Spor salonuna gidenlerin yeri olsun...

Cardialgia

Bal oğlum...
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
8.535
2.395
kızlar merhaba,
bayramdan sonra spor salonuna gitmeye karar verdim,aranızda gidipte ne kadar zaman sonra faydasını gören oldu?
fiziksel değişiklikler neler?
sürekli devam ediyormusunuz?

aslında sorulacak çok soru var,belki birbirimizden fikir alırız.

deneyimli ve bunu düşünen arkadaşlar paylaşımda bulunursa çok sevinirim...

opuyorumnanaktan

canım aslında ben yaklaşık birkaç ay öncesine kadar sürekli salonda spor yapıyordum ..
ama bu ara biraz bırakmam gerekti , özel problemlerden dolayı , ama bende bayram sonrası ramazanda bi çıksın tekrar döneceğim kısmetse ..
ama şunu baştan söyleyebilirimki , salonda spor yapmak her açıdan çok farklı , psikolojisi bir kere çok daha farklı evde bir iki hareket yaptıktan sonra hani kaçamak yaparsın ya burda olmuyo , birde tabii profosyonel bir eğitmenle birlikte hareketleride daha doğru yapıyosun hemde ..
ayrıca en azından bende şu oldu , diğer gelenleri gördükçe yani uzun zamandır spor yapanlarıda gördükçe hırslanıyosun olumlu yönde tabii :)) ve faydası tartışılamaz bile , yeterki düzenli ve hakkını vererek yap:)

teşekkür ederim yorumun için.haklısın bende bir ara gidiyordum,bırakmak zorunda kaldım ama bu sefer bırakmak istemiyorum.5 kilo fazlam var ve evde veremiyorum bunu.hem vücut sıkışılaşmasını istediğim için.
bunu ne kadar kısa zamanda yaparsam o kadar iyi.bu yüzden sinirlerim bozuluyor..

ne kadar sürede faydasını görürüm acaba bilmiyorumkismile

bende bıraktıktan sonra 5-6 kilo aldım maalesef (
cnm öyle hemen mucize bekleme yoksa insan hayal kırıklığına uğruyo , bence 1.ayın sonundan itibaren görmeye başlarsın elbette yavaş yavaş olacak , bende öyle olmuştu çünkü.
ben haftada 3-4 gün gidiyordum ve yediklerimede dikkat etmiştim cnm öyle abartı bi diyet yapmadım ama akşamları spor sonrası yemek yemedim mesela hafif şeyler yiyp yatmıştım .
aksatmadan git yeterki , ilk günler zaten vücut alışsın diye öyle çok şey yaptırmıyorlar , hamlık atılsın diye sende bilirsin ..
ama 1 ay sonunda asıl çalışma başlıyo işte hihoyyyt

tabiki haklısın ilk zamanlar mucize olsada olmuyor işte aklinialirimsmile

dilerim bundan sıkılmam,kendimi motive etmem lazım.bunu için ne yapacağımı bilmiyorum mafoldumben

tabiki haklısın ilk zamanlar mucize olsada olmuyor işte aklinialirimsmile

dilerim bundan sıkılmam,kendimi motive etmem lazım.bunu için ne yapacağımı bilmiyorum mafoldumben

tabiikide motivasyon salona giderken çok önemli ama gittikçe onu sağlayacağından eminim birde salona gittikçe insan gitmeye çok alışıyor , ben gidemediğim günler resmen vicdan azabı duyuyordum :))
birde vücudumdaki değişiklikleri gördükçe motivasyon artıyordu tabii , ama şu var spor yapmak bir nevi yaşam felesefesi olmalı , 2-3 ay yaparım sonra bırakarım düşüncesiyle başlarsan inan bişi olmuyo , önemli olan bunu bi yaşam biçimi haline getirmek ...
olabildiği kadar tabiikide, her zaman salona gitme fırsatı bulamıyoruz o zaman da kendi çapımızdada bişiler yapmamız lazım yeterki kopmayalım , hiç bişi yapamıyorsan en az yarım saat 40 dk yürü o bile büyük fayda ..
iş istemekle başlıyo cnm ve kararlı ol eminim devamı gelecektir :1hug:

Çok teşekkür ederim,yazdıkların doğru bunu felsefe haline getirmek en güzeli.
zaten insan belli zamandan sonra alışıp kopamayacaktır...
sen ne zaman başlamayı düşünüyorsun bayram sonrası diyorsun gerçi ama...
varmı kafanda belli bir program?

bayram sonrası ilk hafta başlayacağım cnm Allah kısmet ederse , yeterince uzun bir ara verdim zaten en son hadi ramazanda çıksın diyordum vakit olarak , daha fazla uzatırsam durum iyice vahim olacak çünkü :))

sen kilo vermeye yönelikmi yapacaksın peki? bende bayramdan sonraki ilk hafta başlıyorum...

Bende devamlı gidiyorum canım. İlk 3 aydan sonra zaten gözle görülür derecede zaytıfladığınızı, şekil aldığınızı görüyorsunuz. Benim fazla kilom yok denecek kadar azdı, yinede 3 ayda 5 kilo verdim, bu 5. ayım devam edeli,,daha önceside var spor geçmişimin, ama en güzeli fitness kesinlikle..şuanki proğramım kilo vermeye yönelik değil daha çok fit kalmak için zemuszemus

süpersin vallahi,ne güzel azim işte...
en büyük değişiklikler neler mesela?

Benim gittiğim spor klubu canım, yüzmeden tut grup egzersizleri hepsine katılabiliyorum. Fakat fitnes dışında hiç birine katılmadım, çünkü fitnes yeterli geldi bana. Ben zayıfım fakat bel bölgem, mide bölümüm ve göbeğim vardı. Şuanda dümdüz oldu, göbeğim dışında. Çünkü vucutta en zor eriyen bölge göbek imiş, hatta erimesi yılları bile alabiliyormuş.Eskiye oranla baya baya inceldi göbeğim ama dümdüz dersem yalan olur hani zemuszemus
Onun dışında bacaklarım ve basenlerimde daha şekillendiğini farkettim, gerçi benimkiler çok düzgünlerdi ama daha bir güzel oldu, sıfır selülüt opuyorumnanaktan hiç bir yerimde selülüt yok, azcık vardı onlarda gitmiş sporla beraber..
Birde kambur duruyordum sırt kaslarım gelişti baya, şimdi daha düz duruyorum..
Sen nerelerini beğenmiyorsun canım

valla süper , böyle yazılar okuyunca iyice gaza geliyorum , bendede her zaman selülit sorunu vardı maalesef ama sporla birlikte iyice azalmışlardıki bırakınca aynen gerisin geri geldiler sağolsunlar klava:

bu arada benim evde leg magic denen alettende var , içbacaklar için özellikle çok süper bişi ama işte devamlı yapmadım yoksa o da çok faydalıydı ..

Teşekkürler eylultamer..aslında spor bir luks değil yaşam biçimimiz olmalı. İşe gitmek nasıl mecbur ise spora gitmekde yada yapmakda öyle olmalı. Bana çoğu kişi sen niye yapıyorsun diyorlar? aslında illaha kilo vermek için yapılmazki spor, sağlık için enbaşta..Önceden iki adım koşsam yada merdiven çıksam nefes nefese kalıyordum, şimdi yanımdakiler bana yetişmek için koşuyorlar
Tabi bunun yanında yediklerimizede dikkat etmek lazım, arada kaçırıyorum ama devamlı spor yaptığım için dengeliyorum, dün akşam iş çıkışı gittim mesela eve gittiğimde annem kızartma yapmıştı dayanamayıp yedim, ama bu bi daha tekrarlanmaz :) daha çok az ve hafif şeyler yiyorum dengeliyorum..
Birazda zamanla olacak şeyler, hemen çok büyük değişim bekleyemiz tabi, halen kollarıma çalışıyorum tam istediğim gibi değiller kaydirigubbakcemile3
Sizede kolay gelsin umuram en kısa zamanda eski fitliğinize kavuşursunuz opuyorumnanaktan

benim 5 kilo fazlam var.kilo alıp verince sıkılığı birazda olsa gitti.özellikler göbek bölgesi için ve simitler için istiyorum...nasıl yani yıllar alabiliyormuymuş yaaa mafoldumben

ama benim azıcık var oda şişkinlik çok yaşıyorum masa başı yüzünden...
kızlar iyice kafam karıştı :gitme:

5 kilo hemencek verirsein ben 3 ayda verdim o kadarını..Aynı benim gibisin demekki yok canım zamanla eriyor dümdüz oluyor göreceksin... Hani göbek erimesinden kastım koca göbekli kişiler varyaa, erkek lerde özellikle işte onların erimesi yılları alıyormuş, sen kendine dert etme o kadarcıktan bişiycik olmaz, hemen erir..
sevgiler opuyorumnanaktan

kızlar birbirimizi motivasyon olsun diye hergün ne yaptığımızı yazsak,yada yapacaklarımızı olmazmı?
rozelinda sen bizden daha deneyimlisin,en azından fikir verebilirsin...

bende ramazandan sonra başlamayı düşünüyorum.. bu topic iyi olmuş valla burda merak edilenleri sorarz..

bende gidiyodum.yalniz yazin sicak ta cekilmiyo.bir bucuk saat yapiyodum.yürüme bandi .sonra sirasiyla diger aletlere geciyosun.arkadasini gördükce daha cok hirslaniyosun.gayret geliyo..bence cok güzel sters atmak icin de birebir .kilo verdim sadece bir kac kilo .vücudum sekillendi .dajha zinde enerjhik oluyosun.tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…