Sorun ailesi değil eşimin kendisi

Gerçekten onlarla problemimiz yok dediğim gibi seviyorum bile onları. Ama eşimin kendi ailesine bu kadar düşkün olup benim ailemin her dediğine alınmasına ne yapacağım.

Neden aliniyor biliyor musunuz?
Kendi ailesinde cocuga saygı kavrami yok, dolayisiyla sizin ailenizin yaptigi seyleri "sahte" buluyor muhtemelen.

Yanlis anlatmak istemem ama, ailenizin ona ogretmenlik yaptigini dusunuyor, sozle degil davranisla ogrettigini. Bu da alisik olmadigi bir "ebeveynlik modeli" haliyle batiyor kendisine

Gerçekten onlarla problemimiz yok dediğim gibi seviyorum bile onları. Ama eşimin kendi ailesine bu kadar düşkün olup benim ailemin her dediğine alınmasına ne yapacağım.
Belki siz onun ailesine laf ettiğiniz için misilleme yapıyordur. Bide merak ediyorum, eşinizin kişiliği nasıl ki, ailesinin saygı duymadığını düşünüyorsunuz. En küçük kardeş falan mı, hani böyle afacan büyürler ama kıymetli olur aslında en küçükler de.

Öncelikle benzer bir durumu yaşamış biri olarak sana tavsiyem asla çocuk yapma, çünkü tam da dediğin şey olacak. Bir süre türlü bahanelerle görüşmemelerini sağlamalısın

Haketmiyor yani. Onun hakettiğini kendi ailesi verdiği için başkalarının verdiği değeri gözü görmüyor. Allah beni kurtarsın diyorum sadece

Haketmiyor yani. Onun hakettiğini kendi ailesi verdiği için başkalarının verdiği değeri gözü görmüyor. Allah beni kurtarsın diyorum sadece

Hayir, esiniz kendi OZ DEGERINI BILMIYOR.
Ailenizin gosterdigi sevgi ve saygiyi haketmemek degil bu, HAKETTIGI SEYIN BU OLDUĞUNU BILMEMEK.

Sizin bakis acinizi tazelemeye ihtiyaciniz var, eger evlilik yapiniz uygunsa bir sure esinizden ayri tatile vs cikin birseyler yapin.

Eşim 2 kardeş. Babaları vefat etmiş. Çok hayırsızmış annesini dövermiş çalışmazmış annesinin çalıştığıyla geçinmişler. Eşim hem üniversite okuyup hem ailesine bakmaya çalışmış. Annesine hep ben düzgün bir iş kurup seni çalışmaktan kurtaracağım dermiş. Kv bunu evlendikten sonra söylüyor nişanlıyken söylese ahh nasıl basardım tekmeyi. Kız kardeşi annesinin prensesi. Kv kızına çok düşkün. Kızı çalışıyor diye ameliyatlı ayağıyla torununa bakar kızının yemeğini yapar temizliğini yapar. Allah var bana da değer verir. Bi ihtiyacım olsa ben yardım istemeden geleyim mi diye sorar. Belki mesafeli olmasam daha fazlasını bile yapar hakkını yiyemem. Görümcem de aynı şekilde. Ama eşimle hep dalga geçerler. Parfüm sıksa öfff yıkanmış parfümle derler. Ciddi bi konu olsa aman haberi olmasın boş boş sinirlenir bizi de gerer derler. Eşim çok alıngandır. Onlara da alınır kırıldığını söyler ama onlar dikkate almazlar 5 dk sonra geçer derler gerçekten de öyle olur. Ama sadece ailesine karşı. Ben o şekilde dalga geçsem konu uzar da uzar. Yani ailesi eşimin onlara olan düşkünlüğünün çok çok farkındalar ve eşimi asla kaybetmeyeceklerinin farkındalar sonuna kadar da bu durumu kullanıyorlar. Mesela bi yere gitmek istediklerinde hemen ararlar tabi eşim iki eli kanda olsa gider. Adamın arabasına binip adamın şoförlüğüne bin bir laf ederler. O da her istedikleri yere götürür.

Öncelikle benzer bir durumu yaşamış biri olarak sana tavsiyem asla çocuk yapma, çünkü tam da dediğin şey olacak. Bir süre türlü bahanelerle görüşmemelerini sağlamalısın
Ben bi şekilde görüşmelerini engellesem bile eşim işinin arasında gider 5 dk görür yine görür. Siz nasıl görüyorsunuz sonumu. Siz nasıl önlemler aldınız şu an durumunuz ne merak ettim özel değilse

Değil maalesef sizce çabalamaya değer mi siz olsanız ne yapardınız

Değil maalesef sizce çabalamaya değer mi siz olsanız ne yapardınız
Ben en basta bunu söylemiştim.

Esler birbirine saygi duymali, saygi yitirildiyse o evlilik icin tehlike canlari caliyor demektir.

Aldatan eş, ortaya cikmadi diye kendini avutur ama gunun birinde foyasi ortaya cikar, kaybeder.
Bagimli eş, bagimliligi ortaya cikana dek kendini avutur, ama ortaya cikinca o yuva yikilir.

Ama saygi duyulmayan eş, ne yasadigini asla anlamaz, terkedilince de ayni evin icindeyken de...

Ben esimi karşıma alır, bu bu sebeplerle sana olan saygimi yitiriyorum ve saygiyi yitirmek telafisi zor seyler doguracak, lutfen sunlari sunlari yapma diye uyarirdim. Anlar veya anlamaz ama en azindan ben adim attim, cabaladim der vicdanimi rahatlatir oyle terkederdim.

Belki, belli mi olur duzgun konusulunca akli basina gelir herseyi toparlamaya calisir. Bence denemeye deger...

En kısa zamanda deneyeceğim konuşmayı çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Kendi tecrübem ve çıkarımlarımı söyleyeyim, size karşı iyidirler çünkü siz başlarından savdıkları çocuklarının bakıcısısınızdır, sizinle aralarını bozmak istemezler. Ben de başta çat diye söyleyince kabul etmek istemiyor yanlı olduğumu düşünüyordu. Mesela annesi 1 yaşındaki bebeğime ve ilk tek çocuk 1 çorap bile almadı hala ama bu normaldi. Çünkü ilk çocukta benim annemin her şeyi yapması gerektiğine inandırılmış. Diyorum ki mesela sevgiden almaz mı insan falan, Bunun gibi örnekler. Ne desen kafasına girmiyo gibi. Baktım anlayacak gibi değil. Arkadaşlarının ve kendi arkadaşlarımın başından benzer bir şey geçince hemen gösterdim çok vurgu yapmadan. Ona olan tavırlarla ilgili yumuşakça canım sana neden böyle dedi neden böyle yaptı diye şüphe uyandırdım. Bekar ve evli günlerindeki imkanlarını hep kıyasladım. Sonra bak bi gün şunu söyle, gör bak böyle cevap verecek dedim , dediğim hep çıktı. Şimdi pek dili varmasa da hala yerini biliyor. Ve bana 6 yılın sonunda seni annemden daha çok seviyorum deyince çok şaşırmıştım ama tabi bu yolda biraz sinir de etti

Bence sizi asıl rahatsız eden eşinize saygı duyulmaması, onu el üstünde tutsunlar istiyorsunuz. Önceden bekardi istedikleri gibi davransinlar ama evlendi karısının yanında daha dikkatli olmaları gerekir. Böyle davranmaları sizin de eşinize olan sayginizi yitirmenize sebep olmuş sıkıntınız bu yüzden bence ..

Benim konuma da yorum yapar mısınız lütfennn. Yorumlarınız dikkatimi çekti.

Bu arada kızlar bişey daha eklemek istiyorum. Eşim sevgiliyken çok kötü giyinirdi. Bir gün açık açık bu durumdan rahatsız olduğumu düzeltmesini istediğimi söyledim. O zaman benimle dertleşmişti. Babası çalışmadığı için sürekli geçim derdinde olmuşlar kıyafet düşünecek hiç vaktim olmadı derdi. Annesi hep kıyafete para harcama dermiş temizliğe gittiği evlerden verilenleri giydirirmiş çocuklarına. Eşim sevgiliyken konuştuğumuzda birlikte alışveriş yapalım dedi. Annesi hazine buldun herhalde nerden bu değirmenin suyu ne gerek var bu kadar kıyafete demiş. İnanır mısınız kıyafetlerini ütüsüz giyerdi. Annesi gerek yok ütüye dermiş o da sesini çıkarmazdı. Deodorantı bitse git koltuk altını yıka kokmazsın dermiş. Parfüm alsa biz zengin miyiz dermiş. Sevgiliyken bunları konuşurdu benimle annesinin eksiklerinin farkındaydı. Evlenince badem gözlü oldu kadın.

Offf umarım ben de o noktaya gelebilirim yaa. Ya da gelmek için çabalamalı mıyım bilmiyorum. Ama taktiklerinizi uygulayacağım mutlaka

Baştan tekmeyi neden basardınız onu anlayamadım? Her evlat bunu ister ve söyler

Baştan tekmeyi neden basardınız onu anlayamadım? Her evlat bunu ister ve söyler
Açıkçası hayatını bu kadar annesine göre endeksleyen bi adam olduğunu bilseydim asla ama asla evlenmezdim. Benim ne günahım vardı onun aile düşkünlüğü yüzünden bu kadar kırılıyorum. O zaman çalışıp çabalayıp annesiyle mutlu mesut yaşasaydı. Ben aile olmaya çalışırken onun ailesini yaşatma hayallerini bilsem kabul edemezdim

Bu adamın net degersizligi var. Küçük çocuk bir aferin için koltuktan koltuğa atlar ya. Gerçekten de ailenin beceriksizi ise vay haline.
Sizin psikologa başlayın ki yasadiklarinizi isimlendirin. Çünkü dayı için ağlamak da neyin nesi?
Çocuğu erteleyin. Çocuğu da ailenin gözüne girebilmek için istiyor. Şimdi erkeklere laf anlatırken 2 şey ise yariyor. Bir kinaye( Hafif dalga geçip, sonra lafı çevirme) ya da orneklendirme.
Gerçi bütün bunlardan sonra bu adam size çekici gelir mi bilmem.

Ve bana 6 yılın sonunda seni annemden daha çok seviyorum deyince çok şaşırmıştım ama tabi bu yolda biraz sinir de etti
Bu söz sizi tatmin mi etti, kendinizi başarılı mi buldunuz. Anne sevgisi farklı eş sevgisi farklıdır. Seni annemden çok seviyorum diyorsa siz eşinize karılık değil ebeveynlik yapmış oluyorsunuz. Sizi annesi yerine koymuş gibi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…