Arkadaşlar benim derdim tatillerimi onlar ne zaman musait olsa eşimin ailesiyle geçirmek zorunda olmam. Aslında modern bir aile, hatta fazlasıyla modern. Öyle ki benim ailem fazla geleneksel olmamasına rağmen onlarla bir türlü iletişim kuramadılar. Bugüne kadar hep kültür çatışması yaşandı. Ben 2 yıldır evliyim, ve ilk yıllarımı şehir ve kariyer değişiklikleri, kilo alma vs. yüzünden çok bunalımlı geçirdim. Bu dönemde onlarla gereken mesafeyi koruyamadım. Hatta çok güvenip hep gereğinden fazla samimi oldum. Fakat bu samimiyetimin karşılığını küçümsenme, ailemin küçümsenmesi ne zaman konuşsam sanki birçok konuda atıuyormuşum muamelesi görerek aldım. Bu süre zarfında kaybettiğim özgüvenim daha da yerin altına indi. 2 yıl psikoloğa da gittim ilaç da aldım ve bu sürede kendimi topladım. Bir de farkettim ki kendimi artık korumam araya mesafe koymam gerekiyor. Fakat bu konuda çok zorlanıyorum nolur yardım edin.
Örneğin her pazar yapmamız gereken bir brunch var. Ben brunch sevmiyorum, pazar günlerini eşimle geçirmek istiyorum. Ayrıca diyete başlamam lazım. Diyet yaptığımı onlara söylemek istemiyorum çünkü birçok küçümseyici tavırla karşılaşıyorum. Fakat bırakın brunchlara gitmemeyi, tatilde (ewt bütün tatilleri beraber yapıyoruz -balayında dahil-) bile hasta olup iki gün yatsam biz birşey mi yaptık neden gelmiyor diyorlar eşime. Bir dahaki görüşmede bir gerginlik, bir kaş göz oynama durumları. Yani anlayacağınız ne yaz tatilim var ne hafta sonum. Oğullarını özlüyorlar desem ben ne zaman şehir dışında olsam eşim onlarda kalsa bile onlar onu evde bırakıp gezmeye falan gidiyorlar. Ya da onlar her türlü başbaşa tatillerini yapıyorlar ama döndüklerinde hooopp yine beraberiz. Yani modern aile ama bana köylü kızı muamelesi. Ve ben geçmişte izin verdiğim bu dengeyi şimdi değiştiremiyorum.
Lütfen yardımm..
Örneğin her pazar yapmamız gereken bir brunch var. Ben brunch sevmiyorum, pazar günlerini eşimle geçirmek istiyorum. Ayrıca diyete başlamam lazım. Diyet yaptığımı onlara söylemek istemiyorum çünkü birçok küçümseyici tavırla karşılaşıyorum. Fakat bırakın brunchlara gitmemeyi, tatilde (ewt bütün tatilleri beraber yapıyoruz -balayında dahil-) bile hasta olup iki gün yatsam biz birşey mi yaptık neden gelmiyor diyorlar eşime. Bir dahaki görüşmede bir gerginlik, bir kaş göz oynama durumları. Yani anlayacağınız ne yaz tatilim var ne hafta sonum. Oğullarını özlüyorlar desem ben ne zaman şehir dışında olsam eşim onlarda kalsa bile onlar onu evde bırakıp gezmeye falan gidiyorlar. Ya da onlar her türlü başbaşa tatillerini yapıyorlar ama döndüklerinde hooopp yine beraberiz. Yani modern aile ama bana köylü kızı muamelesi. Ve ben geçmişte izin verdiğim bu dengeyi şimdi değiştiremiyorum.
Lütfen yardımm..