Teşekkür ederim yorumunuz için, bana iyi geldi :) Çok imrenilecek bir şey mi bilmiyorum, isteyen herkes bu tarz tercihler yapabilir aslında.sendeki rahatlığa sahip olamadıkları ve olamayacaklarıno bildikleri içün öyle konuşuyorlar. Nerde kimde görmüş kayınvalideye gelmeyen gelin ısrar etmeyen koca. Belli ki eşinizde sizde hem çok sosyalsiniz hem de kendinizi yetiştirmişsiniz. Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş o yüzdem hiç dert etmeyin. O insanlara bir kere ağzınızı açın, ya bende sevmiyorım onsuz gitmeyi vs vs deyin, bakın nasıl akıl yağıyor
Yorumunuz için teşekkürler, benzer bir ilişki hem de çocuklarla sürdürebiliyorsanız büyük başarı tebrik ediyorum ve mutluluklar diliyorum :)Çok benzere yakın bir evliliğimiz varmış alan bazında
bizde birbirimizin alanlarına saygı duyarız
bazen ben dozajı kaçırırım oyun oynamayı abarttığı için o da tepki gösterdiğim olur
sabahlama olayı olmaz ama ne o ne ben de
evlilik dediğin de bu olmalı her iki taraf alanına saygı duymalı sıkmamalı boğmamalı gerekli güven oluştuysa
bir ergen delisi bi manyak ufak 2 çocuk da var bu arada
Ayrıca geçen sene dediğiniz zaten balayınız oluyor siz yeni evlisiniz. Bu sene de sizin ikinci tatiliniz olacakmış tercih etmemişsiniz.Evet doğru, bu yıl planlarımız böyle oldu. Geçen yıl ise ilk birlikte tatile çıkıp sonra ayrı tatile çıkmıştık. Tamamen planlara ve nasıl denk geldiğine bağlı :)
Teşekkürler yorumunuz için, anladım ki herkese göre değişen bir durum, kimine göre garip kimine göre normal-ideal :) Bu arada biz aslında ikimiz de evden çalıştığımız için çok zamanımız da olabiliyor birlikte :)
Evliliği bu rahatlıkta yaşayabilen birinin çevreden gelen birkaç laftan etkilenmesi garip geldi açıkçası.
Teşekkürler, benzer ilişkiler duymak bana iyi hissettirdi :)İşte olması gereken ideal ilişki :)
Ben ve ailemde böyleyizdir ve inanılmaz dengeli ve huzurlu bir ilişki şeklidir. Ne mutlu size uygun hayat arkadaşınızı bulmuşsunuz, diğerleri kıskanıyor hiç takmayın
Haklısınız, her zaman böyle bakamıyoruz maalesef bazen dışarıdan yapılan yorumlar etkiliyor ama aslında biz mutluysak gerçekten kime ne :)Siz mutluysaniz kime ne? Bizim de birebir olmasa da evliliğimiz sizinki gibi. Arkadaşlarla Romanya ya gidelim dedik gelir misin dedim, ben gelmem sen git dedi, ya da ben dizi izlerim o oyun oynar. Böyle iyiyiz, kime ne?
Hahaha çok tatlısınız, biz ikimiz de evden çalışıyoruz aslında pek ayrı da değiliz. Koşun bir sarılın kocanıza :))Ayyy eşime bağımlıymışım gibi hissettim okuyunca. Bütün gün birbirimizi görmüyoruz zaten. Bi tatillerde birlikteyiz onu da ayrı geçirdiğimizi düşünemedim. Konuyu okurken kocamı özledim
ikinizin de kendine ayrı ilgi alanları olması güzel, bunda kötülük yok ama buradan bakınca, sırf bu açıdan değerlendirince kopuk duruyorsunuz.Teşekkür ederim yorumunuz ve samimi düşünceleriniz için. Ben hanımefendininin iletişim tarzından ve söylediklerinden niyetini-iyi niyetini anladım siz hiç merak etmeyin :) o yüzden bu konuda yorum yapmayacağım.
Evet gerçekten fikir danışmak için açtım, ve çok da faydalı oldu negatif yorumları bile dikkatlice okudum düşündüm. Evlilik bana ne kattı diye sormuşsunuz, bunu çok derin duygularla saatlerce anlatırım herhalde ama burayı aşktan şelale duygularla boğmak istemem :) Zaten burada tüm detayları ve şartları anlatmak da mümkün değil, sizin niyetiniz benim bu soruyu düşünmem ve inanın bunu yapacağım. Aktivite konusuyla ilgili, evet siz arkadaşınız için festivale gidebilirsiniz tabi ki eşim de benim için bunu yapabilir, sorsam o tatillerin hepsine benimle gelir, ya da ben onun tatillerine gidebilirim, o kadar hatrımız var :)) ama ben bunu yapmanın çok mantıksız olduğunu düşünüyorum. Neden ilgisini hiç çekmeyen bir müzeye gelip orada kendini oyalayacak bir şey arasın ve sıkılsın ki? Onun yerine kendine daha faydalı bir şey yapabilir. ben bunu tercih ediyorum.
Çocuk sahibi olmak konusunda haklısınız, zaten bu tarz bir hayat biçimine sahip olduğumuz için çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz, en azından yakın gelecekte.
Ben de size bir şey sormak istiyorum, mesela villaya gidip turnava yapmak? diyorsunuz ya, bu eşime ve arkadaşlarına o kadar iyi geliyor ki, masaüstü bilgisayarlarını bile taşıyorlar, gruplar oluşturuyorlar, saatlerce bağrış çağrış oyun oynuyorlar, bir sonraki oyun haftasına kadar da bunun geyiğini çeviriyorlar :)) ben onun beni kapsamayan zevkleri, ortamı, ilgi alanları olmasını çok seviyorum. Bu size neden ilginç geliyor?
Hahaha çok tatlısınız, biz ikimiz de evden çalışıyoruz aslında pek ayrı da değiliz. Koşun bir sarılın kocanıza :))
Olabilir, sizin düşünceniz bu şekilde ne diyebilirim :)Dürüst olacağım size bir arkadaşım eşiyle tatile çıkmadan üç ayrı tatile gitse aralarında sorun var diye düşünürüm. Yüzlerine demesem de içimden geçen bu olur.
Koca yaz karı koca tatile çıkmadan üç ayrı tatil bana aşırı saçma gelir
Kendi ilişki tanımınıza göre ilişki yaşamayı bilmiyor diyorsunuz anlıyorum, ama herkesin ilişki tanımı başka. Siz umarım sizinle aynı tanıma sahip mutlu ilişki yaşarsınız.Ve ek olarak bunu ideal evlilik gören bence ilişki yaşamayı bilmiyordur.
İlişki yaşamak bu değil bence
Hayır balayı değildi açıkcası, balayına gitmedik, bu arada düğün de yapmadık bu da başka bir konuda tabi :)) Teşekkürler yorumlarınız için, ben bu baslıktan maksimum fayda elde ettim ve anladım ki bu işin doğrusu yanlısı ideali yok, herkesin farklı. sizin yorumlarınız da bana uymuyor ama umarım sizin için mutlu olurAyrıca geçen sene dediğiniz zaten balayınız oluyor siz yeni evlisiniz. Bu sene de sizin ikinci tatiliniz olacakmış tercih etmemişsiniz.
Bence iti anlaşan beraber keyifli vakit geçiren bir çift değilsiniz üzgünüm
Valla biz 10’yıldır beraberiz eşimle. Ayrı tatile gitmedik. Gidemem de özlerim yahu.Olabilir, sizin düşünceniz bu şekilde ne diyebilirim :)
Kendi ilişki tanımınıza göre ilişki yaşamayı bilmiyor diyorsunuz anlıyorum, ama herkesin ilişki tanımı başka. Siz umarım sizinle aynı tanıma sahip mutlu ilişki yaşarsınız.
Hayır balayı değildi açıkcası, balayına gitmedik, bu arada düğün de yapmadık bu da başka bir konuda tabi :)) Teşekkürler yorumlarınız için, ben bu baslıktan maksimum fayda elde ettim ve anladım ki bu işin doğrusu yanlısı ideali yok, herkesin farklı. sizin yorumlarınız da bana uymuyor ama umarım sizin için mutlu olur
bakın takip edin üslubuna ve verdiği cevaplara. ömre bedel bu. eşi olsam ben de ayrı geçirirdim lütfen bu ihtimali düşünsün herkes. normal bir evlilik değil bu. altından paravan bir evlilik bile çıkabilir.Valla biz 10’yıldır beraberiz eşimle. Ayrı tatile gitmedik. Gidemem de özlerim yahu.
Arkadaş grubuyla gidiyoruz erkekler kendi kadınlar kendi takılıyor bu ayrı bir şey ama gün sonunda yanımda kocamı isterim. Şimdi nöbetten gelecek bu gece mesela dakika sayıyorum. İnsan sevdiğinden sıkılır mı ya?
Elbette kız arkadaşlarımla meyhaneye vadeye gidiyorum. O da erkek arkadaşlarında kalıyor. Ama bir gece iki gece. Ayrı tatil. Üstelik de sizle tatile gitmeden tatil çok tuhaf. İnsan önce bir sevgilisiyle gitmek ister. Kocam yanımda uzansın şezlongta sıkılmam. Ne oyunmuş o ya. Bağımlı gibi. Karısından sıkılıyor tatilde oyun oynamayı tercih ediyor. Ay yok çok saçma.
yanlış anlama, sadece çok dürüst bir şekilde söylemek istediğim için söylüyorum:Son olarak da sabaha kadar haber yok derken, bir anda evden kayboluyor ve sonra sabaha kadar haber yok değil. Gece eğlenmeye çıkıyor, kimlerle olabileceğini nereye gidebileceğini tahmin ediyorum, gecikince de eminim çok keyifli zaman geçiriyordur diye rahatlıkla uyuyorum. Umarım başına kötü bir şey de gelmez, ne diyeyim :)
Ay çok hoşsunuz, gülümseyerek okudum yorumlarınızı, teşekkür ederim baya ilgili-derin yorumlar yapıyorsunuz, sevindim! Sorularınızın cevaplarına gelince:ikinizin de kendine ayrı ilgi alanları olması güzel, bunda kötülük yok ama buradan bakınca, sırf bu açıdan değerlendirince kopuk duruyorsunuz.
mesela bu oyun etkinliği ne sıklıkta oluyor? ayda bir mi, üç ayda bir mi, senede bir kere mi? tabii ki iyi gelen bir tarafı vardır ona bakarsan bana da saçma gelir koca adamların kendilerini bir eve kapayıp sadece oyun oynamaları sıkıcı gelir ben de sıkılırdım.
birlikte yaptığınız şeylerle ayrı yaptığınız şeyler sayı olarak ne durumdadır mesela? acaba bu durumunuzun altında şu mu yatıyor, tüm gün ikimiz de evdeyiz zaten bari dışarıda nefes alalım?
evde kalkma saatleriniz farklı, beraber kahvaltı, yemek olayı da yok. çalışma saatleriniz farklı. beraber dışarı çıkıyor musunuz? beraber film izliyor musunuz? sohbetlerinizin konusu nedir?
mesela şu kalınla çizdiğim kısım bana göre düşündürücü bir laf. senin tatilinde yapılan plan program, ilgi alanı açısından bakınca sıkıcı gelebilir ama sonuçta seninle geçireceği bir zaman aslında bu. sırf sevdiğin insanın yanında olmak, öylece durmak hatta bostan korkuluğu gibi dikilmek bile güzel gelir insana :) neden sıkılsın? bunun altında yatan şey acaba sen kendini adama layık mı görmüyorsun? yapılan aktiviteyi boşver, sırf yan yana olmaktan neden sıkılsın? bu layık görme konusu başta saçma gelse de farkında olmadan bu meseleye düşebiliyor insan. önce "yok canım ne alakası var" der geçersin belki ama bi düşün istersen.
bana tüm bu söylediklerinin ilginç olduğunu düşündüren şey evliliğinizin ikinci senesinde olmanız. 10. sene desen inan hiç garip karşılamam. tam böyle birbirinize doyamadığınız bir dönemdesiniz aslında.
bence senin bunları çok normal görme sebebin, evlenmeden önce uzak mesafeden yürütmüş olmanız. adam zaten senelerce senden kaç km uzaktaydı kim bilir, artık uzaklığına alışmışsan şu an bunu normal görüyor olabilirsin. şarkıda dendiği gibi, "seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli, alıştım hasretine, gel desen gelemem ki" gibi olmuş durumda :) bişeyin yokluğuna alışınca varlığını da aramıyorsun hatta gereksiz görüyorsun. senelerce zaten adamla ayrı ayrı aktiviteler yaptığın için şu an beraber yapmanın eksikliğini hissetmiyorsun.
Biz ayrı tatiller yapıyoruz eşimle o kamp çok sever bende kuzenlerimle tatil yapmaktan bekarliktan beri keyif alırım ama bunlar birlikte yaptığımız tatilin üçte biri kadar oluyor vakit olarak. Kocam dururken başkalarıyla uzun uzun neden tatıl yapayım, onunla olan tatili kaçamak gibi birleştirmelere bırakayım?Valla biz 10’yıldır beraberiz eşimle. Ayrı tatile gitmedik. Gidemem de özlerim yahu.
Arkadaş grubuyla gidiyoruz erkekler kendi kadınlar kendi takılıyor bu ayrı bir şey ama gün sonunda yanımda kocamı isterim. Şimdi nöbetten gelecek bu gece mesela dakika sayıyorum. İnsan sevdiğinden sıkılır mı ya?
Elbette kız arkadaşlarımla meyhaneye vadeye gidiyorum. O da erkek arkadaşlarında kalıyor. Ama bir gece iki gece. Ayrı tatil. Üstelik de sizle tatile gitmeden tatil çok tuhaf. İnsan önce bir sevgilisiyle gitmek ister. Kocam yanımda uzansın şezlongta sıkılmam. Ne oyunmuş o ya. Bağımlı gibi. Karısından sıkılıyor tatilde oyun oynamayı tercih ediyor. Ay yok çok saçma.
A yazdıkça siz şok oluyorum.Ay çok hoşsunuz, gülümseyerek okudum yorumlarınızı, teşekkür ederim baya ilgili-derin yorumlar yapıyorsunuz, sevindim! Sorularınızın cevaplarına gelince:
Oyun haftası senede 1 kez yaparlar, orta okul yıllarından gelen bir alışkanlık, onlar için o kadar büyük bir olay ki bana da komik geliyor, çok ciddiye alıyorlar, hepsi baska sehirlerden geliyor bu turnava için. Tabi online da yıl için de sürekli oynarlar :)
Birlikte yaptığımız şeyler, ayrı yaptığımız şeylerden daha az sanıyorum, kafamda sıralayınca bireysel aktivitelerimiz çok fazla. Ama dürüstçe soyleyebilirim ki, zaten daha az olması bu zamanları kaliteli yapıyor bence. Evden çalıştığımız için dışarı havası önemli her gün kesin dışarı çıkarız ama genellikle ayrı ayrı ben sabah iş öncesi çıkarım bazen, eşim akşam çıkar mesai bittikten sonra, tabi bazen birlikte çıkarız yürüyüş yaparız, alışveriş, market vb :)
Film zevklerimiz çok farklı genelde birlikte izlemeyiz, zaten ben sinema tutkunu değilim, izlersem de sanatsal uzun olaysız filmleri severim. Eşim ise bilim kurgu tarzı, suç vb temalı filmleri sever. Ama birlikte takip ettiğimiz diziler var, bunları birlikte izleriz sonra yorum ve atıf yapmayı severiz. Sohbet konumuz da herkes gibi her şey olabilir.
Diğer sorunuzu biraz romantik buldum açıkcası, ben kimsenin yanında boş boş durup bostan korkuluğu olmaktan hoşlanmam , o yüzden böyle şeyler yapmıyorum zaman kaybı gibi geliyor :) ama bazen tabi ki fedakarlık yapabiliriz bu konuda talep gelirse :) Layık görme konusu gerçekten ne alaka gibi geldi dediğiniz ama bir düşüneyim :) eşime hayran olduğum doğru, ama birbirimizi iyi besleriz, geliştiririz, aramızda kıyaslama yapamıyorum açıkcası kim kime layık diye :)
Son olarak evet mesafe ilişkisi eminim ki ilişkimizi şekillendirmiştir, ama az değil 6 yıl mesafe ilişkisi yaşadık, ama büyük fedakarlıkla birbirimize zaman ayırırdık, 2-3 hafta maksimum ayrı kalmışızdır, planları ayarlayamadığımızdan dolayı. Bakalım gelecekte dediğiniz gibi 10.yılda neler hissederiz, göreceğiz :)
Yok neden yanlış anlayayım, herkes kendi açısından yorumlar yapıyor burada benim için oldukça ilginç :))yanlış anlama, sadece çok dürüst bir şekilde söylemek istediğim için söylüyorum:
hayatımdaki insan senin gibi düşünse ben sevmediğini düşünürümbak yemin ediyorum. aranızda şöyle bir konuşma geçmiyor mu yani?
-ben dışarı çıkacağım, osman'larla takılacağım. geç gelirim.
+tamam canım, ne tarafa gideceksiniz?
-kadıköy civarında oluruz veya x bara gideriz.
kiminle ve nerde olabileceğini tahmin edebiliyorum dediğin için yazdım bunu. demek ki adam sana söylemiyor ben şunlarlayım diye.
gecikince de başına bişey mi geldi acaba veya canı mı sıkkın acaba eve gelesi mi yok diye düşünmek yerine evde rahat rahat uyumak...
yok, bu tarz biri olsa hayatımda beni sevmiyor, umursamıyor, ölsem umurunda olmaz diye düşünürüm. kusura bakma ama şu verdiğin örnek aşırı kopuk, kabul et :)
khomyuk neden böle bir yorumda bulundun ben sizin evliliğinize çok benzettim halbuki okuyunca. senin eşin gibi karışmıyor işte gittiğine arkadaşlarına gece sabahlamasına. sizde aynı şekilde gezip geç geliyordunuz sormuyordu kaçta geldin gittin tek tatile de gidiyordun.Ayrıca geçen sene dediğiniz zaten balayınız oluyor siz yeni evlisiniz. Bu sene de sizin ikinci tatiliniz olacakmış tercih etmemişsiniz.
Bence iti anlaşan beraber keyifli vakit geçiren bir çift değilsiniz üzgünüm
Valla kusura bakmayın da ben ev arkadaşımla bile daha samimiydim. Siz kanka desem kanka bile olamazsınız. Aranızda basbayağı uyumsuzluk var. Ortak zevk yok, beraber yürüyüşe bile alışveriş için çıkıyorsunuz. Ya i farklı tarzda filme eşin için izleme olayı da yok. Bu fedakarlık değildir ki. Ben korku sevmem ama izlerim eşimle. Baktım kastı yaramazlığa dönerim filmi başka sebeplerle izleyemeyiz mesela. Ki bizim bel yaşında çocuğumuz var sizden daha renkli bir ilişkimiz var.Yok neden yanlış anlayayım, herkes kendi açısından yorumlar yapıyor burada benim için oldukça ilginç :))
Siz belki öyle anlayabilirsiniz, ben öyle hissetmedim hiç :) diyalogu bize yakın şu şekilde aktarayım :
+tatlım bugün bizimkilerle çıkma günümüz, öyle konuştuk sen ne yapacaksın?...
-.............. iyi eğlenceler canım, dikkat et çok alkol alırsan araba kullanma......
+...... tamam..... öpüşmeler sarılmalar falan hahah
Yani burada ben onun bizimkiler derken kimleri kasdettiğini biliyorum, mekan neresidir biliyorum hep gittikleri yer, zaten kaldığımız yerde fazla da seçenek yok :)) ben uyumadan gelirse gelir, gelmezse X kişiye geçmiştir, X mekanda devam ediyordur bunlar diyip mışıl mışıl uyuyorum.
Sabah onun akşamdan kalma havasını, gece yaşadıkları aslında komik olmayan şeyleri anlatmasını, masada dönen muhabetleri anlatmasını vb de çok seviyorum. :) Bana kopuk falan gelmiyor, ne kadar farklı yorumluyoruz olayları :))
Sizin ilişkiniz de bu şekilde demek ki anlıyorum ben, mutluysanız sorun yok :) Ben eşim dururken neden baskalarıyla tatil yapayım kafasıyla bakmıyorum, eşimle çıktığımız tatil ayrı keyifli, ailemle olan çok ayrı, arkadaşlarımla çıktığım ayrı tek başıma tatile çıktığım ayrı ayrı. hepsini de çok seviyorum o kadar çok tatilden bahsettik ki canım istedi :)Biz ayrı tatiller yapıyoruz eşimle o kamp çok sever bende kuzenlerimle tatil yapmaktan bekarliktan beri keyif alırım ama bunlar birlikte yaptığımız tatilin üçte biri kadar oluyor vakit olarak. Kocam dururken başkalarıyla uzun uzun neden tatıl yapayım, onunla olan tatili kaçamak gibi birleştirmelere bırakayım?
Basbayagi birlikte uzun vakit geçirmekten hoşlanmamaktir bu. Bunun ideal, harika görenler var birdeeminim kocaları kendisinden çok arkadaşlarıyla tatil yapınca mutluluktan ölürler.
Yoo gayet zıt.khomyuk neden böle bir yorumda bulundun ben sizin evliliğinize çok benzettim halbuki okuyunca. senin eşin gibi karışmıyor işte gittiğine arkadaşlarına gece sabahlamasına. sizde aynı şekilde gezip geç geliyordunuz sormuyordu kaçta geldin gittin tek tatile de gidiyordun.
Evet iki senelik evlilikte ki uzakta yürütmüşsünüz koca yaz herkesle tatile çıkmışsınız eşinizle gitmemişsiniz. Çok seviyor tercih ediyor gibi durmuyorsunuzSizin ilişkiniz de bu şekilde demek ki anlıyorum ben, mutluysanız sorun yok :) Ben eşim dururken neden baskalarıyla tatil yapayım kafasıyla bakmıyorum, eşimle çıktığımız tatil ayrı keyifli, ailemle olan çok ayrı, arkadaşlarımla çıktığım ayrı tek başıma tatile çıktığım ayrı ayrı. hepsini de çok seviyorum o kadar çok tatilden bahsettik ki canım istedi :)
İdeal herkes için farklıdır, size uygun değil demek ki benim anlayışım. teşekkürler :)