Tahammül edemiyorum artık..

Kadin belli ki rahatsiz, sizi huzursuz etmis, haklisiniz. Bundan sonra gorusmeyecekmissiniz, guvenlik iceri almayacakmis bunuda cozmussunuz. Buna ragmen bir insanin ölmesini istemeniz ağır degil mi?

Tartışacaksınız ama neden sizin iç çamaşırlarınızı inceleyip,toplayıp kaldırıyor? Diyemediniz mi burası benim evim,elinizdekilerde benim eşyalarım ben beğendim giyiyorum, dokunamazsınız diye.
Değil geceliğime ,kestip attıgım tırnağıma müdahale edemez evimdeki misafir,annem/kayınvalidem vs kim olduğunun önemi yok.
Eşyalarımın yerini de değiştiremez.
Saygı saygı tamamda,saygi yaşlanınca otomatik yüklenmiyor insanlara,hakedecek hakkettiği saygıyı görecek,haketmezse evinizin eşiğinden bile sokmayın.

Hata iyi davranmak.zaten.Eli maşalılar , saygi göstermeyenler daha kıymetli

Siz kvaldeniz evinizde o sekilde davranırken keske müdahale etseydiniz.. anneniz sizin yanınızda olmali, eger bu olanlardan haberi varsa size karşı bu tehditkar davranisi doğru değil. Cunku kvaldeniz asiri ileri gidiyor.. cok zor bir durum.
Biz de floryada oturuyorduk aynı apt.da. huzursuzluklar yuzunden bahcesehire geldik. Esime cok zor oluyor gidip gelmek ama o ailesine mesafeyi koydu. Yoksa ben tek basina atından kalkamazdim..

Kadin belli ki rahatsiz, sizi huzursuz etmis, haklisiniz. Bundan sonra gorusmeyecekmissiniz, guvenlik iceri almayacakmis bunuda cozmussunuz. Buna ragmen bir insanin ölmesini istemeniz ağır degil mi?
Vallahi billahi değil.

Hiç değil.

Kayınvalidem eşime, kendi eşi gibi muamele ediyor. Aralarındaki ilişki rahatsız edici. Benim de erkek kardeşim var hatta annem kardeşime daha düşkündür de annem asla kardeşime babamın rolünü yüklemedi. Benim eşim proje çocuk sanki kayınvalidem kayınpederimden göremediği ilgiyi eşimde arıyor. Eşimle de annesiyle büyük tartışmalar yaşasa da kayınvalidemin başarılı olduğu konu eşimin muhtaciyet ve vefa duyguları.

Kayınvalidemin duygu sömürülerini, abartılı içi boş tavırlarını, kendini ve kızını idealizeştirmesinin farkında eşim. Kendisi de söylüyor. Eşime dedim ki sen annenin eteğinin altından çıkıp hayatındaki kadına bana erkek olamıyorsun.

Kayınvalidem vefat ederse, kayınvalidemin erkek kardeşlerinin hanımları da rahat edecek. Eşimin 3 yengesi beddua ediyor. Bizzat duydum kulaklarıma inanamadım. Eşimin 4 teyzesi var, 4ü de görüşmüyor. 1 tanesini ben kayınvalidemdeyken evden kovdu.

Evet ölmesi gerekiyor kayınvalidemin. Kayınvalidem adeta her yanından irin akan hastalıklı bir yaşam formu, oksijen israfı !! Gelinim beni üzdü ayyy tansiyonum çıktı havası yaratıyor, anakuzusu eşim bana kurt olmaya kalktı. Dedim mahkemede seni süründürürüm ayağını denk al !

Belçika'da 2.5 ay, Kanada'da 6 ay gibi kısa sürelerde bulundum. 18 yaş üstü annesiyle yaşayan göremezsiniz, ayıptır, aile de istemiyor, toplum sorunlu gözle bakıyor. Ama bu kadın kocama kene gibi yapıştı.

Kayınvalidem aynı evde yaşamayı da diretti bana. Kabul etmediğim için bu sıkıntıları yaşıyorum zaten.

Her fırsatta oğluşuna almak istediği ama alamadığı kızların resimlerini görmekten de gına geldi. Eşim de hep dile getirir, kayınvalidem yaşı, geçmiş/gündelik olaylar, çocukları hakkında her daim yalan söyler, bonus dili de yılandır her ne hikmetse de saftır kötü niyetli değildir onun anası..hep yanlış anlıyorumdur ben..yaşlıların arada patavatsızlıkları olru ...yok ya özünde onun anası çok iyidir..

Cehennem zebanisi olsa bu kadar kötü ve manyak olunabilirdi ancak, çok korkunç anlattıklarınız okurken ben fenalaştım. Eşiniz tam sünepe kusurabakmasın bunca olaya annem saf iyi niyetli diyip annesine laf edemiyorsa biberonunu da alsın dönsün ana evine bu ne ya hayatınızı cehenneme çevirmişler

eşim farklı bir mahalleye gitmeyeceğini söyledi .

Annesi artık yaşlanmış. Senelerce uzakta kalmışmış. Kendisine ihtiyacı varmışmış. Kızkardeşi de karşı yakaya taşınmışmış. Yapayalnızmış anası.

Bu arada niçin ona değil de bana üzülmüyorsunuz? Onun travmalarından ben sorumlu değilim ki. Anneannem babaannem de yokluk ve yalnızlık çekti ne annem ne yengelerim hiçbiri üzülmedi hepsi güzel anıyorlar ağlıyorlar hatırladıkça.

Herkesin içinde böyle yapmasa bari. Öyle laflar söylüyor ki o ortamda çöp ediliyorum. Yerin dibine sokup çıkarıyor beni.

Eşimin geleceği benim ! Anamız babamız baki değil.

Sosyal medya hesabımı kapatmadan önce facebook'ta bir arkeoloji hakkında paylaşımlar yapan bir sayfada bir metin dikkatimi çekti. 1948 yılında şimdi adını unuttuğum Türk arkeoloğu profesör tarafından yapılan kazılarda bulunan çivi yazılı tablette Asurlu bir kadın Kültepe (kayseri) de tüccar olan kocasına gönderdiği mektup var. 4.000 yıldan fazla geçmişi olan bir hadise.

''Annenden çok çekiyorum. Bana büyük kötülükler yapıyor. Artık bunu taşıyacak halim kalmadı. Bir an önce dön ve beni bu kadından kurtar'' diyor.

Niçin konumun gerçekliğinden şüphe ediliyor anlayamıyorum.

söylüyorum niçin suskun kalıyorsun o anda tepki vermen gerek diyorum

söylemediğimi nereden biliyorsun..ben anamla senin yanında tartışmam..yalnızken konuşurum diyor

sen annenle konuşmuyorsun bile sana asla ama asla inanmıyorum eğer konuşsaydın böyle paspas edilmezdim diyorum

Bazı şeyleri belli ki göze alarak evlenmişsiniz bu çok aşikar. Lütfen hakaret olarak değil, olumlu bir eleştiri olarak algılayın: her insanda temel düzeyde bulunan ego sizde biraz yüksek gibi. Kayınvalideniz de zor karakter olduğu için bu noktada çok çarpıştığınızı düşünüyorum. Eşinizin annesi evet atsa atılmaz, satsa satılmaz, belirli noktaya kadar da size destek olduğunu görüyorum. Zaten güvenliği uyarmışsınız, evinizin anahtarını da değiştirin. Bayramda seyranda kırk yılda bir denk gelirseniz de biraz idare edip yolunuza devam edin derim. Kendi kendinizi yükseltmeyin. Tabi bunları eşinizi seviyor ve onunla bir ömür geçirmek istiyorsanız düşünün. Akrabalarla da bu konuları konuşup konuşup durmayın bence, hiç yokmuş gibi davranın. birde yine ölmesini istiyorum, ölmesini bekliyorum, ne zaman ölecek gibi cümleler bana biraz sert geldi. Umarım doğru kararlar verebilirsiniz sonucu ne olursa olsun. sevgiler

Keşke egom yüksek olsaydı da nikah günü annenin taktığı bilezik sahte duruyor dediğinde ergenus gibi ağlamak yerine çatı çatır ağzının payını verirdim. ki asla sahte değildi annem bu lafını bilse kayınvalidemin değil eve yaşadığı şehre sokmaz.

Nikah günü fotoğraf çekilirken fotoğrafçı sandalyeye beni oturttu. Atatürk ile eşi Latife hanımın resmindeki gibi gelin hanım otursun siz beyefendi ayakta kalın dedi öylesine sevindirik oldum ki kalbim sıcacık oldu..kayınvalidem geldi yanımıza hemen sen neden ayakta durmuyorsun gelinsin dedi. Fotoğrafçı ile aynı anda eşime baktık, eşim gülümseyerek dedi ki sen otur..

Gelinlikçide bile gelinlik provasında terziye aman balık tarzı olmasın model selülitleri içi gözükmesin diyen hasta ruhlu şahsiyetsiz bir kadın bu (bende selülit yok olsa bile böyle söylenir mi?) Terzi bile perdeyi aralayıp ''geç değil bu kadınla ömür geçmez iyi düşün güzelim'' dedi !!

Her insanın annesi kendine kıymetlidir. Benim annem göğüs kanseri. Öyleyse ben de anneme yakın oturmalıyım?
Eşime de baskı yapayım annnemi niçin aramıyorsun? Bugun de aramadın mı annemi ? Akşama beni bekleme annem hasta bir kadıncağız ona yemeğe gidiyorum dersem?

Görüyorum da her insanda temel düzeyde bulunan empati ve zeka sizde noksan...

Konunun gercek

Konunun gerçekliğinden kendi adıma şüphe duymadım. Kimse durduk yere çıkıp da herkese açık bir platformda derdini anlatmaz. Fake konu açanlar da bana göre hastalıklı bir ruh yapısına sahip.

Tarafsız bir göz olarak sadece üzüldüğümü söyledim. Haklı gördüm mü yine kendi adıma hayır. Kimler ne hayatlar yaşıyor ve çoğu da kendi seçenekleri yüzünden bu hale geliyor. Herkes kendi yaşadığı ya da yaşamak isteyip de yaşayamadığı hayat için başkasından öç alma hakkına sahip değil.

Kadın 70 yaşına gelmiş artık düzelmez, eşiniz de keza öyle. Anneyi zamanında bırakıp gitmenin diyetini ödüyor kendince. Yaptığı şeyin sizi dibe çektiğinin farkında değil ve inanın bana olmayacak da. Size tavsiyem görüşmelerinizi en aza indirin, bir araya geldiğinizde de, sağır olmaya çalışın çünkü herkes öyle yapmış, savaşmanın evliliğinize bir yararı olmayacağı düşüncesindeyim. İnanın bana seviyesine inmek orda takılıp kalmak sizi geçici olarak rahatlatacak ama uymazsanız, uzun vadede kazanan siz olursunuz.

Babaannem ite bulaşacağına çalıyı dolaş derdi. Akıllı kadın yeri geldiğinde çalıyı dolaşmalı. Kadınla kızı bile uğraşmamış, susup gitmiş.

benim size kibarca ayna tutup "lütfen" diye başlayarak kurduğum cümleye sizin yanıt olarak "zeka yoksunluğu" hakaretiniz karşısında benim eleştirim tam da yerini bulmuş aslında.
kalpten mutluluklar

Öncelikle konuya inanmayıp gerçekçi bulmayan arkadaşlarım size garip ve ütopik geliyor biliyorum ama inanki böyle insanlar var gerçekten var..

Konu sahibi arkadaşım senden yaşça küçüğüm ama yaşadıklarının fazlasını yasadim eksiğini yaşamadım inanın.

Buna çok benzer bir kaynana ile bende uğraştım durdum. Bana sen halangillerin yanında eteğimi actin bacaklarımı göstermeye çalıştın bacaklarımda kıl vardi beni rezil etmek istedin bile dedi. Evliligimin ilk günü sabahtan arayıp rahatsız etmeler, her akşam eşimi arayıp telefonda en az 2 saat tutmaya çalışmalar o gün istediği kadar konusamadiysa 11 gibi aramalar..

Esim acmazsa beni aramaları, yemeği niye o saatte yiyorsunuz uzmanlar derki akşam 7 de yenecek ben çalışıyorum eve 8 de geliyorum mecbur akşam yemeği 9 gibi yeniyor diye soylenmeler..

Beni halamı annemi babamı vakitli vakitsiz arayıp kızınız oğluma ve bana büyü yaptı ben uyuyamıyorum kesin bisey yaptı Allah belanızı versin diyerek soyuma sopuma hakaret etmeler..

Gorumcemin bana mesaj atıp kardeşim zayıflamış fotoğrafta gördük annem agladi. Sen benim kardeşimi üzüp yemeğini eksik mi ediyorsun anne ahı alırsan ömür boyu mutlu olamazsın annemi sigdiramadin o eve (aynı sizin gibi birlikte oturmayı teklif etmislerdi) senin annende o eve gelmeyecek. Kardeşim senle evlendi diye kendine çok fazla güvenme kardeşim bizim sozumuzden asla çıkmaz bunu bil ona göre davran gibi gibi mesajlar.

Evliligimin 2. Ayında kv nin oğlumu benden çaldın ben oğlumu evlendirmeyecek turlara gidecek sürekli gezecektim hayallerimi benden çaldın simdi o evde çatla patla geber diye mesaj atmalar..

Ki benim Kv oturduğum yerden 12 saatlik uzaklıkta bir şehirde yaşıyordu bunlar sadece telefonda yapabildikleri aynı şehirde olsaydım eminimki aynı sizin gibi evime destursuz girmelerle karsilasacaktim.

Eşimin beni aldattığını öğrendim ve benim evliligim yaklaşık 6. Ayında bitti.

Bende buraya kv ile ilgili konu açtığımda bir diziden alıntı gibi.. yazmislar ve inanmamislardi.
Benim kv de sinir hapı içen psikiyatriste giden bir ruh hastasıydı. Ama bu hastalığı niyeyse sadece bende sirayet ediyordu ! O yüzden buna siginmalarini da hiçbir zaman kabul etmemiştim.

Az kalsın bende bir ruh hastası olup çıkacaktım. Hic iyimser olamayacağım konu sahibi sizi en iyi ben anlarım. Bende sizin gibi bu kadın ne zaman ölür, ölse üzülmem dedim yalan yok.. ki benimki suan 52 yaşlarında.

Suan hayatımda değil çok huzurlu ve mutluyum aldatildigimi ogrenmeseydim o ruh hastasının hangi problemiyle ugrasacaktim hic bilmiyorum. Çözüm bulamadım kendimede bulamamıştım malesef ki bu yüzden size sadece kolaylıklar diliyorum.

Seni yıpratan insanları çıkar hayatından seni uzebiliyorlar bilerek ve isteyerek.bir kere geliyoruz bu dünya ya çok uzuldum durumunuza.evlenip boşanmak çok normal bizim toplumumuzda neden hala böyle bakılıyor anlamıyorum.evlenmek kadar boşanmaktan normal.uzmeyin kendinizi.

Konunuzu okudum.Açık açık size psikolojik şiddet uygulayan,üzmek için her yolu deneyen biri var karşınızda.Siz onu anlamak için kendinizi yıpratıp yoruyorsunuz,oysa ki karşınızdaki insan (ki bence yaşlılıkla ilgilisi yok karakteri öyle) sizi anlamak için ,geçinmek için hiç çaba sarfetmiyor.
Bence tek bir çözüm var, o kadını yok saymak,adını dahi anmamak, hiçbir yerde bir arada bulunmamak.Çünkü bu tip insanlar ancak insanın enerjisini tüketir.
Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…