sağ olun iyi dilekleriniz için.sanki tüm öğretmenler çok mükemmel haytalar yaşıyor eşlerine çok anlayışlılar benim bir arkadaşımı örnek vermek isterdim ama uzatmak istemiyorum.öğretmen olu sakin olupta işini istemeden yapan öğrencilerine verimli olmayan çok.yaşadığınız ortamda yine iyi sabrediyorsunuz inşallah allah yüzünüze güler sınavı kazanıp hayatınızı kurarsınız.herkez yaşadığı ortamı bilir bizim sizi yargılama hakkımız yok ben hiç görmedim çok mutlu el üstünde tutulan bir bayanın durduk yere eşine vurduğunu adam size vurmuş savunmuşsunuz kendinizi napıcaktınız ki sizde içinde bulunduğunuz duruma göre çıkış yolu peşindesiniz.
anneme bahsettim üstü kapalı dedi ki daha 1 yıl olmadı nasıl geçinemiyosunuz.Evlendiğiniz ilk ay size hakaret etmeye başlayan bir adamla keşke o ay yollarınızı ayırsaydınız. Bence eşinizin ailesinden çok eşiniz sorunlu. Sizi gerçekten severek mi evlendi eşiniz işte orasını anlayamadım. Çünkü severek evlenen insan ilk ayda nasıl bu kadar şuursuzca laflar edebilir ki? Size paradan bahsedilmesinin sebebi ise, kayınvalidenizin dolabının dolu olması ya da size yardım etmedikleri için onlardan tiksiniyorum demenizdi sanırım. Hani kimseden bir şey beklemeyin kendi yağınızda kavrulun anlamında. Ama sizin paradan çok daha önemli sıkıntılarınız var bana göre eşinizle aranızda ve bu sıkıntıların aşılacağını da pek sanmıyorum açıkçası. Bu yapıda bir adamı ne kadar düzeltebilirsiniz ki? Bence yapacağınız en iyi şey 3 ay sabretmek ama böyle bir ortamda da ne kadar hazırlanabilirsiniz sınava bilemiyorum. Size sınava hazırlanabilmeniz için sakin bir ortam gerekli çünkü.
dizi miHangi dizi diye sormak istiyorum çünkü bir insanın bunların yaşayabileceğine ve hala daha orada durabileceğine ihtimal vermek istemiyorum...
dayak yemeliyim ki onlar gelip beni teselli etsinler.
keşke daha sakin bi şekilde bitse bu iş.
zaten o zaman başladı her şey.bütün kavgalar hakaretler.kobani işıd olayları çıktı.eşimi bi haftalık evli demedi gönderdi askeriye.bizde de o potansiyel varmış ki sabırlı olamadık.zaten sabırlı olmak imkansızdı.hem çatışmanın ortasındaydı hem de 10 günlük diye gitmişti sonra süresi belli olmayan bi tarihe dönüştü.6 ay 1 yıl.belli değildi.3 ay sonra döndü geri.ama döndüğünde evlilik diye bişey kalmamıştı ortada.herşeyi bitirmiştik.daha o zaman demişti geldiğimde ilk işim boşanma davası açmak diye.Çok üzüldüm yaşadıklarına kim bilir ne hayaller kurdun daha balayında başlamış psikolojik işkence. Yaşadığın hayal kırıklığı yüzünden bu hale getirmiş.
Düşünüyorum 4 aylık evlisin hiç bir kadın 4 ayda bu hale gelmez. Şuraya yorum yapıp akıl verenlerin kaç tanesi acaba düşündü bunu.
Bu kadın neden bu hale geldi 4 ayda ? Hiç biri. Çoğu başına gelse o verdiği aklı uygulayamaz biliyor musun eminim buna. Birde 4-5 günlük evliyken baba evine gitmek zorunda kalmışsın yanlış anlama ama elalem neler düşünmüştür. Şimdi 4 ayda boşanmış olursan kesin o pis düşünceli insanlar "bak boşandılar gördün mü kesin o yüzdendir" derler. İnşallah atanırsın ve güzel bir hayatın olur. Eşinin seni bir cinsel obje olarak görmesi çok onur kırıcı olmalı.
zaten o zaman başladı her şey.bütün kavgalar hakaretler.kobani işıd olayları çıktı.eşimi bi haftalık evli demedi gönderdi askeriye.bizde de o potansiyel varmış ki sabırlı olamadık.zaten sabırlı olmak imkansızdı.hem çatışmanın ortasındaydı hem de 10 günlük diye gitmişti sonra süresi belli olmayan bi tarihe dönüştü.6 ay 1 yıl.belli değildi.3 ay sonra döndü geri.ama döndüğünde evlilik diye bişey kalmamıştı ortada.herşeyi bitirmiştik.daha o zaman demişti geldiğimde ilk işim boşanma davası açmak diye.
ben niye o kadar lafın üstüne geldim bu eve sürdürdüm bu evliliği bilmiyorum.belki de kendi hatalarım olduğu için.sadece onda olsaydı sorun bu kadar kabullenmezdim küfürleri hakaretleri.
şimdi de bi sınav var önümde.ama ben buna da bi bel bağlayamıyorum ne yazık ki. olacak ve boşanıp kurtulcam diyemiyorum.
ben zaten yapım gereği sinirli bi insanım.hemen parlar ve hemen sönerim.Bak canım yanlış anlama beni ama asker eşi olmak çok zordur. Ben asker kızıyım. Emekli oldu babam.
Onların psikolojisi farklı oluyor, keşke biraz alttan alsaydın. Şimdi buraya yazamayacağım şeyler var. Daha kötü oluyor insanın ruh hali eskiden hiç değilse birlik vardı.
Onun halini anlaman lazımdı bunları göze almış olman lazımdı. Onların mesleği kolay değil. Sağdan soldan Molotoflar, taşlar geliyor hele o dönem çok kötüydü sokağa çıkma yasağı uygulandı doğuda süresiz..
Keşke biraz alttan almış olsaydın. Ya da sonrasında affettirmiş olsaydın. Her zaman sabırlı olman lazım. Benim annem neler çekti. Babam rütbeli bir askerdi çok katı kurallarla yetiştirilmiş. Biz neler çektik anlatamam. Sinirlerine hakim olman lazım.