Sözlüm ve ailesi

Bakın kadınlar olarak ne güzel konuşuyoruz dimi? Ama yine biz kadınlar işimize geleni alıyoruz size söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Bir yere genel değineceğim. Hayat müşterek diyoruz ya burada ben eşi tek maaşla çalışıp birikim yapmak için adamın lokmalarını sayıp yediğine içtiğine karışanlar kadınlar görüyorum madem durum yok birikim istiyorsun çalış denince o yorumlara cevap gelmiyor. Çünkü anlaşılıyor ki çalışmak işine gelmiyor. Birde şu boyut var. Erkek özelde kız memur ise ailesi istemiyor ve ya kendisi konu açıyor benim maaşım daha yüksek benden çok para çıkacak aileside senin paranı yiyecek diyor. Aksi olunca kadın çalışmıyor okumamış diyelim. Erkek sosyo ekonomik olarak yüksekteyse ne olmuş olur bu iş direk deniliyor. Burada denilmiyor sen adamın parasını yiyorsun normal karşılanıyor. Bu işte çoğu kadında olduğu gibi işimize geleni almak oluyor. Konu sahibide maşallah hiçbir şey yapmayacak ama erkek tarafı ya yapsınlar işleri ne ev vermişler iş kurmuşlar gözü görür mü? Düğün eşya altında yapsınlar. Çünkü ailesinde kendi çevresinde bunları görmüş. Ben ilerde oğlumun kendine denk biriyle evlenmesini isterim. Sosyo kültürel denklik benim için önemli hayata bakışın kafa yapın sohbetlerin her şeyini etkiliyor. Bunun aksi olunca istisnalar oluyor ama kaideyi bozmayacağına göre sağlıklı bir evlilik olacağını düşünmüyorum. İki taraf çalışsın her şeylerini yapsınlar kimseye eyvallahları olmasın. Maaşın iyi olabilir ama zamanın ne gösterceği bilinmez helede günümüzde özel haller dışında ben kadınlarında kendileri için çalışması taraftarıyım helede durumun yoksa

Son düzenleme:
Oto sanayide çalışan, taksicilik yapan, otobüs şöförlüğü yapan, berber, iş makineleri kullanan kadınlarıda sayalım kuzum işin bu kısmıda var artık kadın erkek iş kolu ayrımıda yavaş yavaş kalkıyor

fiziksel olarak erkeklerden daha güçlü kadınlar var .bir de şuna kızıyorum sadece üniversite okuyan kadınlar çalışmalı okumayanlar çalışmamalı diye düşünülüyor.her tür iş kolu iş ihtiyacı var halbuki.okuyup çalışmayan hemen ayıplanıyorrr aaa boşa okumuş yazık oldu diye.edindiği bilgi vizyon önemsiz mi oluyor para kazanmayınca?az eğitimliysen eşin sana bakabilir ama eğitimliysen çalışmak zorundasın dayatması da var bizzat deneyimledim kendim

Bende de iki oğlan var. Çok seviyorum çocuklarımı ama açıkçası evlenecekler diye hayatımın son deminden çok fazla ödün vermek istemiyorum. Çünkü onlar büyürken akıttığım paranın haddi hesabı yok. Birinin özel okulu, özel dersi, servisi, ihtiyaçları; diğerinin bakıcısının sigortası, maaşı, temel ihtiyaçları, ayrıca onlara harcadığım emek, zaman derken ben zaten kendi ihtiyaçlarımı hep öteliyorum. Bu kadar harcamayla öyle aman aman birikim olmuyor ki birde onlar evlenirken para akıtayım. Valla çocuklarım ve eşleri kusura bakmasın; ebeveyn olarak tabiki işin ucundan tutarım ama ağır yükün altına girerek hayatımın sonbaharını da borç harçla ipotek altına alamam. Ben ailemden de böyle gördüm. Abilerim de bende böyle evlendik. Ailelerimiz mümkün olduğu kadar maddi destek oldu tabiki ama temelde herkes kendi evini kendi kurdu. Ki ben 18 yıllık evliyim. Abilerimin evliliği çok daha eski. Şimdikilerin ailelerinden beklentileri ne kadar yüksek. Ha birde torunda bakamam valla. Hayatımı çocuk bakarak mı geçireceğim ay aman öf :) Hayallerim var benim. Çocuk bakmaktan, onlara para harcamaktan ötelediğim hayallerim var. Hayatımın ikinci baharında onları yapmayı planlıyorum. Eğer kendimi beslemezsem o zaman iç dünyam, ruhum, benliğim, kendilik değerim, herşeyim fakirleşir. Elimdeki tek servet çocuklarım kalır. O zaman can havliyle onların hayatlarına tutunmaya çalışırım. Sonra gelinim burada konu açar " kaynanam çok fena, hep hayatıma karışıyor" diye :) Ben böyle bir gelecek istemiyorum.

tabi ki hiçbir şeyin basit denklemlerle açıklaması yok hayatta. herkesin kendi koşullarına göre parametreleri var kararları ile ilgili.
burada zaten bahsedilen hiç çalışmamış, emek verip para kazanmanın ne demek olduğunu bilmeyen insanlar eleştiriliyor.
konu sahibi kendisinin çalışıp destek olması ile ilgili yorumlara da hiç yanıt vermedi (ben kaçırdıysam bilemem). dolayısıyla kendisi yardımcı olmadan sadece maddi destek beklentisi içinde gibi algılandı. ki ne yazık ki bu tip kadınların sayısı da hiç az değil.
benim kendi adıma eleştirdiğim, elini taşın altına sokmadan herşeyi dışarıdan bekleyen kadınlar.

bizim ortaokulda -ki yaşımı düşünürsek bu 90lı yıllar oluyor, yani o yıllar için büyük olay- bir arkadaşımızın annesi çalışıyordu ve babası evde çocuklarla, ev işleriyle ilgileniyordu.
kadının kazancı çok daha iyiymiş, adam da bir süre işsiz kalınca sonrasında bu düzene dönmüşler. tabi bize garip gelirdi. yani benim annemde çalışıyordu ama babamda çalışıyordu sonuçta :)

benim anneannemler evlendiklerinde dedem ist. üni kantininde çalışıyormuş. büfe açmak istedikleri için anneannem terzi yanında çalışıp para biriktirmiş. sonra cağaloğlu'nda büfe açmışlar. orda da gene beraber çalışmışlar. oradaki bütün eski matbaalar ikisinin el yapımı sandviç ve meyvesularını ezbere bilir. 50li yıllardan bahsediyorum.
o zaman okuyan ve çalışan kadın azmış ama isteyen gene bir yolunu bulmuş işte.
olay tamamen beraber ilerlemeyi istemekle alakalı bence.

bak bu çok doğru canım, adamın imkanları daha iyiyse harika. ama kadın daha çok kazanıyorsa adam hemen para yiyici oluyor. neden illa erkek fazla kazansın ?
herkesin nasibi ayrıdır. eğer sana iyi davranan, değer veren, saygı duyan bir erkekse kim ne kazanmış önemli mi ?
yoksa ne erkekler var kadının boynuna pırlantaları dolayan ama her akşam o boynu boğazlayan..

Ben nişanlıyım herşeyi tek başına nişanlım yapıyor sorumluluk alabilmesi bence daha güzel

Çünkü devreye iki yüzlülük giriyor

yaaa ben herseyi aile alsın demiyorum demir basları alsın yeter yani kız kendi ceyiz gördügünü alsın ama beyaz esya yada yatak odası mutfak vs neyse zaten birbirine denk insanlar birnirini bulmalı parasız hayat dönmez kimse burda kusura bakmasın ben kız tarafıda aynı seviyede yardım etsin diyorum erkek aileside bu zamanda 2 kisi calıssa bile memur yada ögretmen 2 kisi 10 bin diyelim eee bunlar ne yapucak ne kadar kredi cekicek te hangi birini yapıcak bi dügün salonu artık 15 bin nisan kına dügün sırf unlar 60 bin herkezin dostu düsmanı var aileler denk olursa zaten cocuklara yapıcak bisey kalmaz

söz bohvası gibi aptal seylerden bahsetmiyorum yada nisan elbisemi kim aldı onlar kız cocuk arasında kim ne yapar eder ama buyuk esyaları aileler almalı

oooo bu kafayla cocukların sana bayramda bile gelmez yaa ana baba bu gunler icindir arsan varsada satıcan oglun kızın icin evinde varsa satıcan alıcan bu kadar basit

demek sizin cevreniz cocukları yetimhanedekilr gibi tek basına bırakıyolar

Ablacım adamlar ev veriyor zaten, iş kuruyor. Canlarını mı çıkarıp versinler daha? Ev veren birine onu da ver bunu da ver dersen sonunda ittir git seninle mi ugrasicam der yani.
hayır deseki cocuk ta is yok bu sene dükkan kuruyoruz seneye evlensek falan gene tamam dicen yada dese dükandan su kadar gelir benim aileler le birlikle sanırm dükkan ortak isten cocuk sessizse o parayı alamaz

öncelikle hem anne hem baba tarafımdam dedemlere bin kere sükür anneminde babasındna dairesi var 2 tane babamında 2 tane istanbulda 4+ 1 dairelerin fiyatlarını yazmama gerek yok

bu arada simdilik hala evliyim kocamında babasının evinde oturuyoruz bizde aileler düzen kurar her gelen aldıgını devreder gecer gider

O ne ya sanki adamlar ölmüşte devreder geçer gider diyor

Hala evliyim derken ? Malları üzerinize geçirmeyi mi bekliyorsunuz boşanmak için

O ne ya sanki adamlar ölmüşte devreder geçer gider diyor
yooo iste ilerden bahsettim hatta sırf biz degil b balkon göcmenlerin hepsinin daireleri kendi apartmanlarıdır zaten bizde tek daire esktra parayla alınır anne tarafımında apartmanı var baba tarafımında

trakta selanik göcmenlerini cevrede görmüssünüzdür balayına kadar aileler veriri parasını esimin ailesi bi daire parasını 2010 da evin icine harcamıstı evin bi tek duvarları kalmıstı herseyide 0 yaparlar yani kendi tarafımdada böyle olmustur kız kacsın kacmasın evi 0 dösenir herkez borcsuz evlendirilir

simdi bisey daha yazsam millet hulooooo yapıcak

ama yazıcam ilk sene faturaları bile aileler öder kız gelin calıssın calısmasın oglu memur muhendis ne olursa olsun yani maddi gücü yok diye degil her sekilde gelenek gibi bisey bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…