Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri


Ya ben biraz spesifik bir sey sormak istiyordum da o yuzden.
Baya sayfa olmus belki yazmissinizdir da ben denk gelmedim.

Simdi oncelikle kimsenin vucudu tek tip degil onu biliyorum ama bazi farkliliklar goruyorum musadenizle onlari sormak istiyorum size.

1) Alttaki videodaki kadinin vucudu goruldugu uzre kasli, onden bakilinca baya erkeksi vucud hatlarina sahip, bel kivrimi neredeyse yok, omuzlar genis, yandan bakinca kalca cok kucuk vs vs...
Bu kadin bu vucudu nasil elde etti? Sorma sebebim hangi hareketlerden hangi spordan UZAK durmaliyim ki boyle OLMAYAYIM. Bence cok daralmis ve kadinsilik tamamen gitmis.

2) Diger sorum... Altta yer alan fotodaki bu hatun kisisi bu popoyu nasil yapti??!
Hatunun videolari fln da var yaptiklarini ettiklerini gosteriyor ok tmm da.
Hadi diyelim fitness yapa yapa popo kaslari hypertrofi oldu, eee bacaklar neden kurdan gibi kaldi.
Protez ihtimali uzak bir ihtimal mi? Zira ciddi ciddi hypertofisi olan bacilari da arastirdim, ok popolarinin masallahi vardi ama bacaklarda bir o kadar sismisti.
Bu isin asli nedir, popoyu sisiren ama bacaklari incelten hareket mi var nedir...
Kaldi ki hypertrofi olmasi icin agirlik calismasi sart, ama o agirliklarla o bacaklar incecikte kalmaz, cikamadim isin icinden beni bir aydinlatsaniz.
Ayni kalcalar Cansu Taskin diye bir hatunda da varmis, insta da pek bi unlumuymus ne.




3) Videodaki kadin gibi degil de su alttaki hatunlar gibi kivrimli olmanin yolu nedir?
Ucu de birbirinden farkli, soldakinde hafif bingillik var, ortadaki cop kadar kalmis, sagdaki de videodaki gibi daralmaya baslamis sanki ama kaslari cok hos o ayri.
Benim hedefim Soldaki+Ortadaki= Ben
Bu is nasil olacak bana ne onerirsiniz.. Ha bir de yukardakinin poposundan bir adet
 
Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla sen hem ince bel hem daha fazla kıvrım istiyosun))) hulahop beli inceltmede ise yariyor imiş (denemedim) yeterince yağ alırsan da kıvrımlı olursun diye biliyorum. Ama ben ordan burdan edindiğim bilgilerle söylüyorum tabi genetik faktör de yok değil )) ha bu arada bacaklar ince kalıp popo kaldırılması bence plates sayesinde muhtemelen
 
merhaba Leithia sormak istediğim şeyler var
ben diyetle spor yapıyorumama kilo vermem durdu zaten 58 den aşağı oldum olası inemedim şimdi 57 lere düştüm fakat inancım kalmadı zayıflayamıyorum bacaklarım inceldi göbeğim azaldı ama kilomda bi azallma yok anca hafta 200 gr gibi bi rakam iniyo. bana bi önerin var mı bu konuda sevgileerr
 
Sorularınız çok güzel, hemen bildiğim kadarıyla cevaplıyorum:

Büyük ihtimalle vegan beslenme sonucu + genetik faktörler var burada. Vücut tipleri değişkendir, yağı kalçadan alan armut dediğimiz vücut tipi ile karından yağlanan elma dediğimiz vücut tipi arasındaki fark gibi.

Spora ve beslenmeye rağmen hedeflediğimiz görüntüye sahip olamayabiliriz çünkü bir vücudun görüntüsünü belirleyen 3 faktör var.

Ecto, mezo, endo tipi vücutlar. Bunlar kilo alış şeklimizi belirliyor. Uzun boylu ve daima zayıf kalan, kilo alamayan ectolar, çabuk kaslanan mezomorphlar ve kilo verme sorunu yaşayan, "ne yesem yarıyor" diyen endolar. Bu daha ilk seviye.

İkinci seviye kilo aldığımız yerler. Bel kıvrımı olmayan dikdörtgen vücut, ince bacaklı göbekten yağlanan elma vücut, kendiliğinden çay bardağı kıvrımında ince belli kum saati vücut, dar omuz geniş kalçalı armut ya da üçgen vücut, geniş omuzlu ama dar kalçalı ters üçgen vücut. Bu da ikinci belirleme ölçütümüz.


3. olarak da vücut tipimiz. Dramatik olanlar, Natural (Doğal) olanlar, Romantikler ve Gamin (Erkek çocuğu) vücut tipleri.

Kim Kardashian dramatik değil mesela, bir ömür boyu spor yapsa dramatik vücuda sahip olamaz. Çünkü dramatikler uzun, ince ve kıvrımsız vücutlara sahipler. Bu arada bu 4 türün birbiri ile olan kesişimleri de var, kıvrımlı ve uzun boylu olanlar dramatik natural olabiliyor örneğin.

Vücut tipi görünüşümüzde büyük etken, bu açıdan uzak durulması gereken spor yoktur demeliyim. Ama bacak nasıl inceltirim diye soruyorsanız koşu, yürüyüş, yüzme ve pilates bacakları sıkılaştıran sporlardır. Bunlara ek olarak yağlı ve basit karbonhidratlı yiyeceklerden de uzak durmak, bacak kalınlaşmasını engeller.

Çok güzel bir soru yine.

Bana zamanında squat hakkında sorular geliyordu, "Squat bacakları kalınlaştırır diyorlar, inceltir diyorlar; hangisi doğru?" şeklinde. Sporun vücudumuzun değişimi üzerindeki etkisi sadece %30. Kalan %70'i beslenme, bu yüzden yapılan hareketlerin vücudu nasıl şekillendireceğini de günlük beslenme düzenimiz belirliyor.

Mesela günde 100 squat yapan iki kadından biri ağırlıkla çalışırsa ve beslenmeyi abartırsa, kaslı kalın bacakları da olacaktır. Diğer kadın ise beslenmeyi çok kısarsa sıkı ve ince bacakları olur ancak popo kasları şişmez. Dediğiniz gibi, eğer gerçekten spor yaparak bu popoyu elde ettiyse ince bacaklara sahip olamazdı.

Jen Selter'in durumu ne yazık ki farklı. Hiçbirimiz onun görüntüsüne sahip olamayız, çünkü onun bel eğriliği var. Lumbar lordosis denen bir omuriliği sakatlığı ancak bu duruş bozukluğu onu seksi gösteriyor.



Şu fotoğraflarda daha belirgin.



Ayrıca Jen Selter'ın kalça implantlı olduğuna dair söylentiler de var, yani ince bacak + şişkin popo bir arada doğal yoldan çok nadir olabilir, genetik piyangosu denk gelen şanslı insanlarda mümkün bu. Onun haricinde ağırlıkla çalıştığınızda popo şişer ancak bacaklar da kalınlaşır. Ayrıca protein ağırlıklı beslenmek de şart.

İşin sırrı beslenmede kısacası, geri kalan kıvrımlı görüntü de vücut tipimizden geliyor. Yoksa spor sadece besinlerin kasa dönüşmesini ve sıkılaşmayı sağlıyor. Ayrıca korkmayın, erkeksi kaslı görüntü sahibi olmak için gün içerisinde ihtiyacınızdan fazla miktarda protein tüketmek gerek.

Bizim şu tür bir vücuda sahip olmamız için günde 3-4 öğün tavuk yememiz ve protein tozu almamız gerekiyor, o açıdan kaslanıp erkeksi görüntüye sahip olurum diye korkmayın, sporunuzu yapın hatta ağırlık çalışın, gün içerisinde de sabah yumurtanızı peynirinizi, öğlen tavuğunuzu yoğurdunuzu akşam sebzenizi ihmal etmeyin, ulaşacağınız görüntü şu olacaktır:

Umarım yardımcı olabilmişimdir, başka sorunuz ya da merak ettiğiniz şeyler varsa lütfen sorun. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.


Diyetiniz ve yaptığınız spor hakkında bilgi ekleyin, sorunu çözmeye çalışalım. Büyük ihtimalle vücudunuz düzene alıştı ve sporunuzu değiştirmeniz gerekiyor. Ağırlık çalışması ve vücudu az miktar kaslandırmak kilo verişi hızlandırır çünkü kaslar iyi kalori yakar.
 

Yok canim yaa sanmiyorum, hikmet plateste olaydi yabancilara sira gelene kadar Ebru Salliya gipta ederdik.


Leithia zahmet edip ayrintili aciklama icin cok tesekkur ederim.
Uzun lafin kisasi kisideki altyapi ne ise ortaya cikacak olan malzeme odur.
Ben uzun boylu degilim boyum 1.60, yillarca kilom 48idi, 2 bucuk sene once tamamen dengesiz beslenme sebebiyle ehhh yetti be diyip vucut rest cekince agirdan agirdan kilolari almaya basladik. En son baktigimda 55di, ustune 1-2kilo daha koydugumu dusunuyorum.
Genetik yapida da kiloya yatkinlik yoktur o senelerce 48kiloda olma sebebim tamamen genetik hizli metabolizma zira ayy bu aralar kilo aldim diyen arkadaslarimdan cok daha fazla yiyordum.
Annem arada laf carpmaya basladi ay ben gelin oldugumda 48kiloydum seni dogurmaya 56 kiloyla girdim, kaldi ki sen 3 kusur kilo dogdun, dogumhaneden cikinca hamilelik kilolarimin yarisi gitmisti zaten vs vs vs
Ben 48 kiloyken herkes bana uff cok zayifsin bu nedir boyle derken, simdilerde iyi kilo almissin tam oturmus fln diyor istisnasiz herkes ama bir gel de bana sor. Bingillik hat safhada, bir de ben neredeyse kilonun tamamini gobege aldim, birazcik sirta ve kalcalara gitti.
Velhasil kelam cardio+plates yapmaya niyetlendim bakalim neler olacak.
 
Leithia tarif ettiğin beslenme düzeninde şunlar olabilir mi kendim için soruyorum
Sabah ılık limonlu şu 2 k kayısı
Öğlen kahvaltı senin dediğin gibi
Ara ya yesil cay elma ceviz ya da Türk kahvesi hurma ceviz
Aksam yemeği de evde sağlıklı ne varsa olur mu bu şekilde. Yoksa IF bozulmuş mu olur.

2. Sorum ise haftada 3 gün step e gidiyorum peşine 20 dakika kadar bacak kalça hareketleri bu spor iyi mi.
Kalan günlerde de evde fırsatım olursa 5 mile yapıp peşine spuat mekik ve jumping Jack eklemeyi düşünüyorum olur mu sence ?
Şimdiden teşekkürler:)
 
okuması çok keyifli bir başlık olmuş . tabi hepsini okuyamadım ama zaman zaman ugrayıp kalan kısımlara da bakacağım . sevgili Leithia bu başlık ve paylaşımlarınız için teşekkürler :)
ben de siteye yeni üye oldum . hem birkaç kilo vermek hem de uzun vadede daha sağlıklı alışkanlıklar kazanıp en iyi şekilde yaşlanmak için .
bazı mesajlar dikkatimi çekti ona istinaden yazıyorum ... bence güzelliğin ( her dönem bazı vücut tipleri moda olsa da ) 1'den fazla formu var .bunu çevremizde de show dünyasında da görebiliriz. her boyda, kiloda , vucüt tipinde , saç ve göz renginde vs vs birbirinden güzel kadınlar var . ve her insanın en iyi olduğu kilo var . mesela bana zayıflık hiç yakışmaz hatlarım kaybolur . 56- 58 en ideal aralığım . ama bu bi başkası için 50 olur bi başkası için 70 . ya da kimisi kaslı olmayı daha estetik buluyor kimisi de benim gibi kum saati formunu . önemli olan kendine bakmak aynada ve objektif olarak sen kendini nasıl iyi hissediyorsun ve begeniyorsun onu bulmak . tabi bunu yaparken diger kadınlardan ilham alabiliriz ama onların hedef olması bana çok mantıklı gelmiyor . mesela hemen yukarıda konusu geçtiği için yazıyorum jen selter ı arama motorlarında aratırsanız kalca ve gögüs implantları olduğunu görürsünüz ki biz o konuda sanslıyız çok iyi estetik cerrahlar var isteyen kolaylıkla yaptırabilir . ama spor ve diyetle o tarz vucütların hayalini kurup sonra olmuyor diye kimse motivasyonunu kaybetmesin lütfen :) dediğim gibi herkesin en iyi hali var .
neticede son noktayı özgüven koyuyor bence . bir kadın kendine ne kadar güvenirse o kadar çekici ve bu dışarıdan çok kolay görülen , algılanan bir durum . zaten insan kendini sevdiği zaman kendi sağlığına zarar verecek şeyleri de yapmıyor . o zaman diyet de spor da sağlıklı beslenmek de keyif haline geliyor .
Leithia sizi bu yüzden çok sevdim . sadece spor kısmını değil bunu duygu ve düşünce kısmını da çok güzel yansıtmışssınız ve hakikaten başlığınızı okudukça insan pozitif düşüncelerle dolup motive oluyor :)
 
Sabah limonlu suyu içtiğinizde bu kaloriden sayılmaz ama 2 kayısıyı yediğiniz anda vücuda 50 kalori üstü bir şeyler girmiş oluyor. O yüzden sayacı sabah başlatmış oluyorsunuz. Hedefiniz, yemeye başladıktan itibaren 6 ya da 8 saat boyunca gıda tüketmek. Kalan 18-16 saat 50 kalori üstü hiçbir şey yememelisiniz.

Eğer IF için kahvaltıyı öğle 12'de yapıyorsanız, öğle 12'ye dek aç kalmış olmanız gerekiyor. 12'de kahvaltıyı yediğiniz anda iftar vakti gibi düşünün, sahura kadar dilediğinizi yiyebilirsiniz. Ancak sahur en geç akşam 6-8 civarı son bulmalı. Ve akşam yemeği sonrası bir sonraki günün kahvaltı saatine dek su, şekersiz kahve ve şekersiz bitki çayları serbest, geriye kalan her şey yasak. Hatta ilk gece yatağa yattığınızda karın gurultuları gelmesi gerek, bu vücudunuzun yeni düzene geçtiğine işaret. İlk birkaç gece zorlanabilirsiniz ama sabah kalktığınızda düzleşmiş karın garantisi veririm. Vücut gece aç yattığında sabaha kadar yağ yakar.

İkinci soruya gelince, buradan gayet güzel görünüyor. Ama vücudunuzu en iyi siz bilirsiniz. Eğer kendinizi iyi hissediyorsanız, tükenmişlik olmuyorsa, aşırı yüklenmiyorsanız ve keyif alıyorsanız; zamanla vücudunuzun değişiminden doğru yolda olduğunuzu görebilirsiniz. Baktınız ki düzene bedeniniz alıştı, artık zorlanmıyorsunuz, kilo verme durdu ve plato dönemine girdiniz; o zaman yeni spor programına geçmek gerekebilir.

Unutmayın, kendinizi yüksek enerjide hissetmenizi sağlayan beslenme düzeninizdir. Şekeri kesmek özellikle vücudun enerji depolarında patlama sağlar, çünkü şeker bizi daha hantal yapar. Abur cuburu kesip sağlıklı beslendikçe, siz de daha fazlasını istediğinizi fark edeceksiniz.



Çok teşekkür ederim, bu tür yorumları okumak beni çok mutlu ediyor. Zayıf kadın vücutları bizi daha çok motive ettiği için genelde motivasyon fotoğraflarında onları kullanıyorum. Dilediğini giymek ve her giyilenin yakışması bizi hırslandırıyor ama beni daha çok hırslandıran fotoğraflar, fit yaşlıların fotoğraflarıdır.

Türkiye'de insanlar sporu fazla sevmiyor, geneli de iyi görünmek için yapıyorlar (bu yanlış bir düşünce de değil kesinlikle). Ama yaşlandıktan sonra görüntüye verilen önem azaldığı için spor da bırakılıyor ya da "bizden geçti" gibi düşüncelerle hiç yapılmıyor. Oysa spora ve sağlıklı vücuda en çok ihtiyacımız olan zaman yaşlılık dönemi. Hastane köşelerinde sırt ağrıları şikayetleriyle gelenlerden tutun; yanlış beslenme yüzünden şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklardan çekenler doktor kapılarını aşındırıyor. Oysa 60 yaşındayken bile 30 yaşında gibi görünmek, hissetmek mümkün. O yüzden spor hayatımızda ne kadar yer alırsa o kadar kâr.



Motivasyon yazılarımı sürdüremiyorum bu aralar ama inanın geri döneceğim, bu aralar koşturmacalar bitemedi. Değil yazı yazabilmek, KK Foruma girdiğimde bile şanslı hissediyorum kendimi. O zamana dek bu başlıkta gezinin, size hitap edecek bir motivasyon muhakkak vardır.
 
belli bi diyetim yok ekmeğe bağımlıydım ekmeği azalttım spor olarak gnlük belli bacak batın hareketleri yapıyorum ve evde trambolinle çalışıyorum. yaz geldiği zaman yürüyüşe cıkmayı düşünüyorum ama sanırım o trambolinden daha hafif bi spor olucak. vücut kaslandırmak için ne gibi önerileriniz var yani hangi sporları denemeliyim
 
evet @Leithia sizinle motive noktalarımız ortakmış. ben de ilerleyen yaşlarına rağmen hala dinç güzel görünen sağlıklı kadınları çok seviyorum . ve bana ileriye dönük kendime yatırım yapmam için motivasyon sağlıyor. jennifer aniston , gywneth paltrow gibi hep sağlıklı yaşayan ve gözümüzün önünde güzel yaşlanan kadınları da seviyorum . buarada cristie brinkley benim favorilermden 63 yaşındaymış ama inanılmaz güzel hala. organik beslendiğinden ve hayata sürekli pozitif baktığından bahsediyor genelde. sabahları gülerek uyanırım diyor .
 
İş düzenim değişti, eskiden motivasyon yazacak zaman bulabilirdim ancak şimdi bilgisayar başına geçecek zaman bulamıyorum eskisi gibi. Yine de bir motivasyon hazırladım, üzgünüm başlığı ilgisiz bıraktığım için. Yine de eski sayfalara göz atın arada, hala motive edecek cümleler keşfedebilirsiniz.

Bir karınca ile ağustos böceği hikayesidir mücadelemiz.

İyi günlerde terler içinde çalışan, pes etmeden uğraşan karınca ile
"Bir ara çalışırım ya" diye düşünen ağustos böceği gibi...

Kışın ne ekerseniz,
Bu yaz onu biçeceksiniz.

Bu kış bitmek üzere,
Şubatı ortaladık bile.
Mart Nisan, havalar ısınmaya başlayacak.
Ve bir bakmışsınız ki, yaz gelmiş, havalar ısınmış,
Herkes göbeğini açıp sokaklarda süzülmeye başlamış.

Şu an mutfağınızda olan hiçbir abur cubur
Pes etmenize değmez.
Bu saatten sonra "Bir kereden bir şey olmaz" lüksünüz yok.
Kendinizi abur cuburla değil, sağlıkla ödüllendirin!

Beğendiğiniz vücuda sahip insanların hiçbiri
Tüm gün yatarak, abur cubur yiyerek, terlemeden o görüntüye sahip olmadı.

Sağlıklı yaşam bir yolculuktur.
Asla bitmeyecek bir maraton.
Yaza kadar sürecek, sonra kurtulacağınız kısa süreli bir zulüm olarak görürseniz
Yaza değil, bahara ulaşamadan pes edersiniz.

Sistem değişmek zorunda.
Damak tadı bir dakika bile sürmez,
ancak o zararlı gıdalar yüzünden vücudunuza yapışan yağlardan kurtulmak 1 ömür sürüyor bazen.
Buzdolabında, mutfak dolabında ne tür yiyecekler varsa, ona dönüşürsün.

Abur cubur yiyerek ya da açlık krizleri sonucu durmadan tıkınarak
Hayatınızdaki stresi gideremez ve içinizdeki boşluğu dolduramazsınız.

Hayatınız kontrol altındaysa, beyniniz de kontrolünüz altında olacaktır.
İradeniz ve nefsiniz de...

Yediğiniz her şeye "Bu bana ne kazandıracak?" diye yaklaşmalısınız.
Börekler, pastalar, pilavlar, makarnalar, şekerlemeler sizi doyurmaz, besleyici değildir.
Vitaminlerinizi, minerallerinizi, proteinlerinizi, kompleks karbonhidratlarınız ve sağlıklı yağlarınızı
Daha sağlıklı bir beden kadar, daha sağlıklı biz zihin için de tüketmelisiniz.

Spor yapmak mı istemiyorsun?
Enerjik mi hissetmiyorsun?
Odağın mı dağılıyor sürekli?
Kendini sürekli bitkin ve sinirli mi hissediyorsun?
Sık sık başaramayacağını mı düşünüyor,
ve bu yüzden pes edip abur cubura saldırıyorsun?

Tek bir yanıtım var: Hayatından zararlı karbonhidratı çıkart.

Beyaz ekmek? Çıkart.
Gerekirse 2 tabak sebze ye, bol bol yoğurt salata ile tıka kendini.
İçinde şeker olan her şey? Çıkart.
Şekeri bırakınca bir bağımlı gibi şekerin hayatını ele geçirdiğini fark edeceksin.
Paketli ürünler, cips, çikolata, bisküviler, marketteki her abur cubur? Çıkart.
Açlığını yatıştırmayan, aksine seni daha da acıktıran zehirleri sokma midene.
Kola, gazoz, meyve suları? Çıkart.
Onları içmekle kase kase küp şeker yemekle aynı şey.
Makarna, pilav, börek, hamur işleri, kek, pasta... Çıkart.
Yerine et, tavuk, çorba, sebze, yoğurt, salata koy.

1 hafta dene.
Ve bana söyle.

Hala bitkin hissedecek misin bakalım.
Hala motivasyonun düşük mü söyle.

Beslenme düzenini düzelttikten sonra öyle enerjik hissedeceksiniz ki,
Ağrı dağına bile tırmanırsınız tek nefeste.
Marmara Denizi'ni bir uçtan diğer uca yüzerek geçersiniz.
Kendinizi dışarı atar, kilometrelerce yürür de ah etmezsiniz.

İşin sırrı beslenmede.

Sistem..

..değişmek..

..zorunda.
 
Son düzenleme:
Ömrümüzün en genç günlerini,
dilediğimiz gibi giyinememekle geçiriyoruz.

En fit olmamız gereken zamanları,
sanki ömrünün sonuna gelmiş ihtiyarlar gibi,
yaşlı ve bitkin ve uyuşuk ve mutsuz,
kanepede oturup televizyon izleyerek geçiriyoruz.

Oysa hayat dışarıda.
Bahar geliyor yine.

Hangi hayatı yaşamayı seçerseniz,
O hayatı yaşarsınız.


Aynaya baktığınızda sarkan göbeği,
yanlardan taşan can simidi yağlarını,
kollarınızı her salladığınızda jöle gibi titreyen sarkık kısımları,
tuniklerle saklamaya çalıştığınız kalçaları,
artık uygun beden bulmakta zorlandığınız bacakları,
insanların "kilo versen yüzün çok güzel aslında" içerikli laflarını,
boynunuzu kaplayan gıdıyı,
popodaki girintili çıkıntılı selülit görüntüsünü,
sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösteren yanakları,
iki adım atsanız nefes nefese kalan bu yorgun bedeni,

...geride bırakın artık.


Hayatınızın bir noktasında bile;

skinny pantolonlar giyebilmeyi,
göbek gösteren kısa üstleri geçirip çıkmayı,
basit kolsuz bir atlet bile giysek şık görünebilmeyi,
dilediğimiz gibi ince topukluları ayağımıza geçirebilmeyi,
en dar abiye içinde kuğu gibi süzülebilmeyi,
en çuval, geniş, süklüm kazağın içinde dahi güzel görünebilmeyi,
dilediğimiz yerden dekolte verebilmeyi,
en azından bir yaz bikini giyebilmeyi,
kalçaları saklamak yerine gururla gösterebilmeyi,

hak etmiyor muyuz?

Görüntü bir yana,
cidden sporsuz ve kötü beslenme ile devam eden bu hayatı
hala ve inatla devam ettirmeyi istiyor musunuz?

Değer mi?

Tembellik uğruna, üşengeçlik uğruna,
Bir ara spor yaparım uğruna,
"Ama bir taneden bir şey olmaz" uğruna,
Ablam kızartma pişirmiş, yemezsem ayıp olur uğruna...

Neler veriyorsunuz hayatınızdan?

Görüntü bir yana, neler gidiyor hayatınızdan?

Spor yapmadığınız için çalışmayan mutluluk hormonları,
Hareket etmediği için giderek hantallaşan beden,
Çöken iç sistemler, yağlanan iç organlar,
Şekerli beslenme sebebiyle dikkat bozukluğu,
Şekerin getirdiği bağımlılık sebepli stresler,
Mutsuzluk, depresyon, lekeli cilt, tansiyon, şeker,
kalp, hormonlu ve paketli gıdalar sebebiyle belki de kanser...


Oysa hayat kısa ve en iyi şekilde geçirmeyi hak ediyoruz.


Doya doya koşup oynayabilirsiniz.
Dilediğiniz dağa tırmanabilir,
Tükenmeden saatlerce yüzebilirsiniz.
Herkes "Bu kadın bu enerjiyi nereden buluyor ya?" diye düşünürken
Çocuklarınızı ve torunlarınızın peşinden koşturabilirsiniz.
Evlatlarınıza "Ben büyüyünce onun gibi fit ve güçlü olacağım" dedirtebilirsiniz.
Komşularınıza, yakınlarınıza
"Kadın süzüldü, nasıl da zayıfladı, nasıl da yakıştı" dedirtebilir,
Onların evinde de "O yapabiliyorsa ben de yaparım" hırsıyla
sağlıklı yiyecekler pişmesine vesile olabilirsiniz.
Doktorlara "18 yaşındakileri cebinden çıkarırsın" dedirtebilir,
Etrafınızdakilerden "Cildine hangi kremi kullanıyorsun,
sanki 10 yıl gençleşmişsin" gibi sözler duyabilirsiniz.
Enerjik, fit ve mutlu olabilir; geceleri derin ve dinlendirici uykular çekebilir,
Aynaya özgüven ve gururla bakabilirsiniz.

Bu saydıklarımı sadece iyi beslenerek ve spor yaparak sağlayabilirsiniz.
Değmez mi ter akıtmaya?
Değmez mi o tatlı kas ağrılarına?
Değmez mi sebze meyve salata dolu tabağa uzanmaya?

Evet, değişim zordur.
Ama ondan daha da zor olan tek bir şey var.
Pişmanlık.


Bugünleri iyi geçirin ki
bir yıl sonra "Keşke 22 şubatta başlasaydım" demeyin.

İlerlemezseniz, olduğunuz yerde sayarsınız.
İstediğiniz şeyin peşinden koşmazsanız, onu elde edemezsiniz.
Hayatta elde edilmeye değer hiçbir şey, mücadele etmeden elde edilemez.

Hayata uzanın ve tutun.
Gerçekten doya doya nefes alın.
Yaşamaya başlayın.

Sabah erken kalkıp temiz havayı ciğerlerinize çekin.
Büyük bir bardak su için.
Spor yapıp enerjiyle dolun,
Ardından duşa girin, rahatlayın.
Üzerine sağlıklı yiyeceklerle dolu tabağınıza uzanın.

İnanın, bunu yaptığınız her gün, yatağınıza daha mutlu gireceksiniz.
Mutluluk için, huzur için, dinç bir ömğr için değmez mi?
Sağlıklı yaşamaya hala üşeniyor musunuz?

















 
Çok teşekkür ederim mesajlarınız için, burayı uzun zamandır ihmal ettiğimin farkındayım. İş düzenim değişti daha önce de söylediğim gibi ve yeni çalıştığım yerde ne internet çekiyor, ne de telefon. Ama nihayet sona ermek üzere, bütün internet hesaplarımda bu kadar bildirimi bir arada görmemiştim uzun zamandır.

Her şey yolunda, merakınız için tekrar teşekkür ederim. Mayısın ilk haftası o eski düzenime dönmeyi umut ediyorum ama bakalım, nasip kısmet. Bu yıl geçen yılki gibi düzenli gidemedim yazılarımda, umarım yine de spora olan aşkınızdan vazgeçmemişsinizdir.
 
Rabbim başka dert vermesin canım herşeyin yolunda olmasına sevindim merakla bekliyorum sizi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…