Sizi çok duygulandıran, hatta ağlatan kitaplar nelerdir ?

HcRt_

♥uNutuLmu$muyduM ?
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
653
5
116
Kocaeli
Okurken duygulandığınız kitaplar var mı ? Nelerdir ?
Ben mesela, aşk yakalar seni diye bir kitap okumuştum çok etkileyici değil
ama nedense etkilemişti beni baya. hihoyyyt

ben fazla duygusalım bir de genelde aşk konulu kitaplar okuduğumdan hepsinde ağlayacak bişey bulurumsempatiksalakcinni

uçurtma avcısı... okurken baya ağlatmıştı beni...

aynen canımm. Geçen yıl okuduğum en iyi romandı. Mutlaka okunması gereken bir kitap bana göre..yerimseniben
Unutamadığım cümlesi ise;

"Tek bir günah vardır o da hırsızlıktır. Bir insanı öldürdüğün zaman , bir yaşamı çalmış olursun, karısının elinden bir kocayı, çocuklarından babayı çalmış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun."

Uçurtma Avcısında çalınan o kadar çok şey var ki, hepsine ayrı ayrı üzülüyor insan..senağlama

Özeti :

Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk... Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir'le Hasan'ın dünyaları arasında uçurumlar vardır: Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkârının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur.

Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, çevrelerindeki dünyanın trajedisini yansıtır. Sovyetler işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip California'ya giderler. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür. Her şeye rağmen

arkasında bıraktığı Hasan'ın hatırasından kopamaz.

Uçurtma Avcısı arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeline ilişkin bir roman. Babalar ve oğullar, babaların oğullarına etkileri, sevgileri, fedakârlıkları ve yalanları...

Daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını yansıtan Uçurtma Avcısı, zengin bir kültüre ve güzelliğe sahip toprakların yok edilişini aşama aşama gözler önüne seriyor.

Uçurtma Avcısı'nda anlatılan olağanüstü bir dostluk. Bir insanın diğerini ne kadar sevebileceğinin su gibi akıp giden öyküsü...

canan tan yüreğim seni çok sevdi :gitme:kaybetmek için erken sevmek için cooookk gecc :teselli:

Ilgın Olut- Neva okuduğumda yaşım küçüktü.
Şimdi okusam o kadar etkilenmem sanırım.
Ama güzel bir kitaptır.

Canan Tan'ın tüm kitaplarında hemen hemen ağlamışımdır ama şimdi okusam o kadar etkilemezdi sanırım.

Ama sinan Akyüz ün kitaplarında sinir krizi geçirdiğim olmuştur yani

Uçurtma avcısı...
Okuyamadım yarım bıraktım çok hüzünlüydü.

ben de tam uçurma avcısı yazıcaktım ki mesajını gördüm..ben kitabın yarısındayım daha umarım tamamını okuyabilirim.. kitap akıcı ama hüzünlü , insana hayatı sorgulatıyor etkilenmemek mümkün değil..

Canan Tan'ın tüm kitaplarında hemen hemen ağlamışımdır ama şimdi okusam o kadar etkilemezdi sanırım.

Ama sinan Akyüz ün kitaplarında sinir krizi geçirdiğim olmuştur yani

aynen. canan tanin kitaplari aglatiyor benide, hele yüregim seni cok sevdi.
hickiriklara bogulmustum sonunda, o kadar etkiledi ki beni günlerce aklimdan cikmamisti kitap. cok feciydi

Sinan Akyüzün iki kitabini okudum, bi dahada asla. Bende sinirleniyorum okurken...
Edebiyattan nasibini almamis, basit dille yazilmis özenti kitaplar bence

BEn 100. sayfada bıraktım.Geçen sene okumuştum.Konuyu net hatırlıyorum kaldığım yerden devam etcem yine.Tabi gönlüm dayanabilirse

şu uçurtma avcısını cok merak ettim
en kısa zamanda temin edip okumak istiyorum fisfisfis

şu uçurtma avcısını cok merak ettim
en kısa zamanda temin edip okumak istiyorum fisfisfis
Canım eğer çok duygusal ve hassas isen tavsiye etmem.
Çok ağlarsın çünkü.
Ama gerçekten mmüthiş bir kitap..
ben 200. sayfadayım devam edicem inşalllah..

İnş canım.
Ya bende dün elime aldım yniden başlayım diye, eşim müsade etmedi.
Moralin bozulcak sonra salya sümük gezcen diyo :)
Ama ona göstermeden okuycam..

285. sayfaya geldim zemuszemus
ama kitap 150 ye kadar falan daha güzel, sonraki sayfaları sırf okumuş olmak için okuyorum..başlarda daha duygusaldı..bakalım bitirim de sana sölerim canım geri kalanı da duygusal mı diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…