• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

soğuk kişilik yapısı ve ilişkiler

Merhabalar ben kendimi bildim bileli böyleyim. ciddi duruşlu, mesafeli, çekingen olmayan ama fazla konuşmayı sevmeyen bir insanım. kibar biriyim ama yani üstten bakan bir insan asla değilim. ilişkilerimde ya da konuştuğum insanlarla hep bu konudan sorun yaşadım, arkadaşlık anlamında sorun yaşamadım ama aşk ilişkileri konusunda daha da sorun çıkardı çünkü bu arkadaşlıktan daha samimi olması gereken bir ilişki. eski sevgilime seni seviyorum derken bile bir duygu hissetmezdim maalesef, seviyordum onu ama bunu söylerken ses tonumda konuşmamda bir duygu yoktu. düzeltemiyorum ama. 5-6 kişiden de bunu duydum yani. birisi telefonda konuşurken ses tonunda sanki bir duvar var dedi, birisi robot gibisin, birisi buluşunca da mı böyle sessiz olacaksın dedi. eski bir arkadaşım da esprili bir insandı google asistan diye hitap etmişti şakasına konuşma tarzım yüzünden. yani az çok anlıyorum böyle yansıttığımı. bu arada aynı ilçeden birisiyle tanıştım kendisi ısrar etti baya tanışmaya hatta bende kabul ettim ve konuştukça bende onu beğendim ve buluşma ayarladık. şimdilik yazışıyoruz yada bazen telefondan arıyor ama telefondan max 10 dk konuşuyoruz yani soracak bir sorum da yok en fazla bugün neler yapacaksın falan gibi sorular soruyoruz. diğer merak ettiklerimi yazarak sormuştum kendisine onu tanımaya çalıştım aklımdakileri sordum. önemli bir konu olmadıkça da konuşmaya istek duymayan biriyim işte mesela üzerine tartışacağımız bir konu olur o zaman bol bol konuşurum ama diğer türlü devamını getiremiyorum neden bilmiyorum. o arayınca daha açmadan stres yapıyorum bu yüzden. bu arada dün gece hafiften cinsel konulara girer gibi olduk hoş bir muhabbet oldu aramızda karşılıklı hislerimiz oldu ama o his geçince o gece bitince sabah yine aynı konuşma moduma dönüyorum ben. sohbet bir yerde hep tıkanıyor her gün aynı sorular ama ikimizde fiziksel olarak birbirimize çekim hissettik ve ilerletmek istedik. bir kez iltifat etmişti ama iltifat dediğim çok güzelsin gibi bir iltifat değil, bir espri yapmıştı ''çay içiyorum şimdi, yanında da tatlı olarak sen varsın'' gibi birşey. bir cevap veremedim yani bir tepkim olmadı afiyet olsun dedim bende. iltifatlarımı görmezden geliyorsun dedi. bende '' yüz yüze olsaydık tebessüm ederek karşılık verirdim ancak sanal ortamda bu gibi iltifatlara şakalara ben pek karşılık veremiyorum birbirimizin mimiklerini tepkilerini göremiyoruz'' dedim bende. sorun etmedi zaten ama o da farketti ve buluşunca nasıl davranmam gerek şimdiden stres yaptım eğer kendim gibi olmaya devam edersem ya soğursa mesela? yada neşeli güler yüzlü duygusal olarak daha coşkulu bir tavır takınıp kendimi o şekilde mi göstermeliyim ilk buluşma? şimdiden kendime güvenim düştü bu yüzden içimde ya kötü geçerse diye bir his var
Ben sizi anliyorum. Banada genelde cok ciddi duruslu oldugumu ama taniyinca gayet sicakmissin diyen oldu. :) Size sunu tavsiye edebilirim: Sizde kendinizi rahat hisettiginiz derecede espri yapabilirsiniz mesela. Size "tatlida sensin" diyene, "Ahhh, evet ben kesinlikle cikolata yada dondurma gibi bir sey olurdum, sen ne dersin?" gibi saka yapabilirdiniz (tabi ben simidi baya spontane bir sey yazdim :D). Eminim o da gülerdi buna. ;) Yani karsinizdaki kisinin söyledigi seyi alip, devamini getirmeye calisin. Bu sekilde hem zorlanmazsiniz ve karsinizda olan insanda onu dinlediginizi ve esprilerine falan cevap verdiginizi görür. Bazilarimizin yapisi böyle. Ciddi görünüyoruz. ;) Ama demek ki sizde düsündügünüz kadar soguk durmuyorsunuz. Sonucta ilgisini cekiyorsunuz karsi cinsin. Demek ki onlarida sizde ceken bir yaniniz var. Bu noktaya odaklanin derim. Umarim yorumum yardimci olmustur biraz. ;)

Sizi olduğunuz gibi kabul etsin yapmacık davranmayin bence

Yapı kolay kolay değişmez.
Ama karşı cinsle konuşurken belli ki rahat değilsiniz, kasıyorsunuz kendinizi, belki de beğenilmeme endişesi içindesiniz, olduğunuz gibi olun, karşınızdakiler sizden üstün değiller, beğenmeyen beğenmesin, sizi olduğunuz gibi kabul edecek, hatta sizin yanında rahat hissedeceğiniz biri illa ki olacaktır, bunlar kendiliğinden olur, ayrıca olduğunuzdan farklı davranmak hem size hem karşıdakine haksızlık.

Öğretmenler biraz daha oturaklı yaşıma göre dediğim gibi daha sakin durgun olduğum için överlerdi o yaşlarda. Arkadaşlarıma karşı iyiyim mesela ha öyle aşırı cıvık değilim normal seviyede. Ama mesela erkek arkadaşım var karşımda ya da flört işte neyse, bu soğukluk ve içe kapanıklık artıyor sanırım onu kendimden üstün gördüğüm için ya da utanmak istemediğim için bilmiyorum. Çocuk aramak istiyor mesela bazen bahane buluyorum heyecan yapıyorum😄 genelde yazınca daha rahatım o yüzden yüz yüze napcam bilemedim
Demek ki sen böyle değilsin , utanmamak için bahaneler üretiyosun heycandan değişik davranıyosun demek ki :) yani sorunun farkındasın.. öğretmenlerin cocukları övmeleri çok hoş bunu yapan çok az öğretmen var yaşına göre olgun davranışın da elbette takdir edilecek bir çizgi bi duruş ama sonrası sıkıntı işte. Ben 18 yaşıma kadar çok içime kapanık ezilen biriydim sonra bi açıldım evlendikten sonra resmen resetlendim kendime geldim artık sıkılmıştım çok ayrıca özgüven de çok önemli niye başkası senden üstün olsun ? Sende etten kemiktensin karşındaki kişi de asla böyle düşünmemelisin

Back