sizce sevgilim cahil mi :(

öğretmen olmak istemişte olamamış insan mi kaldı ülkede ya
Bana diğer mesajınızda daha atanamadan kendini bir şey sanıyorsun diyerek erkek arkadaşımı küçümsediğimi söyleyen siz misiniz gerçekten? Peki siz şu yazdığınızla tam olarak ne yapmış oluyorsunuz? Öğretmenlik okumak vizyonsuzluk, ülkede öğretmen olmak istemişte olamamış insan mı kaldı falan ne kadar kırıcı ve çirkin düşünceler. Sizin adınıza üzüldüm. Hiçbir meslek grubu hakkında böyle düşünmediğim için bile en azından bir şeyim.

umarım eşiniz kendini hakaret etmeden ifade etmeyi becerebiliyordur.
Siz dolaylı olarak benim eşime de hakaret ederken iyiydi.Hatta babama da hakaret ettiniz. Sanırım kocaman sülaleme de ettiniz. Durun bir dakika öğretmenlerin yüzde 75ine ettiniz.
Güzel bir söz vardır “istediğini söyleyen istemediğini işitir” pervasızca yazarsanız cevap bu minvalde gelir

Sizde adamı beğenmedi diye yorum yaparken arada atanamamış öğretmen diye öğretmenleri küçümsemissiniz sizin yaptığınızda doğru bir tutum değil.

annem lise mezunu bir öğretmen ailesindeki kadınların genelinde bile ev hanımı yok çoğu okumuş ama hayatta sizin gibi kimseyi “bu devirde üni okumayan mı kaldı canım?” diye yargılamak en büyük cehalet örneği üzgünüm. Biraz bilgili kültürlü 70 kuşağına bakarsanız şu anın üni mezunlarını nasıl solladığını görürsünüz. Evet bu devirde üni okumayan kalmadı adamlar köy yerine bile üni açtılar dağ başında butik üniler türedi. Türkiye’de eğitimin içi boş belli liseler/ünilere gitmiyorsanız (Amerikan Koleji, saint joseph, Boğaziçi, odtü vb) üni diplomanızın çok bir değeri yok uluslararası arenada…
Sevgilinizin kitap okuduğunu söylüyorsunuz bu bile yeterince bir artı ama kitap okumasına rağmen tarihten bihaber diyorsunuz burası çelişkili…
Sizin derdiniz okumamasından çok maaşı olmuş sanıyorum. Normaldir artık Türkiye’de yaşayan her kadının hatta erkeğin derdi bu nerdeyse. Bu kadar çok parayı sevip konuşup aksi gibi kıtlık enerjisi çeken tek millet biz olabiliriz

Hanımefendi, mesajımda anlatmak istediğim karşımızdakinin cahil olmasını alfabede kaç harf olup olmadığını sorarak anlayamayacağımız durumuydu.
Yeni yetişkin olmuş birinin tabii ki hayata bakış açısı değişebilir ama bu 40 45 yaşlarında da olabilir. Bu ilişkide 2 yılda ortak bir dil oluşturabilmiş olmaları önemli. He tabii ki İsterse 5 6 yıl geçsin daha sonra yine fikir değişebilir, ortak bir anlayış kalmayacak olabilir. Tüm bu seçenekler tüm ilişkiler için geçerli
Ama biz aralarındaki ilişkiyi bilmiyoruz sadece kadının erkeğe sormuş olduğu 2 soruyla erkeği cahil eyledik. Hemen ayrıl demek ne kadar kolay bu forum için.
inanın ben de isterim herkes akıllı olsun, herkes kitap okusun...
cahilliğini kabullen demem asla.

ben lise mezunuyum kitap okurum, köşe yazıları okurum makaleler okurum vs. severim yani bir şeyler okumayı.
gündemi takip ederim kendimce, hayvan beslerim insan haklarına elimden geldiğince duyarlı davranırım yapabildiğim kadar haddimi bilirim aşmam vs.vs. ama işte olmuyor arkadaşım aynı şey değil sana bir başkasından değil kendimden örnek veriyorum direkt.
eğitim farkı ortaya çıkıyor bir yerde heleki karşıdaki hem üni mezunu hemde kendini geliştermeye açık bir insan ise bir yerden sonra olmuyor.
kitap var kitap var birde, aşk romanı okuyanda kitap okumuş oluyor tolstoy okuyanda ama kişiye verdiği kattığı şey aynımı değil.
lise mezunu olup kendini çook iyi geliştirmiş insanlarda var elbet ama alfabede ki harf sayısını bilmeyen kafadan çarpım tablosunu bilmeyen insanla olmazsınız, ilerisi çok sıkıntı.

Sizin çalıştığınız yerler bu şekilde ise bu sizin şansınız. Burada bile okuyoruz şiddete uğrayan öğretmenlerin "yuvam, kocam" temalı konularını. Çarpım tablosu evlilik için bir kriter olamaz. Evlilik için vicdan, merhamet, çalışkanlık ve ahlak önemlidir. Eğer konuda bahsedilen kişi ilkokul mezunu olsaydı o zaman eğitim farkı sırıtırdı ama lise mezunu bir adam da sırf çarpım tablosunu unutmuş diye cahil değildir, bu benim fikrim.

Burada bile eğitimli olduğunu iddia edip, bu konuda sayısız mesaj atan üyelerden biri geçmişte taciz temalı açılan bir konuda "adam otobüste sana bakıp cinsel organını tutabilir, sana bakıp boşalabilir de. Rahatsız olmaya hakkın yok, başını çevir" diyen biri. Ben 12 ya da 13 yıllık üyeyim, izin alarak yeni üyelik aldım. Ve şu an o kişinin öğretmen olduğunu yeni öğreniyorum. Bu kişi çarpım tablosunu ezbere bilse kaç yazar?

Son düzenleme:
Ortaya söylemeyin, kim bu bahsettiğiniz üye?

O üye kim bilemiyorum ama yorumunuz umarım konu sahibi tarafından okunur.. Burda, ben konu sahibinin derdinin Eğitim farkının olduğunu düşünmüyorum.

2 sene anlamamış iki arkadaşının gazına geliyor gibi. Çünkü o Öğretmen olacak, hesaplar değişti!

Sevgilisi zengin biri olsaydı muhtemelen atanmayı gözden çıkarmış koca parası yemeyi tercih eden bir hatun olurdu. Çarpım tablosu da önemsiz...

Problem çıkar. Net. Yorumlar uzundu hepsini okumadım. Aşağı yukarı tahmin ediyorum.
Maddi olarak senden iyi kazanabilir hatta kazanacaktır.
Trde unv eğitimi çok özellikli değil evet ancak lise mezununun( özellikle kendi tercihi degilse, buyuk sehirde sosyoekonomik genis bir cevrede yasamiyorsa) sosyal ya da akademik gelisebilecegi bir alan yok o yönde bir eğilim de yok. En azından küçük de olsa, kötü de olsa akademik ortamda bulunmak farklılık yaratabilir. Siz yurtdisinda olsaydınız durum farklı olurdu.
Ek olarak çarpım tablosunu bilmemek de nedir? O kadar da degil. Bu çay demleyememek gibi birsey.( Vardır ya öyle tipler çay bile demleyemem diyenler) Olmaz.
Hiç de sucluluk hissetme. O eğitim fakültesinden biri ile sevgili olurken biraz düşünüp ben nasıl geliştiririm kendimi diyecekti. Alt seviyedeki üstekine uyacak. Kadın erkek farketmez. Diğer türlü mutlu olanı görmedim.

Sizde öğretmensiniz yani hani mesleği mesleğe denk gelsin diye bakıyorsanız aranızda buyuuuuk uçurumlar yok. Maaş anlamında zaten endişelenmeyin tamir ustası olduğunda havada karada isini geliştirir maaşını 3 öğretmen maaşına katlar. Her ogretmende ara tatillerinde ülke ülke gezmiyor çoğu köyüne gidiyor. Tatili az olsa ne farkeder.

Bu kimin suçu acaba? Ülkeyi ahlaksızlar ordusunun yönetimine bırakan, ülkeyi her geçen yıl yoksulluğa ve kalitesizliğe sürükleyen yönetim mi? Şu ülkedeki insana kim ahlakı, liyakati, etik değerleri öğretiyor ki öğretmeerden ne bekliyoruz? Sanki geri kalan herkes canla başla ülke için çalışıyor da bir öğretmenler kalmış.genel ülke kokuşmuşluğunu belli meslek gruplarına mal edemezsiniz.suçlayarak da çözemezsiniz.bu sorunlar devlet zafiyeti sorunudur.insanlar 3 kuruş para ver.maddi sıkıntılardan insanı insan kırdır.torpillerle atam yap.suçlu gariban kotü yönetim kurbanı öğetmebler olsun.her meslek için geçerli bu arada.adamlar en düsük memur maaşını alıyor.3 ay tatil yapıyorlar diye bir canlarına kastetmediğiniz kalıyor garibanların.sizin gibilerin olduğu, 3 kuruşa çalışan adamdan işini severek yapmasını bekliyorsunuz öyle mi? Hastaneye gidip eşek gibi bakacaksın, vergini ben ödüyorum diyen cahillerden farkınız yok.sonra da severek yap.oldu canım.

Son düzenleme:
Her tamirci ustası 75 ila 90 bin arasında kazanıyorsa siz niye tamirci olmuyorsunuz? Hayır madem bu işte bu kadar çok para var, burdaki hanımlar da pek meraklı tamircilere gidin çırak girin bir yere üç beş seneye usta olur deli paralar kazanırsınız. Hem de kadın usta dikkat çeker daha çok kazanırsınız. Haberlere falan çıkar bedavadan reklam yapar daha da çok kazanırsınız. Ne duruyorsunuz?

Hayır bu tamirciler bu kadar çok kazanıyorsa niye hiç çevremizde bunlardan yok? Ortalama üstü bir sitede yaşıyorum. Öyle çok zengin insanlar yok ama kalbur üstü dediğimiz kesim. Site sakinleri arasında doktor, mühendis, öğretmen, pilot, hemşire, sanayici falan var ama tamirci yok. Site oto sanayinin de burnunun dibinde. Halbuki dediğiniz paraları kazanan insanlar buradan ev alabilir, giderlerini karşılayabilir. Nerede bu deli paralar kazanan tamirciler? Neden sosyal çevremizde hiç yoklar?

Yazdıklarınıza katılıyorum. Üniversite kazanıp bitirmek başlı başına bir sorumluluk. Üniversitenin adından ve ortamından bağımsız olarak insanı değiştiren bir şey. Gözlemlerime göre sorumsuz olan ya da geleceği hakkında kayıtsız kişiler ya kazanamıyor ya da kazanıp gitmiyor. O sınavları takip etmek, bir şeyler için çabalamak, derslere düzenli girmek zor geliyor. Hayal alemlerinde yaşayıp üniversite okumayan milyarderleri falan örnek gösteriyorlar. Ticari zeka bambaşka bir şey, herkese nasip olmuyor. Her üniversite okumayan da o ticari zekaya sahip değil. Kaldı ki ticaretle ilgilense bile iyi kötü bir üniversiteyi kazanıp işletme bitirmesi daha etkileyici mesela. Madem her yer tabela üniversitesi, girsin okusun. Ama yemiyor işte.

13 yıllık ve bilinen üyeliğinizle, öğretmen olup o dediğiniz lafları eden üyeyi açık açık yazabilseydiniz keşke.
Böyle kaçak dövüşmeye niye gerek duydunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…