• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temelli Türkiyeye dönmek...?

btxx

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
408
315
53
Okuyan herkese tesekkürler öncellikle. Ben yurtdisinda dogdum büyüdüm. Annem ile babam bir kac senedir temelli Türkiyeye dönmek istiyorlar fakat babam bana hep sen Türkiyede yapamazsin diyor. Cok safsin, seni kücücük cocuklar bile kandirir diyor mesela. Iyi niyetli olabilirim belki ama bu saf oldugum anlamina gelmez ki. Anlamiyorum yani. Türkiyeye her sene gidiyorum, tabiki sadece 1 ay kaldigim icin belki sadece iyi taraflarini görebiliyorum. Benim ne düsündügümü sorarsaniz ben de Türkiyede yasamak isterim ama babamla annemin dedikleri beni acikcasi biraz korkutuyor. Sizce gercekten Türkiyedeki yasam zor mu? Ilk basta zorlanabilirim elbet ama alisacagimi düsünüyorum. Sizin yorumlarinizi cok merak ediyorum belki aranizdan temelli Türkiyeye dönenler vardir.

simdi yanlis anlamayin ama saflik heryer de saflikdir
yani kandirilacaksa bi insan sadece turkiye de kandirilmaz ki
babaniz neden boyle dedi?

ki yazinizdan da oyle saf olmadiginiz anlasiliyor
almanya da dogup buyuyen akrabam yeni yerlesti buraya hic zorluk yasamadi

simdi yanlis anlamayin ama saflik heryer de saflikdir
yani kandirilacaksa bi insan sadece turkiye de kandirilmaz ki
babaniz neden boyle dedi?

ki yazinizdan da oyle saf olmadiginiz anlasiliyor
almanya da dogup buyuyen akrabam yeni yerlesti buraya hic zorluk yasamadi

Babam Türkiye’de dogdu, orda okudu, bende sizin gibi düsünüyorum ama o bana Türkiyedeki hayat zor, insanlari da ayri zor diyor hep. Ve cok iyi niyetli oldugum icin daha cok zorlanirmisim.

Babam Türkiye’de dogudu, orda okudu, bende sizin gibi düsünüyorum ama o bana Türkiyedeki hayat zor, insanlari da ayri zor diyor hep. Ve cok iyi niyetli oldugum icin daha cok zorlanirmisim.
yasadiginiz yer neresi bilmiyorum ama orda zorlaniyomusuniz??

evet burda yasamak zor ama kendi ülken

Hangi ülkedesiniz şu an?
İnsan alıştığı yeri bırakıp yeni hayata zor alışır. Şu durumda ben olsam dönmem.

yasadiginiz yer neresi bilmiyorum ama orda zorlaniyomusuniz??

evet burda yasamak zor ama kendi ülken

Ben öyle pek disari cikan, cok sosyallesen biri olmadigim icin acikasi zorlanmiyorum, Türkiye‘de disari ciktigim zamanlar bazi seylere kiziyordum tabiki dikkatimi ceken birseyler oluyordu, temelli orda yasasam nasil olur gercekten bilemiyorum

Ben öyle pek disari cikan, cok sosyallesen biri olmadigim icin acikasi zorlanmiyorum, Türkiye‘de disari ciktigim zamanlar bazi seylere kiziyordum tabiki dikkatimi ceken birseyler oluyordu, temelli orda yasasam nasil olur gercekten bilemiyorum
Torpil, trafik, insanlarin dis gorunuse gore hukum vermesi cogu yerde.. vs vs.. bunlar sinirini bozacak ilk seyler mesela

Torpil, trafik, insanlarin dis gorunuse gore hukum vermesi cogu yerde.. vs vs.. bunlar sinirini bozacak ilk seyler mesela

Evet aynen böyle seyler dikkatimi cekti ve genelleme yapmak istemiyorum ama karsilastirdigim zaman cogu kisiler daha kaba geldiler bana

ben hep burda yasadigim icin alisigim
ama tecrubesi olanlar dönme diyeceklerdir..

Ben de yurtdışında doğdum büyüdüm ve temelli geldim Türkiye'ye evlendiğim icin. Nereden geldiğinize ve hangi şehire yerleşeceğinize de bağlı tabi ama kolay değil gerçekten. Size bağlı, sadece tozpembe bakmayın olaya, yani zorluklarla karşılaşırsınız mutlaka. Benim ailem yanımda değil, onları ziyarete gidiyorum ama en çok onlardan ayrı olmak beni zorluyor.

Ben de yurtdışında doğdum büyüdüm ve temelli geldim Türkiye'ye evlendiğim icin. Nereden geldiğinize ve hangi şehire yerleşeceğinize de bağlı tabi ama kolay değil gerçekten. Size bağlı, sadece tozpembe bakmayın olaya, yani zorluklarla karşılaşırsınız mutlaka. Benim ailem yanımda değil, onları ziyarete gidiyorum ama en çok onlardan ayrı olmak beni zorluyor.
Yasadiginiz zorluklar nedir mesela? Ailenizden uzak kalmaniz tabiki en zorudur, insallah ona da bi sekilde alisirsiniz

Evet aynen böyle seyler dikkatimi cekti ve genelleme yapmak istemiyorum ama karsilastirdigim zaman cogu kisiler daha kaba geldiler bana
Kaba ne kelime:) empati sifir.. haaa sokaktaki 10 erkekten 8 i de bakar kadinlara.. nasil bi toplumuz valla bende cozemedim.. hele resmi kurumlardaki memurlar.. oyoyoy kucuk daglari ben yarattim havasi

Yasadiginiz zorluklar nedir mesela? Ailenizden uzak kalmaniz tabiki en zorudur, insallah ona da bi sekilde alisirsiniz

Almanya'dan Istanbula geldim. Ve buradaki karışıklık, kalabalık, insanlardaki nezaketsizlik tahammülsüzlük, trafik, vs. İş hayatı deseniz fena, özel sektör genel olarak kötü bir durumda burada bence kıyaslayınca. Almanya'da sahip olunan hakların keşke en azından yarısı olabilseydi burada, üstelik iyi de bir mesleğim olduğu halde durum böyle. Ha ben istanbul için konuşabilirim sadece, başka şehirlerde insanlar daha iyimiş aslında. İstanbul çok kalabalık, ben insanlardaki sıkıntıyı gerginliği buna bağlıyorum ve haklı da buluyorum biraz.

Mesela bakış acıları farklı olduğu için senin aklına gelmicek yaklaşımlardan dolayı kendini saf hissetiğin anlarla karşılaşabilirsin (kurnaz lık) :)
Zorlanırsın ama alışırşın zamanla yaşayıp tecrübe ettikce zaten ailende destekcin olucaktir.

Back
X