizlik gercekten cok kötü...
Faceb. gibi yerlerde göçmen kadın grupları var,onlara üye olursan eminim deneyimli birileri sana yol gösterecektir

Back
X