Tatillerimi nasıl kurtarabilirim, lütfen yardım

Arkadaşlar ben şöyle düşünüyorum artık;

1- Brunch mevzusunda eşimle anlaştık. Ben brunch ın sağlıksız olduğuna sabah ve öğlen yemeğini birbirine karıştırmamamız gerektiğine onu ikna ettim. Şimdilik her hafta mazeret bularak bu alışkanlıktan onları çıkaracağız. Onun yerine arada bir ben onları akşam yemeğine davet ederim, bazen sinemaya gideriz falan böylece hijyen problemim çözülmüş olur. Ben de görüşmeleri daha benim kontrolümde olan zamanlara dönüştürebilirim.

2- Eşimi çocuk konusunda ikna ettim sayılır. Bu yaza kadar ben bir mazeret bulup bu yaz gitmemenin bir yolunu bulacağım. Diğer yazlar da çocuğu bahane eder evde kalmaz otelde kalırız. Böylece çocuğu yine bahane edip akşam yemeklerinden de yırtmış olurum. Böylece eşim kızkardeşine ve ailesiyle tatil yapmaya doymuş olur, ben de o sürede nefes alacak zamanları kendime yaratmış ve hijyen probleminden kurtulmuş olurum.

3- Diyelim ki çocuk daha ileriki zamanlara kaldı. O zaman da eşime şartım şu olur. Tamam gelirim ama biz otelde kalacağız. Mazeret olarak da diyeceksin ki; biz zaten yılda altı üstü bir hafta geliyoruz siz bizim için o odayı tutup kendinize eziyet etmeyin. Siz o odayı alın biz zaten otelde kalmayı seviyoruz. Eşim buna hayır biz halimizden memnunuz derler, biz size birşey mi yaptık derler diyor. Ben de diyorum siz memnun olabilirsiniz ama biz değiliz. Bizim içimiz elvermiyor, biz otelde kalacağız. ha biz birşey mi yaptık diyorlarsa desinler zaten diyorlar. Ben hasta olup odadan çıkamasam yine diyorlar. Nasılsa sen yok mok dediğinde illa ki inanacaklar. İnanmayıp ne yapacaklar. Ben daha napim. Onlar için oaraya gidiyorum. Beraber ailece olmak istiyorlar o ortamı yaratıyorum. Kendi ödediğimiz otelde de kalabilelim yani nasılsa alışacaklar. Benim titiz olduğumu beraber kalmayı sevmediğimi bilsinler bunda da bir sakınca yok. Herkesin bir karakteri var değil mi?

Ne diyorsunuz bulduğum çözümlere arkadaşlar, fikrinizi alabilir miyim?

Canım seni dinliyorlar belli ki. Bir de sana arka çıkan bir eltin var. Bizde herşeyi onlar biliyor. Arkadaşlar diyor ya bu nasıl modernlik, öyle işte. Sanırım ben daha geleneksel aileden geliyorum diye beni köylü kızı sanıyorlar,o muameleyi yapmaya çalışıyorlar. Gerçi anladığım kadarıyla benim kv görmce olarak da baskıcı elti olarak da. Hiçbiriyle ben gerçek akraba muhabbetini göremedim. Hep arada bir duvar, üstü kapalı bir gerginlik. Yapamıyor sanırım, beceremiyor yakın ilişki kurmayı. Ama ben de kendimi korumak zorundayım. Birkaç fikir ürettim ileti olarak yazdım. Bir bak sen de canım, ne düşünüyorsun?

Bence mukemmel cozumler

Brunch'da kocani ikna etmissin, bebek de istiyorsan ve bu kocayi idare ederim diyorsan hamile kal bir an once. Sonra da yazlik meselesine odaklanirsin

Son düzenleme:
Bence mukemmel cozumler

Brunch'da kocani ikna etmissin, bebek de istiyorsan ve bu kocayi idare ederim diyorsan hamile kal bir an once. Sonra da yazlik meselesine odaklanirsin

:))

Ben kocayı idare ederim gibi geliyor canım. Baya bir toparlandı çünkü. Hamilelik konusu aslında biraz kadının elinde olduğu için bana sen istiyorsan hamile kal nasılsa eşin sever diyorlar ama ben pek öyle düşünmüyorum. Eşimin babası da çocuk istemiyormuş kv istediği için yapmışlar ve kp hiç sevmemiş çocuklarını. Hep psikolojileri bozulmuş ancak ergenlik çağından sonra anlamış adam kıymetlerini. Ben bizde öyle olsun istemiyorum ama eşim baya ısınmaya başladı konuya. Kv büyük sorumluluk falan diyomuş ama eşim o sorumluluğa hazır hissediyor artık. Maddi açıdan baya bir toparladı. Biraz daha toparlarsa bu iş olacak galiba, dua edin benim için nolur )

Bu ne bicim modernlik Allah askina ? Kendi insanlarina, binlerce yillik kulturumuze b.k atmak mi modernlik?
Haydi bunu gectim, o temizlik konusunda anlattiklariniz gercekten icimi kaldirdi, ben olsam coktan baska eve kacmistim. Madem modernler, zenginler niye k.c kadar evde 3 aile yasiyorlar??? Ben bu insanlari cozemedim, bence evinizi ayirip kacin.

Bir de cocuk yapmayin bence. Bu sefer de cocuga biz terbiye vericez diye cocuga sararlarsa bunlardan hic kurtulamazsiniz. Once evinizi ayirin, sonra cocugunuzu yapin.

Yok canım Allahtan ayrı yaşıyoruz. Bu sadece yazlık için geçerli. Ama dediğin gibi küçücük yerde olmuyor 3 aile. Çocuk konusunda daha az korkuyorum aslında çünkü çocuk hiç sevmezler. İnşallah torunları konusunda değişmezler. Çocuk sesine falan hayatta dayanamazlar, bir çocuğun yaptığı çocukça şeylere bile sinirlenir cık cık yaparlar. O yüzden çocuğun üstüne düşmeleri değil de, çocuk konusunda titiz olmamaları benim kaygım. Atıyorum ben çocuk olunca da onların evine falan gitmek zorunda olsam o evde bir bardak su içmesini istemem şahsen. Fakat dediğim gibi çok fazla üstüne düşecek gibi durmuyorlar. Hatta konusu açılınca herkes çocuğuna baksın, ben kimsenin çocuğuna bakamam benimkilere ben kendim baktım diyor kv ben içimden göbek atıyorum. İnşallah olduğunda da hakkaten öyle düşünür )

Ozel olmazsa merak ettigim bir sey var, evlenmeden once esinizin ailesiyle tanistiginizda ne dusundunuz? Nasil davranmislardi ? Ilk goruste boyle cacaron olduklarini anlamis miydiniz ??

Canım dediklerin güzelde çocuk olunca onlar birarada yazlıkta oyun oynamalarını görmek isterler o iş biraz zor aman çocuğun olsunda gerisi kolay allah yardımcın olsun ama ben böyle durumlarda direk eşimi muhattap ediyorum ailesiyle

bence biraz da bilerek böyle davranıyor olabilir eşiniz. sizin hatırınız için bile olsa, anlaşmaya çalışmıyor. sizi bile bile, kendi çevresine çekiyor olabilir. (ark.ların kocaları özellikle birşey yapmıyorsa durum bu...)

ailede modernlik bir yana, sadece ben, ben, beeeeennnn durumu gördüm. hep onların istekleri, hep onların dedikleri olsun istiyorlar. egositçe davranıyorlar.
siz kendinize güveninizi kazanmaya bakın bir an önce. yazmışsınız ama satır aralarında bile haykırıyorsunuz resmen.
siz ailenizle görüşmeye gittiğinizde, eşiniz gelmiyorsa ok. siz zorlamıyorsunuz.
şunu deneyebilirsiniz.

görümcenizin geleceği tarihte, sizin de çocukluk arkadaşınız veya bir akrabanızın düğünü vs vardır, orda olmayı tercih edersiniz. ya da şehirdışındadır ama tatilde memleketine gelecektir, onunla görüşmek istiyorsunuzdur... bahane bulmak istiyorsanız bunları veya benzerlerini kullanın. eşiniz ailesini görmeyi tercih edecektir sanırım, tek başına gidersiniz memleketinize...

aslında en iyisi açık açık konuşmanız. çektiğiniz sıkıntıyı anlıyorum, her tatilde ben de aynı sıkıntıyı hatta beterini yaşıyorum(aileyle tatil konusunda). kışın sık sık görüşmemize rağmen, yazları 3-4 hafta aynı evdeyiz
bizde gitme nedenimiz, eşimin memleket sevdası daha çok. kv ise iyice pekiştirir bunu. herkes onlara uymak zorunda sanki. gelin-damat bakmıyorlar, onların isteğine uyduruyorlar bir şekilde.
ayrıntıları yazmadan geçeyim, sinirlerim zıpladı yine

2; sadece bahaneler ile çözüm üretmeye çalışmayın. bir şekilde sizin bahane ürettiğinizi anlarlar. gelmek istemediğinizin farkındadırlar. arkanızdan konuşacaklarsa yine sebep bulurlar. açık açık söyleyin. çocuk yokken, biraz kendi başımıza da tatile gidelim, vakit geçirelim, yeni yerler görelim vs vs...
her yere onlar ile gitmek zorunda değilsiniz ki...
modern insan olsaydılar, size bu kadar gereksiz ısrarda bulunmazlardı. pek modern bir hava yok yani...

1; sadece ev programları değil, farklı yerlere de gidin ikiniz. ayda 1 ailesiyle ortak plan yapın yeter. hep aile ile içli dışlı olmaya ne gerek var?

3; kalabalığı sevmiyorum, sağlığıma olumsuz etki ediyor, deyin. onların evindeyken, astımınız sizi rahatsız ettiğinde uyandırın eşinizi, durumunuzu görsün. istersen sen burada kal, ben burada kalamıyorum, otele gidiyorum, deyin...
siz biraz kararlı olun bu konuda.

genel olarak; ailesine fazla hakkınızda bilgi vermeyin. benim kv de çok kurnazdır. sohbet sırasında ben de saf gibi çok şey anlatırdım. özel şeyler olmamasına rağmen, bana karşı öyle bir kullandı fırsat buldukça. hata bende aslında... eski yaptıklarını unutup yüzüme 2 gülünce, geçmişi de sildim o anlarda...
ben de artık iyice mesafe koydum. bir ortamda çok sık bulunuyoruz ama resmiyim ona karşı. yüzeysel cevaplıyorum her sorusunu. gereksiz detaylara hiç girmiyorum. birşeyler öğrenmek için taklalar atıyor resmen. güvenmiyorum artık hiç bir sözüne, davranışına...

Son düzenleme:

Canım çok güzel söyledin. Ben de herşeyimi anlatırım saf saf. Ben de uzun süredir kararlıyım artık yüzeysel konuşacağım diye. Ailemle ilgili sorarlardı ben de merak ediyorlar önemsiyorlar diye anlatırdım şimdi üstünkörü birşeyler söylüyorum geçiyor. Geçen düşündüm mesela ne geldi aklıma. Benim düşün kınama bile ben memlekete tek gittim tatsızlık çıkmasın herkesin gönlü olsun diye. Ne kayınvalide var yanımda ne nişanlım kendi kendime göbek attırmaya çalışıyorum millete. Orada boynumu büken kv bir kere düğünden önce ailemi bir arayıp hatır sormayan kadın kardeşimin düğününe ne yollar tepti ne programlar bozdu geldi. Bunu da anlamıyorum birşeyi mi merak ediyordu acaba. Merak ediyorsa görmüştür karşı tarafta hizmeti hürmeti. Kardeşimin düğününde de protokolün alası da vardı, geleneksel Türk düğününde gereken herşey de. Üstelik herkesin gönlü alınmış iki tarafın da keyfi yerindeydi. Kimse kimseyi bir köşeye atıp burnu havadalık yapmadı yani. Kendilerininkinden bile güzel bir düğündü hem de. Ondan sonra bizim kayınlar döndü tabi. Bizimkiler her yurtdışına çıktığında niyeyse kv ye dert olmaya falan başladı. Ama ben artık söylemem bunları da durup dururken göz falan değmesin aileme de. Dediğin gibi yüzeysel geçerim artık. bana ürün falan önerirse de yok ya ben cildimden memnunum böyle güzel falan demeyi düşünüyorum. Yetti artık durmadan kaşımla gözümle uğraşmasın. Bir görsen kardeşinin eşi yaşına göre fıstık gibi kadın güzelliği herkesin dilinde ama ona bile burun kıvırır. Kardeşinin sevgilisiyle tanışır hatta iyi geçinirler falan. Ben eşime açık açık söyledim mide bulandırıcı. Büyük konuşmayim dicem ama benim kardeşim eşini aldatsa aileden afaroz edilir bırak sevgisilisiyle tanışıp iyi anlaşmayı falan. Benim karşıma gelse aileden değilim ama ben suratına bakmam. Şimdi düşün ben düşünmez miyim, yarın bir gün eşimle aram açılsa eşim beni aldatsa falan onun da mı sevgilisiyle kanka olacaklar. Tasvip edilecek bir şey mi bu. Oh be hayatımda dedikodu yapmadım, günaha girmeden içini dökmek varmış.

Açık olmak konusunda, sana katılıyorum. Nefret ederim yalandan bahaneden bunun sonu yok. Eşime de öyle diyorum. Açık olmak her zaman en kolayı. Çünkü doğalsın neyin ne olduğu belli olur herkes karşıdakini ona göre kabullenir. Bahane ürettikçe batarsın. Ben bana yalan söylenmesinden de kırmamak için bahane uydurulmasından da nefret ederim. Ya söylenecek şey çok basit bu kız yazlık olayını birlikte kalma olaynı sevmiyor, biz oteli seviyoruz otelde kalacağız. Ama eşim töbe kabul etmiyor. Kırmaktan korkuyor. Halbuki ben olsam bahane üretildiçe daha çok kırılırım. Mesela haftasonu evle ilgilenmek istiyorum değil mi. Öyle söyleyim diyorum yok, programımız var diyor. Kv soruyor ne programınız var diye ben de onun programı ne bilmiyorum ama ben çamaşır yıkayacağım diyorum. Ya da ne var yani bu haftasonunu evde geçireceğiz diyelim. Önceden ben konuşurdum kv ile ve öyle söylerdim. Ama nedense eşim çok geriliyor. Her hafta başka bahane derken bugünlere geldik zaten. Başta söyleseydi ya biz her hafta brunch yapmak istemiyoruz diye.

Son düzenleme:
Ozel olmazsa merak ettigim bir sey var, evlenmeden once esinizin ailesiyle tanistiginizda ne dusundunuz? Nasil davranmislardi ? Ilk goruste boyle cacaron olduklarini anlamis miydiniz ??

Benimle ilk tanıştıklarında ihya olmuşlardı canım. Resimlerimi çekip çekip millete gösteriyordu. Millet de güzellik yarışmasından mı bu fotoğraf falan diyormuş, öyle anlatıyordu. Evimize geldiklerinde de her tarafında fotoğraf çektirmişler, pek bir beğenmişlerdi. Türkiye'de böyle insanlar hala kaldıysa bu ülkenin sırtı yere gelmez diyormuş babası falan. Benim o zamanlar eşimle aram açılsa arkadaşlarım dürterdi, aman saçma sapan şeyleri dert edip kavga çıkarma bak ailesi süper çok şanslısın diye. Onu tanıyanlar falan da bana hep kv konusunda çok şanslısın diyordu. Ben de öyle düşünüyordum. Fakat onu eltisiyle ve görümcesiyle farklı zamanlarda nişandan sonraydı gördüm ve o zaman jeton düştü. Bizimkisi dışarıya çok kibar hep güler yüzlü ama aile içinde yakın olduğu kişilerle öyle değil. Kendisine bir dünya kurmuş orada kızı ve kendisi mükemmel. Eşi hep zor bir adamdı ama o mükemmel olduğu için katlandı. Eltisi görümcesi çok zor insanlar ama o idare ediyor işte. Sürekli bir diş sıkma halinde. Eşiyle ilgili tamam durup dururken kp çok sert ve olmayacak şekilde davranır ama kv birşeyleri konuşarak çözmeyi bilmiyor. Onu haksız olarak lanse edip bırakıyor. Yani dişini sıkıp boynunu büküyor çocuklar babaya kin biliyor. Elti ve görümceye de aynı, dışarıdan bakınca diyorsun ki elti görümce hep yanlış bu kadın dişini sıkıyor. İçe girince görüyorsun onlar ellerinden geldiğince iyi olmaya çalışıyorlar ama çırpınmaktan sıkılmış kendi haline bırakmışlar. Ben onlarla ilişkisi gibi olmaktan korktum, yakın ilişki kurmayı beceremiyor ben idare edeyim dedim ama aileme yapılanlar gelince aklıma yumuşayasım gelmiyor hiç. İstiyorsa bana da diş sıksın hiiiiç umrumda değil. Gelin kötü şöyle böyle desin. Ben vicdanımı sızlatacak, ilahi adaletten korkacağım birşey yapmam ama artık iyi olmak için de çırpınmam. Kendimi korurum gerisine karışmam. Oğlu da salak değil ya gelmesin dolduruşa, ben onunla zeki diye evlendim zamanında :)

Görümcemin çocuğu yok canım istemiyor da. Kv de istemiyor. Daha eşimi yeni yumuşattım çocuk konusunda kv siz bilirsiniz ama çocuk büyük sorumluluk falan diyormuş. Eşim çocuk diyince seviniyorlar diyor ama pek sanmıyorum. Bana ha bire akıl veriyor çocuk nasılsa olur sen gezip tozmana bak boşver şimdi çocuğu diye. Akşamları yemeğe çıktığımızda göreceksin benim sinirletim bozuluyor. Tamam saat 9 da çocuk yatakta olmalı ama adamlar gelmişler yemeğe daha saat 8 değil, çocuk akıllı yanlarında da bakıcısı gıkı çıkmıyor rahatsız etmiyor yavrucak. Bunların gözler dönüyor, ters ters bakıyorlar. Hay Allah çocuk varmış niye buraya oturduk falan. Denizde çocuğu annesi yıkıyor diyelim, duşa sokuyor, çocuk akıllı mı akıllı. Görümcemin gözler kocaman oluyor üfleyip püflemeye başlıyor. Yani çocuğu olan kişi suçlu ve gördüğünde küçümseyerek bakarsınz. Çocuk dediğin mantıksız ve itici birşey asla etrafta olmaması gerekiyor. Varsa da sesi soluğu çıkmayacak, angut olacak yani. Ben çok akıllı çocuk gördüm ama her daim susanı görmedim. İlla kibir ık mık yapar mümkün değil. Zaten çocuğuma kötü muamele yaparlar oyuna buyuna kusur bulurlar diye yine istemem çok fazla bir araya getirmek. Zaten eşim çocuk sevmiyor, bir de onlardan etkilenip soğusun istemem çocuktan.

Çocuğu olmayınca insan olanın halinden anlamaz canım sen onu düşünme ama bu ortak karar olmalı bizde erteledik ama sonra olmayınca birde tedaviyle uğraşıyorsun Allah aratmasın sende gitmezsn yanlarına işte fenamı :)

Arkadaşlar biraz önce eşimle konuştum. Bana öyle bir anlattı ki bu tatillerin onun için ne kadar önemli olduğunu. Gözlerim falan dolacaktı, çenem menem titriyordu neredeyse :) İstersen gelmezsin kimse birşey diyemez ve kırılmaz da ama bak böyle böyle diye anlatınca bende yelkenler fora. Şu konuda anlaştık. Öncelikle ben istediğim gibi kadın getirteceğim, buna annem bozulmaz senin titizliğini biliyor dedi. Bir de kaldığımız süre boyunca mutfak bulaşıklarıyla ben ilgileneceğim. Zaten kv kahvaltı falan hazırlarken değil bulaşık yıkarken dikkatsiz daha çok. Bulaşıkla ilgili de eşim şaka yollu o konuya el atmamı sağlayacak. İşte bizimki biraz titiz bırakın onun kontrolünde olsun falan gibisinden. Ben de 1 hafta idare edecem napim, nihayetinde eşim yani yılda 1 hafta kendimi hijyen konusunda maksimum korumaya çalışarak bir kere daha idare etmeye çalışacağım bakalım.

ee anlatsanda bizde dinlesek nedir durum?

Eşim için tatilin neden bu kadar önemli olduğu mu? Ya ben şimdi onun kadar güzel anlatamam ama birkaç tane konuda çok damardan girdi. Öncelikle görümcemle kaynaşmamızın aile için ne kadar değerli olduğuna buna ne kadar önem verdiklerine değindi. Görümcemin yaşadığı bir kriz olmuştu ben fazla birşey yapmadım ama nedense benim desteğim onu çok etkilemiş çok fazla bahsetmiş ne kadar duygulandığından ve beni kendisine nasıl destek olarak gördüğünden.
Ayrıca biz daha nişanlıyken o ev özenle hazırlanmıştı. Benim ilk yıldan beri onlara katılmam hep saygı ve sevgi göstermem ailede çok takdir görüyormuş ve beni çok seviyorlarmış. Gitmesem de kırılmazlarmış ama gitmem onları çok mutlu ediyormuş vs vs
Bir de eşim orada çok huzur bulduğunu, otelde kalsa bunu yaşayamayacağını anlattı. Hep iş konusunda ilham orada geliyormuş, önemli girişimlerini orada bulup gelince hayata geçiriyormuş falan.
Bunun gibi birkaç şeyi anlattı. Sen istemiyorsan ben tek de giderim dedi ama çok içi acıyarak söyledi. Ben de hijyen konusundaki sıkıntılarımdan bahsettim hatta kv bulaşıcı hastalığının beni korkuttuğundan bulaşıkların nasıl yıkandığından, astımım için uygun bir ortam olmadığından bahsettim. Ama konuşa konuşa ortak bir noktaya vardık. Ben dedim ki beni olduğum halimle tanısınlar sevsinler. Ben titizim gerekirse bulaşıkları kendi tekelime alırım. Kadın getirtir evi temizletirim falan. Bunların hepsinde okleştik. O da annesinin benim ne kadar titiz olduğumu bildiğini ve rahatsız olduğum konulardan gocunmadığını dolayısıyla bu konuda istediğimi yapabileceğimi söyledi.
Böyle böyle ortak bir yere vardık canım.

- Bu arada çocuk olursa zaten otelde kalmak zorunda olacağımızı söyledim. Onayladı. Gerçekten de öyle olur sanırım, ailede hiçbiri çocuk sesine tahammül edemiyor çünkü :))

Son düzenleme:
Tatil haftası geldiğinde Tiroidim varmış.atom tedavisi gördüm.aynı tuvaleti vs.kullanamayız.de olsun bitsin.o tedavinin adını bi kontrol et pek emin değilim. Öbür senede hamileliği bahane edersin inşallah.

Tatil haftası geldiğinde Tiroidim varmış.atom tedavisi gördüm.aynı tuvaleti vs.kullanamayız.de olsun bitsin.o tedavinin adını bi kontrol et pek emin değilim. Öbür senede hamileliği bahane edersin inşallah.

Tavsiyen için teşekkürler canım. Eşimle konuştum biraz duygusal yaklaştı kandırdı beni (nalet olsun babam da böyle yapar her şeye ikna ederdi. Ne kadar asiliğim gelirse gelsin kıyamazdım.) Şimdilik git gellerdeyim, ya onun için idare edeceğim. Ya da bu yaz için bahanemi bulum onu kullanacağım. Fikirlerini paylaştıkları için herkese teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…