Sorun ailesi değil eşimin kendisi

Emin olun iyi kazanmasa bile kredi çekip alırdı kesin. Ailesinin eski çektiği yoklukları unutturma derdinde sanki hiç karısı yokmuş gibi. Hoş ailesinin de beklentisi yok Allah için kimse ondan bişey beklemiyor ailesine kızamam bu konuda ama eşime ne kendi ailem için ne onun ailesi için harcatamam yaa kenara koyup geleceğimiz için biriktiremiyo muyuz bunu düşünmemesi deli ediyor beni bugün gençken çalışabiliyoruz ya yarın çalışamayacak duruma gelirsek kardeşi annesi bize destek olacaklar mı hiç sanmam bizim durumumuz yok deyip çekilecekler kenara eşim bunların farkında değil

Hakediyorlar mi vs demeyeceksin. Ne munasebet diyeceksin. Sağlık sorunu olsa tamam ama diğer türlü bu çok ayıp. Neyiz biz? Aile bütçesini keyfi dışarı sacamazsin, iznim yok diyeceksin

Evet evet gerçekten çok yokluk çekmişler. Mesela kv kaç yaşında ev sahibi olamamış. Kadın hep ev temizliğine gitmiş. Ama Allah var bize hep dua eder. Biz bi şekilde birikim yaptık çok şükür şu an eşimin işi iyi ev almaya karar verdik eşim ne dese beğenirsiniz. Annemi de şu kiradan kurtarabilsem kadının dünyada bi evi olduğunu görmeden gitmesini istemem diyor. Ya hu adam biz genç yaşımızda ev sahibi olacak duruma gelmişiz şükredip sevinsene heyecanlansana yok anasının kirasının derdinde. Annesinin de asla öyle bir derdi yok. Kızıyla birlikte yaşıyorlar. Yanında annesi var şu an evlerine 4 maaş giriyor. Maddi olarak çok zorlanmışlar evet ama şu an öyle bi dertleri yok aksine çok hareketli ve aktifler torun okula kursa gidiyor kızla damat çalışıyor kv onlara yardımcı olmaktan mutlu. Ama benim eşim drama derdinde. Anasını kiradan kurtaracakmış. Kadını tanımasam acaba o mu dolduruyor diye düşüneceğim. Ay bütün tavsiyelerinizi okuyacağım yaa. Bu iş olacak ben bu derdi çözeceğim

Ben bazı konuları abarttığınızı düşündüm cidden :) Şimdi sizin düzgün bir aile hayatınız olduğu için, eşinizi anlayamıyorsunuz bence. Kadıncağız kocasından şiddet gören ve evini geçindiren bir kadın. Tıpkı benim annem gibi. Şiddet görmedi ama babam bize bakmadığı için annem bakmak zorunda kaldı. Biz de başkalarının eskileriyle büyüdük. Biz de maddi olarak kısitlandık. Ben de maaşımı anneme verip harçlık alırdım evlenmeden önce. Benim de annemin çalışması çok zoruma gidiyordu üstelik kız çocuğu halimle. Çok ağır çünkü. Babanın yapması gerekenleri tek başına üstlenen bir kadın.. Çocuklarına bakmak yettirmek için çırpınan bir kadın.. Onun da düzgün bir kocası olsaymış, maddi manevi bir dayanağı olsaymış o da oğluna bir parfümü çok görmezmiş. Tıpkı benim annem gibi. Eşinizin annesini bu denli sahiplenmesini çok iyi anladım o yüzden. Ben de anneme karşı hala çok hassasım. Kıyamam hiç. Onun yükleri bana ağır gelir. Bence bu konuda eşinizi anlamaya çalışabilirsiniz. Herkes babadan yana şanslı olmuyor. Herkesin düzgün bir aile yaşantısı olamıyor. Hı pek saygı görmediği halde hırpalanmasından, eşinizin de ona rağmen dayılarına kadar peşlerinde pervane olmasından rahatsız olmakta haklı olabilirsiniz. Aynı durum benim eşimde de var. Ben kapı gibi arkasında dururken kendi ailesi arkadaşları pek umursamaz. Ama ben bunu pek açık açık konuşmadım. Politik davrandım. Bence sizin de biraz politikliğe ihtiyacınız var. Ben eşimin gözünü açmaya çalıştım. O da kendisine değer vermeyenlere daha çok değer veriyor. Bunu da benimsettim. Başta bana daha çok tepki verirken artık eskisi kadar vermiyor. Bir de evliliğin ilk yılları. Bir süre bu şekil krizler olması da normal. Ben başka yönlerinden memnun olduğum için bunun da düzelebileceğini düşündüm. Çok şükür başladığımız noktada değiliz. He şu an bebeğimiz oldu. Şimdi de bebeği göstermr hevesiyle ailesine biraz dönmeye başladı. Şu anlık anlayış gösteriyorum hevesini alması için Ama cıvıtırsa orda da frene basacağım hem ona hem ailesine. Şu anlık hafif hafif geçiş yapacağım.

Hakediyorlar mi vs demeyeceksin. Ne munasebet diyeceksin. Sağlık sorunu olsa tamam ama diğer türlü bu çok ayıp. Neyiz biz? Aile bütçesini keyfi dışarı sacamazsin, iznim yok diy
Allah var kötü biri diyemem eşime. Ama ailesine düşkünlüğü benim aileme alınganlığı çıldırtıyor beni. Dediğiniz gibi ben de zorluyor olabilirim ama haksız değilim ki

Eşinizin yerinde bende olsam aynı şeyi düşünürüm, sizin empati yeteneğiniz mi yok. Temizlik yaparak tek başına büyütmüş çocuklarını el insaf. K.v. damadın evinde çok mu mutlu acaba, insan bı yaştan sonra ne damadın ne evladının evine sığıntı gibi olur.

Allah var kötü biri diyemem eşime. Ama ailesine düşkünlüğü benim aileme alınganlığı çıldırtıyor beni. Dediğiniz gibi ben de zorluyor olabilirim ama haksız değilim ki

Haksız olmayabilirsiniz ama yaklaşımınız bana biraz sert ve agresif geldi. Kocanızı aşağılıyorsunuz. Cümlelerinizin alt metnini oda anlıyordur.

Ya inanın kv mi ben de seviyorum kadın benimle dertleşir bazen anlattıklarına inanamıyorum tanımadığım kayınpedere sinirleniyorum. Aile hayatlarını anlamaya çalışıyorum. Ama sorun şu ki benim eşime göre onun ailesi muhtaç onlara destek olması lazım onların yanında olması daha bir sürü şekilde onlara feda etmesi lazım kendini. Ama ailesine bakıyorum kimse bu durumun farkında değil hatta farkında olsalar bunu istemezler sen kendi hayatına bak biz kendi kendimize yetiyoruz derler. Bir de biz evlendikten sonra kv kızıyla yaşamaya başladı. Kızı yanına geldi. Hiç bir şekilde eşime ihtiyaçları yok. O kadar yolunda giden bi hayatları var ki Allah bozmasın. Annesi de sürekli bunlar benim en güzel günlerim çok şükür der eşim hemen triplenir ben yanında yokken mi güzel diye kadın açıklama bile yapmaz güler geçer görümcem evet senden kurtulduk diye dalga geçer benim eşim de aşık onlara hala aşık yani

İşte bunlari düzgün isimlendirmek için psikiyatrik yardım size iyi gelecek. En azından bir sene sonra ne yapacağınız netleşir. Yani malesef bizim toplumumuz açık iletisimi olan bir toplum değil. O yüzden satranç oynar gibi hamleli davranmak lazım.
Kadına da çok güvenmeyin. Elinden maaş kartı gitmiş, oğluna parfüme bile izin vermeyen kadın şimdi bu kadar rahat olamaz bence. Belki o asagilamalar bile maaş kartının öfkesi. Yani sağlıklı bir kadın olsa bu kadar "shaming" yapmaz oğluna.

Evet çok mutlu ve damat kv evine geldi. Kv kendisi diyor çok şükür en güzel günlerim diye. Ayrıca madem annesi bu kadar düşkündü ki değil kötü günleri atlatmışlar o zaman eşim evlenmeseydi annesiyle mutlu mesut yaşasaydı ya da annesiyle yaşamasını kabul eden biriyle olsaydı benim ne suçum var anlayamadım

Çok uykusuz kaldım ama bu gece sayenizde bi eksiğimi öğrendim. Bende gram politika yok. Bu yüzden eşime de yanlış adım atmışım hep. Belki de bu kadar soğumayacaktık birbirimizden. Allah sizden ve tavsiyede bulunan herkesten razı olsun resmen at gözlüğü takmışım da onları çıkarmışım gibi hissediyorum. Hemen ertelemeden bir profesyonel destek almaya başlayıp çözeceğim. Ben elimden geleni yapayım daha da düzelmezse değmezmiş deyip onu da atlatırım evelallah. Ağlayarak yazdığım konudan umutla çıkıyorum sayenizde. Allah sizin de karşınıza umutlarınızı yeşertecek insanlar çıkarsın çok duygulandım

Kızlar tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Farklı farklı şeyler öğrendim hepinizden hakkınızı helal edin uzun uzun paylaştınız fikirlerinizi. Allah sizlerin de karşılarınıza faydalı şeyler öğreneceğiniz insanlar çıkarsın umutlarınız hep yemyeşil kalsın inşallah

Fazlasıyla dramatize ediyorsun, boşan da kocan aldığı evde annesiyle yaşasın bunu mu istiyorsun. Kocanın düşüncesi gayet normal diyorum sana, annesinin de ev sahibi olmasını istemesi normal.

Daha gündüz çok yazan olur. Bak bir hatani daha söyleyim ben de cikiyorum. İnsanları mevcut kişiliği, geldikleri yere göre değerlendir. O sucuk kv için gerçekten bir hediye olabilir, onu alamadiklari gün olabilir. O sucukla dalga geçmek bak senin annen düşük gelir grubunda demek. Erkek zihni farklı adam onu karım annen fakir ve görgüsüz demek istiyor olarak algıladı. Biz ise yüksek siniftaniz pasta yiyoruz o. İkinci el kıyafet giyen çocuğa pasta alınmış mıdır sizce?
Açık zihinli bir tipsiniz bence. Bol okuyun en azından neyin içinde olduğunuzu bilirsiniz. Ona göre karar verirsiniz.

Asla küçümsemek için öyle tepki vermedim o sucuğa. Mesela durumu olmayabilir o zaman oğluna sadece iyi dileklerde bulunsun yarım sucuk ne demek çok garip ve çok komik geldi açıkçası ama evet şu an söylediğiniz şeye de hak verdim. Böyle düşüneceğini bilsem asla tepki vermezdim. Eşim ve ben çok farklı koşullarda çok farklı ailelerde büyümüşüz. Benim kabullenemediğim saygısızlığı o görmüyor bile. Ama o saygısızlığın anlamı ikimiz için de farklı bunu farkettim. Tekrar çok teşekkür ederim.

Sen soruyorsan o da normal değil, şaka bile olsa normal değil.

Şimdi ailemi ezdirirsem hep ezer mi diye düşünüyo acaba
Sen öyle savunma psikolojisine girdirecek bişelerde söylememişin ama baya bilenmiş gibi.
Seni yanıltmak istiyor sanki
Bak beni seviyorlar işte dedirtmek gibi

Sorunda son pragfafta saten ailesi sen yapabildinmi becerebildinmi demesi sürekli ailesine kendini kanitlama peşinde demekki aileden hep dışlanmış sen yapamazsin beceremezsin diye asagilandigi için böyle yapıyor... cocuk istemesi sevdiğinden değil kesinlikle ailesine birşeyleri ispat etme çabası bakin benim çocuğum oldu yapamaz edemez dediğiniz herşeyi yaptım beni sevin bana değer verin demek için yani cocugunu bile ailesi için kullanacak biri sakın bu adamı baba yapmayın... boşanmak bile istemez çünkü ailesi bir evliliği bile beceremedin diye laf söyleyecekler diye ona bile yanaşmaz Allah sabır versin size

Çok iyi korunun. Çocuk düşünmüyorum diyorsunuz ama yine de kaza olmasın, doğum kontrol hapı, spiral, prezervatif, bütün tuşlara basın kardeşim. Aman diyim. Ömür geçmez yeminle bu ne ya.

Eşinin travmatik durumları var belli ki; garip bi şekilde ailesine yapışmaya ve yaranmaya, kabul görmeye çalışıyor. Birçok çıkarım yaparım durumla ilgili ancak profesyonel değilim, yanlış bi şey söylemek istemem. Destek almak iyi gelebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…