Sürekli uyuyorum-yemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır ama en azından öğünler 1. Çorba 2. Etli yemek 3. Bulgur pilavı 4. Salata olsa keşke :KK43: haftada 1 balık olsa. Sebze olmasa. Valla doymuyorum ki :KK43:
Ya şu dediklerinizi yapmanız bir saatinizi alır vallahi,çıkın bir gün pazara,alın kafanıza göre sebzenizi ve meyvenizi.Bir çorba yapmak 10 dk,bulgur pilavı dediğiniz 10 dakika.Vallahi ben annenize üzüldüm bu konuda,Avrupa'da 18 yaşına gelen bir birey,her türlü başının çaresine bakabiliyor.Bu şekilde devam ederseniz,bu hayat sizi çok zorlar.

Fırında yapılabilecek mercimekli ekmek, dereotlu poğaça, kek, kurabiye gibi tariflerinden herhangi birini haftada bir yapıp fazla geleni sonra yemek üzere buzluğa atabilirsin. Marketlerden hazır nuget, döner, köfte alıp tavada 5 dakikada pişirip ekmek arası yiyebilirsin. Duygusal bir dönemden geçiyor gibisin. Annenin menüleri protein açısından yeterli olmasa da yine de yemek yapılıyor olması güzel. Etin kilosu malum ülkede düzenli et yiyebilen çok azdır. Yemek işlerinde yeniysen bazen ne yapacağını bilemeyebilirsin. Youtube'da kısa sürede yapılacak menülere bakıp fikir alabilirsin. Umarım tusta başarılı olursun.

Siz üniversiteden mezun oldum dediniz ama yanlış anlamazsaniz mesajlarinizdaki cocuksuluk liseden mezun olunmuş gibi.

Bi inanamadim hikayenize şu anda. Siz bence tusa değil üniversite sınavına hazırlanıyor olmalısınız....
Ne açıdan çocuksuluk acaba? Yok gerçekten tus a hazırlanıyorum özelden foto atabilirim isterseniz. Sadece kendimi cpk yorgun ve stresli hissediyorum

Evet oldu mesela avokado istedim kaç kere hep çok sertti almadım dedi ben kendim gidip aldım :KK43:
Avakodayla yemek yapamazsınız ki zaten. Yemeklik malzemeden bahsetmiştim 😅 yani alınmayın ama sizin sorununuz doyamadan ziyade zengin beslenmek istiyorsunuz bence. O kadar köfte tavuk önerisi sunuldu size, bakliyatlar söylendi protein açısından zengin siz somon aldım 200 liraya çıktım marketten, avakoda istedim almadı diyorsunuz. Amaç karın doyurmaksa ekmeğin arasına Ton balığı doldursanız da doyuyo karın hem madem zayıflıktan da şikayetçisiniz. Ama sanmıyorum ki böyle şeyler sizi tatmin etsin.

Diyelim çalışıyorsunuz ve de evlendiniz o zaman ne yapacaksın 🤔 kadın işen gelip yemek yapıyor doymuyorsan hafta sonu yemek yapıp buzluğa atarsın çikarır çıkarır yersin sanki kadın evde oturuyorda yemek yapmıyor hayır 6 da gelse ne olacak 3 de gelse ne olacak yorulmuyor mu sen bu yaşta ders calismaktan yoruluyorken
En azından o zaman işim düzenim belli olacak ve maaşım olacak şu an ne olacak neyi kazanacağım kazanabilecek miyim vs streslerden hiçbir şey istemiyorum

Ne açıdan çocuksuluk acaba? Yok gerçekten tus a hazırlanıyorum özelden foto atabilirim isterseniz. Sadece kendimi cpk yorgun ve stresli hissediyorum
1 kilo tavuk alıp da iki akşam yemeğe eklemek, yanına yoğurt koymak aklınıza gelmiyor mu?

Lise öğrencisi gibi her gün makarna yiyoruz diyorsunuz okey olabilir de yanına eklemeniz gereken bu en basit şeyi 24 yaşındaki bir kadın nasıl bilmez?

İnanmadım size, foto da istemiyorum.

Eğer yaşınız varsa da ve paranız yoksa bir öğrenciye matematik dersi verin bir iki saat onunla istediğiniz şeyleri alın. Çocuk gibi annem beni önemsemiyor demeyin. Belli ki kadının bütçesi yok ona göre davranıyor.

Öneriler için çok teşekkür ederim İstanbulda yaşıyorum geçen gğn öğünümde somon yiyeyim dedim marketten 200 tl ye çıktım. Her gün bunu yapmak tabi ki isterim ama gücüm de yetmez diye korkuyorum. O yüzden okula gitmek sanırım 2 saat+ yorgunluk da olsa daha cazip geliyor.
Zayıflık elbette iyi ama benim beden kitle indeksim artık sağlıksıza gidiyor. Benim 5 kilo almam gerekiyor
Norveç, Şili somonu pahalıdır,yerli somon daha uygun. Güvendiğiniz kasaptan almanız lazım etleri de. Özellikle kendi kesen kasaplar var, çoğu hazır getirtiyor. Kilo vermenizin, annenizin yemek tarzından kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sırf ekmek,makarna yiyen de kilo alır. Kof kilo alır ama zararlı. Önemli olan kemik sağlamlığı, poğaça,kek vs önerenler olmuş. Bunlarda kof kilo yapar. Gereksiz. Sabahlari 2 haslanmis yumurta ya da omlet tuketin.Aksam hiç olmadı dardanelli salata yapın. Kıymalı makarna da faydalı olur. Parasal sıkıntı varsa et yerine,yeşil mercimek,bezelye,nohut tüketebilirsin. Yeşil mercimek ve eristeli yemeği mutlaka görmüşsündür. Yeşil mercimek kaslar için çok faydalı. Mantarda da protein bulunuyor,mantarlı,kırmızı biberli bulgur pilavı faydalı olur. Pirinç pilavindan bin kat faydalı.

Kızlar selam nasılsınız? Deprem dolayısıyla gerçekten üzgünüm Allah hepimizin yardımcısı olsun. Size benim günlük hayatımı çok etkileyen bir şeyi istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kızlar 24 yaşındayım tıp fakültesinden mezun oldum ve TUS’a hazırlanıyorum.
Annem rahat bir işte çalışıyor eve en geç 6 da gelmiş oluyor. Gelince namazlarını kılıp yemek yapıp tv vs izliyor. Akşam yemeklerimiz genelde 2 çeşit. Ana yemek(genelde sebze yemeği/tavuk haşlama patates/et haşlama + her gün makarna veya haftada 1 pirinç pilav)
Kızlar ben yemekleriyle hiç doymuyorum bir de ders çalıştığım için ekstra yemek istiyorum ama öyle paketli gıdayla çözülecek iş değil onları yiyince başım ağrıyor.
Arkadaşlarımın anneleri ev hanımı ve çeşit çeşit yemekler yapıyorlar, her aralarında kek çay vs vs. Kızlar gerçekten çok yoruldum. Öğlenleri akşamdan kalan yemeği mikrodalgada ısıtıp yiyorum ama asla doymuyorum. Çok zayıfladım. 172cm 52 kg yim. Aç olunca gün içinde yatağa 15 dk uzmanıyım diyip uyuyakalıyorum.
Bir gün isyan ettim anneme. O da 24 yaşındasın kendin yapabilirsin dedi. Ama gerçekten TUS a hazırlanıyorum vaktim de yök zaten çok stresliyim.
Her gün okula mı gitsem? Orada yemekhane var. Ama git gel cok yoruluyorum 1 saat gidiş 1 saat dönüş ve ayaklarım çok ağrıyor :KK43:
Lütfen yardımcı olur musunuz
Zor bir sınava hazırlanıyor olabilirsiniz ama anneniz çalışan bir kadın ve sizin yaşınız 24. Çocuk değilsiniz. Annenizin işi rahat bile olsa tüm gün dışarda. Ev ortamı gibi olmaz. Tüm gün giydiği ayakkabı bile batar insana. Annenizi kiyasladiginiz kadınlar ise ev hanımı. Muhtemelen çocukları büyük olduğu için vakti olan insanlardır. Okula gidip gelmeye bile ayaklarınız ağrırken annenizi de düşünün lütfen. Annenize haksızlık ediyor gibi göründünüz bana.

Aç olunca uzanıp uyuya kaldığınızı söylemişsiniz. Bunu yapmaktansa o 15 dk da tost, sandviç bile hazırlayabilirsiniz. Haftada bir gün kek, poğaça yapın buzluğa atın, bir hafta yiyin. Hazır börekler var marketlerde, üzerine yumurta sürüp fırına koysanız 25-30 dk sonra hazır zaten. Sizin aranız mutfakla iyi değil sanırım. O yüzden zorlanıyorsunuz bence.

Bu arada hemen hemen herkes günlük bu çeşitlerde yemek yapıyor. Misafir gelmeyecekse, özel bir gün değilse zor yemekler yapmıyoruz.
Çorba
Ana yemek (bakliyat/sebze/et/tavuk)
Pilav (pirinç/bulgur) Makarna
Salata, yoğurt

Arkadaşların önerdiği airfryer da bir çözüm bence, hazırlamaya üşenmeyecekseniz tabi...

Hayır ama en azından öğünler 1. Çorba 2. Etli yemek 3. Bulgur pilavı 4. Salata olsa keşke :KK43: haftada 1 balık olsa. Sebze olmasa. Valla doymuyorum ki :KK43:
Evliyim evdeyim ben genelde 1 çesit yemek yaparım hrpsini oturur yeriz kadın işten gelecek 4 çeşit yemek mi yapacak size ya kafaya bak

Evet aynen o kısmı ben atlamışım çalışan bir anneymiş elinden geleni yapıyor aslında galiba porsiyonları küçük yapıyor
Yok konu sahibinin derdi farkli
Yukaridaki mesajimda yanlışlıkla öğün demişim ama çeşit demek istemiştim. Konu sahibi 4 çeşit yemek istiyormuş :KK43:

annesi avokado almadi diye bile :KK43: bu emoji koymuş birisi. Konu sahibi acaba drama queen misiniz? Yoksa TUS'a çalışmak mı sizi böyle yaptı?

Yok konu sahibinin derdi farkli

Yukaridaki mesajimda yanlışlıkla öğün demişim ama çeşit demek istemiştim. Konu sahibi 4 çeşit yemek istiyormuş :KK43:

annesi avokado almadi diye bile :KK43: bu emoji koymuş birisi. Konu sahibi acaba drama queen misiniz? Yoksa TUS'a çalışmak mı sizi böyle yaptı?
Valla bilmiyorum bitse de gitsek modundayım

Evliyim evdeyim ben genelde 1 çesit yemek yaparım hrpsini oturur yeriz kadın işten gelecek 4 çeşit yemek mi yapacak size ya kafaya bak
Nasıl yani mesela akşam ne yediniz acaba tek çeşit derken? Benim bu öğlen mercimek çorbası makarna. Akşam da köfte makarnaydı. Şu an yine çok açım. Her sabah midem arkama yapışmış uyanıyorum

Kızlar selam nasılsınız? Deprem dolayısıyla gerçekten üzgünüm Allah hepimizin yardımcısı olsun. Size benim günlük hayatımı çok etkileyen bir şeyi istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kızlar 24 yaşındayım tıp fakültesinden mezun oldum ve TUS’a hazırlanıyorum.
Annem rahat bir işte çalışıyor eve en geç 6 da gelmiş oluyor. Gelince namazlarını kılıp yemek yapıp tv vs izliyor. Akşam yemeklerimiz genelde 2 çeşit. Ana yemek(genelde sebze yemeği/tavuk haşlama patates/et haşlama + her gün makarna veya haftada 1 pirinç pilav)
Kızlar ben yemekleriyle hiç doymuyorum bir de ders çalıştığım için ekstra yemek istiyorum ama öyle paketli gıdayla çözülecek iş değil onları yiyince başım ağrıyor.
Arkadaşlarımın anneleri ev hanımı ve çeşit çeşit yemekler yapıyorlar, her aralarında kek çay vs vs. Kızlar gerçekten çok yoruldum. Öğlenleri akşamdan kalan yemeği mikrodalgada ısıtıp yiyorum ama asla doymuyorum. Çok zayıfladım. 172cm 52 kg yim. Aç olunca gün içinde yatağa 15 dk uzmanıyım diyip uyuyakalıyorum.
Bir gün isyan ettim anneme. O da 24 yaşındasın kendin yapabilirsin dedi. Ama gerçekten TUS a hazırlanıyorum vaktim de yök zaten çok stresliyim.
Her gün okula mı gitsem? Orada yemekhane var. Ama git gel cok yoruluyorum 1 saat gidiş 1 saat dönüş ve ayaklarım çok ağrıyor :KK43:
Lütfen yardımcı olur musunuz
Gün içerisinde kendinize bol malzemeli sandviç ya da tost hazırlayın.Hafta sonu mesela kıymayı soğanla güzelce kavurun.Birer porsiyonluk bölüp buzluğa atın.Ekmeğin arasına yeşillik, turşu, domates canınız ne şekilde hazırlayın.Doyurucu ve lezzetli olur .Kimyon karabiber de koyun.Benim çocuklarım çok sever kıymayı bu şekilde.Tavuk göğsü haşlayıp yine yine güzel sandvicler hazırlayabilirsiniz.Protein doyurucu olur.Sizin için bu şekilde büyük bir sorunsa günde 15- 20 dk nızı ayırabilirsiniz.Annenizden arada bakliyat yapmasını rica edin.Doyurucu ve besleyici olur.Güzel bir kurufasulye nohut herkes sever diye düşünüyorum

Aman sakın yorulup salata falan yapmayın e mi,2 saat yol gidin hastane yemekleri ile kesin doyarsınız.
Nasıl yani mesela akşam ne yediniz acaba tek çeşit derken? Benim bu öğlen mercimek çorbası makarna. Akşam da köfte makarnaydı. Şu an yine çok açım. Her sabah midem arkama yapışmış uyanıyorum

Evet tek çeşit bu akşam anam sağolsun patatesli börek yapmıstı çay börek yedik aç kalmadık hep tek cesit yaparim ben biz o sekilde seviyoruz çunku ve doyuyoruz neden doymiyayım 2 tabak yerim doyarim 10 çesit yemek olmasina ne gerek var

Gün içerisinde kendinize bol malzemeli sandviç ya da tost hazırlayın.Hafta sonu mesela kıymayı soğanla güzelce kavurun.Birer porsiyonluk bölüp buzluğa atın.Ekmeğin arasına yeşillik, turşu, domates canınız ne şekilde hazırlayın.Doyurucu ve lezzetli olur .Kimyon karabiber de koyun.Benim çocuklarım çok sever kıymayı bu şekilde.Tavuk göğsü haşlayıp yine yine güzel sandvicler hazırlayabilirsiniz.Protein doyurucu olur.Sizin için bu şekilde büyük bir sorunsa günde 15- 20 dk nızı ayırabilirsiniz.Annenizden arada bakliyat yapmasını rica edin.Doyurucu ve besleyici olur.Güzel bir kurufasulye nohut herkes sever diye düşünüyorum
Herkes benzer şeyler yazdı ama konu sahibesi pek umursamadı, somon ve avokado istiyor.

Şimdi anneye birşey demeye gerek yok. Bu devirde yemek dusunelecek birşey değil alon kıymayı iç hazirlqtin verin fırına kıymalı pide lahmacun gibi şeyler yapın buzluğa atın gubluk çorba salata yarinsaatini almaz yufka alıp börek yapmakta öyle birde annenizi siz sevindirin ona sürpriz yapın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X