Sorunumuz cinsellik mi, cinsellik sorun mu? Bitirmeli miyim?

bence boşanmaktansa eşinle orta youl bulmayı dene. eşinin hiçbir kötü huyu yokmuş. bu devirde düzgün adam bulmak çok zor.

Sana bir tavsiye versem yanlış anlaşılmaz umarım..Ben boşandıktan sonra okumuş öğrenmiştim de.İslam'da erkek...Ve kadının eşine karşı görevleri konusunu gözden geçirsen.Belki eşini farklı gözle görmene ,bakış açını değiştirmene yardımcı olur.İsteğim sadece sana faydam dokunsun,yanlış anlaşılmasın..Ben bilmez beyim bilir tavrını denersen belki o da yüreklenir..

Yoo yanlış anlamam. Ben de inançlı biriyim, Allah eksiltmesin oldukça da sağlam inancım inşAllah. Her derdimizin çözümü İslam'da olduğuna göre aslında, neden olmasın?
Eve gidince okuyayım bugün.

esimden once bir kez nisan attim
Asagi yukari senin bahsettigin gibi hissettigim icin

E ama ben de kadinim senin soyadinin ve kanatlarinin altina girecegim di mi?

Hep yakin bir arkadasim gibi oldu disarida elele yurumeye bile ozenmezdim
Ne akla hizmet nisanlandim? Iyi biri diye

Ablam birgun sordu. Dikkatini cekmis sanirim

Siz hic sarilmaz misiniz elele gezmez misiniz yahu?

Dankkkk

Birkac zaman sonra nisanli olmanin da verdigi rahatlikla beklentileri oldu ama hicbirini karsilayamadim
Hep bir bahane buluyordum kendi elimle disciye goturdum yine de adama yaklasamadim

Iyi ki de yaklasmamisim

Esimle tanistigimda uzaktan geldigini gorunce bile kalbim patlayacak gibi olurdu
Ilk defa elimi tuttugu aksamin her sn.si aklimda

Vedalasirken sarilirsin opersin ya hani
Kokusu ustume sinsin de oyle uyuyayim diye iyice sarilirdim

Esim dinine duskun biridir birkac ay icinde aileler tanisti dini nikahimiz oldu birkac ay icinde de evlendik

Ten uyumu baska birsey
Bambaska!

Bir de demissin ya sahiplenilmek isterdim diye
Kim istemez ki?
Zeyna gibi kaslarin olsa ya da jen.lopez gibi zengin olsan yine istersin ki bir erkegin kollari arasinda guvende olasin
Satoda binbir korumanin icinde yasasan da istersin bu gucsuz oldugun anlamina gelmiyor
Kadin daha hisli bir varlik yaradilisimiz boyle her konuda erkeklerle esit degiliz

Yolda yururken yanindaki adamin bir agirligi olsun
Hizli gelen bir araba varsa kolundan tutup ceksin
Etrafta merakli gozler varsa burnundan bir tane opsun goz dagi versin

Tabi ki isteyeceksin en dogal hakkin

Ve bence bu tip duygulari hissedemedikce esinden daha da uzaklasacaksin cinsellik daha da zor gelecek
Allah korusun bir sekilde daha cazip biriyle tanisirsan aklina duserse vicdan azabi duyacagin hislere kapilabilirsin

Iyi dusun
Esinle kucak kucaga otur
Sofrada bir opucuk kondur
Lutfen ill firsatta kvausun
Birkac kez tekrarlayin
Ve onun gucu seni rahatsiz ediyorsa icin herseye ragmen almiyorsa ayril
Cok hikaye bilirim bu sekilde ki sonu maalesef gonul kaymalariyla vicdan azaplariyla biter

Mutlu ol arkadasim. Ama yalniz olma. Cinsellik en dogal hakkin. Kendini suclama

Ne kadar şanslıymışsınız ki yanlış bir nişandan sonra eşinize rastlamışsınız. Allah daha da mutlu etsin.
Beni çok iyi anlamışsınız. Ben elimden geleni yapmış olmak için her şeyi içten bir şekilde deneyeceğim, yapacağım, yeni baştan başlayacağım.
Ama bunların hiçbir çaba gerektirmeden ne kadar doğal ve güzel bir şekilde olabildiğini biliyorum. Eskiden çok çok heyecanlandığım bir ilişkim olmuştu, ha o kötü bir insandı, ben de iyi bir insan olsun cinsellik hallolur dedim, yanlışmış. Cinsel olarak isteksiz değilim, geçen günlerime üzülüyorum aksine. Ten uyumu olunca ya da kadın psikolojik olarak o erkekten etkilenince her şey olur zaten. biliyorum.

Gönül kaymaları demişsiniz. Bu sabah çok çok kötü kalktım. Hiç keyfim yoktu. Sebebi, rüyamda eşimle ilişkimden önce 1-2 ay görüştüğüm birini görmemdi. İnsan öyle birini yani arkadaşı, akrabası değil de öyle birini görünce neden gördüm diyor. Kendine kızıyor, bir yandan da merak ediyor. Bunun kızgınlığı ve moral bozukluğuyla güne çok kötü başladım. Halen de atamadım.

O da sonsuza dek böyle gitmez, eğer bir şeyler yapmazsak en sonunda aldatır herhalde, taş değil ya.

Bence sen eşini sevmiyorsun....
Sadece o sana iyi davrandığı için seni çok sevdiği için evlenmişsin....
Yani o sana bi sığınak olmuş ve sen ona sığınmışsın...
Ve ona sığınmadan önce bu sığınağın sadece güvenilirliğine bakmışsın yıkılmazlığına..
Diğer şeylere bakmamışsın ki... sana çekici gelmeyen seni tahrik etmeyen seni heycandan elini ayağına dolaştırmayan seni öperken bile seni kendinden geçirmeyen bi adamla evlendikten sonra herşeyi aşacağını düşünmüşsün belli ki...
Ama maalesef aşamıyorsun...
Çünkü adam yakışıklı olmasa bile sana çekici gelmiyor ki ona baktığında için titremiyor ki onu düşünürken hayal ederken kendini bulmuyorsun ki....
Birine yakınlaşman için seni heycanlandırması için karşındakinden bi şeyler bulman gerek seni kendine çeken bi enerji... İlla sevmen gerekmiyor aranızda bi çekim olması gerek seni heycanlandırması gerek... sende bunların hiçbiri yok çünkü adama karşı sıfırsın...
Adama da bunu yansıtıyorsun... E haliyle adam sana yaklaşırken geriliyor ve yapamıyor.. Ona psikolojik baskı uyguluyorsun bence...
Cinsellik evlilikte çok önemlidir...Ama sizin bundan önce önem vermeniz gereken sorgulamanız gereken şey cinsellikten önce bu adama karşı gerçekten ne hissettiğiniz...
Ve bu adamla gerçekten aynı hayatı yaşamak isteyip istemediğiniz... Önce bunu sorgulayın.... Çünkü bence ikinizinde cinsel anlamda bi sorunu yok tek sorun senin bu adama karşı bişey hissetmemenden kaynaklı araya giren soğukluk ve gerginlik... Sorun adama karşı... Zira başka şey olsa adamda sertleşme olmaz sizde bi önceki sevgilinizleyken heycanlanıp zevk almazdınız... Yani sorun sizin aranızdaki sevgi / sevgisizlik...

başta yazdıklarından senin cinsel soğukluk yaşadığını düşünmüştüm
ama senin eşine karşı genel bir soğukluğun var
senin hayalinde karizmatik ,güçlü,kendinden emin biri varmış
ama eşin öyle olmayınca aşktan başın dönmemiş haliyle
eşinin yaradılışı bu maalesef onu ne karizmatik yapabilirsin ne de huyunu değiştirebilirsin
bazı insanlar pasiftir yapacak bişey yok
ya böyle kabullenip çabalamaya devam edersin yada düşündüğün gibi yol yakınken ayrılırsın
yani sorun cinsellik değil sen eşini erkek olarak beğenmiyosun o yüzden cinsel olarakda soğuk davranıyosun...

başta yazdıklarından senin cinsel soğukluk yaşadığını düşünmüştüm
ama senin eşine karşı genel bir soğukluğun var
senin hayalinde karizmatik ,güçlü,kendinden emin biri varmış
ama eşin öyle olmayınca aşktan başın dönmemiş haliyle
eşinin yaradılışı bu maalesef onu ne karizmatik yapabilirsin ne de huyunu değiştirebilirsin
bazı insanlar pasiftir yapacak bişey yok
ya böyle kabullenip çabalamaya devam edersin yada düşündüğün gibi yol yakınken ayrılırsın
yani sorun cinsellik değil sen eşini erkek olarak beğenmiyosun o yüzden cinsel olarakda soğuk davranıyosun...

Doğru.
Ben ne yapacağım ya.
Mutlu olmaya çok yakındım bu kez de bu oldu.
Neden çoğunu yapabilecekken azına razı oluyor ki.. of

Doğru.
Ben ne yapacağım ya.

ama o bunu farkında değil yani o doğal, olduğu gibi
siz onun değişmesini isteyemezsiniz
flört döneminde de aynı soğukluk varmış
ne bileyim insan sevgilisiyle sadece buluşmak için hazırlanırken kalbi çarpar heyecandan
değilki öpmek sarılmak..sizde yokmuş bunlar..
sevgi bulmuşsunuz eşinizde aşk zamanla olur demişsiniz galiba
dediğim gibi ya çabalıycaksınız mutlu olmak için eşinizi olduğu gibi kabul ederek yada....

bu durum degısmez
yasadıklarınız bana cok tanıdık
3 sene surdu evlılıgım senın ıs problemınden aksamıs benım onun uremesıyle alakalı bır sorunumuz gundeme gelmıstı bebegımız olmalıydı acılınden fazla sansı yoktu tüp bebek tedavısıyle odlu
ama hıc bısey degısmedı
gay desen degıl sapkın desen degıl

cunku ıhanet yuzunden bıttı evlılıgım

cok gencsın hayatını bu sekılde yazık etme dıyebılıyorum ben sana sadece

Ne kadar şanslıymışsınız ki yanlış bir nişandan sonra eşinize rastlamışsınız. Allah daha da mutlu etsin.
Beni çok iyi anlamışsınız. Ben elimden geleni yapmış olmak için her şeyi içten bir şekilde deneyeceğim, yapacağım, yeni baştan başlayacağım.
Ama bunların hiçbir çaba gerektirmeden ne kadar doğal ve güzel bir şekilde olabildiğini biliyorum. Eskiden çok çok heyecanlandığım bir ilişkim olmuştu, ha o kötü bir insandı, ben de iyi bir insan olsun cinsellik hallolur dedim, yanlışmış. Cinsel olarak isteksiz değilim, geçen günlerime üzülüyorum aksine. Ten uyumu olunca ya da kadın psikolojik olarak o erkekten etkilenince her şey olur zaten. biliyorum.

Gönül kaymaları demişsiniz. Bu sabah çok çok kötü kalktım. Hiç keyfim yoktu. Sebebi, rüyamda eşimle ilişkimden önce 1-2 ay görüştüğüm birini görmemdi. İnsan öyle birini yani arkadaşı, akrabası değil de öyle birini görünce neden gördüm diyor. Kendine kızıyor, bir yandan da merak ediyor. Bunun kızgınlığı ve moral bozukluğuyla güne çok kötü başladım. Halen de atamadım.

O da sonsuza dek böyle gitmez, eğer bir şeyler yapmazsak en sonunda aldatır herhalde, taş değil ya.
Bu konuyu gundeminde tuttukca zihnin bu tip oyinlar oynayacaktir
Kendini suclama
Ben de bir ara hamileyken cok istekli olmama ragmen iliski yasaklandiginda abuk sabuk ruyalar goruyordum

Bir plan yap
O plani uygulayana kadar da bu konuyu dusunme
Baktin olmadi baska bir yol dene

Evlilik emek ister canim
Esin bu devirde zor bulunur derecede iyiyse emek ver

Dedigin gibi hic emek sarfetmeden dogal ve guzel de olabilirdi
Ama emin ol bu konu kendiliginden sahane gitseydi su an dogal ve guzel giden baska bir konuda skinti yasayabilirdin
Ben kendi kendime hep sunu hatirlatirim

dort dortluk hicbir sey ve hickimse yok
Beni zorlayan konular, baskalarinin kusurlari, bendeki eksiklikler basedebilecegim seviyedeyse
Birakayim kusur kalsinlar!
Basedemeyeceklerimden iyidir :nazar:

Doğru.
Ben ne yapacağım ya.

belki kotu tecrubeleri oldu
Hic derinlemesine konusmadiniz mi?

Hem sadece o azina razi olmuyor ki
Sen de azina razi oluyorsun hatta azini istiyorsun daha fazlasini degil

1kere, en azindan cabaladim demek icin bir kere sonuna kadar gidin
Hadi bu aksam deneyelim seklinde olmasin
CNMlar olsun OZLEDIMler olsun
dogaclama olsun ve sen de rahat ol
Genc kizLik hayalinmis gibi dusunmeye calis
Gonulsuz davranirsa gurur yapma bence cunku senin de payin var bu duruma gelmenizde
Birbirinize her acidan yakinken ve anlasiyorken tam anlamiyla sonuna kadar yakin olmak istedigini paylas onunla

Ve en onemli tavsiyem
Sahane iliskileri karizmatik ciftleri kodummu oturtan esleri bir sure dusunme
Zihnini rahat birak
Bu tip dusunceler seni yasadigin seyin daha da dibine ceker

Kacirmis olabilirim belki. Calisiyor muydun?

Sorununuz cinsellik değil anlaşılan.
Ama bu sonuçta yanlış olabilir, çünkü cinselliği tam olarak
yaşayamadığımız içinde böyle soğuk hissediyor olabilirsiniz.
Sadece cinsellik için pat diye bir evlilik bitirilmez elbette,
ama ömür boyu da hiç cinsellik olmadan bir evlilikte yürümez.
O yüzden siz elinizden gelen her yolu denemelisiniz, ola ki
sonuç değişmiyor, o zaman evliliğinizle ilgili karar vermeniz gerekebilir.
Ben sorununuzun tam olarak cinsellik mi yoksa cinsellik yaşanamadığı
için mi uzaklık olmuş o kısma karar veremedim tam.
Normal bir evlilikte bile eşler ilişki süresi aralarını uzattıkça, ilişkileri
etkileniyor bence, çok ara verdiğinizde ister istemez bir uzaklık oluyor,
cinsel hayatın sık ve düzenli olması, çiftler arasında sıcaklık yaratıyor.
E şimdi bunu hiç yaşamamış bir insanın, eşine soğukluk hissetmemesi anormal olurdu bana göre.
Bir taraftan öyle bahsetmişiniz ki, eşiniz çok pasifmiş gibi ve siz böyle birini istemiyorsunuz.
Yanınızda dağ gibi duran, sahiplenen, yeri geldiğinde yumruğunu masaya vuran, birini
istiyorsunuz, ama 2.5 yıllık flört döneminde es geçtiğiniz şeyler olmuş bunlar demek ki.
Siz eşinizde sadece güven bulmuşsunuz.
İlk başlarda yaşanan olumsuz denemeler ve eşiniz belki de sizde ki isteksizliği de farkettiğinden
artık cinsellikten uzaklaşmış olabilir.
Öncelikli adımları siz atın, siz yol gösterin eşinize, yoldan çıkarın hatta :)
Bir tarafın adım atması lazım mutlaka, bu siz olun birşey kaybetmezsiniz.
Bütün bunlar sonucunda hala herşey aynı ise, evliliğinizle ilgili karar verin o zaman.

Hic cinsel sorunlariniz icin konusmayi denediniz mi? bazen acik acik konusmak lazim,neyden hoslandiginizi,ne tur birsey denemek istediginizi,ayni sekilde esinizinde size sormasi gerekir...Bana gore bu durum bir deneme yanilma durumu,evlilik ve biliktelik ne kadar fazla ise o kadar tecrube ediniyorsun partnerini taniyorsun...önce biraz emek harcamalisiniz.bosanmak bu kadar kolay olmamali bana gore.Hersey birbirini tanimaktan ve ne istedigini bilmekten gecer.siz ne istediginizi biliyorsaniz gerisi gelir zaten.....

sorununuzu ben anlayamadım eşin senden neden uzak duruyor beni beğeniyor demişsin o zaman cinsellik niye bu kadar az yaşanıyor:44:
sen onu beğenmiyorsan mutlu değilsen evliliğini bitirmeni öneririm ama eşini seviyorsan bu sorunu çözebilirsiniz gerekirse uzman kişilerden destek alın mutlaka bir çözüm yolu vardır:KK31:

Sizin sorununuz cinsellik değil..
Sorun sadece tutku ve sevgi eksikliği ..

Aslında itiraf edemesenızde siz bu adamı sevmiyorsunuz ,
Sizin eşinize duydugunuz sevgi : iyi ve güzel huyları olan insanlara duyulan merhamet sevgisi..
O'na bir kadın gozuyle aşık değilsiniz..
Bu yuzden arzulamıyorsunuz.
O sizin profılınıze uyan bır erkek değil.
Hıcbır zaman da olmamıs ama umut etmıs evlenmıssınız ..
Siz merhametli,kibar ama karısını sahıplenen ,
Ağırlıgını hıssettıren yarı sert,yarı romantık
Yeri geldiği zaman baba,abi
Yeri geldıgı zaman tutkulu bir aşık.
Kısaca erkekliğini her şekilde karısına yaşatan bır eş ıstıyorsunuz ..

Eşinizde bunların farkında,
Size yetemediğini,
Sizi tasıyamadıgını bılıyor ve savasmıyor.
Çünkü o sizin istediğiniz özelliklere sahip değil,Kişiliği buna musait değil.
Hayatınızda eşinizden önce yasadıgınız kotu seyler ve muhtac oldugunuz merhamet ve ıyı ınsan profılını esınızde gordugunuz ıcın onunla evlenmıssınız ama olmamıs.
Bu durumda yapılacak cok fazla bırsey yok aslında ;
Cinsel sorunları bir uzman yardımıyla hallaedebılırsınız.
Ama eşinizden sizin ıstedıgınız gb bır ınsan olmasını beklemenız bos bır umut..
İnsanlar değişmezler..Bu durumda :
Eşinizin iyi taraflarını gorup bu evlılıgı surdureceksınız ..
Yada gozunuzu karartıp belırsız bır hayata doğru adım atıcaksınız..

sana birşey söyliyim mi canım ,ben cinselliği normal zamanda konuşmayı sevmem ,eşim sever ama ,arabada giderken bile benle pazarlık yapar ,şöyle yapalım böyle yapalım diye ,ay sus nolur hoşlanmıyorum derim ,ama olay yatak odası boyutuna geçince kendimi tanıyamıyorum :KK17:bu benmiyim diyorum ,eşimde ulan ne tutarsız kadınsın istemem istemem diyorsun ,şu yaptıklarına bak der :KK1: özellikle sese karşı çok duyarlı olur erkekler ,sevişme anında çıkardığın sesler onu da tahrik eder .birde bunu denesen :KK17:

okuyunca evlenesim geldi:KK23:

diğer sayfaları okumadım ama bence eski sevgiliye dokununca heyecanlanan kadında sıkıntı yoktur fiziksel olarak, kocanda var biraz sıkıntı ama aşmaya çalışıyor senınle evlilik terapistine gelmesi bunu gösteriyor

ama bence senın sıkıntın;sen kocana aşık değilsin kuzum sana dokunduğunda heyecanlanmadığın bir adamla yatmak eziyetten başka birşey değil bana göre

aşık olsaydın böyle olmazdı.

ve şu anda vicdan azabı ya da pişmanlık duyuyorsun...

genede umutsuz değil ama yıne de bi umut var aşabilirsiniz ama işte nasıl? terapist bile çare olamadıysa...

Son düzenleme:
eşinin karakteri bu değişmez diyen arkadaşlara benden bir cevap ;
benim eşimin flörtten bu zamana yani tam 11 yılda o kadar çok özelliği değişti ki 7 yıldır evliyim ,
her geçen yıl birbirimizi çok geliştirdik ,
kah o kah ben birbirimizde beğenmediğimiz şeyleri hep konuşarak çözümledik ,
şu anda tam benim hayalimdeki kişi durumuna geldi e tabi bende onun ,
ilk tanıdığımda sınırları olan ,konuşmayı sevmeyen ,espri yapmayan ,ulu orta gülmeyen ,sarılmayan ,insan yanında öpmeyen öptürmeyen adam şimdi taksim meydanında seni seviyoruuuuummmm diye bağıracak kıvama geldi :KK1:
yani bence karakteri bu ,adam pasif ,ne yapsın ya böyle kabul et yada boşan demeyin değişir inanın ..yeterki inanın herşey olur ,yeterki sevgi olsun arada..

Eşim eşcinsel değil diye dipnot yazmışsınız ama daha bugün Ayşe Arman'ın bir röportajını okudum. 17 yıl eşcinsel biriyle evli kalan bir kadınla röportaj yapmış. üstelik çocukları da var. evlenmek, çocuk sahibi olmak böyleleri için bir kamufle olabiliyormuş. O kadının yaşadıklarını okuyunca şok oldum. üstüne de sizin konunuz gelince "olabilir mi acaba " demekten kendimi alıkoyamadım. Haddimi aştıysam affola..

Tabi başka bir sorun da olabilir. İnşallah çözülecek bir sorundur ama kesinlikle çözüm yolu aramalısınız. Cinsellik evliliğin temel noktalarından biri çünkü. Dilerim herşey yoluna girer çok mutlu olursunuz...

Belkide esiNizde yine basarisiz olucam korkusuyla birlikte olma esnasinda takikliklar yasaniyodur. Ya da ilk tecrubesi sizsinizdir ne yapicagini bilemiyodur. Sonunu getiremiyosa biraz yardimci olun sonunu siz getirin . Ama anladigim kadariyls olay o kadar itici hale gelmis ki gozunuzde esinize bu konuda yatdimci olmaya tajammul edemez olmussunuz. İnsallah en kisa surede duzelir sorununuz cunku bence cinsellik evliligin altin taslarindan biri.

X