Bebek Beslenmesi Sütüm çok az yardım 😞😞🙏🏻

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim ilk çocuğumda hiçbir şey yapmadığım halde, sütüm boldu, emzirirken ağzından taşardı. Bu sefer öyle değil maalesef, başlarda kafaya çok taktım, virüs de moralimi çok bozuyordu. Hatta sol göğsümde sanki hiç süt oluşmuyor gibiydi. Ben emzirmeye devam ettim, göğsünün yumuşak olması sütün olmadığı anlamına gelmiyor, son zamanlarda arttı sütüm. Yaptıklarım; bol su içmek, erik kompostosu, humana stil çayı, kalsiyum tablet suda eriyenden, bol bol emzirmek, dinlenmek. Kafaya takmayın yetmediğinde mama verin. Ama ben mesela öncekinde göğüslerim dolu dolu olduğu için bunda göğsüm öyle olmayınca sütüm yok sanıyordum mama veriyordum, halbuki var ve emzirdikçe çoğalıyor. Emzirdin ve hala doymamışsa mama verin.

Kilosuna mı üzüleyim, yeterli ememediğine mi yoksa sütüm olmadığımamı bilemedim. Benimki 2. Ayda 3500 ancak oldu. Akranları 4-5 kilo üzülmeden edemiyorum. Sütümde herşeyi yaptım artmadı hiç.

2,5-3 lt su
Çorbalar
tentene temas
Rezene ısırgan humana boza maltlar lohusa şerbeti vs vs
Manuel elektirikli pompa, mochi pompa herşeyi denedim elle de sağdım
2 saat bi emzirdim hatta bazen hep istiyordu hep verdim saatlerce emdi ağznda tuttu yinede bana mısın demiyor. Yine bi heves oturuyorum sağıyorum 20 ml 🤦‍♀️ İkisinden eğer emmemişse 40 ml çıkıyor.
Eğer sen herşeyi yaptım olmuyor diyorsan 1,beyin olarak dediğinden olmuyor 2.Gerçekten süt yoktur . 2.şıkta da çok kendini üzüp helak etmene gerek yok kim ne derse desin önemseme 😘 sen üzülüp strese girdikçe bebekde etkilenir.
Kiloya gelince kızım 2.yaşda sadece 9 kikoydu zayoftı ama şükür hasta olmazdı .O yüzden kiloya takılmayın sağlığı yerindeyse çok üzülmemek gerek .

Krem kullansaniz meme ucu kremi faydasi olur benim kizimda tam 3 aylik bol bol sagin suan boyel normal artcak insallah suan tam sey donemi sutun bebege yeticek kadar olacagi doneme girmissiniz. Bu zmaanlar oyle oluyor. Siz sagin devamli cogalr allahin iznyle

yaahiç duymadım o dönemi. Yani azalma normal mi 🤭

Emzir+ bol su+ humana still emziren anne çayı + rezene çayı + sık sık duş + uyuyabildigin aralıklarda dknlenme ya da uyku. Bir de dinginlik çok yorulsan bile bebeğinin verdiği huzura odaklan . Bunları yap bakalım nasıl şakır şakır akiyo sütlerin .

Yaa hepsini yaptım. Sadece şu stresi azaltamadım. Sütüm gelse moralim düzelecek ama işte bi kısır döngüye giriyorum

1 ay kuvoz maceramız oldu. Zor geçti günün 8 9 saati hastanede 2.5 saate bir üniteye girip çıktım emzirme denemeleri bebeklere bakmak için. Sonra eve geldik ve git gide bitti sütüm.. mama veriyorum. Gelsin diye emziriyorum ama gelmiyor geçende sagdim 1 damla çıkmadı. Ucu ıslandı o kadar. Bir anne için zor😔

yaa bizde kaldık 1 hafta ne kadar zor bilriim. Hele çıkarken diğer 1-2 ay kalacak bebeklere ve ailelerine çok dua etmiştim.Çünkü 1 hafta bile kahroldum ben anlarım cnm. Stres üzüntüde bitirdi bizi bence. Benimde üzüntüden gelmedi doğru düzgün 1 damla bu ne diye ağlıyordum. Ama meğer kolostrum zaten az akarmış. Zor gelirmiş. Hele ki streste. eve çıktınız mı cnm?

bu arada arizona kertenkeleleri topiğinde varmıydın sanırım oradan tanışıyorız nick yabancı gelmedi

Benim ilk çocuğumda hiçbir şey yapmadığım halde, sütüm boldu, emzirirken ağzından taşardı. Bu sefer öyle değil maalesef, başlarda kafaya çok taktım, virüs de moralimi çok bozuyordu. Hatta sol göğsümde sanki hiç süt oluşmuyor gibiydi. Ben emzirmeye devam ettim, göğsünün yumuşak olması sütün olmadığı anlamına gelmiyor, son zamanlarda arttı sütüm. Yaptıklarım; bol su içmek, erik kompostosu, humana stil çayı, kalsiyum tablet suda eriyenden, bol bol emzirmek, dinlenmek. Kafaya takmayın yetmediğinde mama verin. Ama ben mesela öncekinde göğüslerim dolu dolu olduğu için bunda göğsüm öyle olmayınca sütüm yok sanıyordum mama veriyordum, halbuki var ve emzirdikçe çoğalıyor. Emzirdin ve hala doymamışsa mama verin.

ben belki genetik diyorum ama öyle olsa 2. De de aynı olurdu demekki değişken olabiliyomuş. Ben 20 dakika birini emziriyorum. Sonra diğerine geçip 5 dk emzirip EDS yi bağlıyorum. 60 ml içiyor tüp ile. Hem emmiş oluyor hem borudan mama gelmiş oluo.

bu arada kalsiyım ne için

ben belki genetik diyorum ama öyle olsa 2. De de aynı olurdu demekki değişken olabiliyomuş. Ben 20 dakika birini emziriyorum. Sonra diğerine geçip 5 dk emzirip EDS yi bağlıyorum. 60 ml içiyor tüp ile. Hem emmiş oluyor hem borudan mama gelmiş oluo.

bu arada kalsiyım ne için
Ben ilk hamileliğimde düzenli hergün süt içtim. Bunda çok fazla dikkat edemedim. Sanki dişlerimin hassaslaştığını hissettim o yüzden kalsiyum içiyorum. Hem kendim için hem sütün kalitesi artsın diye. Bu arada bugün dereotunu yoğurda doğrayıp yedim, sütü arttırırsa yazarım.

Ben ilk hamileliğimde düzenli hergün süt içtim. Bunda çok fazla dikkat edemedim. Sanki dişlerimin hassaslaştığını hissettim o yüzden kalsiyum içiyorum. Hem kendim için hem sütün kalitesi artsın diye. Bu arada bugün dereotunu yoğurda doğrayıp yedim, sütü arttırırsa yazarım.

aa iyi fikir. Bende deniyim severimde hem

yaa bizde kaldık 1 hafta ne kadar zor bilriim. Hele çıkarken diğer 1-2 ay kalacak bebeklere ve ailelerine çok dua etmiştim.Çünkü 1 hafta bile kahroldum ben anlarım cnm. Stres üzüntüde bitirdi bizi bence. Benimde üzüntüden gelmedi doğru düzgün 1 damla bu ne diye ağlıyordum. Ama meğer kolostrum zaten az akarmış. Zor gelirmiş. Hele ki streste. eve çıktınız mı cnm?

bu arada arizona kertenkeleleri topiğinde varmıydın sanırım oradan tanışıyorız nick yabancı gelmedi
Evet ordaydim benn de tanıyorum sanki dedim ama başka baloncuklu nick kullananlar da olunca bilemedim.doğru kişilermisiz meğer😊
Çıktık coktan. simdi 5 aylık oldular. Çok şükür. ❤️

slm canım bizim böyle bir formuülümüz var , yaparsan farkı görürsün inşallah ,

baharatcıdan çekilmemiş kimyon alacaksın yıka güneşte biraz kurut güneş yoksa teflon tavada biraz kurut sonra kahve çekme makinasında çek ,eğer makinan yoksa havan varya sarımsak dovmek için kullanılan onla biraz küçült ez , bir çay kupası su kaynat cezvede bir tatlı kaşıgı kimyon at hemen altını kapat ağzınıda kapat demlensin , sende günde 2 -3 büyük kupa iç bebeğede günde yarım fincandan az çay kaşıgıyla ara ara içir , ne bebekte gaz olur gece uyanırsın nede sende , sütün coşar allahın izniyle, yemene dıkkat etsende sütün azalmaz inşallah, benım kızım 12 yaşında ama bizler torunlar kuzenler hepimiz böyle büyüdük ..

takıldıgın bir yer olursa tekrar yaz , Pembe Bal10cuk Pembe Bal10cuk

Yaa hepsini yaptım. Sadece şu stresi azaltamadım. Sütüm gelse moralim düzelecek ama işte bi kısır döngüye giriyorum
Bir pedagog Allah herkese yeten sütü verir önce kendinizi buna inandırın diyordu. . Stresi bir kenara bırakın o zamanlar bir daha gelmeyecek yavrunuzun en güzel zamanlwrinda annesi stres yapıp kendini de bebeğini de üzmesin . 1 2 yaşına gelince o hallerini süt kokusunu öyle izleyeceksiniz ki . Süt kokulu bir hediye gelmiş size hiçbir şey ondan önemi değil bırakın üzüntüyü yabrunuz da hisseder . ☺️ Benim annem bebeğim dogdugunda felcliydi çok uzgundum ama sonra kendi kendimi yendim bebeğime odaklandım aynı zamanda toparlanır toparlanmaz anneme yardım ettim onun da yanında oldum.

Canım yazmışlardır kesin ama bende yazayım bu sağım muhabbetinden benimde canım çok sıkılmıştı. Bebeğim doğduğunda hemen sütüm inmedi mama takviyesi yaptık ilk hafta ben süt sağmaya başladım 30 cc anca görüyodum moral yerlerde tabi sütüm yetmiyo diyip üzülüyodum. Sonra sağmayı bıraktım tamamen sadece her istediğinde emzirdim ve kızımı 6 ay sadece anne sütüyle besledim. Şu an kızım 8.5 aylık ve yine ağırlıklı anne sütü gidiyoruz.

İşe başlayavağım için yine sağmaya başladım. Bir seferde 100 cc anca görüyorum. Memeler terbiye olduğu için daha fazlası çıkmıyo. Ama kızım doyuyo. Diyeceğim o ki assla makine ile bebeğinin emmesini bir tutma. O kadar sütün çıkıyosa yetiyodur bebeğine

X