- 22 Şubat 2022
- 144
- 109
-
- Konu Sahibi neyapcambenn
Ah evet evett çok doğru. Eşim nasıl hala buna nasıl katlanabiliyor anlayamıyorum yaa. Benim ailem benimle eşimin yanında dalga geçse büyük olay çıkarırım eşimin umrunda bile değilBence sizi asıl rahatsız eden eşinize saygı duyulmaması, onu el üstünde tutsunlar istiyorsunuz. Önceden bekardi istedikleri gibi davransinlar ama evlendi karısının yanında daha dikkatli olmaları gerekir. Böyle davranmaları sizin de eşinize olan sayginizi yitirmenize sebep olmuş sıkıntınız bu yüzden bence ..
Benimkinin de 2 tişörtü vardı. Bi ara birini beklemekten dişarı çıkamamıştı. Benimkinin de babası vefat etmiş, tek fark lafta hep canım oğlum olurBu arada kızlar bişey daha eklemek istiyorum. Eşim sevgiliyken çok kötü giyinirdi. Bir gün açık açık bu durumdan rahatsız olduğumu düzeltmesini istediğimi söyledim. O zaman benimle dertleşmişti. Babası çalışmadığı için sürekli geçim derdinde olmuşlar kıyafet düşünecek hiç vaktim olmadı derdi. Annesi hep kıyafete para harcama dermiş temizliğe gittiği evlerden verilenleri giydirirmiş çocuklarına. Eşim sevgiliyken konuştuğumuzda birlikte alışveriş yapalım dedi. Annesi hazine buldun herhalde nerden bu değirmenin suyu ne gerek var bu kadar kıyafete demiş. İnanır mısınız kıyafetlerini ütüsüz giyerdi. Annesi gerek yok ütüye dermiş o da sesini çıkarmazdı. Deodorantı bitse git koltuk altını yıka kokmazsın dermiş. Parfüm alsa biz zengin miyiz dermiş. Sevgiliyken bunları konuşurdu benimle annesinin eksiklerinin farkındaydı. Evlenince badem gözlü oldu kadın.
yok hayır tatmin ya da başarı değil de , aile gibi hissettirdi, çünkü ben de onu çok seviyordumBu söz sizi tatmin mi etti, kendinizi başarılı mi buldunuz. Anne sevgisi farklı eş sevgisi farklıdır. Seni annemden çok seviyorum diyorsa siz eşinize karılık değil ebeveynlik yapmış oluyorsunuz. Sizi annesi yerine koymuş gibi oluyor.
Asla çekici gelmeyecek biliyorum zaten artık nasıl farkedemedim bu durumunu nasıl kendime yazık ettim diye kahroluyorum. Kendimi kurtarmak için onu da kurtarmak zorundaymışım gibi hissediyorum. Bu ziyan olmuşluk hissi anca o düzelince geçecek gibi geliyor. Ama geçmeyecekse de bi an önce bitsin gitsin kendimi toparlayayım istiyorumBu adamın net degersizligi var. Küçük çocuk bir aferin için koltuktan koltuğa atlar ya. Gerçekten de ailenin beceriksizi ise vay haline.
Sizin psikologa başlayın ki yasadiklarinizi isimlendirin. Çünkü dayı için ağlamak da neyin nesi?
Çocuğu erteleyin. Çocuğu da ailenin gözüne girebilmek için istiyor. Şimdi erkeklere laf anlatırken 2 şey ise yariyor. Bir kinaye( Hafif dalga geçip, sonra lafı çevirme) ya da orneklendirme.
Gerçi bütün bunlardan sonra bu adam size çekici gelir mi bilmem.
Aminnn aminn Allah evliliği zor durumda olan herkese yardım etsin bana da inşallah teşekkür ederim dileğiniz içinAilesi böyle davrandığı için ve esinizde buna tepki veremediği için eşinize olan saygınız bitmiş ..aile terapisti belki iyi gelebilir.a Allah mutlu etsin.
Biliyorum, tanıyorum bu hissi. Beynin de adamın bu cocuksulugu ve tavırları karşısında bulanmistir. Kaç yasindasiniz?Asla çekici gelmeyecek biliyorum zaten artık nasıl farkedemedim bu durumunu nasıl kendime yazık ettim diye kahroluyorum. Kendimi kurtarmak için onu da kurtarmak zorundaymışım gibi hissediyorum. Bu ziyan olmuşluk hissi anca o düzelince geçecek gibi geliyor. Ama geçmeyecekse de bi an önce bitsin gitsin kendimi toparlayayım istiyorum
Seni seviyorum aile olmak için yeterli, eşim bana seni annemden çok seviyorum dese, tuhaf olurum ne alaka derim. Sizin açtığınız konunun cevabı sizin yazdiklarinizda, adam sizi hayat arkadaşı olarak değil annesi gibi görüyor, tabiki bebeğe de bakmaz, size de yükselmez.Benimkinin de 2 tişörtü vardı. Bi ara birini beklemekten dişarı çıkamamıştı. Benimkinin de babası vefat etmiş, tek fark lafta hep canım oğlum olur
yok hayır tatmin ya da başarı değil de , aile gibi hissettirdi, çünkü ben de onu çok seviyordum
Evet evettt bazen yetişkin gibi konuşuyor o zaman hayran oluyorum evet düzeleceğiz diyorum ama ailesiyle görüşünce bütün dünyam yıkılıyor 27 yaşındayım bu aradaBiliyorum, tanıyorum bu hissi. Beynin de adamın bu cocuksulugu ve tavırları karşısında bulanmistir. Kaç yasindasiniz?
Ya öyle durup dururken demedi ya, ben hep şakasına sorardım beni mi çok seviyorsun abini mi beni mi ablanı mı vs diye sevildiğimi duymak için muzurluk yapardım annesine gelince o da ne yalan söyleyeyim galiba annemi derdi, sonrasında işte yine yaparken seni dedi. Ama ben anladım yani kastını, anladığını . Ha bu arada dediğin konu benim de düşündüğüm bir şey ama bu kısmıyla alakalı değil. Yani kısmen haklısın evetSeni seviyorum aile olmak için yeterli, eşim bana seni annemden çok seviyorum dese, tuhaf olurum ne alaka derim. Sizin açtığınız konunun cevabı sizin yazdiklarinizda, adam sizi hayat arkadaşı olarak değil annesi gibi görüyor, tabiki bebeğe de bakmaz, size de yükselmez.
Bu arada kızlar bişey daha eklemek istiyorum. Eşim sevgiliyken çok kötü giyinirdi. Bir gün açık açık bu durumdan rahatsız olduğumu düzeltmesini istediğimi söyledim. O zaman benimle dertleşmişti. Babası çalışmadığı için sürekli geçim derdinde olmuşlar kıyafet düşünecek hiç vaktim olmadı derdi. Annesi hep kıyafete para harcama dermiş temizliğe gittiği evlerden verilenleri giydirirmiş çocuklarına. Eşim sevgiliyken konuştuğumuzda birlikte alışveriş yapalım dedi. Annesi hazine buldun herhalde nerden bu değirmenin suyu ne gerek var bu kadar kıyafete demiş. İnanır mısınız kıyafetlerini ütüsüz giyerdi. Annesi gerek yok ütüye dermiş o da sesini çıkarmazdı. Deodorantı bitse git koltuk altını yıka kokmazsın dermiş. Parfüm alsa biz zengin miyiz dermiş. Sevgiliyken bunları konuşurdu benimle annesinin eksiklerinin farkındaydı. Evlenince badem gözlü oldu kadın.
Bir anda içimi dökmek istedim düzensiz yazdıysam kusura bakmayın. Bu hale geldiğimiz için çok üzgünüm gerçekten. Mesele saygının bitmesi mi bilmiyorum tamamen olanları anlattım. Ailesi bu kadar onu önemsemezken o nasıl hala bu kadar onlara düşkün olabilir bu kadar gurursuz olması beni soğutuyor açıkçası. Ben saygısızlığı aramıza sokmak istememe rağmen bana nasıl bu kadar saygısızlık yapabilir. Artık ne sevgisine inanıyorum ne saygısına. Hakettiği yer aşağılandığı ailesinin yanı ama bi yanım da düzelir mi acaba diyor offf bilmiyorum sizce bana olan sevgisi bitmiş mi
Bilemiyorum belki de dediğiniz gibi görmek istemedim. Ama evlenmeden önce annesinin eleştirdiği yanları vardı hatta bazen ben olsun düzelir vs derdim evlendikten sonra ailesine toz kondurmaz oldu. Tamam onlar ailesi ben neyiyim yaa bunu sorgulamak o kadar ağır geliyor kiEsiniz cocukluktan beri cok ezilmis biri ailesi tarafindan sanirim. Psikolojik sikintilari oldugu acik. Ben evlenmeden önce boyle degildi sözünü kabul etmiyorum yaa, oyledir, siz gosmek istememissinizdir. Bosanmaktan baska care yok gibi duruyor. Ne sekilde olursa olsun ailesini benden onde tutan adamla brn evlilik surduremezdim sanirim. Ama esinize psikolojik destek aldirmayi deneyebilirsiniz. Bir umut olur belki bu. Kurtarılma ihtimali olan hicbir evlilik yikilmamali bence. O yuzden şansınızı sonuna kadsr denemekte fayda var
Bir süre ver kendine. Gerçekten terapi iyi gelebilir. Yahu yapılacak çok şey var da siz bunları yapabilir misiniz bilmiyorum. Çünkü manipülasyonu öğrenmek icin bu konularda okumak ve tecrubelenmek gerekiyor.Evet evettt bazen yetişkin gibi konuşuyor o zaman hayran oluyorum evet düzeleceğiz diyorum ama ailesiyle görüşünce bütün dünyam yıkılıyor 27 yaşındayım bu arada
Ben bunları yapmasam benden alıp net onlara verir. Annesine ayakkabı yeğenine tablet kardeşine airfryer almayı düşünmüşlüğü var. Ben habire hakediyorlar mı şöyle dediler böyle yaptılar diye gözünü açmaya çalıştığım için almaya cesaret edemedi ama psikolojik olarak o da doldu o yüzden sürekli savunma haline geçmiş olabilirHohhhoo senin aile mis mis.
Sen benim eşimin ailesini tanısan ve her şeye rağmen eşimin onlara verdiği kıymeti bilsen bütün dişlerini kırarsın sinirden kesin.
Boş kavgalarla huzur bozmaya degmez.
Boyle dediler duydun mu yarim sucuğu gördün mü diye göze sokmaya çalışmak çok çirkin bence. Eşinin sana olan masum bakışını yok eder bu da az değil diye düşünür. Gerek var mı?
Bırak sevmek istediğini sevsin düşkün olmak istediğine olsun. Senden alıp onlara vermediği müddetçe, onlar için seni ihmal etmediği müddetçe sorun yok ki..
Ayy ne kadar aydınlandım okurken biliyo musunuz Allah razı olsun. Bunları iyice anlamam için önerebileceğiniz bir kitap YouTube kanalı vs var mı. Resmen sabah sabah umutlandım.Bir süre ver kendine. Gerçekten terapi iyi gelebilir. Yahu yapılacak çok şey var da siz bunları yapabilir misiniz bilmiyorum. Çünkü manipülasyonu öğrenmek icin bu konularda okumak ve tecrubelenmek gerekiyor.
Eşiniz birşey yaptı anlamsız valla annen ne kadar haklı şöyle söylesin ailen demek bu yüzden umursamıyor derim
Sürekli ailen ne kadar haklı gerçekten ....yipmişsin gibi.
Ya da annen ...yaptı diyor aslında haklısın deyip ordan lafı objektifligini kendi ailende gösterememek çok enteresan diye bağlarım.
Yani en azından konuyu sonuca bagllarim.
Çok örnek var yapabileceğiniz.
Ben bunları yapmasam benden alıp net onlara verir. Annesine ayakkabı yeğenine tablet kardeşine airfryer almayı düşünmüşlüğü var. Ben habire hakediyorlar mı şöyle dediler böyle yaptılar diye gözünü açmaya çalıştığım için almaya cesaret edemedi ama psikolojik olarak o da doldu o yüzden sürekli savunma haline geçmiş olabilir
Zaten biz sevgili olmadan önce maaşını annesine verirmiş. Annesi harçlık verirmiş ona maaşından. O yüzden her kıyafetini parfümünü deodorantını kısıtlayabilmiş. Biz ciddi bi ilişkiye başlayınca da durumu annesine anlatmış kadın sen bilirsin deyip istememiş maaşını. Sorun benim eşimde yani. Annesi s…a dese s..mayacakmış ama kadın bu durumu kullanma derdinde olmamış hiçEşiniz evlenene kadar ailesi için elinden geleni yapmış. Bir nevi baba figürü olmuş. Ailenin geçimi için destek olmaya çalışmış. Muhtemelen maddi destekte de bulunmuştur.
Evlendikten sonra muhtemelen onları yalnız bıraktığını düşünüyor bir nevi şhanet ediyormuş gibi. O yüzden evlendikten sonra değişmiş. Badem gözlü olmuş ailesi. Böyle dengelemeye çalışıyor.
Ben olsam ne yapardım? Öncelikle bunu anlaması çok zor. Hele de konuşunca tepki veriyorsa. Ama yılmadan, eleştirmeden onu da sen şöylesin sen böylesin diye yıpratmadan konuşurdum. Çift terapisi almaya çalışırdım.
Belli ki seviyorsunuz aslında eşinizi düzelse sizde mutlu olacaksınız. Madem durum buysa elinizden geleni yapın bence çünkü eşiniz travmaları sebebiyle böyle yapıyor ve farkında değil.
Bu aile çok düşük gelir grubundan geliyorlar. Aile yapılanmalarında bozukluk doğal. Anne temizliğe gitti diye suçluluk da hissetmiş olabilir. Çok var ama önce YouTube ile başlayın. Gülcan Özer, Tülay kök var. Benim asıl okuduğum grup başka ama size ağır gelir. Analiz serisi bu ağırdır. Engin Gectan okuyun, Doğan Cüceloğlu okuyun.Ayy ne kadar aydınlandım okurken biliyo musunuz Allah razı olsun. Bunları iyice anlamam için önerebileceğiniz bir kitap YouTube kanalı vs var mı. Resmen sabah sabah umutlandım.
Zaten biz sevgili olmadan önce maaşını annesine verirmiş. Annesi harçlık verirmiş ona maaşından. O yüzden her kıyafetini parfümünü deodorantını kısıtlayabilmiş. Biz ciddi bi ilişkiye başlayınca da durumu annesine anlatmış kadın sen bilirsin deyip istememiş maaşını. Sorun benim eşimde yani. Annesi s…a dese s..mayacakmış ama kadın bu durumu kullanma derdinde olmamış hiç