Sorun ailesi değil eşimin kendisi

Yengeç burcu mu eşin, dayanamadım sordum yine, affedersiniz

Adam tam bir libidokiller . Lütfen çocuk yapmayın bu aile uğruna heba olur. Eşinize sevgi gosterilmemis ite kakila yaşıyor malesef çocuğuna gösterecegi bir sevgi dili yok .

Bu adamın ciddi psikolojik destekler alması olaylarla yüzleşmesi , öz değerini bulması , içindeki sinir harbini yenmesi lazım hepsi bir süreç istekli olacak mı bilmiyorsunuz . Bağımlılığını yenebilecek mi bilmiyorsunuz. Adama üzüldüm ama sanki bu işin sonunda acınacak hala siz ve olursa cocugunuz düşecek gibi . Değişeceğini sanmıyorum bu kısır döngü devam edip çocuğu da aynı şeyleri yaşayacak diye düşünüyorum

Sorunlu aile ilişkileri sonucu boyle olmuş.
Sizin yaşınız kaç?
Bu tarz adamlara katlanmak için çok umursamaz rahat olmak lazım ki görüyorum siz de öyle birşey yok.
Tedavi görsün bence.

Bana da ailerle birlikte doğum günü kutlamanız garip geldi. Hem ailesiyle içli dışlı olmasından şikayet ediyorsunuz, hem de doğum gününe çağırıyorsunuz. Daha yeni evlisiniz baş başa kutlamak varken ailelerin ne işi var. Belki hediye alacak fırsatı olmamıştır ama sucuğa da gerek yoktu tabi :)

Ah evet evett çok doğru. Eşim nasıl hala buna nasıl katlanabiliyor anlayamıyorum yaa. Benim ailem benimle eşimin yanında dalga geçse büyük olay çıkarırım eşimin umrunda bile değil
Eşiniz ailesinden değer görmediği için yaranmaya calisiyor onlara , aferin desinler diye herseylerine koşuyor belli ki. Değer gördüğü yerlerde de görmezden gelip ,garipsiyor altında bir neden arıyor. Alıştığı bu değil çünkü.

Erkeklerin bu kadar kör olmasını anlayamıyorum. Kabak gibi meydanda olan şeyleri biz söylediğimiz zaman havadan nem kapıyorsun oluyor. Allahtan onun ailesi çok beklenti içinde değilmiş. Bizimkinin ailesi popomuzdaki dona kadar versek çıplak kalsak alır kullanırlar. Ben de tavrımı gösterdim en başından beri bağırdım çağırdım. Artık ailesi aradığında bile sinirlerim hopladı en sonunda ne oldu biliyor musunuz? Ben kötü niyetli oldum. Sonra bir baktım ben her gün onlar yüzünden kavga ediyorum hasta oldum. Şimdi bıraktım kendi haline aile konusu geçince yorum bile yapmamaya başladım. Onlar yokmuş gibi davranıyorum küçük şeyleri görmezden geliyorum. İnan bana yüzsüz insanla uğraşmak çok daha zor ama manipülasyon yapmayı ve politik olmayı gerçekten öğrenmemiz gerekiyor.

Sakın çocuk yapma, yol yakınken yakanı kurtarmaya bak , sen bu adamın sorunlarını çözemezsin...

Bu adama nasıl aşık oldunuz Allah aşkına Küçük çocuktan beter huyları...

Konuyu okuyunca pek anlayamadim kvyi ama su yorumunuzdan sonra idrak ettim
Siz ailesini seviyorum falan diyorsunuz ama benim boyle kvye sevgim falan olmaz sahsen
Esime saygi duymayan aileden saymayan insan gibi davranmayan kvye bende mesafeli olurum sahsen
Evlenmisim 1 yil olmus neden esimle basbasa kutlamak varken ailesini dahil edeyim dogum gunune? Fazla fedakarlik iyi degil bunu tecrube ederek konusuyorum
ayrica esinizi uyarmissiniz ailesi konusunda ama size bagiriyor kabullenmek istemiyor o zaman neden hala gercekleri gormesi konusunda israrci oluyorsunuz ki? Adam gormuyor gormek istemiyor
Kv sucuk getirmis "aa anne hediyen yarim sucuk mu? Bari kurdele taksaydin" deyin lafinizi soyleyin ve gecin
Direkt muhattabina soyleyin yani
Esinize sonradan bak bak annen yarim sucuk getirmis dogru mu sence demek hatali iste
Adam algilamiyor
Ya bundan sonra ailesi hakkinda yorum yapmayacaksiniz ya da evliliginizi gozden gecireceksiniz
Bu adam boyle, belki 20 yil belki 30 yil ama tamamen duzelmesini beklemeyin
adam ailesine yaranmaya calisiyor ailesi onu yok saydikca daha da abartiyor durumu

Eşinizin ruh sağlığı konusunda şüphelerim var. Bahsettikleriniz normal değil. Çocuk yapma çılgınlığında bulunmayın, tedavi kabul etmezse bence boşanın. Empat konumunda gibi, onlara empat olan size de narsistik davranışlar sergileyecektir

Eşiniz on yaşında olabilir mi? Bence çocuk yapmayın zaten bir çocuğunuz var. Evliliğe devam edecekseniz önce onu büyütün, sonra dermaniniz kalırsa kendiniz de doğurup büyütürsünüz.

Adam ailesi tarafindan adam yerine konmadigi icin surekli bir yaranma cabasi icinde sizin ailenizede icten ice ofkeli olabilir ona ve size saygili sevgili davrandigi icin. Sizin en ufak biseyde bak gordunmu annen boyle boyle dedi yapti diye her firsati degerlendirmeniz bence yanlis. Size bulasmadigi surece ailesine istedigini yapsin yani bosverin ama terapi olabilir yada alip karsiniza ciddi ciddi konusabilirsiniz aileye para harcamak ve surekli birlikte olmak istemesini cozerseniz gerisi sizi ilgilendirmez ne yaoarlarsa yapsinlar

Esiniz kendi kendine ailesinin kurtarici/ ikinci babasi rolünü üstlenmis. Ama babasi ise yaramayanin teki oldugu halde, esiniz tüm cabalarina ragmen adam yerine koyulmuyor. Bütün Bu bence garip bir durum. Ailesi nankör resmen. Sizin ailenize karsi böyle bir tutumu olduguna da sasirmadim. "Senin ailen benim ailemin cektigini cekmedi" kafasinda muhtemelen. Bu adam aslinda bir terapi görmeli. Cünkü kendi kendine kimse onun kiymetini bilmezken bu sorumlulugu ömür boyu almis. Rüyalarinda bile onu sıkan bir hal almis. Esiniz bunu muhtemelen kabul etmez ilk basta ama durum bu. Bunu da eklemek isterim: Böyle insanlarin gönlü övülerek kazanilir "Ne kadar iyisin. Allah seni basimdan eksik etmesin. Iyi ki ailemein basisin, gibi sözler böyle insanlari kazanir", cünkü bu rölde onaylanmayi cok bekliyorlar. Sahsen dogum gününü ailesi bu kadar gönülsüzken onlar la degil, tek basina gecirir, sonra aileler ile bir yemek planlardim. Ailesi dedigim gibi esinizin cabalamasina alismis, ama ona karsiligini vermek niyetinde pek degil

Alandan biri olarak yorumluyorum eşinizin ciddi psikolojik sorunları var terapi görmesi lazım.
Düzelir mi?
Kendisi isterse, emek ve zaman ayırırsa mümkün.
Eşinizi çok seviyorsanız destek olun bununla birlikte bunun uzun ve maddi-manevi zorlayıcı bir süreç olacağını da bilin.

Eşiniz ailesine karşı öyle gurursuz ve karaktersiz hale gelmiş ki sizde kendisine karşı saygınızı kaybetmişsiniz haklı olarak. Eşiniz cidden tuhaf ve saygı falan hak etmeyen saçma sapan bir insan.

Ay okuyamadım ama eşinizin yaşı kaç 18 mi

Ailesine suç
Bulamadım
Kaynana sucuk getirebilir teyzeler öyle
Sorun eşinde henüz büyümemiş

Ya
Yarim sucuk nedir yahu gulun gecin, ona takilmazdim ben olsam. Yaslilar degisik dusunuyor. Ama esinizin bu durumu ona olan sayginizi bitirmis. Benim de bitirirdi. Kendini sevdirmeye calisiyor surekli, ezik bir profil ciziyor ama gucu ancak size yetiyor. Resti cekin bence.

Anlattıklarınız bazı ayrıntılar dışında aynı benim eşim ve ailesi. Eşim de ailede hep ilgilenilmeyen ve üçüncü beşinci plana atılmış sorunlu varlık gibi büyümüş. Kendisi bunu asla kabul etmese de bunun travmalarını yaşıyor. Ne kadar kötü ebeveyn olursanız evlat da bir o kadar yaranmaya çalışır, çünkü ailesinden göremediği sevgi ve onay almaya aç. Bizde de eşim ailesine çok aşırı düşkün. babası yüzüne tükürse "babam, mevlam, yağmur yağdırdı" der neredeyse tapar. Onların her şeyine koşar. Uzak şehirde oturuyorlar, beni bırakıp aylarca yanlarında kalır. Bana hiç danışmadan teyzesini halasını onu bunu evimize yatıya çağırır. Annesi vs zaten ne zaman geleceklerine ve na kadar kalacaklarına (ki bu bir ayı aşkın bir süre olabiliyor) kendileri karar veriyor ve bizim o anda ne işimiz, gücümüz, planımız vs varsa hepsi bir saniye düşünmeden iptal oluyor onları ağırlıyoruz. Hoş benim eşimin ailesi de iyi insanlar, ben de severim, kayınvalidem de düşüncesiz değildir, sorar bana bazı şeyleri, yük olmak istemez ama problem eşim. Aynı sizin yaşadıklarınız yani...
Ancak siz siz olun kesinlikle eşinizle ailesi konusunda kavga etmeyin. Ben bu hataya bir iki kez düştüm. Yeminle ben kötü oldum. Aman yapmayın siz kötü olursunuz. Onlar hakkında asla kötü söz söylemeyin, yaptıklarını yüzüne vurmayın. İlaa taktik uygulamak isterseniz ben size şu taktiği vereyim, tersini yapın, onları savunun.. "aaa annen yürümesin tabi bırak sen de o işini koş al arabayla" ya da "işin de önemliydi bıraktın gittin aldın arabayla anneni, yürümedi kadın, çok şanslı ne kadar iyi bir evlatsın" de ama kinaye bir tonla değil. Birinde değil, ikincisinde değil, üçüncüsünde değil belki ama birinde kendini kullanılmış hissedecek. "Annen de doğum gününde hediye olarak yarısı yenmiş sucuk getirecek biri değildir ama demek sucuğu çok sevdi oğlum da yesin dedi, boğazından geçmedi sensiz, anne yüreği işte" de gül. Ben böyle yapıyorum eşim ufak ufak çekmeye başladı bazı yerlerde kendini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…