sonuçta olacak :birimiz mezara birimiz hapishaneye.

Moralinin bozulduğunu düşünüyorsan burada. Bence konuyu kapat. Daha kötü psikoljin ykılmasın. Bırak etrafında kuzenın varsa ona aç konuyu,1 tanede olsa arkadaşın varsa yakın ona açç,annene söyle vs.. ama buraya yazma.. eğer sinirlerin geriliyorsa tabi.

bana yazan herkes aslında içindeki nefreti döküyo da haberi yok.bu gösteriyo ki aynı durumda kalsalar nefretten aynı şeyleri yapabilcek kapasitedeler hepsi.çünkü bi insanın gelmişini gelmişini bilmeden yazdığı iki satır şeyden anlayıp yorum yapmak mümkün değil.
ben de bi çok insanın yazısını okuyorum ve bişey yazmadan önce düşünüyorum yazdığım kişinin hakkına girer miyim onu etkiler mi diye.
gelmişim burda akıl danışıyorum bilmiş bilmiş cevaplar veriliyor.
aşalamalar had safhada.gereksiz işler bunlar.
varsa bildiğin bir yol yöntem gel paylaş.yoksa morali bozuk olan bi insanın moralini bozmak için de o güzelim parmaklarını yorma.o güzelim beynini de gereksiz gördüğün konular için yorma.bu kadar basit.

Malum is guc okuldan arta kalan zamanlarimda burdayim canim evet eee baya senedir de uyeyiz az cok tahlil ediyoruz siz gibileri ve konularini.Hayatindaki gereksizleri gormezden gelip burdakilere gereksiz yaftasi yapistirman da baya iyiymis :)

Neyse,sana da - sanmiyorum ama- basarilar sinavinda da hayatinda da.

Bir kadın, hangi ünvanla olursa olsun senin anneni arayıp da sayıp sövemez... Hiçbir kötü üslubla seni yetiştirmiş insanlara dil uzatamaz.. Sen ailenden şikayetçi olsan bile, kocan dahi senin şikayetlerin yüzünden ailene tavır alamaz... Sana karşı seviyesini düşürene, bazen tam da o seviyeden yaklaşmak çözümdür bazen... Konuşma üslubundan bahsediyorum..
Ancak bu evliliğin sonucunu gerçekten mezar/kodes ile bağlıyorsan, yazdıklarımı hiç ciddiye almadan boşan..
"Yok ben eşimi seviyorum, biraz şirazeyi kaydırdık.. Aslında aklı başında insanlarız, düzeliriz.. Şu aralar evlilik oturtma, baskın karakter kim olur, kim daha çok delirir aşamasındayız" diyorsan... yalnızca tek bir konuda yazacaklarımı dilersen ciddiye alabilirsin... O da fiziksel şiddetle ilgili olacak..

Eşin senin "cıs"larını enteresan bir şekilde öğreniyor. Burada eşini eğitim şeklinin eleştirilecek yanları var ama seni ne kadar sinirlendirdiğini gözümde canladırabiliyorum. Herkes bu aşamalardan geçiyor bir şekilde.. Olabilir, normal... Yerinde olsam bir daha şiddet uygulamam.. asla... Taviz tavizi doğurur.. Bu şekilde tavizleri sen ister misin hayatında? Bence bu alçaltıcı.. Bu konuda öfkeni kontrol altına alırsan daha iyi olmaz mı? Bence ne kadar öfkelenirsen öfkelen, git duvara, masaya vur, bardak at yere kendini o an tutamıyorsan, ancak asla bir insana vurma.. Asla... Bu konuda da insanlar biraz kendini eğitmeli bence.. En kısa zamanda eşinle ilk olarak bu şiddet olayını "olgun" insanlar gibi rafa kaldırın.. İlk yapılması gereken bu.. Bu yapılamıyorsa, diğer hiçbir şey hakkında konuşmanın anlamı yok..

o güzelim aklını girift cümleler kurarak benim için yorma tatlim.insalıktan ders almak da senin gibilerine kalmadı.ŞÜKÜR.

Tamam ama anlaşilmayan bi durum var kizin gel kizim cekemiyosan kapim sana acik ficek bi ailesi yok bu bir. İkincisi parasi yok . bir nevi mecbur şuan bu adama ya hayatini kurana kadar herseye eywallah dicek yada ewet hayati şuan oldugundan daha kotuye gitcek ben yaşamadim ama annemden biliyorum yillarva cekti babami neden cunku sahip cikan bi ailesi olmadi.

yoo.tam tersi.ben aileme bunları anlatsam babam gelir sürükleyerek götürür.dersanenin de atanmanın da ben sana bakamıyorum mu, ben senin elin adamı sana vursun, akıl hastası yapsın diye mi bu yaşa getirdim büyüttüm diye.
ben sadece şu 3 ayda dersaneme gidip derslere yoğunlaşıp sınavı atlattıktan sonra bir şey yapcam.
kendime zaman verdim.eşimle arama mesafe koydum.zaten o mesafe hep vardı da benim yakın durmamdan kaynaklıydı.şimdi onun davrandığı gibi davrancam soğuk durcam.hepsi bu.
ben aileme bunu şu aşamada söyleyemem çünkü hem çok üzülürler.hem boşanma gbi bi durum şu anda kafamı hayatımı meşgul edemez.eşimin ailesi duysa zaten çıkar gelirler burdan gitmezler.olan benim çalışma programıma olur.burda durup yazdığıma bakmayın.gayet sıkı çalışıyorum.iki gündür böyle buraya yazdım diye ne öğretmenliğim kaldı ne atanmadığım.eğer boşanma durumu olcaksa bile bu eşimle aramda kararlaştırıp bitiririz.aileleri sokmayız.çünkü aile ne kdar anladım dese de ele güne rezil olmak istemez.boşanmaya karşı cıkar.

Köyden nefret geliyor demissin ya..... Okkkadar iyi anlayabiliyorum kiiiiii....
Tiksinti öfke nefret...hem köye hem evdekilere......

Ben senin yazinda aileme anlatamam dedigin icin boyle dusundum cok ozur yanliş anlaşilma olmuş

senin son msjdan sonra fark ettim durumu.

Ben sana dedim, her yazılana mesaj verip sonra gene verip polemiğe girersen sinirlenirsin dedim. Burada yapmadığı bir şey için bile pişmanlık duyan bir kadını linç ettiler geçen gün. Senin yaşadığın hayal kırıklığını yaşamadan konuşmak kolay tabi. Senin ailenin durumunu bilmeden konuşmak da kolay.
Öğretmen olmasan ne yazacaklardı merak ediyorum. Her iki yorumdan birisi öğretmensin. İlk gün özellikle mesaj attım sana olacaklara hazırlıklı ol diye bak gördün mü :)

Cinnet halinde insan herşeyi yapabiliyor. Konunu ilk açtığında anlatmıştım. Bende dayak yedim erkek arkadaşımdan. Onun nasıl bir his olduğunu ancak yaşayan kişi anlar. Nasıl bir öfke haline kapıldım bilmiyorum yakmayı düşündüm adamı, olmadı bıçakla kovaladım. Yaptığım doğrumu değil, öfke kontrolüne ihtiyacım vardı. Terapi gördüm. işe yaradı mı evet, ama beni döven birine karşılığını gene veririm. Bıçakla değil tabi. :) Burada insanların sana güzelce yön vermeleri gerekirken, yaptıkların yanlış, belki psikolojik destek iyi gelir gibi şeler demeleri gerekirken, linç etmeleri yanlış. Nasıl öfke var içlerinde kime karşı var bilmiyorum. Acısını burada çıkarıyor sanki bazıları. Bence sende terapi görmeyi dene inan iki seansın bile etkisi oluyor.

Şimdi canım;

Sen cesur ve lafını esirgemeyen bir kızsın bunlar doğru zamanlamayla çok güzel özellikler ama sen olur olmaz eşine çok fazla konuşmuşsun. Susmak seni küçük düşürmez. Susup bildiğini yapman gerekir bana kalırsa böyle bir durumda.

Eşin densiz ve evliliğin nasıl bir şey olduğunun farkında değil, sende fazla atarlısın hal böyle olunca saygı kalmamış. Ama aferin cesaretin hoşuma gitti.

Şimdi farzedelim sen çalışıyorsun eşinde geldi başında dır dır ediyor. Sen eşine ısrarla ders çalışıyorum diyeceksin. Annemi ara vs... diye ısrar ederse cevap vermeyeceksin ve istemiyorsan da kimseyi aramayacaksın. Adam sana k...e diyor sen ona p.ç... Olmaz böyle.

Kendine hakim ol. Birde böyle dene bakalım.

Evet. Resmen insanlara saldırıp onları hakir görerek tatmin olan insanlar var.

Evet. Resmen insanlara saldırıp onları hakir görerek tatmin olan insanlar var.

Aynen arkadaşım. Bakıyorum bazen ve diyorum recm ekibi toplanmış diye. Karşı tarafın davranışları size göre normal olmayabilir, onu güzelce yönlendirmek tavsiyelerde bulunmak varken, bozuk olan moralini daha çok bozmak neden? Zaten ruh halinin bozuk olduğu konunun başlığından bile belli değil mi ya. Demek ki birileri ile konuşmak istiyor. Onunda yaşadıkları, uğradığı hayal kırıklıkları kolay değil. Daha 1 aylık evliyken başlamış psikolojik şiddet. Allah yardımcısı olsun.

Sen anlaştın mı o bakıcı ile, alakasız olacak ama bugün aklımda hep bebişin vardı. İnşallah doğru karar vermişindir, hislerim beni genelde hiç yanıltmaz bence o kadın bebeğini çok sevecek.

Teşekkür ederim çok incesin. Bugün ablanın evindeydik. Gidiyorum arada bebeğimle oynuyor, uyutuyor, mamasını falan veriyor bende izliyorum. Anlaştık sanırım. En azından deneyeceğiz. Hakkımızda hayırlısı.

Bazen insan kızıyor haliyle sitem ediyoruz kabul ama kimiside alaya alıp iyice sinir ediyor konu sahibini. Biraz empati yapmamız lazım. Kendimi de katarak söylüyorum.

Arkadaşlar nasıl anne ve babamız bizi bakıp büyüttüler diye kimse karşımıza geçip bize annen baban seni beslemek zorunda mı demiyorsa bir erkek eşinin ihtiyaçlarını karşılıyor diye kimse o kadına eşin seni beslemek zorunda mı dememeli.

Evet, bir erkek eşinin her türlü ihtiyacını karşılamak zorundadır. Kadında eşinin ihtiyaçlarını karşılıyor çünkü. Evinin işini yapıyor, yemeğini, temizliğini... Bunlar kolay işler mi? Temizliğe kadın alıyorum da günlüğü 100 lira... Bir kadın evde hiçbir işe elini sürmese her gün temizliğe gitse ayda 2000 lira eder.

Çok tuhaf geldi vallahi, şaşırdım bu tip yorumlara...

İşte böyle yorumlar lazım yardımcı olmak için. Böyle yorumlara can feda. Ne kadar naif ne kadar mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…