sizce sevgilim cahil mi :(

Eskiden okuyamamış olanlar hayıflanırdı, keşke ailemin durumu olsaydı ya da bilinçli olabilseydim falan derdi. Şimdi okuyanlar ne yapıyor ki deyip kendileriyle gurur duyuyorlar. Ne olacak bu toplumun hali üzülüyorum açıkçası. Her değerin maddi anlamda karşılığının olması gerekmiyor ki. Çarpma yapamayan adam için kendi dükkanını açarsa bla bla diyorlar inanılır gibi değil.
Sanki üniversite okuyanlar kendi yerlerini açamıyor, kendi yerini açmak lise mezunlarına has bir şey. Hukuk okursun büro açarsın, veterinerlik okursun klinik açarsın. Kendi kendilerini avutup duruyorlar böyle.

Her tamirci ustası 75 ila 90 bin arasında kazanıyorsa siz niye tamirci olmuyorsunuz? Hayır madem bu işte bu kadar çok para var, burdaki hanımlar da pek meraklı tamircilere gidin çırak girin bir yere üç beş seneye usta olur deli paralar kazanırsınız. Hem de kadın usta dikkat çeker daha çok kazanırsınız. Haberlere falan çıkar bedavadan reklam yapar daha da çok kazanırsınız. Ne duruyorsunuz?

Hayır bu tamirciler bu kadar çok kazanıyorsa niye hiç çevremizde bunlardan yok? Ortalama üstü bir sitede yaşıyorum. Öyle çok zengin insanlar yok ama kalbur üstü dediğimiz kesim. Site sakinleri arasında doktor, mühendis, öğretmen, pilot, hemşire, sanayici falan var ama tamirci yok. Site oto sanayinin de burnunun dibinde. Halbuki dediğiniz paraları kazanan insanlar buradan ev alabilir, giderlerini karşılayabilir. Nerede bu deli paralar kazanan tamirciler? Neden sosyal çevremizde hiç yoklar?
Benim eş seçme kıstasim eşimle hayatımı birlestirecegim insanla maddiyat olmadığı için bu sorunuz bana değil konu sahibine olmalı. Henüz atanmayan veya atanamayan bir öğretmen olarak 2.5 yılda anlayamadığı ve düşünmediği şeyi 2.5 yıl sonra düşünmesine şaşırıyorum. Ve evet insanların kaç yıldır belli olan durumda zamanlarının ve duygularınin çalınmasını doğru bulmuyorum. Aldığı maaşı 17 bin diyip belirtmeseydi kıstasları farklı olsaydı yorumumda farkli olurdu ama bu düşünceye bu cevap oluyor malesef

Sanki üniversite okuyanlar kendi yerlerini açamıyor, kendi yerini açmak lise mezunlarına has bir şey. Hukuk okursun büro açarsın, veterinerlik okursun klinik açarsın. Kendi kendilerini avutup duruyorlar böyle.
Avukatlar diş hekimleri kan ağlıyor senin haberin yok, babam beni dersane yerine sanayiye yollasaydı keşke diye ağlıyorlar her gün. Bir dolgu x birim olsa, balata değişimi kaç birim düşünsene

Benim eş seçme kıstasim eşimle hayatımı birlestirecegim insanla maddiyat olmadığı için bu sorunuz bana değil konu sahibine olmalı. Henüz atanmayan veya atanamayan bir öğretmen olarak 2.5 yılda anlayamadığı ve düşünmediği şeyi 2.5 yıl sonra düşünmesine şaşırıyorum. Ve evet insanların kaç yıldır belli olan durumda zamanlarının ve duygularınin çalınmasını doğru bulmuyorum. Aldığı maaşı 17 bin diyip belirtmeseydi kıstasları farklı olsaydı yorumumda farkli olurdu ama bu düşünceye bu cevap oluyor malesef
Sorularıma cevap değil ki bu yazdıklarınız. Eş seçme kriterlerinden bağımsız olarak tamirciler bu kadar kazanıyorsa siz niye tamirci olmuyorsunuz ve bu çok para kazanan tamirciler nerede yaşıyorlar biz neden görmüyoruz diye soruyorum. Gayet anlaşılır aslında.

Her birlikte olduğumuz insanla evlenmek zorunda olduğumuzu, ayrılırsa zamanını ve duygularını çalmış olduğumuzu bilmiyordum. Bilseydim ilk sevgilimle evlenirdim 😂😂

bu insanı kendinize alıştırıp sevdirmeden önce nerdeydi aklınız ? Anlık bir heyecana kapılıp şimdi pişmanlığınızı dile mi getiriyorsunuz. Evet söyleyim sorun olur ileride. Maddi manevi kesinlikle sorun olur. Çevremdeki bu tarz evlilik yapanlardan biliyorum. Normalde sevgililik ya da nişanlılık dönemlerinde ayrılmayı çok doğal ve mantıklı bulurum evlenmeden ayrılmak daha mantıklı yani ki hoşumuza gitmiyorsa ayrılır insan derim. Ama sizin ki hiç hoş değil. Bunu başta düşürecektiniz. Bu adamla 18 yaşında da tanışmamışsınız. Tanıştığınız yaş gayet aklı selim bir yaş. Aklınızda böyle sorunlar varsa tabi ki ayrılın. Böyle mutlu olunmaz. Ama o kişinin çok büyük ahını alırsınız. Bilesiniz

Sorularıma cevap değil ki bu yazdıklarınız. Eş seçme kriterlerinden bağımsız olarak tamirciler bu kadar kazanıyorsa siz niye tamirci olmuyorsunuz ve bu çok para kazanan tamirciler nerede yaşıyorlar biz neden görmüyoruz diye soruyorum. Gayet anlaşılır aslında.

Her birlikte olduğumuz insanla evlenmek zorunda olduğumuzu, ayrılırsa zamanını ve duygularını çalmış olduğumuzu bilmiyordum. Bilseydim ilk sevgilimle evlenirdim 😂😂
Her tamirci değil konuyu anlamıyorsunuz bir memurun alacağı maaş bellidir 10 yıl sonra zengin olacak maaşı almaz ama iyi bir tamir ustası kendi yerini açıp ekstra kazanabilir eğer kıstas bu ise. Birlikte olduğumuz insanlarla ta en baştan belli olan konu üzerinden 2.5 yıl sonra ayrılmaya karar veriyorsakta bu evet oyalamaktir. Sonucta bu adam 2.5 yıl sonda lisansüstü eğitim bitiricem demedi değil mi ? Konu maaş ve mesleklerin üstünlüğü üzerinden görülen buyuklenmeler bana doğru gelmiyor bunu belirttim. Sizin sorularınızın yanıtı bende olmayabilir zira benim verdiğim cvplar bu sorulara binayen değil konuya ilişkin

Her tamirci değil konuyu anlamıyorsunuz bir memurun alacağı maaş bellidir 10 yıl sonra zengin olacak maaşı almaz ama iyi bir tamir ustası kendi yerini açıp ekstra kazanabilir eğer kıstas bu ise. Birlikte olduğumuz insanlarla ta en baştan belli olan konu üzerinden 2.5 yıl sonra ayrılmaya karar veriyorsakta bu evet oyalamaktir. Sonucta bu adam 2.5 yıl sonda lisansüstü eğitim bitiricem demedi değil mi ? Konu maaş ve mesleklerin üstünlüğü üzerinden görülen buyuklenmeler bana doğru gelmiyor bunu belirttim. Sizin sorularınızın yanıtı bende olmayabilir zira benim verdiğim cvplar bu sorulara binayen değil konuya ilişkin
Yooo sabit bir geliri öğretmenlerin de yok, özellikle bazı branş öğretmenleri özel dersten gayet iyi kazanıyor mesela. Her öğretmeni de burada eziklemişler ama alakası yok. Annemin öğretmen arkadaşı mesela özel okulda öğretmenlik, özel dersler, büro derken şimdi ufak bir kolejin sahibi oldu mesela
Eşim de maaşını ikiye katlıyor özel dersle. Her öğretmende açlıktan ölmüyor bazı öğretmen düşmanları üzülecek ama

İnsanlar sonradan yapamayacaklarını anlasalar da ite kaka ilişkiyi sürdürmek zorundalar yani sizin bakış açınıza göre. Koskoca iki sene geçmiş, adamın iki senesi heba olmasın diye kadının ömrünün 60 senesi heba olabilir. Çünkü ne yazık ki başta sorun etmediği şeyi sonradan sorun etme hakkı yok. Çeksin cezasını 60 sene kriterlerine uygun olmayan bir adamla ömür çürütsün.

Nerde bu çıraklıktan gelip kendi dükkanını açıp memur maaşının kat kat fazlasını alan tamirciler diyorum, cevap yok. Çünkü üç beş tane falanlar heralde. Kimse aha burda diyemiyor 😂 deli paralar kazansalar da harcamayı bilmiyorlar heralde bu tipler.

Sizde öğretmensiniz yani hani mesleği mesleğe denk gelsin diye bakıyorsanız aranızda buyuuuuk uçurumlar yok. Maaş anlamında zaten endişelenmeyin tamir ustası olduğunda havada karada isini geliştirir maaşını 3 öğretmen maaşına katlar. Her ogretmende ara tatillerinde ülke ülke gezmiyor çoğu köyüne gidiyor. Tatili az olsa ne farkeder.
Öğretmenlerin yeşil pasaportu bile yeter lise mezunlarına fark atmaya :KK70: niye kıskanıyorsunuz bu kadar? Yeşil pasaport nasıl bir nimet haberiniz bile yoktur tabii.

Yooo sabit bir geliri öğretmenlerin de yok, özellikle bazı branş öğretmenleri özel dersten gayet iyi kazanıyor mesela. Her öğretmeni de burada eziklemişler ama alakası yok. Annemin öğretmen arkadaşı mesela özel okulda öğretmenlik, özel dersler, büro derken şimdi ufak bir kolejin sahibi oldu mesela
Eşim de maaşını ikiye katlıyor özel dersle. Her öğretmende açlıktan ölmüyor bazı öğretmen düşmanları üzülecek ama
Ben yılbaşında eşimi sanayiye çırak verecem 😂 adam 20 senelik yönetici daha 3 öğretmen maaşı kazanamıyor. Gitsin buji değiştirmeyi öğrensin de tükan açalım 😂

Öğretmenlerin yeşil pasaportu bile yeter lise mezunlarına fark atmaya :KK70: niye kıskanıyorsunuz bu kadar? Yeşil pasaport nasıl bir nimet haberiniz bile yoktur tabii.
Valla yıllarca yeşil pasaportum oldu sonra ülke ülke gezdim simdide özel sektordeyim de öğretmenlerin bu bitmek bilmeyen konudan bağımsız isimlerinin geçmesi bile sizi kiskirtmaya yetiyor onu görüyorum. Üzülüyorum adınıza. Konu öğretmenlik değil x bir sektorde de çalışıyorum deseydi yorumum aynı olurdu ama malesef sizde değişik bir duygu durum söz konusu :)

Evliler bile boşanıyor farkında mısınız, imza atmış, ev bark almış, çocuk yapmış…sevgiliden ayrılmak nedir ki bunun yanında… hayatta yanılma lüksü yok mu ya. Sizin başınıza gelmedi galiba maaşallah

Sektörde kazanç var arkadaşlar bunu ancak yaşayıp kazanan bilir ztn çok ucu açık bir sektör, her an değişime açık olmalısınız. Eskisi gibi piste değil, sadece motor bakmak zorunda değilsiniz. Ciragina tek bir aksesuar değişimini bırakarak 2 senede peşin para ev sahibi yapan insan tanıyorum
Çok yakınım 1 kişi çalışarak 3 eve bakiyor yazın haziranda gidip eylülde yazliktan dönüyorlar arada otel tatiline çıkıyorlar evde 2 arabaları var kıyafetleri yeme içmeleri çocukların özel sağlık sigortaları herseyde standartları var ve kaygıları yok
Ama gerçekten çıraktan yetişme gerçekten aktif kalmışlar işin matematiğini çok iyi biliyorlar ve teknolojiye ayak uydurmuslar.
Bana rastgele bindiğim taksi dükkanın onunden gecerken anlatmıştı bu muhitte ona gelirim buraları biliyorum diye
Konudaki arkadaşın bu şekilde gelişip gelisemeyecegi belli değil. Ama sektörde kazanç çabaya bağlı var - illa motor yağı ile çalışmanızı gerektirmiyor.

Yazdıklarınıza katılıyorum. Üniversite kazanıp bitirmek başlı başına bir sorumluluk. Üniversitenin adından ve ortamından bağımsız olarak insanı değiştiren bir şey. Gözlemlerime göre sorumsuz olan ya da geleceği hakkında kayıtsız kişiler ya kazanamıyor ya da kazanıp gitmiyor. O sınavları takip etmek, bir şeyler için çabalamak, derslere düzenli girmek zor geliyor. Hayal alemlerinde yaşayıp üniversite okumayan milyarderleri falan örnek gösteriyorlar. Ticari zeka bambaşka bir şey, herkese nasip olmuyor. Her üniversite okumayan da o ticari zekaya sahip değil. Kaldı ki ticaretle ilgilense bile iyi kötü bir üniversiteyi kazanıp işletme bitirmesi daha etkileyici mesela. Madem her yer tabela üniversitesi, girsin okusun. Ama yemiyor işte.
Heh tam da bunu söylemiştim işte.

Her tamirci ustası 75 ila 90 bin arasında kazanıyorsa siz niye tamirci olmuyorsunuz? Hayır madem bu işte bu kadar çok para var, burdaki hanımlar da pek meraklı tamircilere gidin çırak girin bir yere üç beş seneye usta olur deli paralar kazanırsınız. Hem de kadın usta dikkat çeker daha çok kazanırsınız. Haberlere falan çıkar bedavadan reklam yapar daha da çok kazanırsınız. Ne duruyorsunuz?

Hayır bu tamirciler bu kadar çok kazanıyorsa niye hiç çevremizde bunlardan yok? Ortalama üstü bir sitede yaşıyorum. Öyle çok zengin insanlar yok ama kalbur üstü dediğimiz kesim. Site sakinleri arasında doktor, mühendis, öğretmen, pilot, hemşire, sanayici falan var ama tamirci yok. Site oto sanayinin de burnunun dibinde. Halbuki dediğiniz paraları kazanan insanlar buradan ev alabilir, giderlerini karşılayabilir. Nerede bu deli paralar kazanan tamirciler? Neden sosyal çevremizde hiç yoklar?
her tamirci ustasının o kadar kazanmadığını bence herkes biliyordur

olay neden kazanç üzerine geldi onu da tam anlamadım yani bu çocuk biraz daha ustalaşıp iyi kötü bir öğretmen maaşı kadar kazanabilir konudaki kızımız atanana kadar. yani konu maaşsa öyle büyük uçurumlar olmaz arada. ama yer açmak onu tutturmak oradan ilerlemek bunlar ticari zekayla olan işler. öğretmen de yer açabilir hiiç bir diploması olmayan da açabilir varsa ticaret becerisi kopup gidebilir -konu kültür değil miydi konu neden buralara geldi ben arada yoktum?

sadece şey diyecektim sizin site sorunuza binaen
valla benim etrafımda çekirdekten yetişmiş zanaatkar/esnaf kişi sayısı çok
sizin sitede de olabilirler ama siz onları müteahhit, iş adamı, perakendeci, bayi vs vs olarak biliyor olabilirsiniz :KK70:

çünkü mesela benim tanıdıklarımı genelde çevrede öyle biliyorlar halbuki bildiğin motor ustası ama atıyorum motor ustalığı olarak motor indirmek bindirmek yerine x malzemenin bayiliğini almış tee zamanında, ticaretini öğrenmiş (mesela bnların çoğu üniversite mezunu satınalmacıları, pazarlamacıları filan parmağında oynatır, muhasebenin alasını bilir, bunlar da ayrı) oradan başka sanayi türü malzeme işlerine girmiş (mesela türbin vs.) organize sanayide yeri var "tamirci dükkanı" değil, gibi.

bir diğer konu da genelde kendi "ortam"larında kalma eğilimi gösteriyorlar.

mesela yukarıda bahsettiğim örneklerden kök ailesiyle arası çok iyi olmayan ya da küçük yaşta yetim kalmış filan tipler var, o kişi ailesinin mahallesinde filan kalma derdinde değil mesela gidiyor rezidansa siteye. (zaten barter usulü daire alanı çok oluyor bunların)
ama öyle değil de aileden kopamayan ya da arası kötü olsa da erkekliğe b.k sürmemk derdi olan, ailesinin mahallesinde kalmaya devam ediyor. ya da büyük büyük evler alıyor birlikte değilse de yakın kalıyorlar e aileleri de o sitelerde rezidanslarda yaşa(ya)mıyor o yüzden daha farklı tercihler yapıyorlar.

olay neden kazanç üzerine geldi onu da tam anlamadım yani bu çocuk biraz daha ustalaşıp iyi kötü bir öğretmen maaşı kadar kazanabilir konudaki kızımız atanana kadar. yani konu maaşsa öyle büyük uçurumlar olmaz arada. ama yer açmak onu tutturmak oradan ilerlemek bunlar ticari zekayla olan işler. öğretmen de yer açabilir hiiç bir diploması olmayan da açabilir varsa ticaret becerisi kopup gidebilir -konu kültür değil miydi konu neden buralara geldi ben arada yoktum?

sizin sitede de olabilirler ama siz onları müteahhit, iş adamı, perakendeci, bayi vs vs olarak biliyor olabilirsiniz :KK70:

çünkü mesela benim tanıdıklarımı genelde çevrede öyle biliyorlar halbuki bildiğin motor ustası ama atıyorum motor ustalığı olarak motor indirmek bindirmek yerine x malzemenin bayiliğini almış tee zamanında, ticaretini öğrenmiş (mesela bnların çoğu üniversite mezunu satınalmacıları, pazarlamacıları filan parmağında oynatır, muhasebenin alasını bilir, bunlar da ayrı) oradan başka sanayi türü malzeme işlerine girmiş (mesela türbin vs.) organize sanayide yeri var "tamirci dükkanı" değil, gibi.

mesela yukarıda bahsettiğim örneklerden kök ailesiyle arası çok iyi olmayan ya da küçük yaşta yetim kalmış filan tipler var, o kişi ailesinin mahallesinde filan kalma derdinde değil mesela gidiyor rezidansa siteye. (zaten barter usulü daire alanı çok oluyor bunların)
ama öyle değil de aileden kopamayan ya da arası kötü olsa da erkekliğe b.k sürmemk derdi olan, ailesinin mahallesinde kalmaya devam ediyor. ya da büyük büyük evler alıyor birlikte değilse de yakın kalıyorlar e aileleri de o sitelerde rezidanslarda yaşa(ya)mıyor o yüzden daha farklı tercihler yapıyorlar.
O kadar doğru ki…
Türkiye’de artık herkesin işi var ama bir mesleği yok!
Örneğin Kanada bile TS2023 vizesi çıkardı yakın zamanda Türklere, fakat ordaki Türkleri takip ettiğimde boyacı,kuaför, halı yıkamacı, tamirci, terzi bu mesleklere sahip insanlar direkt bir işe girip adaptasyonlarını sağlarken şu anda saçma sapan butik ünilerin bölümlerinden gidenler (bir mesleği olmayanlar) geri dönüyor ya da bu insanların altında çalışmaya gidiyorlar. Çünkü gittiğinizde ilk olarak size TR’de aldığınız diplomayı unutun burda sıfırdan başlıyorsunuz diyorlar.
Bana kalırsa burda da fizibilite çalışması yapılıp birçok bölümü kapatmaları gerekiyor artık ülke öğretmen, mühendis, avukat kaynıyor.
Konunun paraya geliyor olması çok doğal çünkü karşıdakinin genel kültüründen,çevresinden çok maaşı/işi vs konuşulur ona göre bir önyargı belirlenir bizim gibi toplumlarda. Konu sahibininde esas derdi bu gibi görünüyor.

Valla ben getirmedim konuyu buraya. Her eğitimli kadın eğitimsiz erkek konusunda olduğu gibi sevgili üyelerimiz paraya bağladı mevzuyu sanki para kazanmak her şeyi çözecekmiş gibi. Bana kalırsa konuda anlatılan tipte insanın ayda bir milyon geliri olsa da benim eş adayım olamaz. Para bir şekilde kazanılır, az kazanılsa da sorun değil bana göre. Eğitimli, kültürlü, kadına değer vermeyi bilen eş tercihimdir, eşimi de ona göre seçtim.

Yukarda bir yerde dedim ya eş seçimi hayat standardınızı, sosyal yaşamınızı da etkileyen bir seçimdir. Her ne kadar tamamını kontrol edemesek de ev seçimi de öyle. Ev alma komşu al demişler ya. Bizim sitemizde bahsettiğiniz tipte insanlar yok. En azıdan benim tanıdığım yok. Ticaretle uğraşanlar var ancak onlar da üniversite mezunu. Eski evimizde eğitimsiz insanlardan çok çektiğimiz için dikkat etmiştik bu duruma. Hatta biraz üstten algılanacak yine ama çok lüks bir siteden ev bakarken eşim “ben kereste tüccarı maho ağayla komşu olmak istemiyorum” demişti de vazgeçmiştik. Eğitimsiz zengin hiç çekilmiyor 😂 Mutlaka kendini geliştirmiş olanı da vardır ama ülke profili de belli arkadaşlar. Kendimize steril küçük dünyalar yaratmaya çalışıyoruz.

X