- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
bağımlı olsun evlatlar diye öyle söyleniyor.yani ben sana çok fedakarlık yaptım sen de ölene dek bana hizmet edeceksin deniyor.gözü aç gelinin zararlı olduğu gibi bu tür ana baba da zararlı.iyi yetiştirilmiş evlatlar zaten zor zamanlarda ebeveynlerinin yanında olurlar.valla ben o yemedim yedirdim giymedim giydirdim laflarına inanmıyorum. bence çok gereksiz romantizmler bunlar.
yokluk çeken insanda zaten yok, amenna, elindeki kıt imkanla çocuğuna öncelik verir. ama alacak gücü varsa kendine de istediğini alır.
bağımlı olsun evlatlar diye öyle söyleniyor.yani ben sana çok fedakarlık yaptım sen de ölene dek bana hizmet edeceksin deniyor.gözü aç gelinin zararlı olduğu gibi bu tür ana baba da zararlı.iyi yetiştirilmiş evlatlar zaten zor zamanlarda ebeveynlerinin yanında olurlar.
Hayaller hayatlar tadında bir yaşam sürüyor demek, neden böyle tavsiyeler verdiğini sorgulamamamız lazımBildiğim kadarıyla kâcmıştı kocasına zengin sandıysa demekçocuğufalan olmaz falcı olup altınları biriktirip boşayacaktı en son
Bu toksik kelimeside ne hızlı giriş yapti hayatimiza heryerde gorüyorum tek ihtiyacımız bu kelimeymiş benceöyle toksik ebeveynlerde var vallahi.
Eee aile evli barklı zaten. Çocukları evlencek diye dünya para harcayacaklarına yurt dışına gider gezerler. Gezmek de mi gelin/damadın tekelinde?parası olmayan degil mevzu iki kisinin esit sartlarda evlenmesi tabiki okutucaksın kız erkek o zaman cocuk yapmıcak kime kusura bakmasın yani sorumluluk ailede baslar kızda olsa yardım edicek erkek te olsa
aile neden var insanların geneli neden mutsuz cünkü evlenirken tek basına yada 2 kisi zorluga girip kredi cekiyolar en az 5 sene dügün borcu ödüyolar eee hani gezip eglenmeye evlendik yaa parasız mutluluk olmaz aylık 2000 beyaz esya bprcu ödücene toplar yazın yurt dısına gider gezer yani
burda ailelerde suc buluyorum yazan arkadasın cocugun ailesi belli cırt
Bir de sorunsal var bibim:))Bu toksik kelimeside ne hızlı giriş yapti hayatimiza heryerde gorüyorum tek ihtiyacımız bu kelimeymiş bence
He evet o bir iki sene önce aşırı moda olmuştu neyseki unutuldu ama hatırlattin yaBir de sorunsal var bibim:))
bir aile oğlunu evlendirecek koltuğu eskimiş .ele güne karşı gelen giden olur diye koltuğu yenilemiş bilin bakalım ne olduuuuuu?Gelin hanım hemen bdv de konu açıp tam düğün zamanı kaynanam benim inadıma koltuklarını yeniledi dediiiiiEee aile evli barklı zaten. Çocukları evlencek diye dünya para harcayacaklarına yurt dışına gider gezerler. Gezmek de mi gelin/damadın tekelinde?
Yok canım burda hala başlıklarda oluyor sürekli. Bilmem ne sorunsalı diye hatta ben ilk kkda fark ettim bu kelimeyiHe evet o bir iki sene önce aşırı moda olmuştu neyseki unutuldu ama hatırlattin ya
görümcek i unuttunYok canım burda hala başlıklarda oluyor sürekli. Bilmem ne sorunsalı diye hatta ben ilk kkda fark ettim bu kelimeyi
Yeni gelinlerin de ayrı bir dili var ya hiç o konuya girmeyeyim. Bir yerde yeni gelin dili ve Edebiyatı okutuldugundan şüpheleniyorumgörümcek i unuttun
Muhtemelen düğünde göbek atacak nasıl karlı bir iş yaptık diyeSizin aileniz bu sırada ne yapacak
Ne harika yorumKendi düğününü başkasından bekleyenler evlenmesin.
Böyle konuları okudukça ben utanıyorum. Biz de evlendik, yaşlı da değiliz ki devir değişti diyelim. Bu insanlar bizim akranımız. Başkalarının alın teri döküp yaptığı malı/parayı nasıl harcayacaklarına karışıyorlar. Kadın ister koltuğunu değiştirir ister komple evini değiştirir. Yukarılarda kayınvalidesinin dişine laf edeni yazmışlar. Bunları yaşayıp nasıl yüz yüze bakıyorlar hayret ediyorum.bir aile oğlunu evlendirecek koltuğu eskimiş .ele güne karşı gelen giden olur diye koltuğu yenilemiş bilin bakalım ne olduuuuuu?Gelin hanım hemen bdv de konu açıp tam düğün zamanı kaynanam benim inadıma koltuklarını yeniledi dediiiii
O bahsettiğiniz eşyaları düğünü kendi yapan ama kaynanası ben yaptım diye anlattığını yazan gelinlerden biri de benim. İnsan kötü olduktan sonra öyle de böyle de konuşuyor zaten. Burada anlayamadığınız şey şu ki konu sahibinin evleneceği adamın ailesi ona kurduğu iş yeri için destekte bulunmuş. Belkide tüm imkanlarını bu işe yatırdılar. İnsanların bunun ötesinde bir şey yapmaya gücü yetmiyorsa ne olacak? Kavga gürültü mü yaptıracaklar? Bugün iş kurmak dediğiniz şey de kolay değil. Her ailenin çocuğu için yaptığı bir şey de değil. Burada herkes Sabancıya gelin mi gidiyor anlayamıyorum? İnsanlar gücü neye yetiyorsa onu yapar. Kimse kendi evinin sorumluluğunu üstlenemiyorsa evlenmeyecek. Evlilik dediğiniz borçla harçla oluyor maalesef. Bugün ev kurmak dediğiniz düğünüyle birlikte 150 200 bin gibi bir rakam demek. Türkiye koşullarında her ailenin bunu ödeme gücü var mı? Nerede yaşıyorsunuz? Ha ben sevmem borç harç işlerini diyorsanız siz öyle yapmazsınız o sizin hayatınız. Ailesi olmayanlar var mesela? Annesi babası hayatta olmayanlar? Benim babam yok mesela? Ne yapacaklar akrabalarına zorla düğün masraflarını mı ödetecekler? Evet bile isteye destek olmayan aileler de var. Kimseye zorla anne babalık yaptıramayız. Ama gücü her şeyi yapmaya yetmeyenler de var. Ben bir adamı gerçekten seviyorsam işin maddi kısımlarına takılmam birlikte çabalar eksiklerimizi tamamlarız derim (ki böyle yaptım) . Benim derdim bir adam üzerinden kendime konforlu bir hayat sağlamaksa düğününden takısına tabağından bardağına her şeyin hesabını yapar olmadığı takdirde sorun yaratırım. Yani herkes ne için yuva kuruyorsa ona göre davranır. Bir de siz nasıl ki konu hakkında fikrinizi yazmışsınız, ben de fikrimi yazdım. Birbirimize o yanlış bu yanlış demek yerine kendi yorumumuzu yapıp geçebiliriz herkesin fikir beyan hakkı var.iyide senin tespitin yanlış burda sürüyle esiyle ev esyalarını dügünü kendi yapan ama kaynanası ayyy biz yaptık ettik diye anlattıgını yazan gelinlrle dolu o iş öyle olmuyo
borcla harcla evlilk olmaz canım iki ailede tasın atına elini sokucak ben sevmem öyle genvcler en güzel zamanlarını kredi cekerek borc ödeyerek aileler ne yapıyo bu zamana kadar cok merak ediyorum yani
o yuzden ailele dedigin dügünü yapıcak arkadas yok öyle ben okuttun buyuttum cocugu 200 bin kredi cekince hosuna mı gidicek yani
Bu toksik kelimeside ne hızlı giriş yapti hayatimiza heryerde gorüyorum tek ihtiyacımız bu kelimeymiş bence
Çok severimahahahah
ben britney in şarkısından beri biliyiiiim
Sebep çalışmaması mı yoksa konfor alanını terk edememesi mi? Çalıştığı halde boşan(a)mayan çok sayıda kadın da var. Bence kadın erkek farketmeksizin konfor alanından çıkamamak birçok kötü ilişkinin devam etme sebebi. Kadın istese, işe girip sonra boşanabilir yada boşandıktan sonra iş bulabilir ama bu büyük gayret gerektiren bir durum ki çoğu kişi için zor. Hiç eğitimi ve mesleği olmadığı halde her şeyi göze alıp boşanan ve kendi başının çaresine bakabilen kadınları bizzat yakın çevremden tanıyorum. Aynı şekilde, meslek sahibi olduğu halde kötü evliliğine çeşitli sebeplerle katlanmak zorunda kalan çok kadın da gördüm bizzat. Hayat bu kadar basit bir denklem değil. Ben bu kadar keskin yargılara karşıyım.ne yazık ki çevremiz tamahkar olsa da çalışmadığı ve mesleği olmadığı için boşanmaktan korkan kadınlarla dolu. burada bile bunun 10larca örneği var. kadının kadına çalış demesinin temel sebebi bu. eğer öyle bir gün gelirse korkusuzca gidebilmesi için.
en kötü ihtimalle boşanmasa bile kendisine ait bir emekli maaşı olabilmesi için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?