sizce sevgilim cahil mi :(

O kadar haklı bir yorum ki,ilişkikerde denklik tabi ki önemli ama bir insan koskoca iki senesini geçirdiği insanı yeni yeni sorgulamaya başlıyorsa,hata kesinlikle kendisindedir.

2 sene gayet güzel anlaşmışlar üniversite mezuniyetine yakın insanlar konuşmaya başlayınca adam cahil bulunmuş. Yok onu bilmiyor yok bunu bilmiyor, bunca zaman sorun olmamış ama

2 sene gayet güzel anlaşmışlar üniversite mezuniyetine yakın insanlar konuşmaya başlayınca adam cahil bulunmuş. Yok onu bilmiyor yok bunu bilmiyor, bunca zaman sorun olmamış ama

İş ciddiye binince, paracıklar ortaya gelince o zaman sorun olmuş tabi. Yoksam 2 sene kültür düzeyinin farklı olduğu biriyle olamazsın , imkanı yok konuşacak 2 çift laf bulamazsın. Kısacası para para para o kadar.

Hayır sanki askerle, polisle evlilik daha iyiymiş gibi gazlamışlar bir de. Şimdi asker yarenlerinden linç yemek istemiyorum ama ahshshjs eşimin çocukluk arkadaşı tamirci, dükkan kendisine ait. Bizim gelirimizi beşe katlar. 😐
Ne konuda daha iyi olduğu tartışılır elbette. Ama asayişten sorumlu devlet memurunun eşi olmak mutlaka gurur verici bir şeydir yani. 17bin kazancı olan tamirci eşten evla olduğu bir gerçek

Çarpım tablosunu bilmemesi değişik yanı bu sosyal hayatta kullanılan bişey bende üni mezunuyum ama hiç çalışmadım bakarsan eğitim hayatimdan epey geçmiş ama çarpmayi nasil unutabiliriz ya da alfabeyi, siz böyle deyince Instagramda geçen karsima çıktı gencecik bir kiza doğduğunuz şehri üç kelimeyle anlatın diye soruldu pis-ma-ni-ye dedi sonra kelimeyle heceyi ayirt edemedi. Bunin lise mezuniyetiyle alakasi yok, işine ya da eğitim durumuyla alakasi yok. Nice lise mezunları gercketen zehir gibi her anlamda

Valla cahil adam güzellemesi yapamayacağım.Mesele eğitim durumu değil,kendini zerre geliştirmemiş olması.Lise mezunu gibi de değil ki,ilkokul 2 de kalmış hala kafa.
Bu adam Cumhuriyetin kaç yılında ilan edildiğini de bilmez.Atatürk'ün doğum tarihini de bilmez.Hatta başkent neresi bile bilmeyebilir.Cevabi da " ne işime yarayacakki" olur.

İsterseniz 5 yıllık ilişkiniz olsun,bunu şimdi farkettiyseniz bitirin gitsin.Siz haklısınız.

İş ciddiye binince, paracıklar ortaya gelince o zaman sorun olmuş tabi. Yoksam 2 sene kültür düzeyinin farklı olduğu biriyle olamazsın , imkanı yok konuşacak 2 çift laf bulamazsın. Kısacası para para para o kadar.

Bence de öyle. Para+ çevrenin konuşması. Mevcut sevgilisinin statüsünü düşük görüyor. Arada bariz kültür farkı var gibi yazmış konu sahibi ama böyle bir farkla 2 sene nasıl sevgili oldular orası tuhaf.

Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi?
şimdi o sizi test etse “marşpiyel nedir? Bijuler kaç km.de bir değişir? Önden çekişli araba ile arkadan itişli arabaların farkı nedir” diye hangilerine cevap verebileceksiniz? Sizin sahip olduğunuz bilgilerin onunkilerden daha kıymetli olduğuna kim karar veriyor?

Bari bi mühendis falan isteselerdi isteğe bak asker ve polis 😂 ayrica cok yanlis kafalarda geziyorsunuz bu devirde memur maasindan nolur işinde iyi ise kendine ilerde bir dukkan acsa 3 kisi ortaya para koysaniz onun kazandigini kazanamazsiniz ilk sorun para olmamali

Sorulacak soru bu adam benim cocuklarima guzel baba olur mu bu adam ben calisamadigimda evine bakabilir mi bize ilgili alakali davranabilir mi benim bu adamla ortak yapmaktan zevk aldigim şeyler var mi onunla sohbet edebiliyormuyum cicegim bocegim sevgilim disinda ve fikirlerine önem veriyormuyum yada fikir alabiliyormyyum ? Para bunlarin yaninda hicbirsey kalir cevabiniz evet ise sevgilinizde gayretli ve çalışkan bir insansa bal gibide evlenirim polis asker evde durmaz sagdan sola sürünürsünüz anca düzeniniz olmaz

Benim üniden bir arkadasim (inşaat mühendisi ) berber ile evlendi itiraf etmeliyimki şasırmiştım adam yüksekokul mezunuydu sanirim .. berberlik yapiyordu zenginde degildi arkadasimin işi dolayisiyla istanbula gittiler cocuk dukkan acti orada 10 12 yılı gecti arkadasim suan calismiyor 2 3 senedir cocugunu buyutuyor maddi sikintilarida hic yok ve harika anlasiyorlar elaleme gore evlilik yapilmaz size ne denli uyuyor bunlar cokdaha onemli kriterler

Hani yanlis anlasilmasin 5 parasiz insanlarlada sirf uyuşuyoruz diye evlenilmez. daha yaslariniz genc tuttugunu koparir diyorsaniz herkese kulaginizi kapatin derim ama sinik olduğu yerde sayan tiplerdense zor

Ya bir de eğitimin bu kadar gömüldüğü bir çağdayız ya, ona şaşırıyorum. Tamam tamirci fazla kazanıyor olsun, para da günümüz ekonomik şartlarında önemli. Ama tek kriterimiz bu mu ya? Hiçbir şey bilmeyen ama parası olan birine nasıl tamam oluyoruz? :deli:
Tamam, ikinci dereceden denklem çözsün, beş satırlık cümleyi ögelerine ayırsın demiyorum. Matematik veya Türkçe öğretmeni değilseniz çok da lazım değil. Ama kendi ana dilini de düzgün yazabilsin, konuşabilsin ya hu! O kadar da değil yani. Dört işlemi de yapabilsin, günlük hayatta kullanılan bir beceri bu arkadaşlar.
Parası olan biri olsun da dünyadan haberi olmasın mı diyorsunuz?

Öncelikle insanların mesleklerine göre sınıflandırılması bana çok ilkel geliyor. Sevgiliniz iyi bir fabrikaya girebilir ya da belkş ilerde cok iyi bir usta olabilir ve iyi kazanır. Entellektüel yönden eksik buluyorsanız asker polis değil akademisyenlerle vs görüşün bence. Konuya bakıyorum da gercekten seven biri için şu yazdıklarınız söz konusu olabilir mi 🤷‍♀️

Evet ben de yazım diline çok önem veririm. Herkez yanlız vs yazılması beni çok soğutur. Ama sevgilim öyle değil bazen ben yazım yanlışı yaparım o yapmaz o derece. Siyaseti çok sever. Ülke gündemini yakından takip eder. Hep bu tarz kitaplar okur. Ayrıca farkındalığı çok yüksek. İnsanlara, hayvanlara karşı çok duyarlı ve hassas. Boş zamanlarında sürekli onlar için yuva yapar mama dağıtır. Ama işte bu son olanlar canımı sıktı.
Konu alakasiz olacak ama yanlız yazmayın doğrusu unuttum sandım ya😅 emin olmak için tdk’ya gidip geldim.

Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Siz bu şekilde düşündüyseniz bile ayrılmanız iki tarafı iyi olacaktır

Hayır sanki askerle, polisle evlilik daha iyiymiş gibi gazlamışlar bir de. Şimdi asker yarenlerinden linç yemek istemiyorum ama ahshshjs eşimin çocukluk arkadaşı tamirci, dükkan kendisine ait. Bizim gelirimizi beşe katlar. 😐
Aynen arkadaşımın eşi de tamirci dükkan açtı , sürekli tatiller yemekler vs vs . Çocuk kendisine yer açsa hepimizi katlar

Ezberimde yok 8x6'nın cevabı. Sayıyorum işte 8-16-24 diye. Yani yine sıfır değilim tabii ama tek tek sayarak yapıyorum. Ya da l'den önce hangi harf var derseniz yine sayarım a'dan itibaren. Alfabeyi biliyorum ama şundan sonra önce ne gelir'i söyleyemiyorum. Hiç bilmemek mi oluyor yoksa eksik bilmek mi bilmiyorum.
Alfabe konusunda aynı sıkıntıyı yaşıyorum:) hala takılırım. Yüksek lisans mezunuyum, hep yuksek puanlar aldım .

Eğitim benim için çok önemli. Yakınlarımız var, bazıların sanayide dükkanları var, lokantaları var vs vs. Lise mezunu, Yaşları bizden 10 yaş küçük, malları bizimkinden 10 kat fazla😄 Ama ister miydin o hayatı diye sorarsanız hayır istemem. Her şeyi geçtim eğitimin denk olmadığı noktada erkekte kompleks başlıyor. Kadın daha eğitimliyse onu ezmeye çalışıyor. Her eğitimli müthiştir demiyorum ama ben yine de oyumu mürekkep yalamıştan yana veririm.

Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Bence siz önce bi atanın, siz işe girip evlenmeye hazır olana kadar kim öle kim kala.

X