Gelinlerini sıkan oğullarınsız yapamayan bir aile bence modern değildir
Modernlik brunch yapmakla oluyorsa herkes modern o vakit.
Sakın kendini küçümseme...
Sakın kendini ezdirme...
Sakın kendine ve ailen alt sınıf muamelesi yaptırma...
Dedim birdaha diyorum.
Modernlikle alakası yok bu bahsettiklerinin.
Tam tersi geri kafalı kayınvalidelerin yaptıkları bişey oğullarını habire arayıp hadi gelin gelmediklerinde tekrar
arayıp neden gelmiyorsunuz diye sorgulamalar gelinleri sıkboğaz etmeler...anlayışsız davranmalar...
Modernlik anlayışla olur brunchla mırançla değil.
ay tatlim seni cok iyi anliyorum, ama esine söylemekten baska bir caren yok, esin diyecek karimla basbasa kalmak istiyorum, biz tek basimiza tatil yapacagiz vs diye. Küserlersede küssünler, iki gün surat yaparlar, ücüncü gün yine konusursunuz, ne olacak.
Bendede benzer bir durum oldu sanki, bundan üc sene önce kayinbabam bizi tatile götürmüstü ve cok sevinmistik, uzun zamandir plaj tatili yapamamistik.
Iyide gecti aslinda, yani öyle karisip etmez ama yinede tabii onlara ayak uydurmamiz gerekti, gönlümüzce eglenemedik, ama onlarin sayesinde tatil yapmis olduk iyi oldu, sagolsunlar.
Bende gecen sene tutturdum esime illede onlari tatile götürelim, onlarda bizi götürmüstü diye, cünki bu sefer bizim maddi durumumuz daha iyiydi ve kayinbabamgil biraz sIkIntidaydi.
Beraber gittik tatile, tabii cok sevindiler, bende sevindiklerine sevindim. Bu sefer kayinbabam demezmi birden:
Gelin, seneyede ayarlayinda beraber "suraya" gidelim diye.
Sasirdim tabii, insallah falan dedim, ama resmen beklenti icine girdiler.
Bir kac kez daha tekrarlayinca esimde "biz kendimiz tek gideriz belki baba, bir dur bakalim.." gibi konustu, bozuldu kayinbabam tabii, ama kendi ogluna birsey diyemedi.
Bazen insan birsey yapinca, yaptigi süre boyunca bu "normal" olarak görülüyor demek. Her tatil ordasin, demekki bu sizde normal oldu, mecbur kaliyorsun. Ayni bizim her tatili esimin ailesiyle gecirmemiz gibi olmus, bu sefer sanki bu ebediyen böyle devam edecek gibi bir hava oluyor nerdeyse. Ama sahsen esim birsey demeseydi, ben ne diyebilirdimki?
Bu konuda kimin ailesiyse o konusmasi lazim bence herzaman, sonucta herkes kendi ailesine istedigini söyler, ama gelinden damatdan yanlis anlasilir, istemiyormus gibi olur, sorun olur...
Eşinle açık açık konuşmaktan başka çare yok.
Mesela şu brunch ları ayda bire indirmek,tatilleri birlikte yapmaktan vazgeçmek konusunda bir konuşma yapabilirsin.
Eşinin ailesinin maddi durumu iyi ve brunchla tatillerin masrafını onlar ödüyor sanırım.
Belki eşinin kolayına gidiyordur,senin de gezmekten dolayı mutlu olduğunu düşünüyordur.
Sonuçta kendi ailesi ve insan kendi ailesinden rahatsız olmaz.
Sen de rahatsız oluyorum diye değil,başbaşa kalmak istiyorum şeklinde anlatabilirsin.
Eşine,sürekli senin ailenle gezseniz ne düşünür diye sorabilirsin.
Bu arada,senin ailen nerede ? Aynı şehirde değil mi ?
Canım ailemle farklı şehirlerdeyiz kayınlarımla aynı. Ben İstanbula taşınmayı düşündüm ama biz gidince kayınlarım da oraya gelmeyi düşünüyor bi hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur. Ben ailemin yanına hep tek giderim. Tek gitmeyi de tercih ediyorum çünkü eşim çok çabuk mızmızlanan biri ailem de samimi insanlar bazen iyi niyetle davransalar da eşimi rahatsız edecek şeyler olabiliyor. Tekken daha rahatım o yüzden eşime hiç baskı yapmam gel diye, bazen onun canı ister gelir ama ben teklif etmem bile. Bu yaz konusu da şöye, eşimin ailesinin yazlığı var ve görümcem yılda bir kez eşiyle birlikte direk buraya geliyor. İstiyorlar ki aynı zamanda biz de gidelim ve aile bir arada olsun. Fakat ben her gittiğim yaz çok rahatsız oldum. Birincisi evde hijyen sıfır. Ben titiz bir insanım ve çıldıracak gibi oluyorum. İkincisi ev çok küçük üç aile dipdibe. Kalabalık bir aileden gelmeme rağmen ben bile boğuluyorum. Üçüncüsü kayınvalidemde ciddi olanlardan bulaşıcı bir hastalık var ama dediğim gibi hijyene hiç dikkat edilmiyor hergün sabahlara kadar uyuyamıyorum ya bulaştıysa diye. Dördüncüsü damat yabancı olduğu için hep yabancı dil konuşuluyor. Herkesin anadili gibi bildiği bi dil ama ben o kadar iyi değilim. Dolayısıyla hep masada sığıntı gibi duruyorum. Beşincisi bilmem söylememe gerek var mı, gelinsin herşeyin batıyor. Kilo alıp vermenden kaşını nasıl aldırdığına, göz kalemini nasıl sürdüğüne. Her akşam onlarla yemeğe çıkmak zorunda kalıyoruz. Hep pahalı yerler oluyor. Görümcem onları sıkıştırmamak için çoğu zaman hesaba el atıyor. Biz de atmak zorunda kalıyoruz. Şu anda o kadar fena olmasa da başlarda durumumuz süper değildi. Bize çok pahalı gelmesine rağmen biz de jest yapmaya çalışıyorduk ve aslında biraz zor durumda kalıyorduk. Tüm bunlara rağmen eşim evin ikinci sınıf çocuğu gibi. En çok da o içime batıyor. Biz ağzımızla kuş tutsak hep boşa düşeceğimiz birşeyler oluyor. Dediğim gibi başlarda en çok maddi olarak sıkıştık. Şimdi o kadar sıkışık durumda değiliz ama açıkçası ben soğudum artık. Yaz diyince tüylerim diken diken oluyor. ( bu arada eşimin ailesinden değişik durumlarda maddi destek aldığı oldu. O konuda haklarını yiyeyemem. Her iki çocuklarına da eşit miktarda destek çıkarlar.)
Sen nasıl eşinin ailesine gidiyorsan,eşinin de senin ailene gelmesi lazım.
Eşin,istediği kadar mızmızlansın.Sonuçta sen de onlara gidince memnun olmuyor ama gösteremiyorsun.
Siz,eşinin ailesi gibi yaşamak zorunda değilsiniz.Senin ailen gibi de...
İkiniz,iki ailenin bir sentezisisiniz.
Bir tarafı yoksayamazsınız,yoksaydırma.
Her seferinde olmasa bile 1 kere yalnız gidiyorsan 2. de eşinle gitmeye çalış.Varsın kısa kal ama eşinle git mutlaka.
Kısa kalma tutumunu,eşinin ailesiyle tatillerde de uygulayın.
Hatta aynı şekilde 1 yaz gidip 1 yaz gitmeyin.
Tatiliniz 1 hafta veya 10 günse,gidip 1-2 gece ailesinde kalın.
Sonrasına bir rezervasyon ekleyin.
Mesela evleri Bodrum'da ise,Antalya'ya geçeceğiz deyin.
ah ;ben de seni çok iyi anlıyorum.Bunların aynısı benim de başıma geldi.Boşandım ama ben isteyerek değil..zamanla alışırsın inşallah onlara..Ya arkadaşlar nasıl rahatladım şuraya yazınca, sizden cevaplar alınca anlatamam. BU konuda o kadar yalnız kaldım ki. En azından bir arkadaşımla sohbet ediyor gibi hissediyorum şu an. Ya ben aşırı salak ve saf bir insanım. Bir de ilk evlendiğim zamanlar kafam çok bulanıktı. Ne yaptığımı bilmiyordum. Benim görümcem yurtdışında yaşıyor. Yılda bir geliyor ve ailece görüşemiyorlar. Beni de düğünden önce görmemişti. ( aslında nişanım yine yazın olmuştu ama kaynanam boşver boşver nişanı sen programını değiştirme demiş. Kız nişandan sonra ailesiyle tatil yapacak şekilde ayarlamış yani. O zaman gelin değil miydim şimdi nedense her yaz görümcem geldiğinde gelin olarak yanına tatile gitmek zorunda kalıyorum.)
Neyse ille ben hiç gelinle bir arada olamadım falan birlikte tatil yapalım istemiş ben de balayında onlarla tatile gittim. Bir de o kadar saçma ki, eşimle birlikte yüzüyoruz diyelim eşim ya anneme ayıp olmasın şimdi diyor beni bırakıp annesinin yanına gidiyor. Öyle bir balayı yani ( ama diyorum ya bunlar çok modern insanlar aslında benim yengelerim kapalı diye suratlarına bakmayan, herşeyde benim ailemde cahillik arayan kişiler)
Sonra ertesi yaz birşey diyemedim yine gittim. Bir sürü rahatsız olduğum şey oldu ama ertesi yaz yine gitmek zorunda kaldım. Artık gitmek istemiyorum ama gitmicem desem inat etsem kesin eşimöle aram açılır. Kesin ailesi bana karşı doldurmaya fln başlar. Ve diyorum ya kadın çok ama çok zeki. Ben onun kuyu kazmalarıyla hayatta baş edemem.(
Yaz tatili için onların plan yapmasını beklemeden siz plan yapın.
Eşinize ailesinden değil,yazlık ortamını sevmediğinizden bahsedin.
Kış ayında erken rezervasyondan bir otelde yer ayırttırın mesela eşinizle görüşüp.
Zamanla bunu alışkalık haline getirirseniz,eşinizinde hoşuna gidecektir.
ah ;ben de seni çok iyi anlıyorum.Bunların aynısı benim de başıma geldi.Boşandım ama ben isteyerek değil..zamanla alışırsın inşallah onlara..
1. Oğullarıyla balayına giden aile kesinlikle modern olamaz
2. Kapalı kişilere cahil denmez asıl cahil olan kendileridir (hani demişsiniz ya yengelerim kapalı diye cahil muamelesi yapıyorlar)
3.kilolu olmanız dolayı kesinlikle üzülmeyin inan kilolu olmasaydınız bu defada başka bahaneler bulurlardı
4.eşinizle net bir şekilde konuşun ve tavrınızı koyun inan yazdıklarınızı okurken acaip sinir oldum hıı birde lütfen şu insanlara modern deyip durmayın bence modernliğin m si yok onlarda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?