Bence paranın (=emeğin) kıymetini bilmek aile terbiyesi ile alakalı. Çocuklukta öğrenilen şeyler bunlar.O yorumu okudum. Bence orda çalışan kişi parayı nasıl kazandığını, emeğini daha iyi bilir demek istiyor. Erkek ya da kadın olsun çalışmadan 1 ayın sonunda kazandığı parayı çekip 1 ay onla idare etmeyi öğrenmeden paranın nasıl kazanıldığını anlayamaz. Calisan da daha tamahkar olur demek istedi bence. Ben öyle anladım. Kimsenin baskı yaptığını da sanmıyorum ama kizi olan herkes oku, çalış, ayaklarının üzerinde dur der yalan mı? Niye bunu başkası için dileyince baskı olsun ki
Hayır bir de düğünü yapsın, evimi düzsün, bana takı da taksın ama hiçbir işime karışmasın, yüzünü de bir daha görmeyeyim istiyorlar.Kendi düğününü başkasından bekleyenler evlenmesin.
kendine değer veren bir birey olduğunun bilincinde olan tüm hayat amacı sadece iyi bir evlilik yapmak olmayan kadınlar olabilsek keşke.çalışıp çalışmamak kısmı bunlardan sonra gelir .Bence paranın (=emeğin) kıymetini bilmek aile terbiyesi ile alakalı. Çocuklukta öğrenilen şeyler bunlar.
Çok iyi maaş alıp ay sonunu getiremeyen bir sürü insan var, borç içinde yaşayan, asla kazandığını yetiremeyen...
Kendi ayakları üzerinde durmayı başkası için istemek başka, ben çalışmayan kızı istemeye gitmem demek başka. Herkesin kendi tercihi bana laf etmek düşmez, zorla kızı verecek halimiz yokama bu kadar aşağılayıcı konuşmak da lüzumlu mu? Çalışmayan kadın çalışandan daha az değerli değil. Kadınlar olarak önce biz birbirimize sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum.
Zaten böyle biri olunca çalışmak teferruat kalıyorkendine değer veren bir birey olduğunun bilincinde olan tüm hayat amacı sadece iyi bir evlilik yapmak olmayan kadınlar olabilsek keşke.çalışıp çalışmamak kısmı bunlardan sonra gelir .
teferruat demeyelim de çalışılsa çok iyi olur bence de ama imkan olmadıysa aile sağlık vs.gibi nedenlerden vayy senin işin yok hayatta ezilirsin de denmez.ben çalışılmasından yanayım uzun yıllardır çalışmayan bir kadın olarakZaten böyle biri olunca çalışmak teferruat kalıyor
O zaman çalışmayan erkekleri niye burada yeriyoruz? Çalışmayan erkekte çalışan erkekten değersiz olmamalı bu mantığa göre dimi. Bir erkekte çalışmak istemeyip evde ev erkeği olabilir ev işi yemek çocuk bakımı vs yapmak isteyebilir. Ama bunu hoş görmüyoruz niye erkek çünkü erkek çalışır erkek tarafı evlenirken ev alır evi dizer düğün yapar. Mesela çok nadirdir kız tarafının ev aldığı düğün yaptığı ev eşyasını vs aldığı. Sözde eşit olmak istiyoruz ama biz kadınlarda kusura bakmayalım işimize geleni alıyoruz işimize gelmeyeni almıyoruz. Bu devirde kusura bakmayın arkadaş gibi ilerde kızım olsun oğlum olsun çalışan insanla evlenmesini isterim. Niye? Bu devirde tek maaşla geçinilmiyor. Hayat müşterek iki tarafta taşın altına elini koyacak. Ha geliri vardır kendi bilir o ayrı ama onun dışı geçinebilmek ütopikBence paranın (=emeğin) kıymetini bilmek aile terbiyesi ile alakalı. Çocuklukta öğrenilen şeyler bunlar.
Çok iyi maaş alıp ay sonunu getiremeyen bir sürü insan var, borç içinde yaşayan, asla kazandığını yetiremeyen...
Kendi ayakları üzerinde durmayı başkası için istemek başka, ben çalışmayan kızı istemeye gitmem demek başka. Herkesin kendi tercihi bana laf etmek düşmez, zorla kızı verecek halimiz yokama bu kadar aşağılayıcı konuşmak da lüzumlu mu? Çalışmayan kadın çalışandan daha az değerli değil. Kadınlar olarak önce biz birbirimize sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum.
Canlarınıda versınler oldu olacakMerhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
eşimde olsa bir adama bana ayakkabı al bana tişört al demem diyemem ağırıma gider.o yüzden bir kadının ya işi ya da cüzi de olsa bir geliri olmalı.hatta bir gün gerekirse evinden kapıyı çarpıp gidebileceği 3 5 kuruş birikimi de olmalı.hayat bu ne getireceği hiç belli olmazO zaman çalışmayan erkekleri niye burada yeriyoruz? Çalışmayan erkekte çalışan erkekten değersiz olmamalı bu mantığa göre dimi. Bir erkekte çalışmak istemeyip evde ev erkeği olabilir ev işi yemek çocuk bakımı vs yapmak istemeyebilir. Ama bunu hoş görmüyoruz niye erkek çünkü erkek çalışır erkek tarafı evlenirken ev alır evi dizer düğün yapar. Mesela çok nadirdir kız tarafının ev aldığı düğün yaptığı ev eşyasını vs aldığı. Sözde eşit olmak istiyoruz ama biz kadınlarda kusura bakmayalım işimize geleni alıyoruz işimize gelmeyeni almıyoruz. Bu devirde kusura bakmayın arkadaş gibi ilerde kızım olsun oğlum olsun çalışan insanla evlenmesini isterim. Niye? Bu devirde tek maaşla geçinilmiyor ütopik
Daha az önce iş bulmak ya da ayrılıp iş bulmak çok gayret gerektiren iş ondan ayrılmıyor çoğu kişi demissiniz. Çocuklukta öğrenmekle olsaydı ben çok tutumlu olmalıydım sanırım. Neyse çalışmayan kadın daha değersizdir demiyorum ben. Çocuğu vardır çalışmaz, hastadır çalışmaz, okumayamamistir çalışmaz saygım var. Ama mesleği olduğu halde çalışmayıp saydigim durumlar dışında nafaka peşine düşen pek hoş değil. Herkesin kendi tercihi oğlum yok ama olsaydı ve evlenmek isteseydi kendine denk bir kız bulmasını isterdim. Çocuğumun okuyup her konuda kendini geliştirmesini istiyorum onun için evlenecekse kendine uygun birini bulsun isterim eğitim ve hayat görüşü olarak. Ben o üyeyi anladım aslında. Kendi çocuğu varsa okuması ve kendini geliştirmesi için maddi ve manevi uğraşacak eminim. Ve kendisi gibi biriyle evlensin istiyor ne var bunda. Davul bile dengi dengine lafı sadece kadının okumadığı, erkeğin okuduğu durumlar için söylenmemiştir sanırım.Bence paranın (=emeğin) kıymetini bilmek aile terbiyesi ile alakalı. Çocuklukta öğrenilen şeyler bunlar.
Meslek sahibi insan ailesinden niye para alsın ki? Ben de eşim de ailelerimizden hiç para almadık. Her şeyi yarı yarıya ödedikMerhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Kuzu o çok farklı niye demiyesin kocan tabiki alır sen ona alırsın. Ama senin gelirin yok durumunuz iyi değil ama çalışmayıda istemiyorum ailesi yardım etsin ailesi her şeyi yapsın bu vizyonsuzluktur. Armut piş ağzıma düş oluyor. Hazıra konayım kısacaeşimde olsa bir adama bana ayakkabı al bana tişört al demem diyemem ağırıma gider.o yüzden bir kadının ya işi ya da cüzi de olsa bir geliri olmalı.hatta bir gün gerekirse evinden kapıyı çarpıp gidebileceği 3 5 kuruş birikimi de olmalı.hayat bu ne getireceği hiç belli olmaz
kuzum arada alıyoruz zaten birbirimize.Ama ömür boyu bir ped almak için bile bana çocuk gibi harçlık verilmesini ben hazmedemem.en iyi eş bile olsa aldığın şeyin fiyatını kaç tane aldığını hesap verirsin ama kendi gelirinle alırsan karışma ben beğendim aldım der çıkarsın haksızmıyım?Kuzu o çok farklı niye demiyesin kocan tabiki alır sen ona alırsın. Ama senin gelirin yok durumunuz iyi değil ama çalışmayıda istemiyorum ailesi yardım etsin ailesi her şeyi yapsın bu vizyonsuzluktur. Armut piş ağzıma düş oluyor. Hazıra konayım kısaca
Bana da öyle geliyordu açıkçası. Sonra evlenince yakınım olup çalışmayan tek kadın kayınvalidemi gördüm. Eşini azarlıyordu çıkarken para bırakmamışsın diyeeşimde olsa bir adama bana ayakkabı al bana tişört al demem diyemem ağırıma gider.o yüzden bir kadının ya işi ya da cüzi de olsa bir geliri olmalı.hatta bir gün gerekirse evinden kapıyı çarpıp gidebileceği 3 5 kuruş birikimi de olmalı.hayat bu ne getireceği hiç belli olmaz
Sonuna kadarkuzum arada alıyoruz zaten birbirimize.Ama ömür boyu bir ped almak için bile bana çocuk gibi harçlık verilmesini ben hazmedemem.en iyi eş bile olsa aldığın şeyin fiyatını kaç tane aldığını hesap verirsin ama kendi gelirinle alırsan karışma ben beğendim aldım der çıkarsın haksızmıyım?
Haklısın. Bunun bile guzellemesi yapılıyor. Eşimin maaş kartı bende istersem para çekerim, istersem kartla bir şey alırım diye. O bile ne kadar aşağılayıcı. Niye maaş kartımı erkek veya kadın olayım eşime vereyim ya. Şimdi istediğini yapıyorsun ya 5 yıl sonra bir kavga anında veya boşanma anında tek tek sayarsa... Yani eşinin maaş kartının sende olmasının veya önün şifresini bilmenin çok da mantıklı yani yok ama bunla hava atan erkek veya kadınlar var çok ilginç. Aslında onlara da normal gelmiyor da onun için böyle kalabalık yerlerde söylüyorlar bence. Şifreyi bilmek çok mantıksız değil tabii alıp alıp kafana göre sürekli para çekmek mantiksiz:)kuzum arada alıyoruz zaten birbirimize.Ama ömür boyu bir ped almak için bile bana çocuk gibi harçlık verilmesini ben hazmedemem.en iyi eş bile olsa aldığın şeyin fiyatını kaç tane aldığını hesap verirsin ama kendi gelirinle alırsan karışma ben beğendim aldım der çıkarsın haksızmıyım?
O yaşlarda normal çalışmayan çokmuş. Okuyan azmış o zamanlar. Neyse ki şimdi değişiyor. ama değişirken de kadınlara kariyer geliyor ama ev yükü kadınındır, evi dişi kuş yapar imajı tam gitmiyor hala. Bir de onu üzerimizden atarsak ohh çok iyi olacak. En azından çocuklarımız için.Bana da öyle geliyordu açıkçası. Sonra evlenince yakınım olup çalışmayan tek kadın kayınvalidemi gördüm. Eşini azarlıyordu çıkarken para bırakmamışsın diye
Karısı razıysa benim için problem yok:) evdeki sorumlulukların paylaşımı o aile bireylerini ilgilendirir.O zaman çalışmayan erkekleri niye burada yeriyoruz? Çalışmayan erkekte çalışan erkekten değersiz olmamalı bu mantığa göre dimi. Bir erkekte çalışmak istemeyip evde ev erkeği olabilir ev işi yemek çocuk bakımı vs yapmak isteyebilir. Ama bunu hoş görmüyoruz niye erkek çünkü erkek çalışır erkek tarafı evlenirken ev alır evi dizer düğün yapar. Mesela çok nadirdir kız tarafının ev aldığı düğün yaptığı ev eşyasını vs aldığı. Sözde eşit olmak istiyoruz ama biz kadınlarda kusura bakmayalım işimize geleni alıyoruz işimize gelmeyeni almıyoruz. Bu devirde kusura bakmayın arkadaş gibi ilerde kızım olsun oğlum olsun çalışan insanla evlenmesini isterim. Niye? Bu devirde tek maaşla geçinilmiyor. Hayat müşterek iki tarafta taşın altına elini koyacak. Ha geliri vardır kendi bilir o ayrı ama onun dışı geçinebilmek ütopik
dışarı çıkarken izin alıyor kadınlar ne üzücü.haber verirsin çıkarsın izin neden alasın?zaten aklı başında kadın nereye gdebilir zararlı?eşim ev işi asla yapmaz ama sabah kahvaltı beklemez benden mesela.yemekte yapar kekte.ağır misafir geleceğinde de yarı yarıya yemekleri yapar.ben dayatma yapmam vayyy cam sil evi süpür balkon yıka çamaşır as diye.her evliliğin dinamiği farklıdır tek doğru yoktur çünkü.aşırı eşitlikçi düşününce de olmuyor.ya yalnız kalıyorsun ya da ilişki yürümüyorO yaşlarda normal çalışmayan çokmuş. Okuyan azmış o zamanlar. Neyse ki şimdi değişiyor. ama değişirken de kadınlara kariyer geliyor ama ev yükü kadınındır, evi dişi kuş yapar imajı tam gitmiyor hala. Bir de onu üzerimizden atarsak ohh çok iyi olacak. En azından çocuklarımız için.
Yine ‘ ben gelinim benim her istedigim olmali ama benden bisey beklenmesin’ diyen biri. Mecburlarmi? Sen ve sozlun yapin? Sende gece gunduz calis?Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Aslında kişisel yetenek değil dikiş dikmek ya da yemek yapmak vs. Damacana taşımak öyle mesela çünkü o güçle alakalı. Ama diğerleri ince motor becerilerini küçükken nasıl çalıştırdıgimiz ile alakalı. Kız çocuklarına bu işleri verip erkek çocuklarına yüklemiyorlar ondan. Başka şeyle alakası yok. Dünyaca ünlü stilistlerin, aşçıların çoğu erkek yoksa. Şu moda programlarında yarısı erkek, yemek ile olan programların %90i erkek... yani sadece damacana örneğine katılıyorum çünkü o güçle ve fizyoloji ile ilgili.Karısı razıysa benim için problem yok:) evdeki sorumlulukların paylaşımı o aile bireylerini ilgilendirir.
Erkeklerle haklarımız eşit ama yapılarımız değil. Bu fizyolojik ve psikolojik bir gerçek. Farklıyız. Farklı yapılara aynı sorumluluğu yüklemek de adil değil bence. Mesela 20 kiloluk bir damacanayı ben de taşıyabiliyorum ama bana çok ağır geliyor, zorlanıyorum. Eşim için daha kolaysa, ona zor gelmeyecekse o taşısın. Ona da söküğünü dikmek zor geliyor, benim elim yatkın ben dikiyorum. Ha erkek kuzenimin de eli yatkın kendi evinde de o dikiyor. Kızının bebeğine elbiseler dikiyor. Sanmıyorum ki erkekliğine zeval gelsinBu tamamen kişisel yetenek ve kapasite ile ilgili bir mesele bence. Eşit olacağız diye zor kolay her işe dalmak mı yoksa hayat müşterek o zaman sorumluluklarımızı kendi becerilerimize göre paylaştıralım ki hepimiz rahat edelim mi?
Hayat müşterek diye hep aynı taşların altına sokmak zorunda değiliz elimizi. Hayatta taş çok. Herkesin alabileceği bir sorumluluk var.
Tek maaşla geçinme işi de maaşa bağlı. Geçinebiliyorlarsa yine aile bireyleri kendileri bilir çalışıp çalışmamayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?