-
- Konu Sahibi bilemedimya
İyiyken çok iyi de işte... diye başlayan cümleler var ya, heh onları sil lugatından. Nişandan önce maddi konuları takmazdı diyorsun, aslında takıyormuş demek ki. Ne güzel kandırmış seni hareketleriyle. Allah aşkına, eğitimi senden düşük, farklı bir şehirde yaşayan, ailesinin dibine seni gelin getiren (normalde dert değildir ama bahsettiğin profilde ciddi sıkıntı) ve son olarak hevesidir yapsın diyeceği yerde parmağına takacağı bir yüzüğü bile kelimenin tam anlamıyla kanırtarak sana layık gören bir adama acaba nasıl deli divane aşık olduğunu düşünüyorsun? Adam basbaya gözünü boyamış, bu beni rahat ettirir kafasına girmişsin, aşık oldum, anlaştım sanıyorsun.
Köprüyü geçene kadar sana dayı demeye karar vermiş bu adam, uyan bir an önce. Yolu yarılayıp geri dönmez ya bu saatten sonra dediği yerde de gerçek yüzünü göstermiş. Geri dönemeyeceğin noktaya geldiğin anda, ki bu durumda orası bu arkadaş ile evlenmek oluyor, "benimle param için evlendin"den tut da, "ben mi dedim gel diye kendin takıldın peşime geldin"lere kadar bir çok şey duyacaksın.
Bir sürü insan bir sürü şey demiş ama sen hala aslında beni çok seviyordu onunla çok iyi anlaşıyorum filan diyorsun. Acaba sen herşeye tamam dediğin için anlaşıyor olabilir misiniz?
Aklına başına almazsan düğünden çok kısa bir süre sonra bir çok başlık açarsın buraya...
bütün şartları tekrar mı konuşsam gibi düşündüm :) o kadar hırslandım okuyunca evet alsa ne farkeder bu saatten sonra
buraya ego kasmaya geldiniz galiba sağolun. 33 bin olması tam tur olması falan değil siz konuyu hiç anlamamışsınız. Sizin gibiler yüzünden benim gibiler anlaşılmıyor.Erkek tarafı altin almayi hep yatırım olarak görür ki zaten. Kim tek taşı alırken,ya satarsam para etmezse diye düşünür kiHiç altın almadım valla eşim en güzelinden tek taş pırlanta ve tam tur aldi 33 bin tl civari ve asla satmayı ne ben nede eşim düşünür. Sonuçta evlenirken takılan manevi anlami olan bisey.
Erkek tarafı altin almayi hep yatırım olarak görür ki zaten. Kim tek taşı alırken,ya satarsam para etmezse diye düşünür kiHiç altın almadım valla eşim en güzelinden tek taş pırlanta ve tam tur aldi 33 bin tl civari ve asla satmayı ne ben nede eşim düşünür. Sonuçta evlenirken takılan manevi anlami olan bisey.
Sizinki daha kötüymüş gerçekten nişanlım eşyanın en iyisi olsun kendi istiyor hatta güzel bir ev almak istiyor. Beni üzen şey benim heveslerim ona israf gibi geliyor ve beni de kırıp döküyor bu yüzdenKonunuzda kendimi gordum. Nisanliyken ev duzerken herseyin en ucuzuna kactim alinmasi gereken esyalarin cogunu almadik talep etmedim olanlarin cogunuda kendi ailem aldi. Yasadigim ulkeyi cevremi kariyerimi herseyimi arkamda biraktim mutlu olacagima inandigim icin sevdigine inandigim icin tipki sizin gibi. Hatta evlendikten uzun bir sure sonraya kadar esimden hic birsey talep etmedim hic bir ihtiyacimi dile getirmedim. Sonra ne oldu biliyormusunuz? Dile getirmeye basladigim en ufak bir ihtiyac kavga sebebimiz oldu onun ve ailesinin gozunde adim musrif ve lukse duskune cikti herkesin normal olarak yaptigi dile getirilmesi tenezzul bile edilmeyen seyleri ben isteyince mesele oldu. Size birsey soyleyeyimmi? Cocuk olduktan sonra bu sıkıntılarin 10 katini cekeceksiniz. Kendiniz icin yine susarsiniz ama soz konusu cocunuz olunca bir anne olarak ne olursa olsun ihtiyaclarini karsilatmaya calisacaksiniz. Ve asil sorunlari o zaman yasayacaksiniz. Yenidogan bebek icin yuzunu cizmesin diye istedigim eldiven bile kavga sebebi olmustu bize ailesininde katkisiyla. Neymis corap takabilirmisim ya eldivene ne gerek var. Ben bu sıkıntilari cok cektim omrumden omur gitti. Esimi adam yapana kadar ne psikolojim kaldi ne sagligim. 6 yillik evliligimde 20 yil kadar yiprandim. Ha sevmiyormu seviyor ama bazi insanlarda karakter ve zihniyet oyle bir sevginin onune geciyorki. Heleki manipule edilmesi kolay bir insan ise. Bunlari goze alabiliyorsan evlen alamiyorsan yol yakinken vazgec. Esin yaptigin fedakarliklar icin sana minnet duymayacak bundan emin olabilirsin yaptigin her bir fedalarlik yara olarak icinde kalir bir omur boyu seni kemirir durur. Maddiyatci ve kiymet bilmeyen insanla omur gecmez aksine tukenir.
yazmayayım dedim ama ne alaka? gelip eşinizin aldığı yüzüğün şeklini şemalini fiyatını yazıp gitmek nedir yani? kız gelmiş akıl istiyor siz kendinizi göstermeye çalışıyorsunuz. ne kadar yakışıksız bir tavır...
Ne güzel konuşmuşsunuz özellikle teşekkür etmek istedim.Canim yuregin cok guzelmis.Allah hakkinda hayirlisini versin.Belki cok dolmustur ev yapmak cok zor para kalmiyor inan hele bu zamanlar fiyatlar deli.Insan bunaliyor belki para yetistiremiyor.Uzuldugunu soylemissin hak vermis.Daha sakin konus.Hislerinden bahset. Biraz sabret.
Ben kendimi göstermeye çalışmıyorum. Sadece alacağı bir parça yüzük ve onuda parasını verim de al diyecek adamdan koca olunmaz onu diyorum. Sonuçta o yüzük manevi bir anlamı olacak kız o adamdan para almadan da kendisi alıp takabilir bir yüzük. Adamın tavrı çok çirkin,+ ilerde satamayız demesi daha da çirkin...yazmayayım dedim ama ne alaka? gelip eşinizin aldığı yüzüğün şeklini şemalini fiyatını yazıp gitmek nedir yani? kız gelmiş akıl istiyor siz kendinizi göstermeye çalışıyorsunuz. ne kadar yakışıksız bir tavır...
Nolur lütfen allah rızası için şu yazdıklarınızı baskası yazmış gibi okuyunBen anlaşarak ve aşık olarak nişanlandım. onu çok seviyordum hatta o kadar seviyordum ki hiç bir eksik umurumda olmuyordu çünkü dünyada en iyi anlaşabileceğim insanın o olduğunu düşünüyordum . Ne onunla evlenince hiç istemediğim kötü bir şehre yerleşeceğim,ne tahsili olmaması, ne annesine yakın oturmam gerektiği ve haftanın en az iki üç gününde bana geleceğini, ne de oraya taşınınca iş bulmakta zorlanacağım belki de bulamayacağım gerçeğini gözüm görmüyordu. Ailem de başta karşı çıktı, aylarca ailemle aram bozuldu. evet sonra sonra alıştılar ve hatta tanıyınca sevdiler ama yine de çektim o sıkıntıları. Neyse işte her şeyi kısmen yoluna koyduk nişanlandık sonra nişanlım hiç maddi sıkıntısı olmamasına rağmen maddi konuları dert etmeye, her şeyin en ucuzu olsun demeye başladı bana şunu isteme bunu alamam. nişan elbiseni ucuz al altına giyeceğin ayakkabın yok mu zaten, bindallıya ne gerek var, ucuz gelinlikler de var, tek taşa o kadar para veremem. istediğim tek taşta onun kazancına göre gerçekten çok ucuz. bozdurunca değeri düşüyormuş tek taşın yahu ben neden tek taşımı bozdurayım böyle bir mantık olabilir mi? altın taksa sorun yok bir tek çünkü altın yatırım ben senin yatırım aracın mıyım? madem her şeyi mantığıyla yapacağız ben neden böyle mantıksız bir evlilik yapıyorum. hani uğruna bütün hayatımı değiştireceğim aşk nerede. alyansımı bile beğendiğim yerden almadığı için küçük geldi ve yüzüksüz geziyorum ne zamandır. başlarda bu konu beni bu kadar üzmüyor bu kadar takıntı etmiyordum ama bi haftadır kendi kendimi yiyorum sürekli saatler süren ağlamalarım var. ve sorun ettiğimi ağladığımı bilmesine rağmen içimi rahatlatacak şeyler söylemiyor hatta daha da üzüyor. Madem tek taş istiyorsun istediğin yüzüğü al para göndereyim eşya bakmaya da gelmiyorsun hiç bir şeye de karışmayacaksın dedi. böyle bir adamla ömür geçer mi düşünüyorum artık. Ben senin için istediğim hayattan vazgeçtim yüzükten eşyadan evden vazgeçsem ne olacak dedim. beni biraz anladı haklısın dedi o kadar ama ben yatışamadım yüreğim sıkışıyor. bu olanlar çok büyük şeyler değil ama hak etmiyorum bence bu tavrı ve sonrasında olmadığım biri gibi davranmaktan korkuyorum bana isteme dedikçe istemek istiyorum ve yemin ederim aylar önce onunla iki sedirde yine otururdum. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum belki de ben haksızım belki de boşuna üzülüyorum inanın bilmiyorum. Aileme de derdimi açamıyorum çünkü başta istemedikleri bir yola çıktım. Bana maddi beklentin mi var demeyin lütfen gerçekten karşımdakinin imkanlarını zorlayacak şeyler istemiyorum. Kırıldığım şey de istediğimin olmaması değil bana verilen tepkiler beni mutlu etmek istememesi. canın sağolsun gönlün kalmasın demiyor.
Bu eşsiz yorumunuz konu sahibine ışık tutmuştur tabii yani gerçekten anlamadığım için soruyorum rahatladınız mı fiyatıyla beraber söyleyince?Erkek tarafı altin almayi hep yatırım olarak görür ki zaten. Kim tek taşı alırken,ya satarsam para etmezse diye düşünür kiHiç altın almadım valla eşim en güzelinden tek taş pırlanta ve tam tur aldi 33 bin tl civari ve asla satmayı ne ben nede eşim düşünür. Sonuçta evlenirken takılan manevi anlami olan bisey.
Allah sabır versin canım ama yarın evlenince buraya giyecek bir kazak parası bile vermiyor diye konu açarsın. Kaynanandan izin alırsın bir kazak için. Çünkü bu adam öyle böyle pinti değil deyim sana. Yerinde olsam ayrılırım. Mobilya eşya istediğin gibi olmayınca ilerde eşinin her hatasında bunlardı hatırlar üzülürsünBen anlaşarak ve aşık olarak nişanlandım. onu çok seviyordum hatta o kadar seviyordum ki hiç bir eksik umurumda olmuyordu çünkü dünyada en iyi anlaşabileceğim insanın o olduğunu düşünüyordum . Ne onunla evlenince hiç istemediğim kötü bir şehre yerleşeceğim,ne tahsili olmaması, ne annesine yakın oturmam gerektiği ve haftanın en az iki üç gününde bana geleceğini, ne de oraya taşınınca iş bulmakta zorlanacağım belki de bulamayacağım gerçeğini gözüm görmüyordu. Ailem de başta karşı çıktı, aylarca ailemle aram bozuldu. evet sonra sonra alıştılar ve hatta tanıyınca sevdiler ama yine de çektim o sıkıntıları. Neyse işte her şeyi kısmen yoluna koyduk nişanlandık sonra nişanlım hiç maddi sıkıntısı olmamasına rağmen maddi konuları dert etmeye, her şeyin en ucuzu olsun demeye başladı bana şunu isteme bunu alamam. nişan elbiseni ucuz al altına giyeceğin ayakkabın yok mu zaten, bindallıya ne gerek var, ucuz gelinlikler de var, tek taşa o kadar para veremem. istediğim tek taşta onun kazancına göre gerçekten çok ucuz. bozdurunca değeri düşüyormuş tek taşın yahu ben neden tek taşımı bozdurayım böyle bir mantık olabilir mi? altın taksa sorun yok bir tek çünkü altın yatırım ben senin yatırım aracın mıyım? madem her şeyi mantığıyla yapacağız ben neden böyle mantıksız bir evlilik yapıyorum. hani uğruna bütün hayatımı değiştireceğim aşk nerede. alyansımı bile beğendiğim yerden almadığı için küçük geldi ve yüzüksüz geziyorum ne zamandır. başlarda bu konu beni bu kadar üzmüyor bu kadar takıntı etmiyordum ama bi haftadır kendi kendimi yiyorum sürekli saatler süren ağlamalarım var. ve sorun ettiğimi ağladığımı bilmesine rağmen içimi rahatlatacak şeyler söylemiyor hatta daha da üzüyor. Madem tek taş istiyorsun istediğin yüzüğü al para göndereyim eşya bakmaya da gelmiyorsun hiç bir şeye de karışmayacaksın dedi. böyle bir adamla ömür geçer mi düşünüyorum artık. Ben senin için istediğim hayattan vazgeçtim yüzükten eşyadan evden vazgeçsem ne olacak dedim. beni biraz anladı haklısın dedi o kadar ama ben yatışamadım yüreğim sıkışıyor. bu olanlar çok büyük şeyler değil ama hak etmiyorum bence bu tavrı ve sonrasında olmadığım biri gibi davranmaktan korkuyorum bana isteme dedikçe istemek istiyorum ve yemin ederim aylar önce onunla iki sedirde yine otururdum. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum belki de ben haksızım belki de boşuna üzülüyorum inanın bilmiyorum. Aileme de derdimi açamıyorum çünkü başta istemedikleri bir yola çıktım. Bana maddi beklentin mi var demeyin lütfen gerçekten karşımdakinin imkanlarını zorlayacak şeyler istemiyorum. Kırıldığım şey de istediğimin olmaması değil bana verilen tepkiler beni mutlu etmek istememesi. canın sağolsun gönlün kalmasın demiyor.