Hayır, keşke olsaydım. 3 senedir aktif spor yapıyorum ve çok fazla araştırma yaptım bu yolda. Sırf bu başlık bile okuduğum araştırdığım bilgilerin bir dökümanıdır adeta. Bu açıdan antrenörlerin çoğu ile yarışacak bilgim var diyebilirim ancak hala gitmem gereken çok yol var. Okuduklarım, denediklerim ve buraya yazdığım motivasyonlarım bana veremediğim son kiloları vermemde yardımcı oldu lakin vücudumun sınırlarını keşfetmek, potansiyelimi görebilmek istiyorum, Jillian Michaels'ın kaslı vücuduna sahip olana kadar ya da 20 barfiks çekecek güce sahip oluncaya dek durmak istemiyorum :) Yaşlanınca iki büklüm bir yaşlı olmak ve hantal bir gelecek istemediğimden, spora hayatımın büyük kısmını adadım diyebilirim.
Anladığım kadarıyla sen hem ince bel hem daha fazla kıvrım istiyosun))) hulahop beli inceltmede ise yariyor imiş (denemedim) yeterince yağ alırsan da kıvrımlı olursun diye biliyorum. Ama ben ordan burdan edindiğim bilgilerle söylüyorum tabi genetik faktör de yok değil )) ha bu arada bacaklar ince kalıp popo kaldırılması bence plates sayesinde muhtemelenYa ben biraz spesifik bir sey sormak istiyordum da o yuzden.
Baya sayfa olmus belki yazmissinizdir da ben denk gelmedim.
Simdi oncelikle kimsenin vucudu tek tip degil onu biliyorum ama bazi farkliliklar goruyorum musadenizle onlari sormak istiyorum size.
1) Alttaki videodaki kadinin vucudu goruldugu uzre kasli, onden bakilinca baya erkeksi vucud hatlarina sahip, bel kivrimi neredeyse yok, omuzlar genis, yandan bakinca kalca cok kucuk vs vs...
Bu kadin bu vucudu nasil elde etti? Sorma sebebim hangi hareketlerden hangi spordan UZAK durmaliyim ki boyle OLMAYAYIM. Bence cok daralmis ve kadinsilik tamamen gitmis.
2) Diger sorum... Altta yer alan fotodaki bu hatun kisisi bu popoyu nasil yapti??!
Hatunun videolari fln da var yaptiklarini ettiklerini gosteriyor ok tmm da.
Hadi diyelim fitness yapa yapa popo kaslari hypertrofi oldu, eee bacaklar neden kurdan gibi kaldi.
Protez ihtimali uzak bir ihtimal mi? Zira ciddi ciddi hypertofisi olan bacilari da arastirdim, ok popolarinin masallahi vardi ama bacaklarda bir o kadar sismisti.
Bu isin asli nedir, popoyu sisiren ama bacaklari incelten hareket mi var nedir...
Kaldi ki hypertrofi olmasi icin agirlik calismasi sart, ama o agirliklarla o bacaklar incecikte kalmaz, cikamadim isin icinden beni bir aydinlatsaniz.
Ayni kalcalar Cansu Taskin diye bir hatunda da varmis, insta da pek bi unlumuymus ne.
3) Videodaki kadin gibi degil de su alttaki hatunlar gibi kivrimli olmanin yolu nedir?
Ucu de birbirinden farkli, soldakinde hafif bingillik var, ortadaki cop kadar kalmis, sagdaki de videodaki gibi daralmaya baslamis sanki ama kaslari cok hos o ayri.
Benim hedefim Soldaki+Ortadaki= Ben
Bu is nasil olacak bana ne onerirsiniz.. Ha bir de yukardakinin poposundan bir adet
Eki Görüntüle 1947466
Sorularınız çok güzel, hemen bildiğim kadarıyla cevaplıyorum:Ya ben biraz spesifik bir sey sormak istiyordum da o yuzden.
Baya sayfa olmus belki yazmissinizdir da ben denk gelmedim.
Simdi oncelikle kimsenin vucudu tek tip degil onu biliyorum ama bazi farkliliklar goruyorum musadenizle onlari sormak istiyorum size.
1) Alttaki videodaki kadinin vucudu goruldugu uzre kasli, onden bakilinca baya erkeksi vucud hatlarina sahip, bel kivrimi neredeyse yok, omuzlar genis, yandan bakinca kalca cok kucuk vs vs...
Bu kadin bu vucudu nasil elde etti? Sorma sebebim hangi hareketlerden hangi spordan UZAK durmaliyim ki boyle OLMAYAYIM. Bence cok daralmis ve kadinsilik tamamen gitmis.
Çok güzel bir soru yine.2) Diger sorum... Altta yer alan fotodaki bu hatun kisisi bu popoyu nasil yapti??!
Hatunun videolari fln da var yaptiklarini ettiklerini gosteriyor ok tmm da.
Hadi diyelim fitness yapa yapa popo kaslari hypertrofi oldu, eee bacaklar neden kurdan gibi kaldi.
Protez ihtimali uzak bir ihtimal mi? Zira ciddi ciddi hypertofisi olan bacilari da arastirdim, ok popolarinin masallahi vardi ama bacaklarda bir o kadar sismisti.
Bu isin asli nedir, popoyu sisiren ama bacaklari incelten hareket mi var nedir...
Kaldi ki hypertrofi olmasi icin agirlik calismasi sart, ama o agirliklarla o bacaklar incecikte kalmaz, cikamadim isin icinden beni bir aydinlatsaniz.
Ayni kalcalar Cansu Taskin diye bir hatunda da varmis, insta da pek bi unlumuymus ne.
3) Videodaki kadin gibi degil de su alttaki hatunlar gibi kivrimli olmanin yolu nedir?
Ucu de birbirinden farkli, soldakinde hafif bingillik var, ortadaki cop kadar kalmis, sagdaki de videodaki gibi daralmaya baslamis sanki ama kaslari cok hos o ayri.
Benim hedefim Soldaki+Ortadaki= Ben
Bu is nasil olacak bana ne onerirsiniz.. Ha bir de yukardakinin poposundan bir adet
Eki Görüntüle 1947466
merhabaLeithia sormak istediğim şeyler var
ben diyetle spor yapıyorumama kilo vermem durdu zaten 58 den aşağı oldum olası inemedim şimdi 57 lere düştüm fakat inancım kalmadı zayıflayamıyorum bacaklarım inceldi göbeğim azaldı ama kilomda bi azallma yok anca hafta 200 gr gibi bi rakam iniyo. bana bi önerin var mı bu konudasevgileerr
Anladığım kadarıyla sen hem ince bel hem daha fazla kıvrım istiyosun))) hulahop beli inceltmede ise yariyor imiş (denemedim) yeterince yağ alırsan da kıvrımlı olursun diye biliyorum. Ama ben ordan burdan edindiğim bilgilerle söylüyorum tabi genetik faktör de yok değil )) ha bu arada bacaklar ince kalıp popo kaldırılması bence plates sayesinde muhtemelen
Sabah limonlu suyu içtiğinizde bu kaloriden sayılmaz ama 2 kayısıyı yediğiniz anda vücuda 50 kalori üstü bir şeyler girmiş oluyor. O yüzden sayacı sabah başlatmış oluyorsunuz. Hedefiniz, yemeye başladıktan itibaren 6 ya da 8 saat boyunca gıda tüketmek. Kalan 18-16 saat 50 kalori üstü hiçbir şey yememelisiniz.Leithia tarif ettiğin beslenme düzeninde şunlar olabilir mi kendim için soruyorum
Sabah ılık limonlu şu 2 k kayısı
Öğlen kahvaltı senin dediğin gibi
Ara ya yesil cay elma ceviz ya da Türk kahvesi hurma ceviz
Aksam yemeği de evde sağlıklı ne varsa olur mu bu şekilde. Yoksa IF bozulmuş mu olur.
2. Sorum ise haftada 3 gün step e gidiyorum peşine 20 dakika kadar bacak kalça hareketleri bu spor iyi mi.
Kalan günlerde de evde fırsatım olursa 5 mile yapıp peşine spuat mekik ve jumping Jack eklemeyi düşünüyorum olur mu sence ?
Şimdiden teşekkürler:)
Çok teşekkür ederim, bu tür yorumları okumak beni çok mutlu ediyor. Zayıf kadın vücutları bizi daha çok motive ettiği için genelde motivasyon fotoğraflarında onları kullanıyorum. Dilediğini giymek ve her giyilenin yakışması bizi hırslandırıyor ama beni daha çok hırslandıran fotoğraflar, fit yaşlıların fotoğraflarıdır.okuması çok keyifli bir başlık olmuş . tabi hepsini okuyamadım ama zaman zaman ugrayıp kalan kısımlara da bakacağım . sevgiliLeithia bu başlık ve paylaşımlarınız için teşekkürler :)
ben de siteye yeni üye oldum . hem birkaç kilo vermek hem de uzun vadede daha sağlıklı alışkanlıklar kazanıp en iyi şekilde yaşlanmak için .
bazı mesajlar dikkatimi çekti ona istinaden yazıyorum ... bence güzelliğin ( her dönem bazı vücut tipleri moda olsa da ) 1'den fazla formu var .bunu çevremizde de show dünyasında da görebiliriz. her boyda, kiloda , vucüt tipinde , saç ve göz renginde vs vs birbirinden güzel kadınlar var . ve her insanın en iyi olduğu kilo var . mesela bana zayıflık hiç yakışmaz hatlarım kaybolur . 56- 58 en ideal aralığım . ama bu bi başkası için 50 olur bi başkası için 70 . ya da kimisi kaslı olmayı daha estetik buluyor kimisi de benim gibi kum saati formunu . önemli olan kendine bakmak aynada ve objektif olarak sen kendini nasıl iyi hissediyorsun ve begeniyorsun onu bulmak . tabi bunu yaparken diger kadınlardan ilham alabiliriz ama onların hedef olması bana çok mantıklı gelmiyor . mesela hemen yukarıda konusu geçtiği için yazıyorum jen selter ı arama motorlarında aratırsanız kalca ve gögüs implantları olduğunu görürsünüz ki biz o konuda sanslıyız çok iyi estetik cerrahlar var isteyen kolaylıkla yaptırabilir . ama spor ve diyetle o tarz vucütların hayalini kurup sonra olmuyor diye kimse motivasyonunu kaybetmesin lütfen :) dediğim gibi herkesin en iyi hali var .
neticede son noktayı özgüven koyuyor bence . bir kadın kendine ne kadar güvenirse o kadar çekici ve bu dışarıdan çok kolay görülen , algılanan bir durum . zaten insan kendini sevdiği zaman kendi sağlığına zarar verecek şeyleri de yapmıyor . o zaman diyet de spor da sağlıklı beslenmek de keyif haline geliyor .
Leithia sizi bu yüzden çok sevdim . sadece spor kısmını değil bunu duygu ve düşünce kısmını da çok güzel yansıtmışssınız ve hakikaten başlığınızı okudukça insan pozitif düşüncelerle dolup motive oluyor :)
belli bi diyetim yok ekmeğe bağımlıydım ekmeği azalttım spor olarak gnlük belli bacak batın hareketleri yapıyorum ve evde trambolinle çalışıyorum. yaz geldiği zaman yürüyüşe cıkmayı düşünüyorum ama sanırım o trambolinden daha hafif bi spor olucak. vücut kaslandırmak için ne gibi önerileriniz var yani hangi sporları denemeliyimDiyetiniz ve yaptığınız spor hakkında bilgi ekleyin, sorunu çözmeye çalışalım. Büyük ihtimalle vücudunuz düzene alıştı ve sporunuzu değiştirmeniz gerekiyor. Ağırlık çalışması ve vücudu az miktar kaslandırmak kilo verişi hızlandırır çünkü kaslar iyi kalori yakar.
evet @Leithia sizinle motive noktalarımız ortakmış. ben de ilerleyen yaşlarına rağmen hala dinç güzel görünen sağlıklı kadınları çok seviyorum . ve bana ileriye dönük kendime yatırım yapmam için motivasyon sağlıyor. jennifer aniston , gywneth paltrow gibi hep sağlıklı yaşayan ve gözümüzün önünde güzel yaşlanan kadınları da seviyorum . buarada cristie brinkley benim favorilermden 63 yaşındaymış ama inanılmaz güzel hala. organik beslendiğinden ve hayata sürekli pozitif baktığından bahsediyor genelde. sabahları gülerek uyanırım diyor .Sabah limonlu suyu içtiğinizde bu kaloriden sayılmaz ama 2 kayısıyı yediğiniz anda vücuda 50 kalori üstü bir şeyler girmiş oluyor. O yüzden sayacı sabah başlatmış oluyorsunuz. Hedefiniz, yemeye başladıktan itibaren 6 ya da 8 saat boyunca gıda tüketmek. Kalan 18-16 saat 50 kalori üstü hiçbir şey yememelisiniz.
Eğer IF için kahvaltıyı öğle 12'de yapıyorsanız, öğle 12'ye dek aç kalmış olmanız gerekiyor. 12'de kahvaltıyı yediğiniz anda iftar vakti gibi düşünün, sahura kadar dilediğinizi yiyebilirsiniz. Ancak sahur en geç akşam 6-8 civarı son bulmalı. Ve akşam yemeği sonrası bir sonraki günün kahvaltı saatine dek su, şekersiz kahve ve şekersiz bitki çayları serbest, geriye kalan her şey yasak. Hatta ilk gece yatağa yattığınızda karın gurultuları gelmesi gerek, bu vücudunuzun yeni düzene geçtiğine işaret. İlk birkaç gece zorlanabilirsiniz ama sabah kalktığınızda düzleşmiş karın garantisi veririm. Vücut gece aç yattığında sabaha kadar yağ yakar.
İkinci soruya gelince, buradan gayet güzel görünüyor. Ama vücudunuzu en iyi siz bilirsiniz. Eğer kendinizi iyi hissediyorsanız, tükenmişlik olmuyorsa, aşırı yüklenmiyorsanız ve keyif alıyorsanız; zamanla vücudunuzun değişiminden doğru yolda olduğunuzu görebilirsiniz. Baktınız ki düzene bedeniniz alıştı, artık zorlanmıyorsunuz, kilo verme durdu ve plato dönemine girdiniz; o zaman yeni spor programına geçmek gerekebilir.
Unutmayın, kendinizi yüksek enerjide hissetmenizi sağlayan beslenme düzeninizdir. Şekeri kesmek özellikle vücudun enerji depolarında patlama sağlar, çünkü şeker bizi daha hantal yapar. Abur cuburu kesip sağlıklı beslendikçe, siz de daha fazlasını istediğinizi fark edeceksiniz.
Çok teşekkür ederim, bu tür yorumları okumak beni çok mutlu ediyor. Zayıf kadın vücutları bizi daha çok motive ettiği için genelde motivasyon fotoğraflarında onları kullanıyorum. Dilediğini giymek ve her giyilenin yakışması bizi hırslandırıyor ama beni daha çok hırslandıran fotoğraflar, fit yaşlıların fotoğraflarıdır.
Türkiye'de insanlar sporu fazla sevmiyor, geneli de iyi görünmek için yapıyorlar (bu yanlış bir düşünce de değil kesinlikle). Ama yaşlandıktan sonra görüntüye verilen önem azaldığı için spor da bırakılıyor ya da "bizden geçti" gibi düşüncelerle hiç yapılmıyor. Oysa spora ve sağlıklı vücuda en çok ihtiyacımız olan zaman yaşlılık dönemi. Hastane köşelerinde sırt ağrıları şikayetleriyle gelenlerden tutun; yanlış beslenme yüzünden şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklardan çekenler doktor kapılarını aşındırıyor. Oysa 60 yaşındayken bile 30 yaşında gibi görünmek, hissetmek mümkün. O yüzden spor hayatımızda ne kadar yer alırsa o kadar kâr.
Motivasyon yazılarımı sürdüremiyorum bu aralar ama inanın geri döneceğim, bu aralar koşturmacalar bitemedi. Değil yazı yazabilmek, KK Foruma girdiğimde bile şanslı hissediyorum kendimi. O zamana dek bu başlıkta gezinin, size hitap edecek bir motivasyon muhakkak vardır.
Umarım uzun zamandır Yok özledim kendisiLeithia nerelerddesin canim. Umarım iyisindir.
Her yogurt yiyisimde sen geliyorsun aklima.
Rabbim başka dert vermesin canım herşeyin yolunda olmasına sevindim merakla bekliyorum siziÇok teşekkür ederim mesajlarınız için, burayı uzun zamandır ihmal ettiğimin farkındayım. İş düzenim değişti daha önce de söylediğim gibi ve yeni çalıştığım yerde ne internet çekiyor, ne de telefon. Ama nihayet sona ermek üzere, bütün internet hesaplarımda bu kadar bildirimi bir arada görmemiştim uzun zamandır.
Her şey yolunda, merakınız için tekrar teşekkür ederim. Mayısın ilk haftası o eski düzenime dönmeyi umut ediyorum ama bakalım, nasip kısmet. Bu yıl geçen yılki gibi düzenli gidemedim yazılarımda, umarım yine de spora olan aşkınızdan vazgeçmemişsinizdir.