her tamirci ustasının o kadar kazanmadığını bence herkes biliyordur
olay neden kazanç üzerine geldi onu da tam anlamadım yani bu çocuk biraz daha ustalaşıp iyi kötü bir öğretmen maaşı kadar kazanabilir konudaki kızımız atanana kadar. yani konu maaşsa öyle büyük uçurumlar olmaz arada. ama yer açmak onu tutturmak oradan ilerlemek bunlar ticari zekayla olan işler. öğretmen de yer açabilir hiiç bir diploması olmayan da açabilir varsa ticaret becerisi kopup gidebilir -konu kültür değil miydi konu neden buralara geldi ben arada yoktum?
sadece şey diyecektim sizin site sorunuza binaen
valla benim etrafımda çekirdekten yetişmiş zanaatkar/esnaf kişi sayısı çok
sizin sitede de olabilirler ama siz onları müteahhit, iş adamı, perakendeci, bayi vs vs olarak biliyor olabilirsiniz
çünkü mesela benim tanıdıklarımı genelde çevrede öyle biliyorlar halbuki bildiğin motor ustası ama atıyorum motor ustalığı olarak motor indirmek bindirmek yerine x malzemenin bayiliğini almış tee zamanında, ticaretini öğrenmiş (mesela bnların çoğu üniversite mezunu satınalmacıları, pazarlamacıları filan parmağında oynatır, muhasebenin alasını bilir, bunlar da ayrı) oradan başka sanayi türü malzeme işlerine girmiş (mesela türbin vs.) organize sanayide yeri var "tamirci dükkanı" değil, gibi.
bir diğer konu da genelde kendi "ortam"larında kalma eğilimi gösteriyorlar.
mesela yukarıda bahsettiğim örneklerden kök ailesiyle arası çok iyi olmayan ya da küçük yaşta yetim kalmış filan tipler var, o kişi ailesinin mahallesinde filan kalma derdinde değil mesela gidiyor rezidansa siteye. (zaten barter usulü daire alanı çok oluyor bunların)
ama öyle değil de aileden kopamayan ya da arası kötü olsa da erkekliğe b.k sürmemk derdi olan, ailesinin mahallesinde kalmaya devam ediyor. ya da büyük büyük evler alıyor birlikte değilse de yakın kalıyorlar e aileleri de o sitelerde rezidanslarda yaşa(ya)mıyor o yüzden daha farklı tercihler yapıyorlar.