- 11 Aralık 2018
- 39.765
- 246.506
-
- Konu Sahibi cikolataulkesi
Avukat ama bütün mesajlarında onlarca imla hatası var. Şimdi buraya düzgün yazmak zorunda değilim, dikkat etmiyorum falan yazacak muhtemelen.Dünyadaki tek avukat hanımefendi çünkü, başka herkes öğretmen parçasıya da küçükken öğretmenden dayak yemiş
Ya mevzu meslek ya da bitirilen üniversite değil. Aslında o da ayrı bir konu da, mevzu "kendini geliştirme" ya hani...Avukat ama bütün mesajlarında onlarca imla hatası var. Şimdi buraya düzgün yazmak zorunda değilim, dikkat etmiyorum falan yazacak muhtemelen.Umarım resmi yazıları, dilekçeleri falan böyle yazmıyordur.
asıl boyuna posuna göre seçince kötü olması gerekmez miYa mevzu meslek ya da bitirilen üniversite değil. Aslında o da ayrı bir konu da, mevzu "kendini geliştirme" ya hani...
Ben şunu da anlamıyorum, nedir bu "kendini geliştirme" mesela? Kime, hangi ölçütlerle kendini geliştirmiş diyebiliyoruz?
Eğitim denkliği olmayan çiftlerin olduğu konularda bu kendini geliştirme konusudur gidiyor. Şimdi alfabeyi bilmeyen adam kendini geliştirmiş mi oluyor? Yav yine 3-5 yıl önce çok okur, bilmem ne yapar kendini geliştirir derlerdi. Şimdi e ama o da kendi yerini açar ayda 90 bin kazanır deniyor.
Valla ben alfabeyi bilmeyen biriyle evlenemem. Üç kere beşin kaç olduğunu söyleyemeyen biriyle de evlenemem. Denklem çözsün demiyorum, parmak hesabından hallice basit şeyleri yapabilmeli ya. O kadar da değil. Boyuna posunu göre adam seçince normal de kafasının içine göre seçince mi kötü oldu?
Valla ben de inanamadım buna. İnanan arkadaşlar bana da açıklasa da inansam keşke.e
asıl boyuna posuna göre seçince kötü olması gerekmez mikoca dediğin kafasının içine göre seçilir.
Markete gidip 2.5 liradan 6 yumurta alınca kaç para ödeyeceğini hesaplayamayan adam dükkan açıp üç öğretmen maaşı kazanacakmış. Alfabeyi bilmeyen adam kitap okuyormuş. Yersen…
Bence imla konusuna hiç girmeyin herkes yanarAvukat ama bütün mesajlarında onlarca imla hatası var. Şimdi buraya düzgün yazmak zorunda değilim, dikkat etmiyorum falan yazacak muhtemelen.Umarım resmi yazıları, dilekçeleri falan böyle yazmıyordur.
Kendini geliştirmekten kasıt çok para kazanması burada.Ya mevzu meslek ya da bitirilen üniversite değil. Aslında o da ayrı bir konu da, mevzu "kendini geliştirme" ya hani...
Ben şunu da anlamıyorum, nedir bu "kendini geliştirme" mesela? Kime, hangi ölçütlerle kendini geliştirmiş diyebiliyoruz?
Eğitim denkliği olmayan çiftlerin olduğu konularda bu kendini geliştirme konusudur gidiyor. Şimdi alfabeyi bilmeyen adam kendini geliştirmiş mi oluyor? Yav yine 3-5 yıl önce çok okur, bilmem ne yapar kendini geliştirir derlerdi. Şimdi e ama o da kendi yerini açar ayda 90 bin kazanır deniyor.
Valla ben alfabeyi bilmeyen biriyle evlenemem. Üç kere beşin kaç olduğunu söyleyemeyen biriyle de evlenemem. Denklem çözsün demiyorum, parmak hesabından hallice basit şeyleri yapabilmeli ya. O kadar da değil. Boyuna posunu göre adam seçince normal de kafasının içine göre seçince mi kötü oldu?
Bunu öğretmen yapınca hemen başlıyor herkes abovvv demeyeAvukat ama bütün mesajlarında onlarca imla hatası var. Şimdi buraya düzgün yazmak zorunda değilim, dikkat etmiyorum falan yazacak muhtemelen.Umarım resmi yazıları, dilekçeleri falan böyle yazmıyordur.
Valla köşeyi dönebilmek için de birtakım becerilere sahip olmak gerekiyor. Ben sanmıyorum ki dünyadan haberi olmayan, parmak hesabını dahi yapamayan biri zengin olsun.Kendini geliştirmekten kasıt çok para kazanması burada.
Artık toplum olarak kendimizi maddi gelirle geliştiriyormuşuz ben de yeni öğrendim bunu
2 kuzenim de çağrı merkezinde çalışıyor ve euro üzerinden kazandıkları için benden fazla maaşları var. Hepimiz o yabancı dili doğduğumuz yerde öğrendik, ana dil öğrenir gibi ekstra bir kafa yormadan yani. Geçenlerde annem o kadar okudun ettin bak kuzenlerin senden çok alıyor senin durumun neden böyle diye bir üzülme tiradına başlayacaktı ki durdurdum.Kendini geliştirmekten kasıt çok para kazanması burada.
Artık toplum olarak kendimizi maddi gelirle geliştiriyormuşuz ben de yeni öğrendim bunu
Bizim öğrencilerden de babasının dükkanı olan, babadan zengin olan hiç okula kıymet vermiyor. Diyorum ki babanın fabrikası olsa sen onu bile batırırsın… çünkü yürütmek için disiplin, beceri, emek gerek, hazıra dağ dayanmaz.Valla köşeyi dönebilmek için de birtakım becerilere sahip olmak gerekiyor. Ben sanmıyorum ki dünyadan haberi olmayan, parmak hesabını dahi yapamayan biri zengin olsun.
Bazıları başka yollardan köşeyi dönüyorlar tabii artık günümüzde. Yetenek beceri ve hatta akıl olmadan bir yerlere varan da çok ama nereye kadar sürdürebilir bence de.Valla köşeyi dönebilmek için de birtakım becerilere sahip olmak gerekiyor. Ben sanmıyorum ki dünyadan haberi olmayan, parmak hesabını dahi yapamayan biri zengin olsun.
müteahhit ilkokul terk çok çok zengin akrabamızın ki kendisi 2 eşli. 2. eşi avukatValla aynisini yazacaktim, para olmayinca adamin egitim duzeyi batmis. Adam 80bin kayme getirseydi unv okumamis ama kendini cok gelistirmis olacaktiPara nelere kadir arkadas, insanin egitim duzeyini hemen degistiriveriyor masallah!
enerciiiiBazıları başka yollardan köşeyi dönüyorlar tabii artık günümüzde. Yetenek beceri ve hatta akıl olmadan bir yerlere varan da çok ama nereye kadar sürdürebilir bence de.
Valla o başka yollara da saftirikler gitmiyor ki Khomyuk. :)Bazıları başka yollardan köşeyi dönüyorlar tabii artık günümüzde. Yetenek beceri ve hatta akıl olmadan bir yerlere varan da çok ama nereye kadar sürdürebilir bence de.
Yok arkadaşım benim öğretmenim tam bir cumhuriyet insanıydı. Dar gelirli çocuklara destek olan,onları sınavlara hazırlanan ya da derslerde geri kalan öğrencilere ücretsiz ders veren bir insandı, öğrencileri arasında veliye göre ayrım yaptığını görmediğim gibi aile bütçesi kısıtlı olan öğrencilere daha fazla ihtimam gösterirdi, okumaları için. Tek olduğumu da düşünmüyorum zira gerçek öğretmenlerin benim gibi yetiştirmek meslek sahibi yaptığı bir sürü insan var. Ben ondan insanın , önce insanın insan olduğu için değerli olduğunu ve herkese saygılı olmam gerektiğini, kimseye üsten bakmamak gerektiğini, emeğin değerli olduğunu öğrendim. Bırak eğitimi kendi ile aynı olmayanlara tepeden bakmayı, mesleğinin ilk 10 yılını köy öğretmeni olarak geçirmiş, oradaki çocuklara eşi ile beraber yeni ufuklar açmış bir insandı. Emekliliğe yakın öğrencisi olmak bana da nasip oldu çok şükür sizin gibilerin eline kalmadım. Buradaki iki lafından bir para olan, sigortasını yaptırmadan temizlikçi bakıcı çalıştırmak için akıl alan, onlara sömürücü o bu diye sıfatlar yakıştırıp, para veriyorsam çocuk bakımının yanında temizlik de yapsın diye çalışana parya muamelesi yapan, eğitimi kendinden bir birim az olan insana bile tepeden bakmaya meraklı, öğrencilerinden bile bir sorun gibi bahseden insanlara bakınca öğretmenliğin geldiği noktaya çok üzülüyorum sadece.Dünyadaki tek avukat hanımefendi çünkü, başka herkes öğretmen parçasıya da küçükken öğretmenden dayak yemiş
Kültürlü olmak iyi bir şey evet ama onun dışındaki özellikleri iyi ise sizi seviyorsa bunun için ayrılınmaz. Herkes öğretmen, polis, doktor olacak diye bir şey yok. Tamircilik de iyi bir iş heryerde iş bulur. 17 bin lira da çok az sayılmaz siz de kazanırsanız geçinirsiniz. Bu devirde iyi birini bulmak zor. Bugün yine Ankarada bir kadın eski kocası tarafından öldürülmüş. Öylesini mi istiyorsun. Hayvansever biriyse vicdanlıdır da. Sonra başkasıyla evlenir pişman olursun.Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevap
Ticaret zekası çok farklı yalnız dünyada köşeyi dönenlerin çoğu lise mezunu/ üni terk…
Bkz: Bill Gates, Steve Jobs,
Çok teşekkür ederim size gerçekten iyi ki yazdınız. Bana o kadar iyi geldi ki cümleleriniz tekrar tekrar okudum.Kültürlü olmak iyi bir şey evet ama onun dışındaki özellikleri iyi ise sizi seviyorsa bunun için ayrılınmaz. Herkes öğretmen, polis, doktor olacak diye bir şey yok. Tamircilik de iyi bir iş heryerde iş bulur. 17 bin lira da çok az sayılmaz siz de kazanırsanız geçinirsiniz. Bu devirde iyi birini bulmak zor. Bugün yine Ankarada bir kadın eski kocası tarafından öldürülmüş. Öylesini mi istiyorsun. Hayvansever biriyse vicdanlıdır da. Sonra başkasıyla evlenir pişman olursun.
Evet tam da bundan bahsediyorum “kaymak okullar” tanımı cuk oturuyor. En başta eleştirdiğim taşra ünilerinden örnek vermiştim buralardan çıkarak zaten kolay kolay entelektüel olamazsınız belli üniler dışında okumuyorsanız eğer…İkisi de yanlış örnekler bunu yazmadan geçmeyeyim, ikisi de üniversite terk. Bill Gates, Zuckie gibi adamlar üniversiteye zaten baştan iş kurma amaçlı gidiyorlar, iş kurabilecekleri fikirleri/ortakları bulduklarında enerjilerini ona yönlendiriyorlar. İkisi de üniversitede tanıştıkları kadınlarla evlendi bu arada, bahsi geçen ünvler de Harvard, Stanford ve benzerleri şimdi bu verdiğiniz örneğin iki sayıyı çarpamayan adamla ne ilgisi var?? ABDnin kaymak okullarının eğitim düzeyi zaten uzayda, o sistemle Türk sistemini kıyaslamak bile abes, olmaz yani.