Bebek Beslenmesi Sütüm çok az yardım 😞😞🙏🏻

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Çalıştığım emzirme danışmanı ebe bana son çare olarak molitium önerdi şimdi ona başladım. Zaten bebeğiminde kusması vardı hem onuda keser dedi sütten azda olsa geçiyormış

Arkadaşlr merhaba,

25 gün erken doğum yaptım. 36+4 te 2700 doğdu bebeğim 1 hafta küvezde kaldı 2500 çıktı küvezden.
Doğduğu günden beri hiç 50-60 ml leri bile göremedim tek seferde hep 15-20 ml çıkıyor. Çok küçük olduğı için tam çekemiyordu bide çenesi biraz gerideydi. Ama şimdi 2 aylık oldu. Emmek istiyor ama süt yeterli değil. Artmıyor ne yaptıysam. Bende artık 50-60-100 ml leri görmek istiyorum. Günde defalarca sağıp ancak 50-60 ml biriktiriyorum 😢 emzirme danışmanı ebe ile çalışıyoruz ama bi işe yaramadı tamamen kandırıyorlar insanı. Benim gibi hep az gelipte sonradan artan var mı? Varsa ne yaptı? Nolur yardım edin depresyona girdim resmen. Stres yapma diyeceksiniz ama inanın o sağma maknesi başında aylardır bi heves oturup hep 10-15 ml görmek insanı kahrediyor. 20 şer dk emzirdikten sonra EDS ile ağzına imama takviyesi yapıyorum. Yada varsa eğer sağılmış anne sütü. Ama bebeğim büyüyor ve iyice yetmiyor. Nolur benle benzer şeyler yaşayanlar yazabilir mi? Son ana kadar dayanmak uğraşmak istiyorum.
Günde kaç kez sağım yapıyorsunuz?
Bebek emiyormuş az geldiğini nasıl anlıyorsunuz?
Bir de günde ne kadar mama alıyor?

Günde kaç kez sağım yapıyorsunuz?
Bebek emiyormuş az geldiğini nasıl anlıyorsunuz?
Bir de günde ne kadar mama alıyor?

günde 2-3 kez sağım yapıyorum. Genelde pompa sonrası ellede sağıyorum. Yada bazen sadece elle sağım.

Çıkardığımda damla damla akmaya başladı. Bir de kilo alımı 1 ayda 900 gr. Günde 180 cc ortalama mama alıyor. 60 cc falanda anne sütü takviyesi yapıyorum. Ne çıkarsa ogün veriyorum.

ilk hafta 230 cc takviye ile başlamıştık 300 gr almıştı 1 haftada. Sonra azalttık takviyeyi 180 lere ama bu sefer az kilo aldı tekrar 200 lere çıkadık anne sütü ile beraber tabi.

İlk 20 dk emiyor, sonra diğer göğüse geçip 5 dk emdikten sonra EDS yi bağlıyorum takviyeyi alıyor.

aslında bütün mesele gerçek kimyon kullanmak ,
marketlerde satılan kımyonu biz asla kullanmayız , o yüzden de faydasını çok görürüz ,
yarım kilo alsan senı bayaa bir süre idare eder ,
bebiş için değer :emir_bebek::KK200:

biz çok küçük bi yerde oturuyoruz koca ilçede merkezde 1 tane aktar var oda açıkmıdır şu ara bilmiyorum ama inş bulabilirim.🎈 Teşekkür ederim♥️♥️

günde 2-3 kez sağım yapıyorum. Genelde pompa sonrası ellede sağıyorum. Yada bazen sadece elle sağım.

Çıkardığımda damla damla akmaya başladı. Bir de kilo alımı 1 ayda 900 gr. Günde 180 cc ortalama mama alıyor. 60 cc falanda anne sütü takviyesi yapıyorum. Ne çıkarsa ogün veriyorum.

ilk hafta 230 cc takviye ile başlamıştık 300 gr almıştı 1 haftada. Sonra azalttık takviyeyi 180 lere ama bu sefer az kilo aldı tekrar 200 lere çıkadık anne sütü ile beraber tabi.

İlk 20 dk emiyor, sonra diğer göğüse geçip 5 dk emdikten sonra EDS yi bağlıyorum takviyeyi alıyor.
Öncelikle kilo alımı iyi maşallah.
Mamayı kademeli olarak azaltıp bırakabilirsiniz
Süt için de daha sık sağım yapmalısınız
Çoktan miktarı mamadan düşüp verebilirsiniz
Eds için de ara ara hortumu elle sıkın ki direkt gitmesin, emerken olduğu gibi arada artıp azalsın tazyik
Bir de Facebook’ta emzirme sanatı grubu var, oraya üye olup yazmanızı tavsiye ederim.
180 cc mamadan çok rahat kurtulursunuz

biz çok küçük bi yerde oturuyoruz koca ilçede merkezde 1 tane aktar var oda açıkmıdır şu ara bilmiyorum ama inş bulabilirim.🎈 Teşekkür ederim♥♥

lütfen bulmaya çalış , dolgulu sütyenden sütüm dışarı taşardı diyorum , artık gerisini sen düşün ,

ve hayatımın en mutsuz günlerini yılları geçirdiğim zamanklardı , öyle düşün çok mutlu bir hayatımın olmadıgı zamanlardı , ama kimyon yemeyı bırakmazdım çünkü kızımın hiç gazı olmazdı misler gibi uyur uyanırdı ,

sen beni dinle

Öncelikle kilo alımı iyi maşallah.
Mamayı kademeli olarak azaltıp bırakabilirsiniz
Süt için de daha sık sağım yapmalısınız
Çoktan miktarı mamadan düşüp verebilirsiniz
Eds için de ara ara hortumu elle sıkın ki direkt gitmesin, emerken olduğu gibi arada artıp azalsın tazyik
Bir de Facebook’ta emzirme sanatı grubu var, oraya üye olup yazmanızı tavsiye ederim.
180 cc mamadan çok rahat kurtulursunuz

Çok teşekkür ederim. Uzmansınız sanırım 🙈
Bende emzirme danışmanı ile çalışıyorum. Büyük umutlar vaaderek başladığımız için ben çok başka hayal ediyordum olmaınca çok üzüldüm strese girdim.
Birde bu koronadan dolayı eve bebek tartısı aldık takip yapmak için 3 günde 40 gr aldı. Neden kilo alamadı dedik hatta kusmaları başladı ona bağladık. 3 gün sonra tekrar bakacağız. Şimdi mamayı 240 a çıkardı hemşiremiz. Önce 30 -30 veriyorduk 2-3 saate birdi 6-7 öğün. Bu hafta 3 kez 60 cc yapalım uzun uyusun sende dinlen dedi sağım yapmayı kestim. Mesela 6 saat uyuduğu oldu bebeğin bende uyudum sütüm azaldı ondan da olabilir diye düşünüyorum.

sağımda da makineye yeterince gelmiyor süt. Elle de baya ağrı yapıyor. Hep çıkanın 15-20 cc görmek üzüyor moralim bozlıyor sağmak gelmiyor içimden. Bebek emmediği zaman sağsam bile en fazla 40 cc çıktı şu ana kadar iki gögüsten.😞

sizce sağımı ne sıklıkla yapmalıyım?

çok çok teşekkür ederim bu arada ♥️♥️

lütfen bulmaya çalış , dolgulu sütyenden sütüm dışarı taşardı diyorum , artık gerisini sen düşün ,

ve hayatımın en mutsuz günlerini yılları geçirdiğim zamanklardı , öyle düşün çok mutlu bir hayatımın olmadıgı zamanlardı , ama kimyon yemeyı bırakmazdım çünkü kızımın hiç gazı olmazdı misler gibi uyur uyanırdı ,

sen beni dinle

ay maşaAllah Eşime dedim gerekirseil merkezinden buldurtcam. Peki kimyondan önce az mıydı süt

senın için google arama yaptım ,

tane kımyon yaz karşına çıkıyor , al :KK45: daha ben ne yapayım sana :KK52::KK53:

ahaha 😂 intertten bişeyler aldım ama gelmiyor herşey bu koronaya denk geldi yaa 🤭ama bulucam ben inş onu🙈

yaa evet yzun süre giremedim. Teşekkür ederim 💞💞💞

yaa emziriyorum normal ama uyrken de sağıyorum süt artsın diye ebeler söylemişti. Sağdığımıda veriyorum hızlı kilo alsın diye.Emziriyorum amaazalma hissediyorum eskisi gibi akmıyor. Bilmiyorum hiç öyle dolup taşan sütüm olmadı. Herşeyden yiyirorum süt yapar dedikleri :/
Canim benim ufakken okey tamam alisana kdr sagdigini vermek iyi olmstur karni ac kalmasin diye de bence artik sagma bebek istedkce emzir emdikce cogalir bence

Canim benim ufakken okey tamam alisana kdr sagdigini vermek iyi olmstur karni ac kalmasin diye de bence artik sagma bebek istedkce emzir emdikce cogalir bence

istedikce emziriyorum sadece emdikten sonra sağım yapıyorum gögüsler tam boşalsın diye. Onuda biriltirip veriyorum. Daha yeni yeni emmeye alışıyor :/

slm canım bizim böyle bir formuülümüz var , yaparsan farkı görürsün inşallah ,

baharatcıdan çekilmemiş kimyon alacaksın yıka güneşte biraz kurut güneş yoksa teflon tavada biraz kurut sonra kahve çekme makinasında çek ,eğer makinan yoksa havan varya sarımsak dovmek için kullanılan onla biraz küçült ez , bir çay kupası su kaynat cezvede bir tatlı kaşıgı kimyon at hemen altını kapat ağzınıda kapat demlensin , sende günde 2 -3 büyük kupa iç bebeğede günde yarım fincandan az çay kaşıgıyla ara ara içir , ne bebekte gaz olur gece uyanırsın nede sende , sütün coşar allahın izniyle, yemene dıkkat etsende sütün azalmaz inşallah, benım kızım 12 yaşında ama bizler torunlar kuzenler hepimiz böyle büyüdük ..

takıldıgın bir yer olursa tekrar yaz Pembe Bal10cuk Pembe Bal10cuk
Canım bende en çok süt yapan şey kuru dut. Sütü kaynatıyorum sonra kenara alıp içine kuru dut katıyorum göz kararı. Dutlar yumuşayınca blendırdan geçiriyorum. Hem lezzetli hem çok süt yapıyor. Önerdiğim birkaç arkadaşımda da çok süt yaptı. Biraz gaz yapabilir süt ama idare edersin bir süre sütün tam artınca da artık sıkıntı olmaz. Dere otu da çok süt yapıyor. Mutlaka bu ikisini bi dene canım

ikisinden de aldım deneyip yazacağım inş 😘

ay maşaAllah Eşime dedim gerekirseil merkezinden buldurtcam. Peki kimyondan önce az mıydı süt

canım bizim öyle bir durum olmuyor çünkü biz 4 aylık hamıleyken baslıyruz kımyon içmeye
çay kaısıgıyla ağızımıza atarız üzerine bir bardak su , her yemekten sonra içeriz ,
ön hazırlık yani ,

sen dedıgım gıbı yap çok faydasını görürsün allahın izniyle

canım bizim öyle bir durum olmuyor çünkü biz 4 aylık hamıleyken baslıyruz kımyon içmeye
çay kaısıgıyla ağızımıza atarız üzerine bir bardak su , her yemekten sonra içeriz ,
ön hazırlık yani ,

sen dedıgım gıbı yap çok faydasını görürsün allahın izniyle

yaa maşaAllah. Neyse bidahaki gebeliğime aklımda olsun bende yapıyım hamileyken. Şimdi bu bebişi büyütelimde sütü arttırıp inş🙈

Çok teşekkür ederim. Uzmansınız sanırım 🙈
Bende emzirme danışmanı ile çalışıyorum. Büyük umutlar vaaderek başladığımız için ben çok başka hayal ediyordum olmaınca çok üzüldüm strese girdim.
Birde bu koronadan dolayı eve bebek tartısı aldık takip yapmak için 3 günde 40 gr aldı. Neden kilo alamadı dedik hatta kusmaları başladı ona bağladık. 3 gün sonra tekrar bakacağız. Şimdi mamayı 240 a çıkardı hemşiremiz. Önce 30 -30 veriyorduk 2-3 saate birdi 6-7 öğün. Bu hafta 3 kez 60 cc yapalım uzun uyusun sende dinlen dedi sağım yapmayı kestim. Mesela 6 saat uyuduğu oldu bebeğin bende uyudum sütüm azaldı ondan da olabilir diye düşünüyorum.

sağımda da makineye yeterince gelmiyor süt. Elle de baya ağrı yapıyor. Hep çıkanın 15-20 cc görmek üzüyor moralim bozlıyor sağmak gelmiyor içimden. Bebek emmediği zaman sağsam bile en fazla 40 cc çıktı şu ana kadar iki gögüsten.😞

sizce sağımı ne sıklıkla yapmalıyım?

çok çok teşekkür ederim bu arada ♥️♥️
Merhaba
Facebook’tan emzirme sanatı grubuna girip yazar mısınız mutlaka.
Sağımı saat başı yapmalısınız.
10-15 dakika sağın.
Sağımlar sık olmalı ki süt artsın.
Çocuğu uyutmak için mama vermeyin sakın yahu.
Bir de her gün tartmayın, zaten zamanla kilo alımı da azalacak

Arkadaşlr merhaba,

25 gün erken doğum yaptım. 36+4 te 2700 doğdu bebeğim 1 hafta küvezde kaldı 2500 çıktı küvezden.
Doğduğu günden beri hiç 50-60 ml leri bile göremedim tek seferde hep 15-20 ml çıkıyor. Çok küçük olduğı için tam çekemiyordu bide çenesi biraz gerideydi. Ama şimdi 2 aylık oldu. Emmek istiyor ama süt yeterli değil. Artmıyor ne yaptıysam. Bende artık 50-60-100 ml leri görmek istiyorum. Günde defalarca sağıp ancak 50-60 ml biriktiriyorum 😢 emzirme danışmanı ebe ile çalışıyoruz ama bi işe yaramadı tamamen kandırıyorlar insanı. Benim gibi hep az gelipte sonradan artan var mı? Varsa ne yaptı? Nolur yardım edin depresyona girdim resmen. Stres yapma diyeceksiniz ama inanın o sağma maknesi başında aylardır bi heves oturup hep 10-15 ml görmek insanı kahrediyor. 20 şer dk emzirdikten sonra EDS ile ağzına imama takviyesi yapıyorum. Yada varsa eğer sağılmış anne sütü. Ama bebeğim büyüyor ve iyice yetmiyor. Nolur benle benzer şeyler yaşayanlar yazabilir mi? Son ana kadar dayanmak uğraşmak istiyorum.
Emzirmekten vazgeçmeyin. Süt kanalları uyarı ile artar önce emzirin sonra sütünüzü sağın 2-3 saatte bir. Bu şekilde kanallar uyarılarak artar. Ben 2 haftadır uğraşıyorum yeni arttırabildim ilk kez bu akşam 90 ml gördüm emzirme sonrası sağımda. Denediklerim; 1 kısır (bulgur artırıyormuş) 2 yoğurt içine dereotu 3 sütlaç 4 mami power içecek
Bu akşam ilk kez mami power içtim ve en etkilisinin o olduğunu düşünüyorum ilk kez göğüslerimi dolu dolu hissettim her besleme öncesinde mucizevi bir içecek özellikle etkisini yazıp annelere yardımcı olmak için girdim. Mutlaka deneyim derim. Umarım size de yardımcı olur

X