Sizce normal bir çift değil miyiz?çok bireyseliz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani yıllık izninizin kaç gününde beraber tatile gidiyorsunuz? Bu konuda muallak cevaplar veriyorsunuz :)
Mesela kaç tatil beraber kaç tatil ayrı geçiriyorsunuz. İki bayram birer hafta birer haftada yıllık izin desek toplam dört tatilin kaçı beraber yani?

Buradan karşıya geçen his şu yalnız. Dışarı çıkışacaksa yada tatil yapacaksa en keyif aldığı arkadaşlarıyla olmak ve oyun oynamak.
Birincil tercihi gibi duruyor.
Yarım saat bir masada sohbet etmek yerine oyunu tercih etmesinden bahsediyorsunuz. Ki çocuk da yok geceleri oyun oynayabilir mesela. Tüm gün içinde bir yarım saatini yavaş yiyen eşiyle bir masada oturup sohbet etmeye ayırmayı tercih etmeyen bir insandan bahsediyorsunuz.
Bu nedenle bağınız zayıf gibi geliyor. Haftada bir arkadaşıyla çıkmasına kimse tuhaf bakmaz ama her gün yemek yemesini bekleyememesi tuhaf.
Kahvaltıyı anlarım ama akşam yemeğinde yarım saat ayıramaması çok ilginç.
Şahsen ben akşam yemeğimi yalnız yiyeceksem evlenmemeyi tercih ederim. Amacım evlenirken sevdiğim insanla daha çok zaman geçirmekti. Arada bir denk geleceksen sevgili kalırdım

Yorumunuz için çok teşekkürler. Özellikle aileler son zamanlarda çok yorum yapınca üzüldüm, insan etkileniyor ister istemez :) ama etkilenmenin çok anlamsız olduğunu anladım tekrar. Size de çok mutlu olacağınız bir ilişki diliyorum.

ya bakın şunu da düşündüm adam belki muhabbetinizi sevmiyor, muhabbetiniz sarmıyor olabilir yani. buradaki yazdıklarınıza göre böyle çok kafa açan bir tip olabilirsiniz. belki bu aranızdaki mesafeler adamın hoşuna gidiyordur yani tamam evlendi toplumsal sorumluluklarını yerine getirdi, sosyalleşme ihtiyacını da sadece arkadaşlarından karşılıyor.

bir de sizi tanıyan insanlar da aynı eleştirilerde buluyor yani bir bağ yok diyor ortada. arkadaşlarınız ve kocanız ne düşünüyor acaba merak ettim. belki adama sorsak bambaşka şeyler diyecek.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Karşıya bazen yanlış his geçebilir özellikle yazı dilinde bunu anlıyorum. Aslında birincil tercihlerimiz başkalarıyla zaman geçirmek değil, ama bazen ona daha çok ihtiyaç duyabiliyoruz ya da tamamen denk geliyor. Örneğin tatil konusunda, eşim birkaç ay önce 1 hafta en yakın arkadaşlarıyla başka şehirde oyun turnuvalarıyla geçirdi :) ama döndüğünde o kadar motive olmuş o kadar eğlenmişti ki günlerce o günleri anlattı, konuştu. Ben onu bundan mahrum edip benimle müze gez, güneşlen bundan eğlenmeye çalış demek istemiyorum.
Yemek konusunda da, gün akışımız farklı, ben uyanmadan eşim kahvaltısını bitirmiş oluyor, mesaisi çoktan baslamış oluyor. Akşam da ben geç bitiriyorum işimi yemek için beni bekle gel yanımda otur demiyorum, mesai sonrası o da kendi işleriyle ilgileniyor, ama burada lütfen beni masada yalnız üzgün yemek yerken hayal etmeyin :)) sesli kitap açıyorum, dil geliştirmek için dinleme aktiviteleri var onları açıyorum, yavas yavas kendi kendime takılıyorum :) çok uzattım yanıtımı, ama söylediklerinizi de düşüneceğim.
Yok muallak değil direkt size söyleyeyim :) 2022 yılını düşünelim mesela, ben 1 kez ailemle, 1 kez tek başıma, 1 kez de arkadaşlarımla tatil geçirdim, bunların hiçbirine eşim katılmadı. Eşim de arkadaşlarıyla uzun 1 kez tatil yaptı, ben katılmadım. Aralık ayı için de 5 günlük hafta sonu dahil, bir kaçamak planladık şimdiden çünkü yıl dönümümüz. :) Ama bu tatillerde mesela eşimle olmadığım için eleştiriler aldım hep, özellikle ailelerden :) ama paylaşımlardan da anladım kendim de düşündüm, bizim normalimiz de bu şekilde, daha iyi hissediyorum ilişkim adına.

evliliğimizin benzer yönleri var.. ben nasıl mutlu olunuyorsa öyle yaşanması taraftarıyım. ilişkilerin dinamikleri farklıdır. evlenince insanların birbirini illa kısıtlamaları gerektiğini düşünmüyorum. kendimden örnek verirsem bende kız arkadaşlarımla sık sık dışarı çıkarım, gece geç döndüğümde olur.. ya da bu yaz eşimle tatile gittik ama sonrasında ben kuzenlerimle de 3 gecelik kız kıza bir tatile çıktım. arkadaşımla başka şehire 1 gecelik görüşmeye de gittim. eşim böyle şeylere takılan biri değil. arkadaşlarıyla tatile çıkmaz, ya da ertesi gün işe gideceği için çok geç saatte eve dönmez ama bana neden geç döndün demez. ortak arkadaşlarımız var onlarla da çok sık görüşürüz. yaşadığımız yer çok büyük bir yer değil, ne yaptığım bellidir. ama ben eşimle de çok sık vakit geçiririm, genelde yemeğe geç gelse bile beklerim sohbet eder, yemek sırasında izleyeceksek birlikte bir şeyler izleriz. bir kaç arkadaşımda var, evlenince 4-5 saatlik mesafeye gitti. eşi ailesini tek zirayet etmesine bile izin vermiyor. bunun da hep birlikte olmak isteğinden olduğunu düşünmüyorum, adamın evlilik anlayışı o. ama arkadaşım böyle mutluysa ona da bir şey diyemem. kimsenin evliliğini eleştirmek bana düşmez. siz bu hayattan böyle keyif alıyorsanız, böyle kalın.. biz çocuk düşünüyoruz, belki çocuk olduğunda bir şeyler ona göre değişir.. bunu da yaşamadan bilemem.

Teşekkür ederim yorumunuz için, çok katılıyorum size. Aldatmak isteyen kişi yanı başında aldatır ruhun bile duymaz, ama öyle bir niyeti yoksa kiminle nerede olursa olsun sadık kalır.
Benim galiba değiştiremediğim çevremde bir sorun var :) iş arkadaşları, akrabalar vb... çünkü bu yorumlar hep onlardan. Sizin adınıza çok sevindim, bebişinizle hep mutlu bir lişkiniz olur umuyorum :)

O sizi anormal bulanlarin hayatlari nasil? Cok mutluyuz diyebiliyorlar mi siz gibi?
Açıkcası bu sorudan emin olamadım, hem çok mutlulular gibi, hem sürekli çatışıyorlar, sorunlar anlatıyorlar... Ama herkes kendi normalinde mutlu olsun tabi :) Asıl odaklanmam gereken burası sanırım, mutlu oluşumuz teşekkür ederim :)

Yani eşinizile daha tatile çıkmadınız. Aralıkta çıkacaksınız doğru mu anlıyorum

Bireyselliğin dozu biraz fazla gibi ; bizde 9 yıllık evli, çocuksuz bir çiftiz, birbirimizi sıkmayız ayrı aktivitelerimiz vardır, ilk yıllarda daha fazla sizinkine benzeyen bir düzenimiz vardı, çünkü ben özgürlüklerimi kaybetmekten ölesiye korkuyordum.

Zaman ilerledikçe, yaş değiştikçe istekler de değişiyor, biz böyleyiz kalıbına sokmayın kendinizi ve eşinizi de; istekler, ihtiyaçlar değişiyor. Mesela şu an ben eşimi bir hafta bırakıp bir yere gidemem, özlemekten ölürüm gibi, akşam iş çıkışına yakın ruhum daralıyor bir an önce diyorum bir an önce görsem. 40 yaşımdan sonra onunla geçirdiğim her an sonsuz kıymetli, ikimizde değiştik o da bir elini saçıma dolamadan uyumaz,ben yemeden yemez... Yediğini, giydiğini, içtiğini bileceğim dikkat etmez çünkü kendisine. Günde milyon kez yazışırız, bir yerden dokunacağız birbirimize... Bu ilişki nasıl böyle gelişti bilemiyorum sanırım ikimizin de sevgiye çok ihtiyacı vardı. Duygu benim hayatımın odağı, kokusunu alacağım, sıcaklığını duyacağım, nefesini hissedeceğim, ayna karşısında hangimizde ne kadar ak saç var sayarken kalbim titreyecek varlığından, sevişeceğiz olur olmaz, gece uyanınca yanımda bulacağım ... hissetmeden yaşayamam.... Siz de kendinizi çok şartlamayın, yazdıklarınız da bir özgürlük şartlanması hissettim , sosyallik, özgürlük kavramları evlilik içinde gerekli ama küçük yüzdelikler, evlilik birlikte yaşamak, birliktelikten keyif almak. Çevre konusuna hiç girmiyorum, halt yesinler umurum değil ama sevdiğiniz adamla evli olmanın keyfini çıkarın derim, sağlıklı, dinç yaşanacak yıllar aslında çok kısıtlı, mutluluğunuz daim olsun

aslında sana kötü bişey söylemiyor. (burayı samimi bir ortam olarak gördüğüm için sen dilini kullanıyorum yanlış anlamayın)
sadece ilişkiniz çoğu kişiye fazlasıyla bireysel geldi. yani evlilik, insanın sevdiği kişiyle hayatını birleştirmesidir. sizin ilişkide hayatlar birleşmiş gibi durmuyor. hadi bu sitede yazanları boşver biz seni de tanımayız eşini de. ama sizi bire bir tanıyan insanların yorumu üzerine konu açtın bak, demek ki fikir danışmak istedin ve konu açtın. buradakilerden önce ikinizi de yakından tanıyan insanlar size yakınmaya başlamış.

sana kimse eşine güvenme, senden uzaktayken kim bilir neler yapıyor, kesin aldatıyor vs demiyor öyle düşünme zaten. ben bu ilişkide şunu merak ediyorum, evlilik sana ve ona ne kattı? toplumsal dayatmaları bir kenara bırak, gerçekten sor kendine. yapışık ikiz olun diyen yok ama bir insan üstelik 2 senelik evli bir insan, evliliği eskitmemiş bir insan neden yıllık izin gibi senenin hepi topu birkaç gününü sevdiği, aşık olduğu kişiyle geçirmez de arkadaşlarıyla geçirir? neden arkadaşlar tercih ediliyor? bu biraz denge bakımından garip geldi mesela bana. tamam haftanın bir akşamı arkadaşlarla çıkılır eyvallah da yıllık izinde bekar arkadaşlarla villaya kapanıp oyun turnuvası yapmak??

sen diyorsun ki bişeyi sırf ben seviyorum diye o da yapmak zorunda değil, benim tatilime dahil olsa ilgisini çekmeyecek o zaman ısrar etmeyeyim boşver diyorsun seni anlıyorum. ama insan bazı şeyleri pek ilgisini çekmese de eşiyle yapmak ister, istemeli. hadi eşi de geçtim, geçen hafta beni sevdiğim bir arkadaşım festivale çağırdı. sanatçılara baktım, hiçbirini tanımam etmem sanatçılar beni hiç açmadı mesela. üstelik bilet ücreti de ucuz değildi. ama sırf arkadaşımla birlikte bişey yapmak için, sırf onunla olmak için o festivale gittim onunla beraber ve güzel bir anımız daha oldu. insan bunu arkadaşı için yapıyorsa eşi için de yapabilmeli bence.

şimdi çok anlayışlısın, çok mülayim konuşuyorsun ama yarın öbür gün çocuğunuz olursa, sen evde çocuk uyutmaya çalışırken adamın arkadaşlarıyla oyun turnuvaları için villaya gitmesi, sabahlara kadar eve gelmemesi inanılmaz gözüne batar, demedi deme

Benzer şeyler paylaşmamıza sevindim, yazdıklarınıza da hak veriyorum. doğru önemli olan mutlu hissetmek, bu şekilde yaşamadığı için ben nasılsa kimseyi eleştirmiyorsam onlar da beni eleştirmemeli diye düşünüyorum.
Çocuk sahibi olmak bize çok uzak şu an ama siz umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız ve yine mutlu şekilde devam edersiniz :)

Yorumunuz ve paylaştıklarınız için teşekkür ederim, ne kadar tatlı anlatmışsınız , size de mutluluğunuzun devamını diliyorum. Yazdıklarınızı düşüneceğim, bunu içimizden böyle geldiği için şartlanmadan yaptığımızı düşünüyorum hissediyorum ama yine de derinlemesine düşünmekte fayda var :)
Ben de ayrı geçen tatillerde eşimi çok özlüyorum, ama dönünce o özlemle kavuşmak da çok keyifli geliyor bana. Ya da ben olmadığın yaptığı etkinliklerden dönüyor bazen, güzelce tüm detaylarıyla anlatıyor, çok hoşuma gidiyor :)

Teşekkür ederim yorumunuz ve samimi düşünceleriniz için. Ben hanımefendininin iletişim tarzından ve söylediklerinden niyetini-iyi niyetini anladım siz hiç merak etmeyin :) o yüzden bu konuda yorum yapmayacağım.
Evet gerçekten fikir danışmak için açtım, ve çok da faydalı oldu negatif yorumları bile dikkatlice okudum düşündüm. Evlilik bana ne kattı diye sormuşsunuz, bunu çok derin duygularla saatlerce anlatırım herhalde ama burayı aşktan şelale duygularla boğmak istemem :) Zaten burada tüm detayları ve şartları anlatmak da mümkün değil, sizin niyetiniz benim bu soruyu düşünmem ve inanın bunu yapacağım. Aktivite konusuyla ilgili, evet siz arkadaşınız için festivale gidebilirsiniz tabi ki eşim de benim için bunu yapabilir, sorsam o tatillerin hepsine benimle gelir, ya da ben onun tatillerine gidebilirim, o kadar hatrımız var :)) ama ben bunu yapmanın çok mantıksız olduğunu düşünüyorum. Neden ilgisini hiç çekmeyen bir müzeye gelip orada kendini oyalayacak bir şey arasın ve sıkılsın ki? Onun yerine kendine daha faydalı bir şey yapabilir. ben bunu tercih ediyorum.
Çocuk sahibi olmak konusunda haklısınız, zaten bu tarz bir hayat biçimine sahip olduğumuz için çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz, en azından yakın gelecekte.
Ben de size bir şey sormak istiyorum, mesela villaya gidip turnava yapmak? diyorsunuz ya, bu eşime ve arkadaşlarına o kadar iyi geliyor ki, masaüstü bilgisayarlarını bile taşıyorlar, gruplar oluşturuyorlar, saatlerce bağrış çağrış oyun oynuyorlar, bir sonraki oyun haftasına kadar da bunun geyiğini çeviriyorlar :)) ben onun beni kapsamayan zevkleri, ortamı, ilgi alanları olmasını çok seviyorum. Bu size neden ilginç geliyor?

Koca bir yıl geçmiş, yaz geçmiş ve yılın sonundan hafta sonu ile birleştirilmiş 5 günlük kaçamak tadında tatil yapacaksanız sadece.
Evet garip bu durum. Birlikte uzun sayılacak vakit geçirmek istemiyor gibi duruyorsunuz.. Daha iki yıllık bir evli çiftin başkalarıyla tatil yapmayı birlikte tatil yapmaya tercih etmeleri normal değil bence de. Yakınım olsanız, bende niye diye sorabilirdim Onlara da hak verdim şuan.

Yani eşinizile daha tatile çıkmadınız. Aralıkta çıkacaksınız doğru mu anlıyorum
Evet doğru, bu yıl planlarımız böyle oldu. Geçen yıl ise ilk birlikte tatile çıkıp sonra ayrı tatile çıkmıştık. Tamamen planlara ve nasıl denk geldiğine bağlı :)
Teşekkürler yorumunuz için, anladım ki herkese göre değişen bir durum, kimine göre garip kimine göre normal-ideal :) Bu arada biz aslında ikimiz de evden çalıştığımız için çok zamanımız da olabiliyor birlikte :)

Dürüst olacağım size bir arkadaşım eşiyle tatile çıkmadan üç ayrı tatile gitse aralarında sorun var diye düşünürüm. Yüzlerine demesem de içimden geçen bu olur.
Koca yaz karı koca tatile çıkmadan üç ayrı tatil bana aşırı saçma gelir

Ve ek olarak bunu ideal evlilik gören bence ilişki yaşamayı bilmiyordur.
İlişki yaşamak bu değil bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…