Sorun ailesi değil eşimin kendisi

Davranışlar karşıdaki kişiye göre şekilleniyor tabi ki. Örneğin sert ve alıngan birine söylediklerine, istediklerine dikkat ederler. Yumuşak huylu ve her şeyi götürebilecek kişiye karşı rahat olurlar. Kırılır mı, müsait mi diye düşünmezler.

Sözler davranışa dönüşmediginde bir anlamı yok malesef.
Çocuklar arası bu davranış ayrımı da hoş değil. İnşallah bir orta yol bulursunuz.
Benim de gönlüm razı olmazdı böyle bir duruma.

Valla eşim benden yana olmasa , ailesini savunsa direk kapıya koyarım ki bunu çok iyi bilir kendisi , benim durumumla bu konu keşke aynı olsa , biz kapımızı kapatmış huzurla evimizde oturuyoruz, eş ailesi beni rahatsız edemez çünkü eşim buna izin vermiyor, bu konudaki problem bizzat eş böyle adam tabi boşanılır...

Eşinize ailesinin onu önemsemediğini belirmeniz ,bu konuda kavgalar etmeniz size karşı savunma mekanizması geliştirmesine neden olmuş. Doğum günü kutlamak çok önemli değil ki , öpersiniz mutluluklar dilersiniz geçer gider. Ama annen seni önemsemedi davet ettim gelmedi demeniz çok üzücü, bayağı ortalık karıştırmışsınız. Ailesinin eşinize karşı tutunduğu tavırdan etkilenip eşinizi küçümsemeye başlamışsınız , bu yüzden ailesini haklı buluyor ve onlara kızamıyorsunuz bence. O sizi değil belki de siz onu sevmiyorsunuz .

Ne diye evlenmiş yahu bu? Güzel güzel anasının dizinin dibinde otursaydı da sizin başınızı yakmasaydı

Aşırı benzer durumları yaşadım. Konularımı okuyabilirsin canım.
Eski eşim ailesi için ölür ama ailesi askere giderken bile yanında yoktu. Bunun verdiği değerin onda birini vermezlerdi. Ben söylenince de bağırıp çağırıp tartışırdı benimle. Ben ona hep ‘bak benim için o ailede en değerli sensin ama sen değersiz hissettiriliyorsun buna üzülüyorum ‘derdim. Ne oldu biliyor musun ? Çocuk planları yaparken sen benim aileme karşı susmuyorsun diye beni boşadı geçen Cuma ki ben ailesine tek kelime edip saygısızlık etmedim sadece onun kendi değerini bilmesini sağlamaya çalışmıştım. Yani ya bırakacaksın ailesi onu kullansın hiç sesini çıkarmayacaksın ya da sonun benim gibi olabilir

Merhaba bence eşiniz ailesine hep kendini sevdirmeye çalışıyor.Aileden düzgün sevgi alamayan çocuklar hayatları boyunca o sevginin peşinde koşar. Gercekten biri onu sevdiğinde ona karşılık vermezler o sevilmemeye alışık ve bu duygunun peşinden gidiyor.Yazik karşılıklı sevmeyi bilmiyor.Bunu aşk olarak söylemiyorum normal sevgi.Ona ne kadar sevgi verirseniz verin o bu duyguyu bilmiyorum öğrenmesi lazım.Sevginin alt bileşenleri olduğunu öğrenmesi lazım.Fedakarlik sevginin en büyük göstergesi.Hic almayı öğrenmemis.Ama siz onu seviyorsunuz öğrenecek.Kesinlikle ve kesinlik bir psikoloğa gitmesi gerekiyor.Bence sakın onu bırakmayın.Elinde değil, farkında değil.Kimseyi üzmek kırmak istemiyor...

Benim de takildigim bir nokta şu ki eşinize bu kadar kötü sevgisiz olmuş ve onun bu gün bu kadar sevgi dilencisi gibi manipüle edilmiş ve onlardan ne yapsalar yüzüne tukurseler Yarabbi Şükür demesine sebep olacak şekilde oğullarını yetiştirmiş bu aileyi, sırf size iyi davranıyorlar diye sevebilmeniz, onlarla bir sorunum yok demeniz.

Siz ilk eşinizi taniyip severek evlenmediniz mi? onceliginizin eşiniz olması gerekirdi ona bunu yasatanlarla nasıl içli dişli olabiliyorsunuz, iyiler diyorsunuz. Değiller, sevgisizler, ayrimcilar, insan asagilayip manipüle ediyorlar, üstelik bunu yaparken sulaleye de eşinize böyle davranmaları gerektiğine dair done de vermişler ki herkes adama böyle davraniyor. Sizde benzer bir açık bulsalar sizi de aynı yolla kullanacaklar. Hem de yüzsüz ve utanmazlar. Eşinize sucukla gelmişler yarım sucukla, sizin yaptığınız bir davete yarım sucukla gelmişler şaka mı bu ya. Alay eder gibi insan karısından utanır da getirmez. Bu yüzü de sizden de bulmuşlar demekki.

Çok üzüldüm eşinize umarım psikolojik destek bulabilir kendisini bu sevgisiz insanlardan sevgi dilenme halinden kurtarabilir. Gerçekten sevilmenin ne demek olduğunu öğrenip yaşayabilir.

esiniz kadar siz de hatalisiniz. her ailenin iliskileri farklıdır, seni sevmiyorlar vs diye adimin damarına basiyorsunuz. ayraca adama annesinin ertesi gun kutlarız dediğini söylemeden gelmeyecekler demissiniz, adami ailesinin üstüne salmissiniz. bence çok sinsi hareketler. ben olsam KV ertesi gun müsaitse, annemlere söyler ertesi gun kutlardım.

mesele hakedip haketmedikleri degil ki, ihtiyacı olmayan aileye para yağdırmak saçma. olaylara yanlış yerden bakiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…