Sizce normal bir çift değil miyiz?çok bireyseliz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne diyeceğimi bilemiyorum o zaman, sizin kankalarınız ev arkadaşlarınız eşinizle kurduğunuz ilişki benimkinden farklı demek ki, anladım siz mutluysanız sorun yok. Ben anladım ki ben mutluysam sorun yok :) Kendimi tekrar etmemek adına tekrar yazmayacağım ama önceki yorumlarımda birlikte neler yaptığımızı, nasıl keyif aldığımızı anlatmıştım. Tam tersi sıcacık bir his var evimizde sürekli :) Ama teşekkürler siz zaman ayırıp baya ilgilendiniz konuyla, sağolun.

KahveCekirdegi7 sevgili irmik, ikiniz de çok aşırısınız.
Yani ya kıskançlıktan dört duvara hapsettiği evlilik yada böyle laçka bir şey evlilik değildir.
Orta karar diye bir şey vardır.
Ben eşimden izin almam. İzin almıyorsun da yazmadım. Gece çıkmasına da yorumda bulunmadım. Ben de çıkıyorum bu arkadaşlarla takılmak da her ilişkide olması gereken bir nefes arasıdır.
Bu konuda beni rahatsız eden beraber zaman geçirmezsen sadece dışarıya vakit ayırmaları. Bir sene boyunca beraber tatile gitmemişler üç kere başka insanlarla tatile gitmişler.
Beraber yemek yiyip sohbet edip film izleyemiyorlarsa ortak bir hayat kurmanın da anlamı yok.
Ayar lazım.
Senin beklentin de ayarsız bu evlilikte ayarsız

Evet iki senelik evlilikte ki uzakta yürütmüşsünüz koca yaz herkesle tatile çıkmışsınız eşinizle gitmemişsiniz. Çok seviyor tercih ediyor gibi durmuyorsunuz
Hanımefendicim, evet koca yaz tatilinde herkesle çok eğlenceli tatil geçirdim, en son da eşimle gideceğim, izinlerimizi bu şekilde ayarladık, bunu bize ilahi bir güç yaptırmadı, kendimiz böyle tercih ettik :) Uygun bulmamanızı, sizin çok farklı olduğunuzu anladım, yorumlarınız için teşekkür de ettim ama hala neyi kabul etmediğinizi anlamıyorum. Siz öylesiniz mutlusunuz, ben böyleyim mutluyum, daha her kelimemden baska anlam çıkarmanın ne alemi var? Allah ikimize de mutlu etsin hep böyle son noktayı koyalım, ne dersiniz?

Kopukluk olarak ifade etmezdim sanırım ama önem sırası diye bir şey var ;konuşulur, diyalog kurulur, birlikte bir şey yapmayacaksak ya da arkadaşlarımızla olmak istiyorsak önce biz biliriz, arkadaşla konuşup birbirimize haber vermeyiz yani. Şimdi yaşadıklarınızla keyiflisiniz ancak birbirinize alışkanlık geliştirmiyorsunuz, evlilik bir yaşam ortaklığı, mesela 50 yi geçip bu kadar aktif olamayınca, belli bir alan içinde kalınca zorluk yaşayacaksınız, evlilik buna alışmak zaten, gençken her şey kolay. Şöyle sorayım ; allah göstermesin orası burası tutmayan kocanızın altını üstünü temizlerken, onu yalnız bırakıp bir saatliğine bile dışarı çıkamazken nasıl adapte olacaksınız, birlikte aktivite bu açıdan çok önemli, birbirine alışkanlık ,bağımlılık ve tahammül geliştirmek, diğer yandan sevgiyi derinleştirmek. Hayat arkadaşlığı diye bir kavram var evliliğin içinde ki bu aşktan, seksten, arkadaşlıktan, sosyallikten,özgürlükten bildiğiniz tüm kavramlardan farklı bir şey, bu açıdan düşündünüz mü hiç ?

Tam olarak aradigim yorum. Hayir kocani bu kadar takmiyorsun cevreye mi takildin derler gulerler.
Eşimi takmadığımı nereden çıkardınız anlamadım ama yine de sizi güldürmüşüm, iyi olmuş :) Çevremden genelde etkilenmemeye çalışırım ama dün gece kendimi düşünürken buldum, ben de paylaşmak istedim. Çok da faydalı oldu.
Haklısınız çevreyi pek takmamak lazım,

Teşekkür ederim yorumunuz için, bana iyi geldi :) Çok imrenilecek bir şey mi bilmiyorum, isteyen herkes bu tarz tercihler yapabilir aslında.
vala bende öyle bi evlilik isterdim ama benim kocaya ağır gelir, kaldıramaz. Birbirinizi kısıtlamadan ikinizde belli özgürsünüz. Oh ne güzel. Ben de bir çok şeyi yalnız yapmayı sevdiğim için yadırgamıyorum. Bende eşiniz gibi oyun oynamayı severim olacak şöyle atraksiyonlu oh misss. Her konuda herşeyi ortak yapmak zorunda değiliz. Kişinin kendini motive ettiği huZur bulduğu alan olmalı

Başkalarıyla yaptığımız tatil eşle yaptıgimizdan uzunsa bunda bir sıkıntı vardır. Başka şeylerle ilgilenmeden birlikte vakit geçirmek tek baskina yeterli gelmiyor demek ki. Bu sizi rahatsız etmiyorsa elbette sorun yok. Ne diyeyim.

Enteresan bir konu. Birkaç sayfa okudum. Konu sahibi, konuyu fikir almak değil ne kadar mükemmel bir ilişki yaşadığınızı onaylatmak için açmışsınız gibi duruyor. Size göre bu derece mükemmelse neden başkalarının fikirlerini önemsiyorsunuz hiç anlamadım, aynen devam edin.
Dikkatimi çeken bir diğer şey hiçbir şekilde karşıt görüşü kabul etmiyorsunuz, sizden farklı düşünen kimseye tahammülünüz yok gibi. Yumuşak üslubunuz, çizginizi bozmamanız bu durumu değiştirmiyor.
Çevrenizden gelen eleştirileri de aynı üslupla geri püskürtebilirsiniz.

Yorumunuz için teşekkür ederim, evet şimdi genç yaşlarımız 50li yaşlarda neler olur bu düzen böyle gider mi, gitse de bizi mutlu eder mi yaşayıp göreceğiz. Etmezse de değiştiririz :) yenilik ya da bizi geliştirecek her şeye açığız. Umarım bahsettiğiniz gibi zor günlerimiz hiç olmaz, Allah göstermesin olursa da fedakarlık yapacağım şey eşimin ihtiyacları değil, tabi sosyal alanlarım, gerekirse işim, arkadaşlarım olacaktır. Biz ilişkimizde çok diyalog kurarız, açık iletişim en önemli şey bizde, bu konularda eksik görmüyorum, ilerde görürsem de umarım hızlıca değiştirip dönüştürebiliriz keyfimizce :)

Sabah onun akşamdan kalma havasını, gece yaşadıkları aslında komik olmayan şeyleri anlatmasını, masada dönen muhabetleri anlatmasını vb de çok seviyorum

Yorumlari okuyorum da eşinizin sevdigi aktivitelere katilmak yerine hep eşim şunu yapar, bunu yapar gelince de bana anlatir "anlattiklarini dinlemeyi cok seviyorum" yazmişsiniz devamli.
Yani eşinizin yaptigi şeyler ve ortami hiç katilmayacaginiz kadar ilgi alaniniz disindayken, eşiniz butun hafta oyundan ve o ortamdan bahsederken sıkılmadan dinlemeyi sevdiginiz bile cok gercekci degil.

Mevzu adamin anlattigi degil onu dinlemekse ayni mantikla zaten yaptigi şeyleri de denerdiniz, katilirdiniz "zaman kaybi" gormezdiniz. Dinlemis olmak icin dinliyorsunuzdur onlari bile.

Konu neyse de konu ilerledikçe çikan detaylar beni bile bende aldi.

mesela şu aşağıdaki kısım da garip geldi bana, anlamak için soruyorum.

mesela yıllık iznimin %70'ini onun olmadığı bi seyahatte çok da tanımadığı insanlarla geçirdim. ben yokken evde hasta olmuştu, keyfim bozulmasın diye bana söylememiş bile.
adam sen yokken hasta olmuş, tamam sana söylememiş sonuçta uzaktan ne yapabilirsin diye düşünmüş olabilir. peki hasta olduğunu sesinden, konuşmasından da mı anlamaz insan? duygularının yoğun olduğunu söylüyorsun. insan yeri geliyor sesinin tonundan anlıyor bir terslik olduğunu. hastalığı geç keyifsiz olduğunu bile anlarsın, enerjisini hissedersin yani. tamam o söylemedi hastayım diye, sen nasıl oldu da hiç hissetmedin? hasta insanın sesi normalden farklı gelir, konuşma biçimine bile yansır, görüntülü konuştuysanız yüzünden de anlayabilirsin falan filan.

tabii cevap olarak "bu tatil sürecinde birbirimizi rahatsız etmemek için hiç arayıp sormadık o yüzden eve gelince haberim oldu hastalığından" dersen düşer bayılırım.

Madem ki bu kadar mutlusunuz ve mutlulugunuzu bu kadar savunuyorsunuz neden bu konuyu actiniz? Diyeceksiniz ki cevre, yorum yapanlara savundugunuz gibi cevrenize de savunursaniz hic sorununuz kalmaz bence. Sahsi fikrim konunun cok baska bir amaci oldugunu dusunuyorum ama varsayalim ki bu sizin hayatiniz o zaman mutlu degilsiniz ve onaylanmaya ihtiyaciniz var. Kendi adima asla benim evlilik anlayisima uymayan bir evlilik ama uysaydi kime ne abi derdim. Cevre takilacagim son sey olurdu. Hayir bu cevre kimlerden olusuyor onu da anlamadim. Cunku siz esinizden cok cevre ile vakit geciren birisiniz o zaman bu iste bir tersik var sanki. Hem her seyi o cevre ile yap hem o cevre gelsin sonra laf etsin. Kendinizle celisiyorsunuz. Hem dert etmiyorsunuz hem bir derdim var bolumune konu aciyorsunuz. Millet de gelmis hayalimdeki evlilik bilmem ne yazmis eminim hosunuza gitmistir ben guldum komik geldi.

Zaman ayırıp okumuş yazmışsınız teşekkür ederim. Benim için de oldukça ilgi çekici oldu yazılanlar. Sizin gibi yorum yapan birkaç kişi daha oldu, yani olayın fikir alma değil de sergileme olduğunu düşünen, bunu düşündüren hissettiren nedir diye merak ediyorum. Hatta geriye dönüp yazdıklarımı okudum acaba yanlış bir kelime tavır mı oldu diye ama gayet açık ve net aktardığımı düşünüyorum. Gerçekten bana anlatabilir misin size bunu düşündüren ne oldu? Çünkü anlattıklarımın bu kadar farklı anlaşılmasının bir sebebi olmalı :)
Son olarak, ben burada yazılanlardan gerçekten fayda aldım, aklım da hislerim de netleşti, bu sebeple yanlıs anlasılmasının sebebi daha çok ilgimi çekiyor şu an.

Yok yok dur bayılma :) tabi ki görüşüyoruz, hasta olduğunda da hem görüntülü hem sesli konuştuk, fark ettim ama klima çarptı, yok boğazımda bir şey kaldı, gece çalıştım uyuyamadım vb demişti, oysaki gerçekten hasta olmus hastaneye gitmiş, serum almış, antibiyotik takviyesi vb almış. Bunları da benimle paylaşmamış aklım kalmasın, keyfim bozulmasın diye.
Paylaşsaydı belki gelirdim hemen, gönlüm razı olmazdı tek basına hastaneye gitmesine falan. Ama bu denli kötü olduğunu anlamadım benim eksikliğim olabilir, ya da eşim muhteşem bir şekilde gizledi.

senin buradaki fikirleri garip bulma sebebin ne peki?
tek bir açıklaması var, eşin ilk ilişkin. ilk ilişkini böyle yaşadığın için senin hayatında kıyas yapabilecek başka bir örneğin yok, o yüzden şu anki durumunu normal karşılıyorsun. normal bir çift değil miyiz diye sorman bile başlıkta... başka açıklaması var mı?

Madem siz de bu kadar merak ettiniz hemen açıklayayım :) konuyu neden açtığımı söyledim ama tekrarlayayım burada dursun, son zamanlarda çevremden çok eleştiri almaya basladım, bunları her ne kadar önemsemesem de dün gece etkilendiğimi fark ettim, hepimiz insanız çevremizdeki yorumlara %100 hiç etkilenmeden kalabilen varsa bravo :), bu sebeple ben mutluyum ama acaba derdimi fark etmiyor muyum diye size sordum. Gelen yorumlar da benim için faydalı oldu, verim aldım. Şu anki hislerim ise sizin dediğiniz gibi, çevreyi takmamak lazım. Çevre derken de daha önce yorumlarıma yazmıştım, zorunlu çevremizden bahsediyorum örneğin iş arkadaşlarım, örneğin akrabalarımız vb...

Arada yazdıysanız kaçırmış olabilirim her yorumu okusam da.

Tatil anlayışınız farklı.
Film anlayışınız farklı.
Kültürel zevkiniz farklı.

Bunları beraber yapmayacak kadar birbirinizin zevkine saygı duyuyorsunuz, anladım. Peki saatlerce sohbet dediğiniz yerde ne konuşuyorsunuz? Yani zevkleriniz farklı ve birbiriniz için bunları yapmayacak kadar sınır çizmişseniz sohbet konusu da olamazlar diye düşünüyorum.

Ortak ne seviyorsunuz ya da ne konuşuyorsunuz merak ettim sadece.

Benim için ilgi çekici oldu başlık evet, çünkü şunları anladım :
senin anlattığın gerçekten karşıdakinin anlamak istediği ya da anlayabildiği kadar.
ideal ya da normal bir ilişki yok, bu herkese göre değişir buna tekrar emin oldum. Yani baslıkta sorduğum normal değil miyiz sorusunun cevabını sizin sayenizde buldum. Normal herkese göre değişir, bu nedenle sana göre değilim ama bana göre normalim. Eşim de ilk ilişkim değil, uzun ve çok sayıda ilişkim olmamasına rağmen tecrübelerim var.

Herkesin ilişki dinamiği farklıdır. Siz böyle mutluysaniz kimsenin laf etmeye hakkı yok. İnsanların sizi kolayca yargılamasının önüne geçin yeter

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…