Sözlüm ve ailesi

yani siz burda acı hayat hikayesi yazıyosunuz ama kim istemez karı koca maasları kendilerine kalsın yesin icsin gezsinler olması gereken bu
kendini bilen aile zaten cocuklarına borc bırakmaz haa durumu hiccccccccc yoktur o ayrı ben genel standart ailelerdne bahsediyorum hadi evi yok diyelim dedelerden kalmadı ama en azındna tüm evi cocuklarn üstüne yıkmak cok sacma yaa yazık gunah yani buralarıda oglunun sırtından gecinmeye meraklı kaynanalarda dolu hepımız biliyrouz

Sen kirada mı oturuyorsun
yooo iste ilerden bahsettim hatta sırf biz degil b balkon göcmenlerin hepsinin daireleri kendi apartmanlarıdır zaten bizde tek daire esktra parayla alınır anne tarafımında apartmanı var baba tarafımında

trakta selanik göcmenlerini cevrede görmüssünüzdür balayına kadar aileler veriri parasını esimin ailesi bi daire parasını 2010 da evin icine harcamıstı evin bi tek duvarları kalmıstı herseyide 0 yaparlar yani kendi tarafımdada böyle olmustur kız kacsın kacmasın evi 0 dösenir herkez borcsuz evlendirilir

simdi bisey daha yazsam millet hulooooo yapıcak

ama yazıcam ilk sene faturaları bile aileler öder kız gelin calıssın calısmasın oglu memur muhendis ne olursa olsun yani maddi gücü yok diye degil her sekilde gelenek gibi bisey bu

Alıntı Cevapla
Şikayet Et Düzenle

bak burayı okumamıssın kiraya gidemezdim bide bu devirde

Herkes düğün şartmı demiş ama düğün sürecinden bahsediliyor zaten. Eşyası evi takısı bunlar mecburi ve şu dönemlerde herşey tavan yaptı. Sadece düğün salonu gelinlikle bitmiyor işte.
Kendiniz kari koca, altindan kalkacak geliriniz yoksa evlenmeyin.

ben de oradan göçmen hatta dibine kadar göçmen bir ailenin kızıyım. bizim tüm akrabalar çocuklarını okuttu. doktor, avukat, mühendis etti.
sonra hadi bakalım mesleğinizi elinize aldınız, biz kendimiz geçiniriz, siz de kendiniz evlerinizde geçinin dedi.
çok şükür hiçbiri de saçma sapan geleneklerle hareket etmedi.
bence bilip bilmediğiniz adetler için atıp tutmayın, valla anneannemi oturturum bilgisayar başına :)

Ben katılıyorum, Balkan göçmenleri aşırı çalışkan insanlar. Benim tanıdıklarım Türkiyeye 5 kuruşsuz gelmişler, sıfırdan hayat kurmuşlar her şeyi kendileri yapmışlar şimdi bolluk bereket. Türk asıllı olan da olmayan da çalışkan ayrıca, çok çalışmak Balkanların genetiğinde var bence :)

ya bizde zaten okutmuyorlar demedik kardesim ögretmen ailedeki herkez memur muhendis vs yani bunun meslek le alakası yok ana baba görevi diyelim neden durumun varsa cocuguna evde vercen evinide düzücen he 40 ında vardır kimi babalar yan gelir yatar ben bilmem ama 65 e kadar calısıyo millet cocukları icin

işte bu ya ben trakyalı olupta apartmanı olmayan görmedim daha ki bizimkiler 1890 da gelmiş ilk mübadele yani

Ben kiradayım

ay anlatamadık asla :)
yani okuttukları çocukları için gidip evlensin diye tarlalar evler satmıyor, faturalarını ödemiyorlar. bizim memlekette insanlar sorumluluk sahibi yetiştirir çocuklarını. evlenmeyi akıl eden sorunlarını çözmeyi de bilir.

neyse uzatmaya gerek yok. belli ki kim ne yazsa anlayamayacaksınız.

evet çalışkanlar ama çocukları da çalışsın isterler. yani ben yapayım çocuğum yesin demezler. arkadaş bunu idrak edemedi bir türlü malesef.
ona göre babalar ölümüne çalışıp çocuklarını paşa torunu gibi pışpışlamak zorunda.

Valla rahmetli ananem Ataturk'le ayni sokaktaymis evi, daha Selanikli'nin nasi dibi olsun kadin, bize hic boyle seyler anlatilmadi valla, ananemin babasi eczaci, erkek kardesleri doktor falan boyle bi aile, öncelikleri okumak olmus, hic duymadigim adetleri duydum bu aksam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…