- 13 Eylül 2015
- 6.990
- 32.274
- 548
Bakın kadınlar olarak ne güzel konuşuyoruz dimi? Ama yine biz kadınlar işimize geleni alıyoruz size söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Bir yere genel değineceğim. Hayat müşterek diyoruz ya burada ben eşi tek maaşla çalışıp birikim yapmak için adamın lokmalarını sayıp yediğine içtiğine karışanlar kadınlar görüyorum madem durum yok birikim istiyorsun çalış denince o yorumlara cevap gelmiyor. Çünkü anlaşılıyor ki çalışmak işine gelmiyor. Birde şu boyut var. Erkek özelde kız memur ise ailesi istemiyor ve ya kendisi konu açıyor benim maaşım daha yüksek benden çok para çıkacak aileside senin paranı yiyecek diyor. Aksi olunca kadın çalışmıyor okumamış diyelim. Erkek sosyo ekonomik olarak yüksekteyse ne olmuş olur bu iş direk deniliyor. Burada denilmiyor sen adamın parasını yiyorsun normal karşılanıyor. Bu işte çoğu kadında olduğu gibi işimize geleni almak oluyor. Konu sahibide maşallah hiçbir şey yapmayacak ama erkek tarafı ya yapsınlar işleri ne ev vermişler iş kurmuşlar gözü görür mü? Düğün eşya altında yapsınlar. Çünkü ailesinde kendi çevresinde bunları görmüş. Ben ilerde oğlumun kendine denk biriyle evlenmesini isterim. Sosyo kültürel denklik benim için önemli hayata bakışın kafa yapın sohbetlerin her şeyini etkiliyor. Bunun aksi olunca istisnalar oluyor ama kaideyi bozmayacağına göre sağlıklı bir evlilik olacağını düşünmüyorum. İki taraf çalışsın her şeylerini yapsınlar kimseye eyvallahları olmasın. Maaşın iyi olabilir ama zamanın ne gösterceği bilinmez helede günümüzde özel haller dışında ben kadınlarında kendileri için çalışması taraftarıyım helede durumun yoksaKarısı razıysa benim için problem yok:) evdeki sorumlulukların paylaşımı o aile bireylerini ilgilendirir.
Erkeklerle haklarımız eşit ama yapılarımız değil. Bu fizyolojik ve psikolojik bir gerçek. Farklıyız. Farklı yapılara aynı sorumluluğu yüklemek de adil değil bence. Mesela 20 kiloluk bir damacanayı ben de taşıyabiliyorum ama bana çok ağır geliyor, zorlanıyorum. Eşim için daha kolaysa, ona zor gelmeyecekse o taşısın. Ona da söküğünü dikmek zor geliyor, benim elim yatkın ben dikiyorum. Ha erkek kuzenimin de eli yatkın kendi evinde de o dikiyor. Kızının bebeğine elbiseler dikiyor. Sanmıyorum ki erkekliğine zeval gelsin Bu tamamen kişisel yetenek ve kapasite ile ilgili bir mesele bence. Eşit olacağız diye zor kolay her işe dalmak mı yoksa hayat müşterek o zaman sorumluluklarımızı kendi becerilerimize göre paylaştıralım ki hepimiz rahat edelim mi?
Hayat müşterek diye hep aynı taşların altına sokmak zorunda değiliz elimizi. Hayatta taş çok. Herkesin alabileceği bir sorumluluk var.
Tek maaşla geçinme işi de maaşa bağlı. Geçinebiliyorlarsa yine aile bireyleri kendileri bilir çalışıp çalışmamayı.
Son düzenleme: