sizce sevgilim cahil mi :(

Dünyadaki tek avukat hanımefendi çünkü, başka herkes öğretmen parçası ya da küçükken öğretmenden dayak yemiş
Avukat ama bütün mesajlarında onlarca imla hatası var. Şimdi buraya düzgün yazmak zorunda değilim, dikkat etmiyorum falan yazacak muhtemelen. Umarım resmi yazıları, dilekçeleri falan böyle yazmıyordur.

Avukat ama bütün mesajlarında onlarca imla hatası var. Şimdi buraya düzgün yazmak zorunda değilim, dikkat etmiyorum falan yazacak muhtemelen. Umarım resmi yazıları, dilekçeleri falan böyle yazmıyordur.
Ya mevzu meslek ya da bitirilen üniversite değil. Aslında o da ayrı bir konu da, mevzu "kendini geliştirme" ya hani...
Ben şunu da anlamıyorum, nedir bu "kendini geliştirme" mesela? Kime, hangi ölçütlerle kendini geliştirmiş diyebiliyoruz?
Eğitim denkliği olmayan çiftlerin olduğu konularda bu kendini geliştirme konusudur gidiyor. Şimdi alfabeyi bilmeyen adam kendini geliştirmiş mi oluyor? Yav yine 3-5 yıl önce çok okur, bilmem ne yapar kendini geliştirir derlerdi. Şimdi e ama o da kendi yerini açar ayda 90 bin kazanır deniyor.
Valla ben alfabeyi bilmeyen biriyle evlenemem. Üç kere beşin kaç olduğunu söyleyemeyen biriyle de evlenemem. Denklem çözsün demiyorum, parmak hesabından hallice basit şeyleri yapabilmeli ya. O kadar da değil. Boyuna posunu göre adam seçince normal de kafasının içine göre seçince mi kötü oldu?

e
asıl boyuna posuna göre seçince kötü olması gerekmez mi koca dediğin kafasının içine göre seçilir.

Markete gidip 2.5 liradan 6 yumurta alınca kaç para ödeyeceğini hesaplayamayan adam dükkan açıp üç öğretmen maaşı kazanacakmış. Alfabeyi bilmeyen adam kitap okuyormuş. Yersen…

Kendini geliştirmekten kasıt para kazanmak bu sitede. Bir insan ortalama üstünde para kazanıyorsa kendini geliştirmiştir. Gerisi önemli değil.

Valla ben de inanamadım buna. İnanan arkadaşlar bana da açıklasa da inansam keşke.

Bence imla konusuna hiç girmeyin herkes yanar
Burda entelektüellikten bahsedip cahil diye yaftalayıp “entellektüel” yazan / “yada” yazanları görünce direkt masum değiliz hiçbirimiz diyesim geliyor.

Kendini geliştirmekten kasıt çok para kazanması burada.
Artık toplum olarak kendimizi maddi gelirle geliştiriyormuşuz ben de yeni öğrendim bunu

Bunu öğretmen yapınca hemen başlıyor herkes abovvv demeye

Artık toplum olarak kendimizi maddi gelirle geliştiriyormuşuz ben de yeni öğrendim bunu
Valla köşeyi dönebilmek için de birtakım becerilere sahip olmak gerekiyor. Ben sanmıyorum ki dünyadan haberi olmayan, parmak hesabını dahi yapamayan biri zengin olsun.

2 kuzenim de çağrı merkezinde çalışıyor ve euro üzerinden kazandıkları için benden fazla maaşları var. Hepimiz o yabancı dili doğduğumuz yerde öğrendik, ana dil öğrenir gibi ekstra bir kafa yormadan yani. Geçenlerde annem o kadar okudun ettin bak kuzenlerin senden çok alıyor senin durumun neden böyle diye bir üzülme tiradına başlayacaktı ki durdurdum.
Ben üniversiteyi de yüksek lisansı da çok para kazanma hırsıyla okumadım. Hatta lisansım kendime göre idealist bir bölümdü, Türkiye’de puanı az kalanların girdiği bir bölümmüş ben tamamen akademik düşünmüştüm. Kuzenlerimin kültürlerini, yaşam tarzını görüyorsun, bir de benimkini görüyorsun. Onların çevresindeki insanları görüyorsun benim iş çevremdeki insanları görüyorsun sence bir mi anne dedim. Ayrıca ben günde hiçbir zaman full 8 saat çalışmıyorum. Maks 4 saat falan çalışıyorum. İster evde çalışıyorum, ister şirkette, istersem şehir dışına çıkıp bir kafede. Şirketimin kültürü başka benim yaşadığım kültür başka. Beni siz bunun için okutmadınız, benim için üzülme hiç dedim. Haklısın kızım ben sadece Türkiye’de hak ettiğin maaşı alamadığını söylemek istemiştim diye r yaptı hemen

Valla köşeyi dönebilmek için de birtakım becerilere sahip olmak gerekiyor. Ben sanmıyorum ki dünyadan haberi olmayan, parmak hesabını dahi yapamayan biri zengin olsun.
Bizim öğrencilerden de babasının dükkanı olan, babadan zengin olan hiç okula kıymet vermiyor. Diyorum ki babanın fabrikası olsa sen onu bile batırırsın… çünkü yürütmek için disiplin, beceri, emek gerek, hazıra dağ dayanmaz.

Bazıları başka yollardan köşeyi dönüyorlar tabii artık günümüzde. Yetenek beceri ve hatta akıl olmadan bir yerlere varan da çok ama nereye kadar sürdürebilir bence de.

Valla aynisini yazacaktim, para olmayinca adamin egitim duzeyi batmis. Adam 80bin kayme getirseydi unv okumamis ama kendini cok gelistirmis olacakti Para nelere kadir arkadas, insanin egitim duzeyini hemen degistiriveriyor masallah!
müteahhit ilkokul terk çok çok zengin akrabamızın ki kendisi 2 eşli. 2. eşi avukat

Dünyadaki tek avukat hanımefendi çünkü, başka herkes öğretmen parçası ya da küçükken öğretmenden dayak yemiş
Yok arkadaşım benim öğretmenim tam bir cumhuriyet insanıydı. Dar gelirli çocuklara destek olan,onları sınavlara hazırlanan ya da derslerde geri kalan öğrencilere ücretsiz ders veren bir insandı, öğrencileri arasında veliye göre ayrım yaptığını görmediğim gibi aile bütçesi kısıtlı olan öğrencilere daha fazla ihtimam gösterirdi, okumaları için. Tek olduğumu da düşünmüyorum zira gerçek öğretmenlerin benim gibi yetiştirmek meslek sahibi yaptığı bir sürü insan var. Ben ondan insanın , önce insanın insan olduğu için değerli olduğunu ve herkese saygılı olmam gerektiğini, kimseye üsten bakmamak gerektiğini, emeğin değerli olduğunu öğrendim. Bırak eğitimi kendi ile aynı olmayanlara tepeden bakmayı, mesleğinin ilk 10 yılını köy öğretmeni olarak geçirmiş, oradaki çocuklara eşi ile beraber yeni ufuklar açmış bir insandı. Emekliliğe yakın öğrencisi olmak bana da nasip oldu çok şükür sizin gibilerin eline kalmadım. Buradaki iki lafından bir para olan, sigortasını yaptırmadan temizlikçi bakıcı çalıştırmak için akıl alan, onlara sömürücü o bu diye sıfatlar yakıştırıp, para veriyorsam çocuk bakımının yanında temizlik de yapsın diye çalışana parya muamelesi yapan, eğitimi kendinden bir birim az olan insana bile tepeden bakmaya meraklı, öğrencilerinden bile bir sorun gibi bahseden insanlara bakınca öğretmenliğin geldiği noktaya çok üzülüyorum sadece.

Ticaret zekası çok farklı yalnız dünyada köşeyi dönenlerin çoğu lise mezunu/ üni terk…
Bkz: Bill Gates, Steve Jobs, Jack Dorsey, Ralph Lauren gibi dünyanın önde gelen isimlerinin hayatı üniversiteyle gündeme gelmedi. Hatta üniversitesinin onları kısıtladığına artık zaman ayıramayacağına dair nice söyleşileri mevcut.
Benim ilk okuduğum bölüm daha kültürel bir bölümdü ve Doç. olan hocanın bir sözünü hiç unutmam. “Buraya hepiniz farklı kişisel özelliklerle/deneyimlerle hatta farklı zeka seviyesiyle geldiniz ama ne yazık ki çoğunuz aynı şekle yontulup çıkacaksınız çünkü sistem bunu istiyor” demişti. Sözün özü kendini geliştirmek yine insanın kendi elinde ancak çevresel faktörler yeterli değil herkes için de adil değil. 6-7 yaşında piyanoya gönderilen, çocukluğunda her yıl yurtdışı gezisi yapan, dil konusunu daha ilkokul/lise döneminde aşmış, ağzında gümüş kaşıkla doğmuş entelektüellerle, kendi sınırlarını zorlayan biri yarışa aynı seviyede başlamıyor zaten.
Bir de taşra zenginiyle burjuva kökenlileri iyi ayırt etmek gerekiyor. Taşra zengini iki kuşak sonrasına kolay kolay mal bırakamaz sefil olur diğerleri için aynı şey geçerli değil.

Kültürlü olmak iyi bir şey evet ama onun dışındaki özellikleri iyi ise sizi seviyorsa bunun için ayrılınmaz. Herkes öğretmen, polis, doktor olacak diye bir şey yok. Tamircilik de iyi bir iş heryerde iş bulur. 17 bin lira da çok az sayılmaz siz de kazanırsanız geçinirsiniz. Bu devirde iyi birini bulmak zor. Bugün yine Ankarada bir kadın eski kocası tarafından öldürülmüş. Öylesini mi istiyorsun. Hayvansever biriyse vicdanlıdır da. Sonra başkasıyla evlenir pişman olursun.

Ticaret zekası çok farklı yalnız dünyada köşeyi dönenlerin çoğu lise mezunu/ üni terk…
Bkz: Bill Gates, Steve Jobs,

İkisi de yanlış örnekler bunu yazmadan geçmeyeyim, ikisi de üniversite terk. Bill Gates, Zuckie gibi adamlar üniversiteye zaten baştan iş kurma amaçlı gidiyorlar, iş kurabilecekleri fikirleri/ortakları bulduklarında enerjilerini ona yönlendiriyorlar. İkisi de üniversitede tanıştıkları kadınlarla evlendi bu arada, bahsi geçen ünvler de Harvard, Stanford ve benzerleri şimdi bu verdiğiniz örneğin iki sayıyı çarpamayan adamla ne ilgisi var?? ABDnin kaymak okullarının eğitim düzeyi zaten uzayda, o sistemle Türk sistemini kıyaslamak bile abes, olmaz yani. Onun dışında Bill abinin ailesi varlıklı, iki ebeveyni de iş insanı, iş kurmak için hem kültürel hem ticari sermayesi zaten var. Ama en önemlisi bunlar zaten uç örnekler, 5 adam sayıp bunlar okula gitmedi başarılı oldu yazıp bunu koskoca bir ABD hallkına genelleyemezsiniz, zira geriye kalan milyonlarca lise mezunu McDonaldsta ya da market benzeri yerlerde çalışıyor. Kısacası 5 örnekten yola çıkarak ünv eğitimi gereksiz diyemezsiniz.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim size gerçekten iyi ki yazdınız. Bana o kadar iyi geldi ki cümleleriniz tekrar tekrar okudum. sevgilim gerçekten çok merhametli biri. Yaz, kış, yağmur, kar demeden beslemeye çıkar. Öyle çok fazla arkadaşı ve gezip dolaştığı ortamları yoktur. İşten kalan zamanında hep kedilere, köpeklere mama dağıtır onlara öyle güzel yuvalar evler yaptı ki. Beni de çok seviyor bunu bana hep hissettirir. Sınava hazırlandığım için stresli bir dönemden geçiyorum. Nazımı tribimi çeker motive eder bunlarda hiçbir problem yok. Sadece annem sen tayin tayin gezerken daha uyumlu olması açısından memur birini bul diyor sevgilimin işi sabit olduğu için. Biraz kafam karıştı gelecekte yaşayacaklarıma yönelik.

Evet tam da bundan bahsediyorum “kaymak okullar” tanımı cuk oturuyor. En başta eleştirdiğim taşra ünilerinden örnek vermiştim buralardan çıkarak zaten kolay kolay entelektüel olamazsınız belli üniler dışında okumuyorsanız eğer…
Köşeyi dönenlere örnekti bu verdiğim isimler zaten entelektüellik başka/ticaret adamlığı çok başka seviyeler. Burda yanılgıya düşenlerin yaşadığı şey de bu…
Çarpım tablosu hesabı bana çok inandırıcı gelmedi esnaf bir adam nasıl çarpım tablosundan bihaber olur ben konu sahibini alaya aldığını düşünüyorum.

Ek olarak yukarda kimse bahsetmemiş ama siyaset konuşmak gelişmişlik değildir. Avrupa’da nerdeyse ayıp karşılanır. Bizim gibi ülkelerde de birkaç köşe yazarı, araştırmacı yazar takip edip örnek verince kendini geliştirmiş olmuyor pek.

Ben üni eğitimi gereksiz dediğimi hatırlamıyorum. Hala elma ile armudu karıştırıyorsunuz. Bill abinin ailesi zaten kaymak tabaka derken benim dediğimi doğruluyorsunuz yine farkında değilsiniz sanırım.
Verdiğim uç örnekler dünyanın en zenginleri evet ve geneli üni terk bu gerçeği değiştirmiyor tekrar ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…