aslında sana kötü bişey söylemiyor. (burayı samimi bir ortam olarak gördüğüm için sen dilini kullanıyorum yanlış anlamayın)
sadece ilişkiniz çoğu kişiye fazlasıyla bireysel geldi. yani evlilik, insanın sevdiği kişiyle hayatını birleştirmesidir. sizin ilişkide hayatlar birleşmiş gibi durmuyor. hadi bu sitede yazanları boşver biz seni de tanımayız eşini de. ama sizi bire bir tanıyan insanların yorumu üzerine konu açtın bak, demek ki fikir danışmak istedin ve konu açtın. buradakilerden önce ikinizi de yakından tanıyan insanlar size yakınmaya başlamış.
sana kimse eşine güvenme, senden uzaktayken kim bilir neler yapıyor, kesin aldatıyor vs demiyor öyle düşünme zaten. ben bu ilişkide şunu merak ediyorum, evlilik sana ve ona ne kattı? toplumsal dayatmaları bir kenara bırak, gerçekten sor kendine. yapışık ikiz olun diyen yok ama bir insan üstelik 2 senelik evli bir insan, evliliği eskitmemiş bir insan neden yıllık izin gibi senenin hepi topu birkaç gününü sevdiği, aşık olduğu kişiyle geçirmez de arkadaşlarıyla geçirir? neden arkadaşlar tercih ediliyor? bu biraz denge bakımından garip geldi mesela bana. tamam haftanın bir akşamı arkadaşlarla çıkılır eyvallah da yıllık izinde bekar arkadaşlarla villaya kapanıp oyun turnuvası yapmak??
sen diyorsun ki bişeyi sırf ben seviyorum diye o da yapmak zorunda değil, benim tatilime dahil olsa ilgisini çekmeyecek o zaman ısrar etmeyeyim boşver diyorsun seni anlıyorum. ama insan bazı şeyleri pek ilgisini çekmese de eşiyle yapmak ister, istemeli. hadi eşi de geçtim, geçen hafta beni sevdiğim bir arkadaşım festivale çağırdı. sanatçılara baktım, hiçbirini tanımam etmem sanatçılar beni hiç açmadı mesela. üstelik bilet ücreti de ucuz değildi. ama sırf arkadaşımla birlikte bişey yapmak için, sırf onunla olmak için o festivale gittim onunla beraber ve güzel bir anımız daha oldu. insan bunu arkadaşı için yapıyorsa eşi için de yapabilmeli bence.
şimdi çok anlayışlısın, çok mülayim konuşuyorsun ama yarın öbür gün çocuğunuz olursa, sen evde çocuk uyutmaya çalışırken adamın arkadaşlarıyla oyun turnuvaları için villaya gitmesi, sabahlara kadar eve gelmemesi inanılmaz gözüne batar, demedi deme