sonuçta olacak :birimiz mezara birimiz hapishaneye.

evliliklerde kısasa kısas yapınca böyle çıkmaza giriliyor.tabiki kendini ezdirme ama eşinin küfürlerine hakaretlerine sende aynı şekilde cevap vermemelisin.herkes kendinden sorumlu canım.biraz sakin ol bırak zamana.belki hatasını anlayacak.ateşe benzin dökme.

Şimdi ailene gitsen anlatsan huzurla oturamazsın ki yine. İllaki laf ederler huzurunu kaçırırlar. Sen düzeninini bozduğunla kalırsın. Sınav süresinde olmasaydın, o psikolojide olmasaydın benimde yazacağım tek şey "Acilen boşanmalısın" olurdu. Ancak sınav psikolojisi dediğimiz ciddi bir durum da var ortada. Sınava kadar bahane bulup annene gidemez misin? Eşinde sen de uzaklaşmışsınız birbirinizden iyice. Makul sebepler bulsan sakince konuşsan? Anneni yormak istemiyorum, hem ev sobalı, sen zaten dışardan yiyorsun bende anneme gitsem yemekti temizlikti derken ders çalışamıyorum vs. gibi bahaneler üretsen eşinle konuşsan da ailenin yanına gitsen? Sınavdan sonra da atansan da atanamasan da sınavdan çıkar çıkmaz davanı aç.

Evlendiğiniz ilk ay size hakaret etmeye başlayan bir adamla keşke o ay yollarınızı ayırsaydınız. Bence eşinizin ailesinden çok eşiniz sorunlu. Sizi gerçekten severek mi evlendi eşiniz işte orasını anlayamadım. Çünkü severek evlenen insan ilk ayda nasıl bu kadar şuursuzca laflar edebilir ki? Size paradan bahsedilmesinin sebebi ise, kayınvalidenizin dolabının dolu olması ya da size yardım etmedikleri için onlardan tiksiniyorum demenizdi sanırım. Hani kimseden bir şey beklemeyin kendi yağınızda kavrulun anlamında. Ama sizin paradan çok daha önemli sıkıntılarınız var bana göre eşinizle aranızda ve bu sıkıntıların aşılacağını da pek sanmıyorum açıkçası. Bu yapıda bir adamı ne kadar düzeltebilirsiniz ki? Bence yapacağınız en iyi şey 3 ay sabretmek ama böyle bir ortamda da ne kadar hazırlanabilirsiniz sınava bilemiyorum. Size sınava hazırlanabilmeniz için sakin bir ortam gerekli çünkü.

Yoluna bakmissin derken bosanmayi dusunuyorsun
Bence bosan cocuguda aldir..tek basina cocuk buyutmek birde baba ozlemi cektigini gormek cok zor ...senin aldirma imkanin varsa aldir..bu iliskiyi devam ettirip cin iskencesine cevirme

Yoluna bakmissin derken bosanmayi dusunuyorsun
Bence bosan cocuguda aldir..tek basina cocuk buyutmek birde baba ozlemi cektigini gormek cok zor ...senin aldirma imkanin varsa aldir..bu iliskiyi devam ettirip cin iskencesine cevirme
ne çocuğu ya.allah korusun.daha bugün adet oldum

kimseden bişey beklemeyin diyosun da abisi evleneli 3 yıl olcak düğünü de yaptılar eşyaları da aldılar.3 yıldır ödüyolar.çocukları olmuyo diye kaç kez tüp bebek denediler.hepsinin parasını kp verdi.bunlarda para var.yok değil ama sadece benim eşimi yok yok diye alıştırmışlar.abisini okutmuşlar bunu okutmamışlar.eşim şimdi kendi okuyo açıktan.ama abisi keyiften okumamış üni.teyi.o yüzden belki de ordan doğru kırgındır ailesine bana ondan diyodur para isteme diye.ama bunu ailesini savunarak demesin bana.bizi bi aile gibi görsün de desin.bana hala onlar onun ailesi ben dış kapının dış mandalıymışım gibi davranırsa sonuç bu olur.başka ne olcaktı.ailesi bariz bir ayrımcılık yapıyo.hani bazıları çocuğumu çok seviyorum onun için her şeyi yaparım der ama aslında senede bi kere aklına gelir ya bunlar da öyle.mesela aksam sorar paranız var mı diye.ama cevap bellidir zaten.evet var der eşim.bikere hayır yok dese onlar evet var anlar ve telefonu kapatırlar.çünkü öyle alıştırmış ailesi.ceremesini biz çekiyoruz.

ben de isterim bi bilene danışmak.ama gerçekten artık bu insanla bi ömür geçirmek istiyo muyum istemiyo muyum bilmiyorum.yüzüne bakmıyorum.o benim yüzüme bakmıyo.

dün gece salonda tv izlerken uyumuş.orda kalorifer yanmıyo.kalk yerine yat dedim.el şaklattım uyansın diye.kalk burası çok soğuk durmadan hasta olup bana da bulaştırıyosun dedim.kalktı şu evde bağırma diye bağırdı bana.ne diyosun ya dedim.yine bağırdı.tahammül diye bişey yok.birbirimizin nefes almasını bile istemiyoruz.

en azından bana yaklaşıp istekle bulunmuyo.bu bile benim için sevindirici bişey.zaten regl de oldum.kendimi insan yerine koyulmuş hissediyorum şu vasat durumun içinde bile.çünkü başka zaman olsa o şekilde gelir barışmaya çalışırdı ve ben kendimi yine kötü hissederdim bedenimi kullandığı için.ya zaten normal zamanda gelip bana sarılsa öpse sevse ben öyle hissetmem ilişki yaşamak istediğinde.

Biz ogretmenler doga ustu varliklar degiliz.herkesin patlama noktasi vardir.
Bir koca esine namusuna kahpe diyorsa her ofke sonrasi hakareti hakeder.
Destekliyormuyum hayir.
Ama oyle bi yazilmiski sanki herkes super...yahu neyin egosudur bu.su konuda samimiyetiyle yazan cok az insan var.
Nasilki ornek veriyim bir calisan kadin evde kocasiyla kavga edip ona okuz diyip patronuna demiyorsa ogretmen biride bunun bilincinde.
Ogretmenlere oyle yukleniyorsunuzki...
1 yil kolejde calistim.oyle cektimki velilerden.uretken sabirli biri olmama ragmen egolari beni cildirtiyordu resmen.
Konu sahibi allah cidden yardimcin olsun.bende evliyim ve kpssye hazirlaniyorum.esimle ufak bi tartismada bile kendimi veremiyorum derse.
Ama mantikli davraniyorsun.bu sinav o kadar olaydan sonra tekrar kafayi verip calisacagin bi sinav degil.
Eminim hergun iskence cekiyorsun o evde...sabir diliyorum sana.

kadının düşmanı kadın diye boşuna dememişler.
akıl danışmak için yazıyoruz ne insanlığımız kalıyo ne kadınlığımız.
kendilerinin başına şiddet olayı gelse -haklı veya haksız olsalar- nasıl tepki verirler merak ediyorum doğrusu.
benim de aklıma gelmedi değil para vermezse market ihtiyacını görmezse diye ama öyle yapmadı.markete git evin ihtiyaclarını al dedim.yok sen git dedi.ben gitmek istemiyodum aslında.çünkü sadece aylık ana giderleri alsak 150tl tutuyo.buna bile surat yaptığı için.belki bana para verip göndermez diye düşünmüştüm.
ben kendimi o kadar da aciz hissetmiyorum.en azından elimde bi diplomam var.sınav olmazsa bile kapı kapı dolaşır bi dersanede iş bulurum.boşansam -ki böyle bişey konuşulmadı aramızda.zaten eşim gidip dava filan açmaz- bile kendi kendimi geçindircek kadar bi maaşım olur.
annem babam da beni sokağa atcak değiller.

evet işkence çekiyorum ve bunu normalmiş gibi algılamaya başladım artık.bu sadece bi haftadır olan bişey değil.ev işlerine gerekli önemi vermediğim için eşimin cinsel ihtiyaçlarını karşılamadığım için kendime bakmadığım için aylardır aralıktan beri zaten bi sorunlar yumağıdır gidiyo.o zamanlar ağlar ağlar yatar uyurdum.bu şehirde tanıdğım kimse olmadığı için yapabilceiğim şey fazla yoktu.ki bunları da kime anlatabilirm ki.kaç kişi anlar ve akıl verir.
şimdi ise ev işlerine takılmıyorum.yemek yoksa üst üste 3 gün aksam patates kızartıp yiyo eşim.temizlik desen elim değidikçe.astığım çamaşırlar bazen 10 gün katlanmayı bekliyo.bi de uyku problemi vardı.1 haftadır ayrı yatıyoruz artık kalmadı problem filan.şimdi daha rahat çalışıyorum bu maddi problemler kalktı ama bu kez beynim dolu.hep temmuzdan sonra napmalıyım.kazanırsam napmalıyım.kazanamazsam napmalıyım.sınavdan sonra eşyalarımı alıp ben kafamı dinlicem dieyip anneme mi gitmeliyim.baktım o zamana kadar bi düzelme yok evdekilere de mi sezdirmeliyim.
ya ben aslında kesin bi boşanma kararı almadan kimseye bişey söylemek istemiyorum.bilmiyorum doğru mu.

Cok yorgunsun karmakarisiksin.az once diger konunuda okudum.aslinda bamliydim yoksa daha oncede yazardim.
Bende sinava hazirlaniyorum.inan oyle stresli bi yolki bu.zaten bunun verdigi bi stres ustune yasadiklarin.

Bak canim belliki kimseye anlatamiyorsun.ama ben sana sunu soyleyeyim.iki konundada cikardigim sonuc asla mutlu bi evliligin olmayacak.
Duzelse bile gecici olacak bu.
Kafandaki tum dusunceleri at.birak evin islerini.inan bende ayni durumdayim.ne olursa onu yiyoruz temizlik ise ayda bir artik.neden cunku neye yetisegimi sasiriyorum.zaten iki kisi olunca pek dagilmiyorda ev.

Sinavina odaklan ve allahtan hayirlisini iste.
Agzindan kufurleri atmaya calis.bu bi rica.kinamiyorum seni.
Once kendine saygili olmali insan.olmadigin biri gibi davraninca kendini daha kotu hissedersin.
Yapma bunu.esini gozden cikar.zaman hizli akiyir.bolca test coz.isini ihtimale birakma.calis surekli calis.rabbim gonlune gore versin.

Sinav bittikten sonra dogruca annenlere gidersin.ve uzerindeki tum taslari attikca rahatlarsin.atamanin oldugu sehirdede yepyeni bi hayata baslarsin.

Aynen her iki yorumdan birisi sen nasıl öğretmensin, herkes nerede nasıl davraması gerektiğini biliyordur herhalde. İnsan biraz yol göstermeye anlamaya çalışır. Kim böyle olsun ister 4 aylık evliyken.

bende öyleydim.
sen de mi sınava hazırlanıyosun.eğer öyleyse yardımlaşabiliriz.
daha 1 ay önceye kadar çok umutluydum ama istediğim gibi çalışamıyorum ben.bu çalışmayla ortalama bi puan alırım.herkesin yoğunlaştığı bi puan.
şu an için ev işleri dışında konuşmuyoruz eşimle.
ben kalktım kahvaltımı yaptım.müzik açtım kahvaltı hazırlarken.eşim uyanmıştır büyük ihtimal beni kahvaltıya çağırsın diye beklemiştirr.şimdi kalktı çekmeceleri dolap kapaklarını çarpa çarpa kahvaltı hazırlıyo kendine.
bi tarafım haksızlık ettiğimi söylüyo -vicadnım galiba-
bi tarafım da elin hala acırken ona hizmet etmek de ne demek bi son ver artık buna.kendine saygı duy kızım diyo.
akışına bırakıyorum ve hiç bişey yapmıyorum.
şimdi ders çalışma vakti.
bu arada konuşcak kimsem olmadığı için buradan yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.çok iyi geliyosunuz.ileride boşansam bile sizleri unutmıcam.konuşmasak bile dualarım hep sizinle olacak :)

Aman yarabbi kadına kocası kadar buradakiler de şiddet uygulamış. Kadın elim morardı parmağımı kullanamadım diyor bunlar hala sen nasıl öğretmensin neden kocana vurdun kafası yaşıyor. İlla susup dayak yemesi lazım yani mağdur olması için?

Bir öğretmen olarak şunu söyleyeyim bu sinirle öğretmen olsan da meslekte çok zorlanırsın.ayrıca konuya bakıyorum sorundan çok sorun çıkaran var.yanii hiç çözüm odaklı olmamışsınız ki ne siz ne de eşiniz.kv istiyorsa gidip bi gün kalırsın ,aradığında tel açar konuşursun.kendin demişsin yardım etti diye.çok çirkef nefret biri olsa niye yardım etsin ki size?oğlunun maaşı var zaten

benim hayatımda sinirli olmamın nedeni eşimin beni sevdiğine inandırmışım kendimi.
evlenmeden önce belirtileri vardır ama düğün stresi deyip geçmiştim.
ama sanki ben zorla evlendirdim onu zorla geldim bu eve onunla yaşamaya gibi davranması ve benim bunun üstüne sinirlerimin laçka olması dengesiz davranmam.
ve sonunda da onun artık seni sevmiyorum çıksan gitsen umrumda olmaz atansan da gitsen boşanmak daha kolay olur gibi laflarını hazmedememem.
bunun gibi binlerce şeyin toplamı şu yaşadıklarımız.
ilk aşkınız.herşeyin ilkini yaşadığınız insan.bi aile kurmak istiyosunuz.çocuğunu doğurmak istiyosunuz.karşındaki de öyle istiyo sanıyosunuz.
ama bi bakıyosunuz ne aşk var ne sevgi ne saygı var karşı tarafta.
tek derdi kanım doysun cinsel ihtitacım giderilsin vb şeyler.
bunlar da her gün sizi yavaş yavaş yıpratıp artık deli moduna sokuyo.
ben bu adamı hayatımdan cıkarsam bu sinirli halimin yüzde 80 i gidecek.biliyorum.
çünkü sen seviyosun karsındaki sevmiyo. sürekli dengesizlik.
verdiğini yaptığın fedakarlığı hiçbi zaman geri alamıyosun.
o yüzden de herkesin yaşadığı normal sorunları bile büyütmek normal oluyo.çünkü sizi sevmeyen bi adamla her gece aynı yataga girmek aynı havayı solumak zorundasınız.
bunu yaşamayan anlayamaz.

dayak yemeliyim ki onlar gelip beni teselli etsinler.
keşke daha sakin bi şekilde bitse bu iş.

dayak yemeliyim ki onlar gelip beni teselli etsinler.
keşke daha sakin bi şekilde bitse bu iş.
sanki tüm öğretmenler çok mükemmel haytalar yaşıyor eşlerine çok anlayışlılar benim bir arkadaşımı örnek vermek isterdim ama uzatmak istemiyorum.öğretmen olu sakin olupta işini istemeden yapan öğrencilerine verimli olmayan çok.yaşadığınız ortamda yine iyi sabrediyorsunuz inşallah allah yüzünüze güler sınavı kazanıp hayatınızı kurarsınız.herkez yaşadığı ortamı bilir bizim sizi yargılama hakkımız yok ben hiç görmedim çok mutlu el üstünde tutulan bir bayanın durduk yere eşine vurduğunu adam size vurmuş savunmuşsunuz kendinizi napıcaktınız ki sizde içinde bulunduğunuz duruma göre çıkış yolu peşindesiniz.

Neden bunlara katlanıyorsunuz ki ? Gençsiniz sanırım Kendinizi bu kadar yıpratmayın bosanın derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…