- 30 Ağustos 2018
- 977
- 2.286
- 63
Bence paranın (=emeğin) kıymetini bilmek aile terbiyesi ile alakalı. Çocuklukta öğrenilen şeyler bunlar.O yorumu okudum. Bence orda çalışan kişi parayı nasıl kazandığını, emeğini daha iyi bilir demek istiyor. Erkek ya da kadın olsun çalışmadan 1 ayın sonunda kazandığı parayı çekip 1 ay onla idare etmeyi öğrenmeden paranın nasıl kazanıldığını anlayamaz. Calisan da daha tamahkar olur demek istedi bence. Ben öyle anladım. Kimsenin baskı yaptığını da sanmıyorum ama kizi olan herkes oku, çalış, ayaklarının üzerinde dur der yalan mı? Niye bunu başkası için dileyince baskı olsun ki
Çok iyi maaş alıp ay sonunu getiremeyen bir sürü insan var, borç içinde yaşayan, asla kazandığını yetiremeyen...
Kendi ayakları üzerinde durmayı başkası için istemek başka, ben çalışmayan kızı istemeye gitmem demek başka. Herkesin kendi tercihi bana laf etmek düşmez, zorla kızı verecek halimiz yok ama bu kadar aşağılayıcı konuşmak da lüzumlu mu? Çalışmayan kadın çalışandan daha az değerli değil. Kadınlar olarak önce biz birbirimize sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum.