sizce sevgilim cahil mi :(

Tamam kapatalım okulları o zaman

Bu mantıkla herkesin ilk sevgilisiyle evlenmesi gerekirdi.kimse kimseden ayrılamzdı.

Her şey para ve dış görünüş olmuş, iyi ki çevremde böyle insanlar yok
En öz ve etkili cevabı yazmışsın.eee bunun çözümü üniversite mezunu insanlarin iyi kötü demeden nasıl olsa eğitim kalitesiz diye bu tiplerle birlikte olması mı yani?.ya da nasıl olsa kalitesiz diye kimse okumasın mi? Mesajın amacı ne yani? Sorun buysa eğitimin kaliteli hâle getirilmesiyle çözülür.rezilliği kabullenin ve önünüze gelen cahil adamla birlikte olun değil

Kadın daha yeni yetişkin olmuş.daha yeni adam gibi oturup düsünebiliyor.2 senedir birlikte olması ortak paydada oldukları anlamına gelmez.ne toksik, saçma sapan ilişkiler yaşadık yıllarca.hata işte.

Sevgilim kısa boylu dese buralarda benim sevgilim 1.90 diye hava atıp, beğenmemekte haklısın, erkek dediğin uzun boylu olur, ayrıl diyecek kişiler, konu bilgi, kültür, eğitim olunca ne olacak canım yeaahj hepimiz cahiliz zaten boşver modunda takılıyor.şaka gibiler gerçekten.ülkenin niye bu hâldr olduğunu anlamak zor değil.biri de canla başka, yatım sayfa eğitimin kalitesizliğinden dem vurup, hepimiz cahiliz ne var yani demeye getirmiş.yok kardeşim hepimiz de cahil değiliz yani.alfabeyi bilmeyen adamı da kabul etmeyin ya.kimse cahil kalmasın, eğitim kalitesi düşük olsa bile kendinizi geliştirin demek yerine hepimiz cahiliz işe ne yaparsın, kabullen gitsin amann demeyi tercih ediyorlar.

Eskiden okuyamamış olanlar hayıflanırdı, keşke ailemin durumu olsaydı ya da bilinçli olabilseydim falan derdi. Şimdi okuyanlar ne yapıyor ki deyip kendileriyle gurur duyuyorlar. Ne olacak bu toplumun hali üzülüyorum açıkçası. Her değerin maddi anlamda karşılığının olması gerekmiyor ki. Çarpma yapamayan adam için kendi dükkanını açarsa bla bla diyorlar inanılır gibi değil.

Sen kafana ayrilmaya takmissin ayrilda karsindakinede senden kurtulsun. Ama sunu unutma benim esim insaatci ve hic bir zaman insaatci diye hor gormedim ekmegini tastan cikartir getirir. Calismadigi zamanda disardan goren insan aaa bu adam insaatcimi diye sasirirlar oyle kendini gelistirmis oyle giyim tarzina herseyine dikkat eden bir insndir

Valla bana kalsa ülkede büyük şehirler dışında gerçekten iyi kalite üniversite hocası, imkanı bulunduğu şehirde yeterli sosyal kültürel olanağı olmayan, bütün üniversiteleri kapatırım zaten. En azından sadece gereken kadar kişi üniversiteye gider, giden sonrasında işini kolay bulur, üniversite eğitimini hakkı ile alır, üniversite sayısı azalınca üniversitelerin aldığı bütçe artar, akademik açıdan olanakları genişler. Üniversite kazanamayan da en azından 18 yaşında kendine bir meslek edinip yoluna bakar. Kendini yaptığı meslekte usta olarak geliştirir, kültürel açıdan geliştirmek istiyorsa; dil öğrenerek, kitap okuyarak, görsel sanatları gündemi takip ederek pek alâ birçok üniversite bitirmiş insanın önüne geçebilir. Yine yazdım, hep yazıyorum. Temel eğitimi alan, liseye kadar okulunu bitiren kimse de cahil falan değildir. İnsanları üniversite okumuş okumamış, cahil şöyle böyle diye ayırıp kendini üstün görmek asıl cahillik. Tüm gelişmiş toplumlarda beğenin beğenmeyin durum bu. Ancak gelişmemiş toplumlarda insanlar okuduğu okulla, kimsin mesleği ile kimisi parası ile nüfuzlu olduğunu düşünür ve kendini toplumdan üstün görür.

Kendi dükkanını açıp beni villada oturtmaya başlasa eve gelimce yarım saat sohbet edemeyeceğim adamı ne yapayım yani? Ne bu maddiyat sevdası ben de anlamıyorum.eğitim sadece daha az eğitimsiz olanlardan daha fazla kazanmak için mi yani? Dünyada sadece maddiyatla elde edilebilecek zevkler yok ki.manevi ve kültürel zevkler de var.kaliteli ve entelektüel biri arkadaşınla doyurucu bir sohnet etmek, kaliteli bir tiyatro oyunu izlemek, kaliteli bir kitabı zevkle okuyabilecek iateğe sahip olmak, bir film izleyip, eleştirisini kendin gibi insanlarla yapabilmek.yaşadıgın şeylerin farkında olacak olgunluğa ve birikime sahip olmak.herşey 5 yıldızlı otellerde sabahtan akşama kadar yiyip, içip güneşlenmekten ibaret değil.iyi yaşamak lüks yaşamak değil yani.toplum algısı yanlış şekillenmiş.

Valla bu bakış açısının sonu yok. O zaman liselerde notlar şişiriliyor, yüzde bilmemkaç öğrenci sınavlarda sıfır çekiyor liseler kapatılsın… kaç yıl ingilizce dersi görüyor çocuklar ama kaç tanesi biliyor, İngilizce dersi kaldırılsın… ülkenin yarısı belki müslüman değildir Din kültürü dersi kalksın… genel kültür diye bir şey var o ne olacak

Gereksiz üniversiteleri kapatsan cahillik sorunu azlamayacak ki.yani çözüm olmuş olmayacak ki.geri kalan üniversiteler bir anda daha kaliteli bir hâl mi alacak sanki? Geri kalan insanlar daha da beter hâle gelecek.kisaca ülke rezillik içinde nereden, nasıl başlayabileceğimizi bile kimse bilmiyor.

Sizin aklınız bulanmış bahane arıyorsunuz. O düşünce kafaya girmiş birkere. Geçmiş olsun.. Adamdan ayrılın bence, gerçek sevgiyi hak ettiği birini bulsun.

Sizin aklınız bulanmış bahane arıyorsunuz. O düşünce kafaya girmiş birkere. Geçmiş olsun.. Adamdan ayrılın bence, gerçek sevgiyi hak ettiği birini bulsun.
Evet biraz aklım bulandı kabul ediyorum ama bu tamamen gelecek kaygısından. Dediğim gibi henüz bir işim yok hemen olacağının da garantisi yok. Olsa bile günümüzde geçinmesi zor olan bir miktarda olacak. Bu şartlarda zaten benim maaşım azken benden daha da az maaşlı biriyle bir gelecek planlamak bile bile lades demek mi? Sevgilimi seviyor olmam bazı gerçekleri görmezden geleceğim anlamına gelmiyor. Evet onu gerçekten seviyorum bundan eminim. Ama çevremde sadece sevmenin yeterli olmadığını gördüğüm bir sürü evlilik örnekleri varken kafam karıştı sizlerin görüşünü almak istedim. Teşekkürler yorumunuz için.

Evet tabii ki bana kendi iş alanıyla ilgili sorular sorsa bende bilemem ama benim sorduğum sorular çok genel geçer herkesin bir dönem alakadar olduğu şeyler olduğu için bilmemesi o an için canımı sıktı. Dediğim gibi biraz ilerisini düşündüm. Acaba evlensek ve çocuklarımız olsa onların en basit ödevlerinde bile yardim edemez mi diye.

E edemez tabii. Oğlum ilkokul 1 toplama çıkarma öğreniyor. Üçüncü sınıfta çarpma işi bitecek diyor öğretmeni. Yani sizinki ortaokulu liseyi geçtik ilkokul seviyesinde yardımcı olamaz çocuğuna.
Tercih meselesi bence bu cehalet ben bunu istemem

Ama size bir tık hak veriyorum. Maddiyat mı, iyi insan olması mı, sevmesi mi... Hepsi bi arada olanı bulmak çok zor iki ucu moklu değnek

Ama size bir tık hak veriyorum. Maddiyat mı, iyi insan olması mı, sevmesi mi... Hepsi bi arada olanı bulmak çok zor iki ucu moklu değnek
İyi insan olmasında hiçbir sıkıntı yok sevgisinde de öyle onunla cok mutluyum 2 yılda en büyük kavgalarımızda bile benim ağzımdan maalesef kırıcı şeyler kaçsa da o hep sinirlenirine hakim oldu bir kere beni incitmedi sağ olsun işin maddiyat kısmı olmasa hiç sorgulanmayacak bir ilişkim var kesinlikle. Ama ben sırf seviyorum diye hayatın gerçeklerini bi kenara atamıyorum maalesef ki. Bir de maddiyat sıkıntısı hiç olmayan bir ailede büyüdüm bunun da etkisi vardır belki. Böyle düşünmek beni kötü biri mi yapıyor ya da maddiyatçı bilmiyorum.

Çarpım tablosunu ben bile unutabiliyorum, sayısal mezunuyum ve 15 yıllık muhasebeciyim Ama 8 sene önce işi bıraktım . Hayat başka yönlere akınca bazı şeyler önemini yitirir. Beynin çalışma şekline bağlı olarak önemsiz olarak kaldırılabilir direk sorulunca cevap veremem belki ama bilmediğim bişey değil gibi.Yeterli cevap olur mu sizin için
Yani sizi kim doldurduysa zaten iyi iş başarmış. Evlenip mutsuz olursunuz bu mutsuzluğa sevgilinizide sürüklersiniz. Bence siz ayrılın mutsuz olacaksanızda kendiniz olun. Çocuklarınıza ödevleri konusunda bilgili olupta yardım etmeyen birine denk gelince buraya yazılanları gelip tekrar okuyun. Bu sitenin en sevdiğim özelliği silinmiyor Hayatta başımıza herşey gelebilir. Ve hikmetinden sual olunmaz ne zaman böyle bişey için birinin canı yansa direk ordan sınar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…