- 19 Temmuz 2017
- 859
- 1.071
-
- Konu Sahibi bilemedimya
Sana yaptıkları çok büyük şeyler. Hiç azımsama. Para göndereyim al ama eşya bakmaya gelmiyorsun !!! Hayırdır ? Ben senşn çocuğunmuyum, insan çocuğuyla böyle konuşmuyor. Hadsiz. Böyle bir adamla evlenirsen hayatın boyu ağlarsın. Umarım böyle saygısız bir adamla evlenmezsin.
Siz seviyorsunuz vazgeçmezsiniz ama nişanlınızın yaptıklarının aşkla bir ilgisi yok. Çok pişman olursun ama sen bilirsin.ya eveto kadar üzüldüm ki öyle dediği için. hiç böyle değildi. beni üzmeye kıyamazdı. şimdi farkında biraz daha ama benim kalbim doğrulmuyor.
Tek taş hiç önemli değil. Bakin bu adamla evlenilmez. Güya aşk evliliği yapmış biri olarak söylüyorum. Benim de eşim aldı ama binbir nazla. Bi kere başladınız mı fedakar olmaya taviz vermeye ardı arkası kesilmıyor. Ve sonradan toparlaması öyle zor oluyor ki anlatamam hatta toparlanmıyor. Mesela ben de onunla evleneceğim diye istemedigim bi şehirde yaşadım. Ve sonradan düşündüm ki aşk için dahi olsa insan istemediği yerde istemediği bi hayati yaşamamalı.. Aşk ne ki ?! Başka birine karşı da hissedilebilecek geçici bi duygu karmaşası.. Sonra yaptığınız bütün fedakarlıklara iliklerinize kadar pişman olacaksınız.. Hepimiz dünyaya bir kere geliyoruz.. Hepimizin hayattan alacakları var ama bu bencil insanlar yüzünden hayat çok zor ve zevksiz bi hal alabiliyor. Yol yakınken kaçın derim tüm samimiyetimle..
Bela geliyorum diyor işte.
Sana kıymet verdiğini düşünüyor musun gerçekten.?
Elini vicdanına koy ve soruma cevap ver:.sana kıymet veriyor mu??
Sen onun için her şeyden vazgeçerken o senin için 2 kuruştan vazgeçémiyor?
Evlenince "ped alamıyorum" konusu mu açmak istiyorsun?
Ailenin bildiği hissettiği bir şey var. Ailen senin kötülüğünü isteyebilir mi? Neden onların tecrübesini göz ardı ediyorsun?
Burdaki kadınlar neden sana evlenme diyor sence. Hepimiz mi yanılıyoruz?
Aileni bırakıp onun ailesine gidiyorsun, sevmediğin bir şehirde yaşamayı ve ışsiz kalmayı kabul ediyorsun, her şeyin ucuzunu basitini alırım diyorsun, kv ile iç içe olmaya da eyvallah ediyorsun. Ama o "para yollayayım da yüzük al" diyor.
Adam sövmüş sana. Kusura bakma ama.
Evlenirsen de beni unutma. Çünkü ben de sebi unutmayacağım. Buraya konu açarsan "oh canıma değsin " diyeceğim.
Fedakar bir kadın ve zerre fedakarlık haketmeyen bir adam tablosu... Şu an bazı şeylerin farkına varmış olduğunuz için şükretmelisiniz. Ve bence hani derler ya bağrına taş bas diye aynen öyle bağrınıza taş basıp ayrılmalısınız. Çünkü haketmediğiniz şeyler yaşıyorsunuz ve yaşayacaksınız belliki. Bi ömür üzüleceğinize bi süre üzülüp sonra hayatınıza bakarsınız.
Eğer ayrılmayı düşünüyorsanız da bence tektaş olayını falan kapatın. Kapatmış gibi yapın yani. Bir süre sessizleşin. Sonrada çok düşündüğünüzü olmayacağını anladığınızı söyleyin. Yani şu an ayrılıpta tektaş için ayrıldı dedirtmeyin evet öyle değil ama öyle diyecek diyecekler. Bari böyle yıpranmazsınız. Anlaşamadık ayrıldık cümlesi daha az yıpratır en azından.
Bnm eşimin evlenirken durumu kötü olmasına rağmen bn tek taş istemememe rağmen zorla almıştı. Gelinlik alırken fiyatına bakma içine sineni al demişti. Eşya alırken sana söz verdim istediğini al demiş ve ailesinden hiçkimseyi getirmemişti bana karışırlar diye. Ve ekonomik olarak dipte olduğu bi dönemdi. O adam sizi haketmiyor. Kendinize yazık etmeyin. Bunları alıp almaması değil tavrı önemli. Bence normal davransa siz zaten abartmazdınız
2 yıl oldu. Hatta anlatsam roman olur. Ailesi çoğu şeyi engellemeye aldırtmamaya çalıştı. Baskı yaptı. Hiç destek olmadı. Ama eşim Allah razı olsun söz verdim istediği gibi olacak herşey dedi. Hatta borca girmeyelim diye bn sıkarken kendimi o rahatlattı. Ailesine siz karışmayın demiş. Tabi bana cephe aldılar sen büyü yaptın oğlumuza dediler. Ama biz çok zor günler geçirdik destek olduk hep. Eşime sevgimden ben de mesleki hayatımı herşeyimi tehlikeye attım. Fedakarlık ettim.beni ne güzel anlamışsınız teşekkür ederim kaç yıldır evlisiniz
2 yıl oldu. Hatta anlatsam roman olur. Ailesi çoğu şeyi engellemeye aldırtmamaya çalıştı. Baskı yaptı. Hiç destek olmadı. Ama eşim Allah razı olsun söz verdim istediği gibi olacak herşey dedi. Hatta borca girmeyelim diye bn sıkarken kendimi o rahatlattı. Ailesine siz karışmayın demiş. Tabi bana cephe aldılar sen büyü yaptın oğlumuza dediler. Ama biz çok zor günler geçirdik destek olduk hep. Eşime sevgimden ben de mesleki hayatımı herşeyimi tehlikeye attım. Fedakarlık ettim.
Ama bi an olsun keşke yapmasaydım demedim. Çünkü eşim hiç pişman etmedi. İnanın düğün zamanı yapılanlar unutulmuyor. Bn eşimi hep iyi hatırlayıp merhamet ediyorum. Ama ailesini kötü hatırlıyorum. Bence ailesi nişanlınızı etkiliyor olabilir. Ve sizi zor günler bekliyor. Bazen düşünüyorum da eğer eşim kötü olsa ailesinin yaptıklarını yüzüne vururdum gözüme batardı eşimle çok aramız bozulurdu ama şimdi hep diyorum ki kocamla mutluyum onları boşver. Eşimde sen takma diyor. Ben çok şey yaşadım size tavsiyem evlenirseniz mutsuzluk görünüyor.
Bela geliyorum diyor işte.
Sana kıymet verdiğini düşünüyor musun gerçekten.?
Elini vicdanına koy ve soruma cevap ver:.sana kıymet veriyor mu??
Sen onun için her şeyden vazgeçerken o senin için 2 kuruştan vazgeçémiyor?
Evlenince "ped alamıyorum" konusu mu açmak istiyorsun?
Ailenin bildiği hissettiği bir şey var. Ailen senin kötülüğünü isteyebilir mi? Neden onların tecrübesini göz ardı ediyorsun?
Burdaki kadınlar neden sana evlenme diyor sence. Hepimiz mi yanılıyoruz?
Aileni bırakıp onun ailesine gidiyorsun, sevmediğin bir şehirde yaşamayı ve ışsiz kalmayı kabul ediyorsun, her şeyin ucuzunu basitini alırım diyorsun, kv ile iç içe olmaya da eyvallah ediyorsun. Ama o "para yollayayım da yüzük al" diyor.
Adam sövmüş sana. Kusura bakma ama.
Evlenirsen de beni unutma. Çünkü ben de sebi unutmayacağım. Buraya konu açarsan "oh canıma değsin " diyeceğim.
Siz bu kadar fedakarken size yapılan bu müsrif kadın muamelesi bni bile okurken üzdü. Çok iyi düşünün. Nişandan sonra değişmesi de ilginç. Ailesiyle görüşüyor musunuzkızlar herkes o kadar haklı ki ama şöyle de bir şey var bunu özellikle belirtmeliyim ne oldu da onu bu kadar sevdim ne oldu da onda bu kadar ısrarcı oldum. o hayatımda anlaşabildiğim beni seven bana değer veren en mükemmel adamdı. asla bana maddi konuların hesabını yapmaz maddi konularda da hep bana destek olmak isterdi. benim için çabalar hep önce beni düşünürdü ne olduysa nişandan sonra oldu. onu alma o pahalı bu şöyle desem ki ben şunu istedim de böyle oldu hayır daha ben hiç istemeden ağzımı dahi aramadan şunu isteme şu olmaz emir vakiler geldi. bindallıya ne gerek varmış 15 dk giyilecekmiş yahu ben bindallı sevmem ki giy dese de giymem. bunaldım gerçekten ona ne gerek var buna bu para verilir mi?
Siz bu kadar fedakarken size yapılan bu müsrif kadın muamelesi bni bile okurken üzdü. Çok iyi düşünün. Nişandan sonra değişmesi de ilginç. Ailesiyle görüşüyor musunuz
Şu dönemde yaşadığınızı hayatınız boyunca unutmayacaksınız zaten psikoloğlarda bunu destekliyor. Eşiniz olacak kişi sizin mutlu hissetmeniz gereken anlara hep gözyaşı koyuyor. Eğer dediğiniz gibiyse evlenince daha fazla olur o baskı. Siz o zaman bn hayatımı bıraktım geldim diyeceksiniz ama onun umrunda olmayacak. Bu size daha çok koyar.ben de etkilendiğini hatta kimseden laf gelmesin diye böyle yaptığını düşünüyorum. ama gelin olan ve duyguları önemsenmesi gereken benim.
Allah Allah çok ilginç. Gerçi bnm eşimin ailesi yüzüme gülüp arkamdan bni kötülüyorlardı. Ama madem o kadar iyiler acaba nişanlı iş ciddiye binince sorumluluktan mı korkuyorevet görüşüyorum ve beni çok seviyorlar benden çok onlar beni arıyor hep ne zaman geleceksin diye soruyorlar.
Olsun tabiki. Çünkü çok çok pişman olacaksın.ağır konuştun evlenirsen iki elim yakanda olsun gibi :)
Şu dönemde yaşadığınızı hayatınız boyunca unutmayacaksınız zaten psikoloğlarda bunu destekliyor. Eşiniz olacak kişi sizin mutlu hissetmeniz gereken anlara hep gözyaşı koyuyor. Eğer dediğiniz gibiyse evlenince daha fazla olur o baskı. Siz o zaman bn hayatımı bıraktım geldim diyeceksiniz ama onun umrunda olmayacak. Bu size daha çok koyar.
Allah Allah çok ilginç. Gerçi bnm eşimin ailesi yüzüme gülüp arkamdan bni kötülüyorlardı. Ama madem o kadar iyiler acaba nişanlı iş ciddiye binince sorumluluktan mı korkuyor