Sözlüm ve ailesi

ya bunun sorumluluk la ne ilgisi var ki sız insanları zorlama derdindesiniz bu filmlerdeki gibi benim cocugum güclüdür tek basına yapsn söyle etsin kafası neden oglumu kızımı zora sokayım yaa dügüne kredi cekicegine evlensin borcsuz gitsin yurt dısına gezmek icin ceksni kredisini yesin icsin eglensin hayat yeterince zor zaten aile olarak önündeki engelleri cekmek lazım

ay ben anlatmayacağım daha zaten, buradaki herkes bilincinde mevzunun :)
zaten bu gelenek işleri herkes işine geldiği gibi yorumladığı için hepten karışmış. aklın yolunu dinlemek lazım o yeter :)

aile o yaşa getirmiş kendisi yaşlanmış daha neden uğraşsın. asıl siz ana babaları köle gibi görenbir zihniyettesiniz.
eğitimini vermek yeter de artar.
uzatmaya gerek yok. herkes zaten düşüncenizin anlamsızlığında hem fikir. siz yaşlı ana baba hala çalışıp bana yedirsin diyebilirsiniz. biz böyle düşünmüyoruz.

Evlenene kadar kira nedir bilmezdim. Yav bi de 30 yaşında evlendim evi olmayan biriyle o yaşta evlenilir mi
Cok uzuluyorum kiz sana, bulamadın tabi dededen 2 apartman takimi kalmis trakyaliyi, napcan beya, ay supurttuver gı suralari,ne bicim trakyalisin, ay pardon sen trakyali degilsin, ondan bu felaketler senin basinda

cocukların calısmadıgını nerden cıkardıgın peki ben kendim calısmayı tercih etmedim türkiye kosulları zor sabah erken ise gitmek falan erken kalkmaya gelemiyorum ben burda benden bahsetmiyoruz zaten bu ama diger herkez calısıyo merakın buysa

Cok uzuluyorum kiz sana, bulamadın tabi dededen 2 apartman takimi kalmis trakyaliyi, napcan beya, ay supurttuver gı suralari,ne bicim trakyalisin, ay pardon sen trakyali degilsin, ondan bu felaketler senin basinda
komık oldugunu mu düsünüyosun emin ol yöre ayırmam ama en azındna trakyalıya gitse rahat eder e-öyle kaynana kaynata gelmez zırt pırt gelemez falan 0 borcla evlenirsin öyle giyimine kusumına kimse karısamaz herkez kendi halında takılır

Karadenizliyim ben kara bahtim kör talihim.
Neyse ki evlenirken bize yardımcı oldular da borçsuz evlendik çok şükür. Canım kp benim

Neyse bu arada balkani, trakyayi, avrupayi, cocugunun onunde ki engelleri kaldirmakla mukellef bilirkisi ilan etmek de olaya bi bakis acisi tabi ama, asil guzelini kimler yapayor biliyor musunuz limoncu hanfendiciim, mesela avrupalilar durumlari ne kadar iyi olursa olsun, cocuklari her kademede is yapsin, calissin, para kazanmayi ogrensin, hic biseye hazir konmasin isterler, o yuzden toplum olarak basarililar, kucucuk yasta bazi seylerin bilincine variyolar, bizim ki ortadoğu kulturu ve cok yanlis bana gore, dotume don alacak kapasitem yok,bi baltaya sap degilim henuz, ama annem babam bana herseyi yapsin evlenirken, niye? Siz kendiniz o guce sahip degilken, niye kalkisiyosunuz olm o islere diyen yok ki bizde. Anca anan bana kac gram bilezik takicak dugunde.

Senin canın tatlı ablacım madem çalışmıyorsun 60lık insanlar eşşek mi ki seni sırtında taşısın? Canı çalışmak çekmeyen, genç eli ayağı tutan birini yaşlı insanlar sırtında taşımak zorunda mı?? Anne babanın canı yok mu?

Aileleler zaten borç harç olmasın diye düğünde yardımcı oluyor ellerinden gelince ama sonrası artık 2 yetişkin insan yuva kuruyorsa evi çekip çevirmeyi bilmeli. Düğün parasını kabul edersin sonrasında kendi evini geçindirirsin yani, 5 yaşındaki çocuk gibi anneye babaya para ver diye yapışmak andavallık.

Eee zaten bu konudaki adamlar ellerinden geleni yapıyorlar canlarını mı versinler daha? Ev vermişler, iş kurmuşlar ee bir zahmet de bu çocuklar kendi yağlarında kavrulsunlar artık. İşyeri var, kira derdi yok, Bilal olsan kafayı çalıştırır evi geçindirirsin.

Son düzenleme:
Yok komik degil canim, zenginin mali benim cenemi yordu

valla sen öyle yap cocuk yapıyosan geleceginide insa ediceksin arkadasım öyle 5 dakikalık zevke benzemez bu isler hem okutucan meslek sahibi yapıcan hemde evinide düsüncen ana baba olmak kolay degil

sen alıssmın demekkki herseyi kendin yapmaya ama arkanda bi destek her zaman iyidir
cocugun 5 binde alsa 10 binde alsa ana babalık görevi oglunun yada kızının maasına endeksli degil önce bunu anla

sen laf kalabalıgı yapmak istiyon ama boşşsun

aile dedigin her zaman her kosulda arkan da olucak sen yetimhane kafasıyla devam et cocukların varsa üzüldüm böylesine özel günlerde bile gelinmez agzın böyleyse yüzüne vurmustur lanetligin :))

yanlız ben fatura ödetmiyorum kendi babamlarda dayımlarda amcamlarda ilk sene evlenen cocugun faturalarını öderler cok buyutülcek bisey degil bu hani apartamda oturuyolar ya mesele gelin calısır calısmaz kendi tercihi ee faturalar asagıya bıraıyo falan hane sahibi kimse alır öder bu kadar basit büyütemyin bence

Benim esim yabanci, oglum fransa'ya gidicek universiteye, calisip masraflara katki yapacak, herseyi a dan z ye yapar mıyız? Fazlasiyla yapariz, ama bu cocuga iyilik yapmak degildir, ayrica hakaretlerini de sana iade ediyorum. Iyi geceler.

ben calısmayı tercih etmedim bu kadar basit ille millet gibi yalan mı atıyım ayy kocam izin vermedi babam okutmadı vs babam hep kitapcılarda gezdi öss kitapları icin ben sallamadım üni yi

ben istisnayim araba tutar midem bulanır uzak yere hususi arabasız gidemem arabalar kokar vs yani calıstım calısma hayatım oldu kısa kısa ama erken kalkınca bütün huzurum bozuluyo

herkez calıssak d,ye bisey yok

biraz daha ugrasısa akraba cıkıcaz ananem hala anlatır annesi söylüyormus arka sokakta annesinin evi diye

okutmak zaten varki burdakiler sunu anlamıyo cocuklarunın parasına degil kendilerine güveniyo aileler ben vazifemi yapıyım evini dügününü kalanı artık o mutlu olsun kafasındalar bu kadar basit

Senin keyfi parazitliğini kimse karşılamak zorunda değil. Ben okumayayım ama çalışmıyım ailem yapsın kocam eşşek gibi çalışsın alın terini getirip benim koluma bilezik yapsın ailesi ev versin para versin mezara kadar pardonda kimse senin gözünü karnını doyurmak zorunda değil. Para kazanmak nedir bilmeyen insan gelmiş ev alcaklar her şeyi yapcaklar para akıtcaklar ponçik gelinleri rahat rahat yurt dışında borçsuz gezsın diye. Sen ilerde evini paranı damadına gelinine mezara girene kadar akıt ama belki bu yaptıkların için gelip sürekli dua ederler merhum kayınvalidem bu toprağa girene kadar beni besledi şimdi rahata erdi derler

Benim esim yabanci, oglum fransa'ya gidicek universiteye, calisip masraflara katki yapacak, herseyi a dan z ye yapar mıyız? Fazlasiyla yapariz, ama bu cocuga iyilik yapmak degildir, ayrica hakaretlerini de sana iade ediyorum. Iyi geceler.
valla bak en güzelini yapmıssın ohhh miss avrupalı koca en sevdigim helal olsun hemcinsim öptüm seni :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…