Merhaba yeniden,
Bir buçuk aydır eğitim sebebiyle evimde değildim, nihayet döndüm. Bavullar boşalacak, bir sürü iş var ama merak etmeyin, yarın ya da en geç pazartesi gününden itibaren maratona geri dönüyoruz. Jalekazanova ekliğimi hissettirmemiş sağolsun. Yaza yaklaşık 4 ay, 120 günümüz var ve bu süreçte hızlandırılmış değişim için size zorlu ama işe yarayan bir yöntem getirdim.
1- Erken kalk. Ancak kalvaltı etme. Şekersiz kahve, bitki çayı, sınırsız su tüketmek serbest. Sporunu bu saatte yapabilirsin.
2- Kahvaltı için öğleyi bekle. 12'de protein ağırlıklı kahvaltı et. Peynir, yoğurt, yeşillik, yumurta (mümkünse 2 tane), elma, muz bulunsun kahvaltıda. Reçel olmasın, bal tek kaşık.
3- Akşam 6'ya dek yemek serbest. Tavuk, köfte, balık ağırlıklı bol proteinli yemekler, salatalar, sebze yemekleri, kavrulmamış fındık badem ceviz serbest.
4- 6'da bıçak gibi yemek yemeyi kesiyoruz ancak sıvı tüketimi sınırsız. (Sıvı kalori almak yasak, kola, gazoz, şekerli çay ya da sütlü kahve gibi) Akşam uyuyana dek şekersiz bitki çayı, sütsüz şekersiz kahve, bol su içebilirsiniz.
5- İlk gece karnınızdan açım gurultuları yükseliyorsa doğru yaptınız. Aç uyumaya çalışın. Bu yöntemde 18 saat midenize katı bir şey girmemeli. Oruç gibi düşünün.
6- Sabaha kadar yağ yaktığınız ve dümdüz bir karınla uyandığınızı fark edeceksiniz. İlk hafta farkı görecek, 4 haftada ise kalıcı kilo vereceksiniz.
İlk üç gün gece uyuması sıkıntılı olabilir, dayanın. Vücudunuz bu düzene 3 günde uyum sağlayacak. Sonra bunu kalıcı düzen haline getirin. Asla paketli gıda, simit, ekmek, çörek, unlu mamül, işlenmiş ve markette satılan ürünler yok. Şeker yok, kahvaltıda yediğiniz bal ile meyve yeterli. Ekmekte şeker var, bu yüzden çoğumuz ona bağımlıyız, ekmeği kesmeniz gerekiyor. Doymam diye düşünmeyin, gerekirse yemeğinizden iki tabak tüketin. Beyniniz ona bağımlı, bu uyuşturucuyu kırmamız şart.
Deneyin, sonuçları paylaşalım.
intermitten fasting yapiyoruz yaniii 16/8 aralığıni kullanicaz anlasilan. ben bir aydir deli gibi arastiriyodum 2 hafta da denedim. cok cok etkili diyebilirim. evime kosu bandi ve eliptik bisiklet aldim. pazartesi itibariyle hem aralikli oruca hemde spora basliyorumMerhaba yeniden,
Bir buçuk aydır eğitim sebebiyle evimde değildim, nihayet döndüm. Bavullar boşalacak, bir sürü iş var ama merak etmeyin, yarın ya da en geç pazartesi gününden itibaren maratona geri dönüyoruz. Jalekazanova ekliğimi hissettirmemiş sağolsun. Yaza yaklaşık 4 ay, 120 günümüz var ve bu süreçte hızlandırılmış değişim için size zorlu ama işe yarayan bir yöntem getirdim.
1- Erken kalk. Ancak kalvaltı etme. Şekersiz kahve, bitki çayı, sınırsız su tüketmek serbest. Sporunu bu saatte yapabilirsin.
2- Kahvaltı için öğleyi bekle. 12'de protein ağırlıklı kahvaltı et. Peynir, yoğurt, yeşillik, yumurta (mümkünse 2 tane), elma, muz bulunsun kahvaltıda. Reçel olmasın, bal tek kaşık.
3- Akşam 6'ya dek yemek serbest. Tavuk, köfte, balık ağırlıklı bol proteinli yemekler, salatalar, sebze yemekleri, kavrulmamış fındık badem ceviz serbest.
4- 6'da bıçak gibi yemek yemeyi kesiyoruz ancak sıvı tüketimi sınırsız. (Sıvı kalori almak yasak, kola, gazoz, şekerli çay ya da sütlü kahve gibi) Akşam uyuyana dek şekersiz bitki çayı, sütsüz şekersiz kahve, bol su içebilirsiniz.
5- İlk gece karnınızdan açım gurultuları yükseliyorsa doğru yaptınız. Aç uyumaya çalışın. Bu yöntemde 18 saat midenize katı bir şey girmemeli. Oruç gibi düşünün.
6- Sabaha kadar yağ yaktığınız ve dümdüz bir karınla uyandığınızı fark edeceksiniz. İlk hafta farkı görecek, 4 haftada ise kalıcı kilo vereceksiniz.
İlk üç gün gece uyuması sıkıntılı olabilir, dayanın. Vücudunuz bu düzene 3 günde uyum sağlayacak. Sonra bunu kalıcı düzen haline getirin. Asla paketli gıda, simit, ekmek, çörek, unlu mamül, işlenmiş ve markette satılan ürünler yok. Şeker yok, kahvaltıda yediğiniz bal ile meyve yeterli. Ekmekte şeker var, bu yüzden çoğumuz ona bağımlıyız, ekmeği kesmeniz gerekiyor. Doymam diye düşünmeyin, gerekirse yemeğinizden iki tabak tüketin. Beyniniz ona bağımlı, bu uyuşturucuyu kırmamız şart.
Deneyin, sonuçları paylaşalım.
Tabii ki, beni de etiketlerseniz ya da bu başlığı referans ederseniz çok mutlu olurum.İzninizle paylaşmış olduğunuz bu resmi kendime motivasyon olması için kullanabilir miyim?
Hiit daha etkilidir, sizin de paylaştığınız Angelus yazısında da görüldüğü üzere boşa koşmak çok faydalı değil, vücudu şaşırtmak daha etkili sonuç veriyor.Sormak istediğim bir soru var ya. Sizce 20 dakikalık hiit antremani mi yoksa 30 40 dakikalık normal kardio mu daha hızlı etki eder
Kardiyo yerine kas çalışması yaparak kas oranınızı arttırsanız daha iyi değil mi?Ya güzel bir cardiyo videosuna ihtiyacım var benim haftada 2 kez hiit yapıyorum ama diğer günler boş kalmamam lazim. Öneri lütfen. Biri onermeden bir spora baslayamiyorum
İşe yarıyorsa harika, ama daha etkili olması için vücudunuzu 16-18 saat aç bırakmanız daha iyi olur.Tam olarak bu değil ama buna benzer bir sistemi 1 haftadır uyguluyorum, tartilmadigim için kaç kilo verdim bilemeyecem ama baya fark görülüyor fizigimde. Ben işe gittiğim için 8 buçukta kahvaltı yapıyorum öğlen bir şey yemiyorum akşam üzeri 5te akşam yemeği yiyor ve bir daha hiç bir sey yemiyorum. Sporumu da akşam 7de yapıyorum. Şekeri kestim. Ekmeği çok azalttim artık tamamen bırakacağım. )))
Evet, aynen! Intermittent Fasting benim üzerimde hızlı ve kalıcı sonuç aldığım en iyi "diyet"ti, gerçi diyet dememem lazım. Hayat sistemi daha doğru. Alışınca sürdürmesi de zor olmadı. Hayat düzeni haline getirince inanılmaz hızlı inceldim ve giden kiloların hepsi yağ idi.intermitten fasting yapiyoruz yaniii 16/8 aralığıni kullanicaz anlasilan. ben bir aydir deli gibi arastiriyodum 2 hafta da denedim. cok cok etkili diyebilirim. evime kosu bandi ve eliptik bisiklet aldim. pazartesi itibariyle hem aralikli oruca hemde spora basliyorum
Ara öğün sistemi de yanlış bir sistem değil, ancak bizim sıkıntımız, ara öğünü abartmak. "Azar azar ama sık sık" uygulaması doğru yapılmazsa almamız gereken kalori miktarını aşabiliyoruz. Ayrıca aç kalınca metabolizma yavaşlaması mevzusu da doğru, burada dikkat edilmesi gereken bir düzen oluşturmak. Vücut "Yemek gelmeyecek galiba, ne varsa depolayayım" diye düşünmemeli; "Bana saat 12 ila 6 arası yemek geliyor, depolamama gerek yok" diye düşünmeli. Aç kalma denen olay, ihtiyacımızın çok altında kalori almak; mesela 2000 kaloriye ihtiyacınız var ama 500 kalori ile beslenmeye çalışırsanız metabolizma yavaşlar. Ancak 12-6 sisteminde almanız gereken kaloriyi alıyorsanız, vücut yağ yakma durumuna geçiyor :)Şu günde 5 öğün yemek ara öğünler falan hep yalanmı oldu şimdi ))) bir de aç kalınca metabolizma yavaslar da hikayemiymis. Vay beee. Bundan sonra ben de bu oruç sistemini deniycem. Bakalım ne olcak
Yapabilirsiniz ama günlük ihtiyacınız olan tüm kaloriyi 4 saat içinde yiyebilecek misiniz? Bu bahsettiğiniz Savaşçı diyeti ile benzeşiyor.Şu intermitten fasting i 20/4 şeklinde yapsam ölür müyüm? Güzel olur mu??? 20/4 benim çalışma duzenime çok uyuyor ya. Lütfen olsun lütfen
Hayır, keşke olsaydım. 3 senedir aktif spor yapıyorum ve çok fazla araştırma yaptım bu yolda. Sırf bu başlık bile okuduğum araştırdığım bilgilerin bir dökümanıdır adeta. Bu açıdan antrenörlerin çoğu ile yarışacak bilgim var diyebilirim ancak hala gitmem gereken çok yol var. Okuduklarım, denediklerim ve buraya yazdığım motivasyonlarım bana veremediğim son kiloları vermemde yardımcı oldu lakin vücudumun sınırlarını keşfetmek, potansiyelimi görebilmek istiyorum, Jillian Michaels'ın kaslı vücuduna sahip olana kadar ya da 20 barfiks çekecek güce sahip oluncaya dek durmak istemiyorum :) Yaşlanınca iki büklüm bir yaşlı olmak ve hantal bir gelecek istemediğimden, spora hayatımın büyük kısmını adadım diyebilirim.Leithia siz antrenor musunuz?
harikasin canim bu arada motivasyonlarini çok özledik inşallah devam edersin :)Hayır, keşke olsaydım. 3 senedir aktif spor yapıyorum ve çok fazla araştırma yaptım bu yolda. Sırf bu başlık bile okuduğum araştırdığım bilgilerin bir dökümanıdır adeta. Bu açıdan antrenörlerin çoğu ile yarışacak bilgim var diyebilirim ancak hala gitmem gereken çok yol var. Okuduklarım, denediklerim ve buraya yazdığım motivasyonlarım bana veremediğim son kiloları vermemde yardımcı oldu lakin vücudumun sınırlarını keşfetmek, potansiyelimi görebilmek istiyorum, Jillian Michaels'ın kaslı vücuduna sahip olana kadar ya da 20 barfiks çekecek güce sahip oluncaya dek durmak istemiyorum :) Yaşlanınca iki büklüm bir yaşlı olmak ve hantal bir gelecek istemediğimden, spora hayatımın büyük kısmını adadım diyebilirim.