Kısaca yanıt yazmam gerekirse;Leithia merhaba,
Protein tozu, l cartine , amino asit gibi spor yapanların dışardan takviye aldıkları ürünleri piyasada sıkça reklamlarını görüyorum.
Ben 4 - 5 yıl önce 1 kutu (tüplerde satılan,yanlış hatırlamıyorsam içinde 20 ya da 30 tane vardı,) likit l cartine kullanmıştım. 1 saatlik tempolu yürüyüşten 1 saat önce alıyordum ama öyle çokta ele gelir bir fark görememiştim. Belki de daha uzun kullanmalıydım ya da yanlış ve bilgisizce kullandım bilemiyorum.
Başlıkları takip ettiğim kadarıyla, forumu takip edenlerin çoğu benim gibi sporunu evde yapıyor.
Jillian, p90, callanetics, pilates ya da diğer programları takip edenlere herhangi bir takviye önerir misin? Bizim gibi özellikle vücudundaki yağları eritip, kasa dönüştürmek için çabalayan bayanlara bunları kullanmak önemli bir fark yaratır mı, yoksa dışardan böyle yardımcılar almamak daha mı iyidir?
Protein tozu ile ilgili çok az bilgim var biraz araştırdım ama açıkçası kafam karıştı. Özellikle vücut geliştirmede kullanılanlar hakkında karmaşık bilgiler veren bir sürü site ve yazı var.
Yine kadınlar kulubunun başka bir başlığında, birinin bunları kullanmadan o resimlerini gördüğümüz vücutlara, sıkılığa kavuşmanın imkansız olduğunu yazdığını hatırlıyorum. Sonuçta yediğimizden içtiğimizden fedakarlık yapıyoruz, yarım saatte olsa sporumuzu yapıyoruz, iyi kötü hepimizin kendimize göre planımız var ama ne yaparsak yapalım, yaptığımızdan maksimum verim alabilmek için dışardan alınan bu takviyelere gerçekten ihtiyacımız var mı?
Bir başka sorumda biliyorum bununla ilgili kadınlar kulubunde bir sürü başlık var ama, çatlak selülit vs için senin kullandığın özel bir karışım ya da krem var mı?
Benim de uzun yıllar kilo alıp vermeden kaynaklı özellikle basenlerimde çok sayıda çatlak var. Eczanelerde satılan Ürederm i birkaç yıldır kullanıyorum. Bu ilacı daha önce alerjim de cilt kaşıntısı için doktor yazmıştı. Fakat o kadar güzel nemlendiriyor ki tüm vücuduma kullanmaya başlamıştım. Sonrasında farkettim ki bu krem çatlakları yok etmiyor ama gerçekten görüntüsünde gözle görülür biçimde düzeltme yapıyor. Sanki çatlakların o derin görüntüsünü gözle görülür biçimde yumuşatıyor. Bence önemli olan o bölgeyi kuru tutmamak elden geldiğince nemlendirmek. Ben 2 3 yıldır düzenli olarak her banyo sonrası yaz kış demeden kullanıyorum ama sende de işe yarayan bir krem vs varsa ayrıca denemek isterim.
Belki çoktan okumuşsunuzdur, bu başlığın sayfaları arasında bu konuda bilgi yazmıştım. Ben kilo verme hedefindeyken spor yapılmamasını doğru bulmuyorum, aksine spor yapmak kilo vermeyi hızlandırır. Kimisi kiloluyken yapılan spor yüzünden "yağların kasa dönüşeceğini" düşünüyor, bu teknik olarak mümkün değil. Evet, kilolu iken spor yaparsak tartıda kilomuz artacaktır ama bu sadece kısa bir süreliğine... Şöyle açıklayayım:merhaba :)
yazılarınızı okuyorum yavas yavas.
ben yeni diyete başladım spor için daha vaktim var sanırım. trambolin aldım 61 kiloyum 1,60 boyum, 55 e indiğim zaman onunla spora başlamayı düşünüyorum.
uygun mu sizce yani biraz ütopik olcak ama bende karın kaslarım olsun istiyorum.
su an ki uğraşım ekmekten vazgecmek sizin yazılarınızdan sonra tamamen karar verdim buna :)
Belki çoktan okumuşsunuzdur, bu başlığın sayfaları arasında bu konuda bilgi yazmıştım. Ben kilo verme hedefindeyken spor yapılmamasını doğru bulmuyorum, aksine spor yapmak kilo vermeyi hızlandırır. Kimisi kiloluyken yapılan spor yüzünden "yağların kasa dönüşeceğini" düşünüyor, bu teknik olarak mümkün değil. Evet, kilolu iken spor yaparsak tartıda kilomuz artacaktır ama bu sadece kısa bir süreliğine... Şöyle açıklayayım:
Kaslar, yağlardan daha çok kalori yakar. Eğer spor yapmaya başlarsanız, vücudunuzun kaslarını geliştirmeye başlarsınız. Kaslar büyüdükçe gün içerisinde daha çok kalori ihtiyacınız olur ancak siz eski düzeninizde dikkatli ve temiz yemeye devam ederseniz, vücudunuz o kasları korumak için yağlara saldırır ve kasların kullanması için yağları yakarak enerjiye çevirir. Uzun vadede kalıcı olarak kilo vermeye başlarsınız ve bu sefer gidenler yağ olur, kas ve su kaybı olmadan kilo vermiş olursunuz.
İşte o sporun ilk haftalarında tartıya ilk çıktığımızda kilo almış görünmemizin sebebi, yağları daha kaybetmeden kasların büyümeye başlamasından kaynaklanır. Oysa spora devam ederseniz, gelişen kaslar tam bir kalori canavarına dönüşürler ve çok hızlı kilo verilmeye başlanır. Hızlı ve kalıcı zayıflamak için tartıdaki sonuçtan ziyade aynadaki yansımanıza bakmalısınız. Sıkılaşıyorsanız yağlar eriyor ve kaslar şekilleniyor demektir. Tartıda kilonuz aynı görünse de, zamanla daha da incelirsiniz ve elinde sonunda kilo da vermeye başlarsınız.Tartıya güvenmemek, kilo azalmıyor diye korkmamak lazım. Sabır en önemli faktör.
Kilo verirken az yemek, aç kalmak yanlıştır. Bunlar vücudu strese sokan bir durum olduğu için, tartıdaki kaybımız ya eriyen kaslar ya da ödemle attığımız sudur. Kilo verdik sanarız ama az yemeyi bıraktığınız anda o kaybı yerine koyar vücudumuz, kaybedilen kilolar kat kat geri alınır çünkü spor yapmadığımız ve günlük kaloriyi azalttığımız için metabolizmamız da yavaşlamıştır.
Size vereceğim taktiğim, haftada 3 gün terleten bir spor yapmanızdır. Böylelikle hem metabolizmanız yavaşlamadan kilo verir, hem de yağların erimesini hızlandırırsınız. Karın kası içinse 1'er gün arayla karın egzersizlerine ağırlık verebilirsiniz. Mekikten ziyade en çok karın kası çalıştıran hareket planktır.
Burdaki fizikler muhteşem.. Ozenmemek kiskanmamak elde değil..Günün Motivasyonu: Amacım Neydi?
Amacımız sadece güzel görünmek miydi?
Yazın bikinileri giyebilmek,
Yaz düğününe giyeceğimiz abiyenin içinde sülün gibi görünmek,
Alışveriş merkezinde bir küçük beden istemek miydi sadece?
Aynaya bakıp iyi hissetmek,
Görünüşümüzden memnun olabilmek miydi?
Hayır.
Daha fazlasını istiyoruz.
Bu bir yolculuk ve asla bitmeyecek.
Bu yüzden "1 ayda 10 kilo ver" içerikli diyetler işe yaramıyor.
Bu yüzden bu yoldan saptığımızda kilolarımızı kat kat geri alıyoruz.
Bu yüzden "zayıflayıncaya dek spor yapayım, sonra bırakırım" diye bir şey yok!
Bu bitmeyen bir yolculuk.
Sağlıklı hayat yolculuğu.
İçinizde bir yerlerde, her kilo verişinizde ortaya çıkan bir beden var.
Başından beri, etrafını çevirdiğiniz yağlarla sakladığınız,
Ve her sağlıklı seçim yaptığınızda, bir heykeltraş gibi yontarak ortaya çıkardığınız,
Olmanız gereken,
Fit,
Çevik,
İncecik,
Kaslı,
Güçlü bir beden.
Bu bedene yağlı yiyecekler, sağlıksız besinler, paketli gıdalar, kalorili içeceklerle ulaşamazsınız.
Bu yolculuğa hayatınızı adamanız gerekiyor.
"Hemen zayıflayayım" diye değil,
"Artık vücuduma zehir sokmayacağım" diye düşünerek ilerlemeniz gerekiyor.
O son 3-4 kilo nasıl gidiyor biliyor musunuz?
Pes etmeyerek.
İnatlaşarak.
Belki aylar sürecek ama elinde sonunda vücudunuz bu fit ve sağlıklı hayatın izlerini yansıtacak dışarı.
Burada fotoğrafları bulunan hiçbir kadın, tüm gün yatarak, abur cubur yiyerek bu fiziğe ulaşmıyor.
Siz de bu görüntüyü istiyorsanız,
Bunun için emek vermek zorundasınız.
Arkanızdan konuşacaklar:
"Ve o sürekli acıkan kız, bir anda iştahını kaybetti..."
Bu birkaç sebepten olabilir:Cok guzel spor cok onemli bende yeni basladim ama yorgunluk beni olduruyo nefes nefese kaliyorum basim cok donuyo enerji sifir peki bu konuda napmaliyiz enerji icin arti biseylrr kullanan var mi
Tebrik ederim, inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız :) Ancak hamilelere dair sporları araştırsam dahi, bu konuda uzman olmadığım için internetten bulduğum sonuçları burada paylaşmayı uygun bulmadım. Bu konuda en iyi bilgiyi doktorunuzdan öğrenebilirsiniz, yanlış bir bilgi yüzünden herhangi bir soruna sebep olmaktan korkarım. Yürüyüş en güzel seçim bence de.Merhabalar..Bu sayfayı hevesle azimle takip ediyordum ta Ramazandan beri..Ve spor yaparak düzgün beslenerek bayağı sonuç aldım.Tam son 3 buçuk kilom kalmıştı ki hamile olduğumu öğrendim.Şu an sadece yürüyüş yapabiliyorum o da sıkıntılı halsiz bir günümde olmazsam..Hamile pilatesi düşünüyorum ve doğru beslenmeye devam etmeye uğraşıyorum..Ne yalan söyleyeyim burayı hala takipteyim çünkü deli gibi spor yapma hazzını özledim :) Bana tavsiyeleriniz varsa beklerim, sevgiler..
Bu resmi sırf sizin için buldum internetten. Umarım motive edici olmuştur :)Cok güzel yazmissin. Harika goruntuler..
Ama bunlarin dogurduguna inanamam. Hic catlaklari yok ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?