- 30 Ocak 2018
- 1.440
- 3.784
-
- Konu Sahibi Pembe Bal10cuk
slm canım bizim böyle bir formuülümüz var , yaparsan farkı görürsün inşallah ,
baharatcıdan çekilmemiş kimyon alacaksın yıka güneşte biraz kurut güneş yoksa teflon tavada biraz kurut sonra kahve çekme makinasında çek ,eğer makinan yoksa havan varya sarımsak dovmek için kullanılan onla biraz küçült ez , bir çay kupası su kaynat cezvede bir tatlı kaşıgı kimyon at hemen altını kapat ağzınıda kapat demlensin , sende günde 2 -3 büyük kupa iç bebeğede günde yarım fincandan az çay kaşıgıyla ara ara içir , ne bebekte gaz olur gece uyanırsın nede sende , sütün coşar allahın izniyle, yemene dıkkat etsende sütün azalmaz inşallah, benım kızım 12 yaşında ama bizler torunlar kuzenler hepimiz böyle büyüdük ..
takıldıgın bir yer olursa tekrar yaz ,Pembe Bal10cuk
Bir pedagog Allah herkese yeten sütü verir önce kendinizi buna inandırın diyordu. . Stresi bir kenara bırakın o zamanlar bir daha gelmeyecek yavrunuzun en güzel zamanlwrinda annesi stres yapıp kendini de bebeğini de üzmesin . 1 2 yaşına gelince o hallerini süt kokusunu öyle izleyeceksiniz ki . Süt kokulu bir hediye gelmiş size hiçbir şey ondan önemi değil bırakın üzüntüyü yabrunuz da hisseder . ☺ Benim annem bebeğim dogdugunda felcliydi çok uzgundum ama sonra kendi kendimi yendim bebeğime odaklandım aynı zamanda toparlanır toparlanmaz anneme yardım ettim onun da yanında oldum.
Canım yazmışlardır kesin ama bende yazayım bu sağım muhabbetinden benimde canım çok sıkılmıştı. Bebeğim doğduğunda hemen sütüm inmedi mama takviyesi yaptık ilk hafta ben süt sağmaya başladım 30 cc anca görüyodum moral yerlerde tabi sütüm yetmiyo diyip üzülüyodum. Sonra sağmayı bıraktım tamamen sadece her istediğinde emzirdim ve kızımı 6 ay sadece anne sütüyle besledim. Şu an kızım 8.5 aylık ve yine ağırlıklı anne sütü gidiyoruz.
İşe başlayavağım için yine sağmaya başladım. Bir seferde 100 cc anca görüyorum. Memeler terbiye olduğu için daha fazlası çıkmıyo. Ama kızım doyuyo. Diyeceğim o ki assla makine ile bebeğinin emmesini bir tutma. O kadar sütün çıkıyosa yetiyodur bebeğine
Emziriyorum ama ağlıyorlar sinirleri bozuluyor süt gelmeyince . Evet ikiz canımşimdi emzirme yapıyor musun? İkiz sanırım
inş inş cnm yaa
Bebeğin kaç aylık benim şu an aslında en az 200 cc çıkması lazım bi seferde bebeğim 8.5 aylık çünkü100 cc ne güzel yine ben emmediği zaman uyurken sağıyorum o zaman bile max 40 cıktı ikisinden 20 er 20 er. Eğer emdikten sonra sağarsam ikisinden 29 cc ancak çıkıo
yaa evet duymuştum ama denemedim.Bu el değirmenlerinde çekilir mi ki
Demekki herkesin ayni olmuyor kuzum. Sen yine bol yesillik tuket. Sut urunleri tuket beslenmene cok dikkat et bazen de genetik olabilyor durumlar elinden geleni yap gerisi takdiri ilahiGünaydıın.hiç bol olmadı ki benim hep yetecek kadar bile ancaktı.
Emziriyorum ama ağlıyorlar sinirleri bozuluyor süt gelmeyince . Evet ikiz canım
Bebeğin kaç aylık benim şu an aslında en az 200 cc çıkması lazım bi seferde bebeğim 8.5 aylık çünkü
kimyonu ezmeye çalışta nasıl yaparsan yap ,
imkanın varsa baharat ögütücü al , bosh var bende çokta memnunum ,
bu dediğimi yap farkı görürsün allahın izniyle
Demekki herkesin ayni olmuyor kuzum. Sen yine bol yesillik tuket. Sut urunleri tuket beslenmene cok dikkat et bazen de genetik olabilyor durumlar elinden geleni yap gerisi takdiri ilahi
Canım bende en çok süt yapan şey kuru dut. Sütü kaynatıyorum sonra kenara alıp içine kuru dut katıyorum göz kararı. Dutlar yumuşayınca blendırdan geçiriyorum. Hem lezzetli hem çok süt yapıyor. Önerdiğim birkaç arkadaşımda da çok süt yaptı. Biraz gaz yapabilir süt ama idare edersin bir süre sütün tam artınca da artık sıkıntı olmaz. Dere otu da çok süt yapıyor. Mutlaka bu ikisini bi dene canım
Evet onun kurusunu her yerde bulabilirsin bizim evde vardı kendimiz kurutmuştuk. İlk iki gün sütüm yok denecek kadar azdı. Ben bunu denedim ilk. Üçüncü gün hiç mama vermeme gerek kalmadı. Sonra bebek emdikçe süt çoğaldı zaten. Bazen yorgunluktan bitkin düştüğümde yemek yiyecek vakit bulamadığımda sütüm azalır hemen yaparım bi kase. Bi dene lütfen inşallah bol süt yapar.beyaz dut mu
Evet onun kurusunu her yerde bulabilirsin bizim evde vardı kendimiz kurutmuştuk. İlk iki gün sütüm yok denecek kadar azdı. Ben bunu denedim ilk. Üçüncü gün hiç mama vermeme gerek kalmadı. Sonra bebek emdikçe süt çoğaldı zaten. Bazen yorgunluktan bitkin düştüğümde yemek yiyecek vakit bulamadığımda sütüm azalır hemen yaparım bi kase. Bi dene lütfen inşallah bol süt yapar.
Öyle gaz yapmaz canımlaktozsuz sütle deniyimbuny ben gaz yapmaz öyle inş.
Herkes birsey diyor. Kimi genetik degil diyor kimi genetik diyor. Olsun canim oldgu kadar emzirrisn olmazda mama takviyesi yaparsin üzülme. Onun en iyi annesi sensin sen herseyin en iysiini düşünür en iyisini yaparsinhangi uzmana hangi ebeyea sorduysam asla genetik değil senle alakalı diyor. Bunu demedeler bi nebze salıcam ama işte
Öyle gaz yapmaz canım ☺ Ama zaten ne yaparsak yapalım bebeklerde bir miktarlar oluyor önlemek imkansız
Herkes birsey diyor. Kimi genetik degil diyor kimi genetik diyor. Olsun canim oldgu kadar emzirrisn olmazda mama takviyesi yaparsin üzülme. Onun en iyi annesi sensin sen herseyin en iysiini düşünür en iyisini yaparsin
Yanu kuzum rabbimin takdiriöyle tesleli ediyorum artık. Az da olsa almasınada şükür napalım