• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat ve Mart da tüp bebek yaptıracaklar listemizi yapalımm:))

kızlar cumartesi transferim olcak.ilk denemem 7 embriyom oldu. 1 tanesi trasnfer edilecekmiş.5.gün embriyosu olarak. başından geçenlerin fikirlerini bekliyorum.

Canim ayni durumlari ben de cooook defa yasadim ..

Gerci ben calismiyorum ama bizim de kocaman bir ailemiz var ve ne zaman elimde bir cantayla beni bir yerlere giderken görseler " Nereye gidiyorsun ? " demeden edemiyorlarr ...

Önceleri suraya buraya diyerek oyaladigimi düsünsem de ..

Simdi doktora diyorum .. O kadar ..

Kendini daha rahat hissediyorsun .. Yalan söylemenin verdigi baski daha da yipratiyor insani ...

Paylasmak istedigim kadarini paylasiyorum .. Gerisi benim özelim ..

sana katılıyorum yalan söylemek çok zor mecbur kalınca söylüyoruz
doktora gidiyorum dediğinde ikna olsalar ne doktoruna gidiyorsun.neyin var.bu doktor kim.kaç para veriyosun vs bissürü soru sual ederler insana

sana katılıyorum yalan söylemek çok zor mecbur kalınca söylüyoruz
doktora gidiyorum dediğinde ikna olsalar ne doktoruna gidiyorsun.neyin var.bu doktor kim.kaç para veriyosun vs bissürü soru sual ederler insana

Türk milleti iste ... Her bi seyi de merak ederlerr ...

Ben sadece yumurtalama takibi felan diyorum ..

E herkes biliyor nihayetinde cocuk istedigimi ..

Kendi derdimiz bir yana , bir de insanlara laf anlatmak yok mu ...

Bitiriyorrr resmen ..

canım ben istanbul tüp bebek merkezinden vazgeçtim bahçecide tedavime başladım mustafa hoca ne rahim filmine nede o kadar tahlile gerek duymadı herşeyin normal 2-3 denemede tutmuyorsa rahim filmi çekiliyormuş ve bahçeci daha bi ilgili geldi bana daha çok hasta ile ilgileniyorlar herşeyimi takip ediyorlar en ufak bir sorunumda arayıp danışıyorum çok ilgili yaklaşıyorlar ve ben mustafa hocadan daha fazla elektrik aldım daha çok bilgilendirdi beni mesela aret beye % delik şansımı sorduğumda bişi söyleyemem dedi mustafa hoca ve medical park ta kadir savan ile görüşmüştüm her ikiside % 70 dediler bana bilmiyorum kafanı karıştırmak istemem ama başta çok olumlu kesin burda yaptırırm dediğim istanbul tüp bebek merkezinde memnun olmayıp hatta sorun yaşayan çok insanın yorumunu okudum burda topikleri araştır bi bayanın hayatına mal olmuş ben bunu bilmiyordum mesela belkide bunu duyunca soğudum ordan

aslında bizde daha netleştirmedik %70 orayı düşünüyoruz ama kesin değil benim bi arkadaşım tavsiye arkadaşımın mikroenjeksiyonunu aret bey yapmıştı daha sonra aynı arkadaşın kız kardeside aret bey de tedavi oldu ikizleri var şimdi biz tavsiye ettikleri için gittik ama doğrusu doktor banada pek ilgili gelmedi biraz soğuk bi adam eşimde aynı şeyi düşünüyor bilmiyorum ki napsak gerçi işinde iyi olsunda varsın sıcak biri olmasın rakamlar yüksek olunca insan riskede atamıyor.

ya canım ciddilermi ya bu tek yumoş konusunda ben hala inanamıyorumm

bende inanamıyorum şaka gibi
devletin derdi çoğul gebelikse eğer her aileye 3 çocuk yapın demeleri de enterasan
geç mi kaldık ne şu yasa çıkmadan yaptırırdık bilseydik gerçi herşey Allahtan tutacağı varsa bir taneylede tutar tutmayacaksa 5 te koysalar tutmaz
az önce tüpbebekle doğum yapan bir arakdaşımla konuştum içini ferah tut hiç kötü düşünme moral çok önemli moralini yüksek tut tek embriyo muş falan mış filanmış sakın takma kafana senin elinde olan şeyler değil bunlar sen kendini Allaha teslim et dua et okadar dedi inanın çok rahatladım Rabbim hayırlı yazılar yazsın.

kizlar ebnim dun transferim oldu,3 embriyo tranfsre edildi,allahima simdi dua ediyorum isallah hamile kalirim.

Türk milleti iste ... Her bi seyi de merak ederlerr ...

Ben sadece yumurtalama takibi felan diyorum ..

E herkes biliyor nihayetinde cocuk istedigimi ..

Kendi derdimiz bir yana , bir de insanlara laf anlatmak yok mu ...

Bitiriyorrr resmen ..

galiba bizde biraz hassas durumdayız kendim için söylüyorum ister istemez birinin söylediği bi lafa alınıyorum biliyorum karşımdaki bilerek yapmıyo ama işte elinde olmadan kırılıyo insan birlikte çalıştığım bi bayan arkadaş bi bebek videosu izlerken senin canın çekmiyomu bi bebek baksana şuna yeniden doğurasım geldi dedi bende olsa bizde doğuracaz biliyosun olmadığını sorumu bu şimdi dedim. bide bana kızdı çok kırıcı oluyomuşum onunda 5 sene çocuğu olmamış kimseye alınganlık yapmamış bende asıl farkında olmadan sen beni kırıyorsun dedim oda uyar beni dedi amacın beni kırmak değil bunu bildiğim için uyarmadım dedim belki kırılacak bişey yok ama insan hassas oluyo kırılgan oluyo malesef.

kızlar cumartesi transferim olcak.ilk denemem 7 embriyom oldu. 1 tanesi trasnfer edilecekmiş.5.gün embriyosu olarak. başından geçenlerin fikirlerini bekliyorum.

ya canım ciddilermi ya bu tek yumoş konusunda ben hala inanamıyorumm

bende inanamıyorum şaka gibi
devletin derdi çoğul gebelikse eğer her aileye 3 çocuk yapın demeleri de enterasan
geç mi kaldık ne şu yasa çıkmadan yaptırırdık bilseydik gerçi herşey Allahtan tutacağı varsa bir taneylede tutar tutmayacaksa 5 te koysalar tutmaz
az önce tüpbebekle doğum yapan bir arakdaşımla konuştum içini ferah tut hiç kötü düşünme moral çok önemli moralini yüksek tut tek embriyo muş falan mış filanmış sakın takma kafana senin elinde olan şeyler değil bunlar sen kendini Allaha teslim et dua et okadar dedi inanın çok rahatladım Rabbim hayırlı yazılar yazsın.

birşeyi merak ettim. benim yaş 40 üstü 1 embriyo beni etkilemiyor ama 3 yerine 2 ye inmesi etkiloyor neyse. merak ettiğim ilk 2 deneme 1 er embriyo ya eğer parasını kendimiz veriyor ssk dan yararlanmıyorsak kim biliyor kaçıncı denememiz olduğunu? her denemede merkez hatta şehir değiştiren var buna göre ücretini kendiniz ödüyorsanız 2 tane konamaz mı?

bir de uzun süredir kk dayım. aret bey için merkezler kısmından araştırma yapın. genelde iyi şeyler yazılmadı hakkında.

cnm benim bildiği kadarıyla tüp bebek merkezleri sağlık bakanlığına hastalarını uygulanan işlemleri ve sonuçlarını her yıl toplu olarak bildiriyorlar. bu yüzden bence kimse o riski almaz. birde bu tüp bebek konusunda isim yapmış dr.lar ve merkezler var öncelikle onlar denetim altına alınacaklardır. sonuçra devlet önce kendi kurumlarını denetlemez özel yerleri denetler. benimde ilk denemem devletle hiç alakası yok herşeyi cebimizden ödüyoruz. ama yinede tek embriyo transfer edilecek. benim fikrimce araştırdığım kadarıyla genellikle tek embriyo transfer edilecek ülkelerde 5.gün transferine gidilmeye çalışılıyor. bizim yasada henüz bu yok çünkü her merkezin embriyoyu blastosist aşamasına getirecek şartlarda laboratuarı yok. blast olunca en kaliteli embriyo kaldığından seçimi daha doğru oluyor tutunma şansı çok daha fazla oluyor. bence şimdi bizim gittiğimiz yerler özellikle tek embriyo transferinde başarısızlığı engellemek için (sonuçta başarı merkez için önemli) 5.gün transferine gitmeye çalışacakki gebelik tutsun. heralde bu konuda ilk tecrübelerini aktarcak kişilerden biri ben olucam.kısmet olursa cumartesi 1 tane blast embriyo transferim yapılacak.çok endişeliyim.

cnm benim bildiği kadarıyla tüp bebek merkezleri sağlık bakanlığına hastalarını uygulanan işlemleri ve sonuçlarını her yıl toplu olarak bildiriyorlar. bu yüzden bence kimse o riski almaz. birde bu tüp bebek konusunda isim yapmış dr.lar ve merkezler var öncelikle onlar denetim altına alınacaklardır. sonuçra devlet önce kendi kurumlarını denetlemez özel yerleri denetler. benimde ilk denemem devletle hiç alakası yok herşeyi cebimizden ödüyoruz. ama yinede tek embriyo transfer edilecek. benim fikrimce araştırdığım kadarıyla genellikle tek embriyo transfer edilecek ülkelerde 5.gün transferine gidilmeye çalışılıyor. bizim yasada henüz bu yok çünkü her merkezin embriyoyu blastosist aşamasına getirecek şartlarda laboratuarı yok. blast olunca en kaliteli embriyo kaldığından seçimi daha doğru oluyor tutunma şansı çok daha fazla oluyor. bence şimdi bizim gittiğimiz yerler özellikle tek embriyo transferinde başarısızlığı engellemek için (sonuçta başarı merkez için önemli) 5.gün transferine gitmeye çalışacakki gebelik tutsun. heralde bu konuda ilk tecrübelerini aktarcak kişilerden biri ben olucam.kısmet olursa cumartesi 1 tane blast embriyo transferim yapılacak.çok endişeliyim.

korkmakta haklısın ama blast olursa şansın çok olur. başka blast olan olursa onlar da dondurulur. yalnız şöyle birşey de var riskli durumlarda (ileri yaş az embriyo gibi) doktorlar 5. günü beklemek istemiyorlar olanı da kaybetmemek için. çünkü blast aşamasına varacak kadar kaliteli olmayan bir embriyo rahme konursa doğal ortamında yaşama şansı olabiliyormuş. bana bu yüzden 2. ve 3. gün transferi yapılmıştı. ileri yaş veya erken menapoz gibi durumlar için de 2 embriyo çok kötü oldu. 1 tane kaliteli 2-3 tane de orta kalite yumurta olduğunda doktorlar 3-4 tane koyup dua ediyorlar ve genelde ne yazık ki hiçbiri tutmuyor. kısaca herkesin durumu aynı değil ve hem 1 embriyo hem 2 embriyo büyük haksızlık
inşallah senin tutacaktır hem gençsin hem blast embriyo konacak

slm kızlar ben dün menogona başlıyacaktım e2 çektirdim ama ultrasonda kist çıktı o yüzden bugün anatoliada kisti aldırdık ve ilk menogonu bu akşam vurdum inşallah güzel güzel yumoşlarım olur.haftaya transferim olacak gibi.Bu arada merkezdekilerle konuştum ve malesef gerçekten tek embriyo koymaya başlamışlar biz biraz yakındık ama fikirleri sabit uygulamaya başladık diyorlar benimde ilk denemem ve korkuyorum. ınşallah RAbbim emeklerimizi boşa çıkarmaz tek de olsa bizlere nasip eder bebişimizi kucağımıza almayı.

kızlar iyi geceler

bugun doktoro gittim iğnelere başladım prugeon ve menegon iğnelerimi oldum wintersun sen neler yapptın e2 sevşyen nasıl kızlar tek enbriyo konusunda kararlilar bizim yapmamız gereken tek şey rahat olmak şansımızı daha da stres yaparak azaltmayalım

kızlar biraz sonra ovitrelle mi vurunucam yarında istanbula yolcuyum perşembe yumoşlar toplanacak inş ohss olmama bakalım beni neler bekliyor kendinize iii bakın yarın akşam istanbuldan bağlanırım sizeee:)))

iremccciiiimm ben dünden öğleden beri ilk defa giriorum şimdi gördüm sen 2 dakika görüşmeyince nerelere gitttiiiiiinnnnnn:( bu serüvenin en heyacanlı aşamalarındasın doya dpya tadını çıkar..herşeeeeeeeeeeyyy yolunda gitsin inşallaaahhh sen hiiiç rahatsızlanmadan kap bebişleri koy içine dön evine..şimdiden kolay gelsin cnm ççok öpüorumm ve bir an önce burda hamileyiiiiiimm yazmanı diliorum...

pazartesi transferim oldu:)) 22 martta sonuç belli olacak inş.bebik benimle olur.ama malesef tek embrio olduğu için biraz endişeleniorum o yüzden sürekli yatıorum.umarım olur.

pazartesi transferim oldu:)) 22 martta sonuç belli olacak inş.bebik benimle olur.ama malesef tek embrio olduğu için biraz endişeleniorum o yüzden sürekli yatıorum.umarım olur.

cnm hayırlı olsun oooohhhh bebişinle güsel güsel dinlenin:)hangi hastanede tedavin oldu sorabilirmiyim

hayırlı olsun pozitif düşün bol bol dua et herşey Allahtan stres sakın yapma hiçbişeye üzülme şahsen ben tranfer yaptırdıktan sonra tv bile izlememeyi düşünüyorum en azından dizi izlemiyecem bazen duygusal oluyorum izlerken ağlıyorum yada haberlere canım sıkılıyo. sen sakin olki bebişte sakin olsun.

Back