- 26 Şubat 2020
- 49
- 18
- 88
- 32
- Konu Sahibi Sevimliikili
-
Hayır kesinlikle bizde ev ev üstüne olmaz. Bu konuda farklı şehirlerdeyiz zaten benim evimde yaşama kararı aldık kendisi kirada otururuz hatta ailesine yakın bir yer tercih etti fakat kabul etmedim o da benim istediğime saygı duydu. Çünkü ne yakın olursak dertleri dertlerimiz olur yine bir eli ailesinin üzerinde olur diye düşünüyorum. Ailesidir yardım etmesi gereken yerde eder tabi ki ama şuanda yardıma muhtaç taraf biziz :)H
Hasta kardeşi +4 kardeş + anne.... Eve bakan kendisi. Ailesi de kirada. evlenseniz de bu adam ailesine bakmak zorunda yani bu borç hep olacak hatta belki daha da aşacak boyunuzu. Birlikte yaşamayı düşünmüyorsunuz değil mi?
Evimi vermiyorum tabi ki ev varken kiraya gidemem ama kız tarafına ait olan yatak odası vs almayı kabul etti zatenE siz koca evi veriyorsunuz ya. Yapsın lütfen yani eşyaları da o alsın. Zira bi ev parası tutmaz
Nişanı kendisi yaptı eşyaları da almayı kabul etti annesi de güzel takı taktı ve bir kaç bilezik daha yapma sözü de verdiler bu arada annesi yakın oturun diyor şehir dışını pek istemiyor ama ben bu konuda netim. Borcu banka taksitlendirme yapmıyor faiz işlediği için katlanıyor ya hepsini ödeyeceksin ya da faiz işler oluyor dilekçe verdik toplu ödeyelim ama faizi taksitlendirme yapın dedi cevap bekliyoruz çözülse sorun kalmaz gibievlenince çalışmayan kardeşleri de çalışmaya başlamayacak hazıra alışmışlar ki diyelim çalıştı nişanlınız elini üzerlerinden çekmeyecek gene para gönderecek şu an ufak gibi görünüyor bu sıkıntılar ama evlenınce dağ olur 200 000 tl gerçekten korkutan bir rakam değil kaç yıllık borç bu ? 10 bintlden ödese 20 ayda bitmesi gerekirdi. Birde bebek istiyorsunuz oda ayrı bır masraf evliliği söylemiyorum zaten. Siz zaten fedakarlığın en büyüğünü evi vererek yapıyorsunuz oda çalışıp bişeyler yapsın da kıymetınız bilinsin.
Kabul etti de nasıl alacak?Evimi vermiyorum tabi ki ev varken kiraya gidemem ama kız tarafına ait olan yatak odası vs almayı kabul etti zaten
Evet bulur her işi yapabilecek birisi. İş için haber saldık şimdiden bir iş bulabilirse direk gelir çalışır evlenmeyi beklememesi lazım iş bulmak için zaten önce iş bulması lazım düzenliBaşka şehirde eşiniz iş bulabilecek mi hemen? Orada iş bulana kadar da evi siz mi geçindireceksiniz
Belki hayal aleminde olan karşı taraf çünkü mevcut duruma baktığım zaman nasıl yapıcaklar diye bende soruyorum çok kendime. Bohça olayında bile bohça mı kaldı yapmayalım dediğimde yaptılar borcun vardı madem neden nişan bohça yaptık dedim düşünmeden hareket ediyorlar biraz yapalım da nasıl olursa olsun tarzında. Borcu olmazsa herşeyi yapabiliyor kenarında parası var birikimini yapıyor ama dediğim gibi banka tutarın hepsini istiyor taksitlendirme yapamıyor bir den de gökten 200 bin küsür inmiyor tabi ki ondan zorlanıyor onun dışında yapmasına yapar ama ben şimdiden çok şeyden kıstım ve istediğim hiç birşey olmuyor tam hayal ettiğim gibi benim içinde bu kötü oluyorKabul etti de nasıl alacak?
Aldığı maaş belli, üzerindeki sorumluluklar belli.
Birkaç bilezik sözü daha verdiler demişsiniz, neyle yapacaklar onları?
Siz cidden hayal alemindesniz.
Her şeyi nasıl yapabilir aldığı maaş belli. Kira ödüyor, kaç kişilik evi geçindiriyor. İstese de çok bir şey yapamaz.Belki hayal aleminde olan karşı taraf çünkü mevcut duruma baktığım zaman nasıl yapıcaklar diye bende soruyorum çok kendime. Bohça olayında bile bohça mı kaldı yapmayalım dediğimde yaptılar borcun vardı madem neden nişan bohça yaptık dedim düşünmeden hareket ediyorlar biraz yapalım da nasıl olursa olsun tarzında. Borcu olmazsa herşeyi yapabiliyor kenarında parası var birikimini yapıyor ama dediğim gibi banka tutarın hepsini istiyor taksitlendirme yapamıyor bir den de gökten 200 bin küsür inmiyor tabi ki ondan zorlanıyor onun dışında yapmasına yapar ama ben şimdiden çok şeyden kıstım ve istediğim hiç birşey olmuyor tam hayal ettiğim gibi benim içinde bu kötü oluyor
teşekkürler sizin için de aynı mutluluğu diliyorum. onların da tek problemi maddiyat. dediğim gibi sizin konunuz özelinde gönüller bir olsun diyorum tek pürüz kendi borcunu kapatıp ikiniz düzlüğe çıkana hatta para arttırana rahata erene kadar aileye yardımları minimuma indirecek ya da bitirecek. hakkınızda hayırlısı olsun.Arkadaşınız içinde umarım hayırlısı olsun bir ömür mutlu olsun dilerim kiBenim hayatım gayret rahat bir hayattı benimde dolu dolu isteklerim vardı böyle bir duruma girdim aynı acıları yaşamış biri olarak bağlandık birbirimize sevgi konusunda hissettirmesi göstermesi çok çok fazla diyorum ya bu konu hariç çok şükür sıkıntımız yok olsa zaten derim ki bununla mı uğrayacağım. Kendisi de tutumlu ama ailesinin istekleri bitmiyor bu da evin babası konuma geldiği için erkek olarak yapamadığında işe yaramadığını düşünüyor. Beni bir şeyden eksik de etmediler ne gerekiyorsa para yok demediler ben yapma dedikçe yaptılar. Bir şeye ihtiyacım olur gelir karşılar. Ama hep verici ailesi akrabaları asla arkasında durmamış bu zamana kadar. Yarım saatlik uyku ile iki işe birden gider birikim yapar yine de yetmeye çalışıyor sabahlara kadar çalışıyor ama birikimi borcunu kapatmaya yetmiyor hepsini istediği için banka. Onun dışında parası yetiyor her şeye. Şuan düğünden bahsediyor ama düğün benim hiç istemediğim şey takılara güvenebilir güvenmemesi lazım. Düğün çok masraflı bir olay aynı borca girmeye de gerek yok. Ama bu durumda bile akrabalar gelmiyor düğünsüz takı takmayız diyorlar yani ikimizde zor dayanıyoruz Şeffafız para konusunda zaten banada verir ben da altın alır kenara atarım bu zor koşulda birikim yapabiliyoruz az çok nasıl başardık bilemesem de. Arkasında ailesine bakabilecek var tabi ki ama destek görmüyor şuan evlendikten sonra da iş başa düştü çalışmak zorundalar şimdi diyemiyorum çalışan şimdi çalışırdı çünkü
İstediğinize saygı duymadı bu şartlarda bir de kira ödeyemeyeceği için kabul etmek zorunda kaldı.. iyi niyetinden değil yani mecburiyetinden. Bu himayedeki iyi niyetli sizsiniz konu sahibiHayır kesinlikle bizde ev ev üstüne olmaz. Bu konuda farklı şehirlerdeyiz zaten benim evimde yaşama kararı aldık kendisi kirada otururuz hatta ailesine yakın bir yer tercih etti fakat kabul etmedim o da benim istediğime saygı duydu. Çünkü ne yakın olursak dertleri dertlerimiz olur yine bir eli ailesinin üzerinde olur diye düşünüyorum. Ailesidir yardım etmesi gereken yerde eder tabi ki ama şuanda yardıma muhtaç taraf biziz :)
Haklısınız onların çalışıp yardım etmedi gerekirken ben fedakarlık yapmam biraz gereksizKesinlikle sizin bu adamla tam anlamıyla yuvanız olmaz adam aileye bakmaktan size fırsat gelmez ben yaşadim bu durumu. Koca koca adamlar çalışsınlar ne demek abiyi baba bilmek maddi olarak üstelik bence adım atmayın. Altın falan da vermeyin. Onlar çalışmıyor siz niye altın veresiniz ?
Evet çok haklısınız kardeşleriyle konuştu ama yardım etmeyeceklerini bizde evlendiğimizde sen yardım etmezsin gibi lafları var dövsem dert sövsem dert diyor benim zaten bir şey demem olmam kendi aralarında halletmesi gerekir el birliği ile girilse zaten borç kalmazdıŞu sitenin başına banner olarak yanıp sönen “erkeklerin her lafına inanılmaz” yazısı konması lazım. Kirada oturan bakıma muhtaç anne, hasta kardeş varken yıllardır bu ailenin geçimini üstlenmiş nişanlınız bir anda nasıl benden bu kadar diyecek? Diğer kardeşlerin çalışmaya niyetleri olsa şu an çalışıp abilerine yardım etmezler miydi? Siz gözünüzün gördüğüne, mantığın sesine değil, nişanlınızın vaatlerine inanmayı seçiyorsunuz.
Siz hele bir görün kardeşlerin işe girdiğini, o zaman 200 binlik borç da ödenir, Siz de evlenince nişanlınız yine destek olur ama komple evin geçimini sağlamak zorunda kalmaz. Zaten annesine hiç destek olmayacağı gibi bir hayale kapılmayın. Yine destek olacak. Ama kardeşleri de destek olursa bu makul bir düzeyde kalır, tüm geçimi üstlenmesine gerek kalmaz. Bunların en başında evlilik için adımı kardeşlerin çalışıp eve katkı sunmasını görmeden atmayın.
Düğüne yardım etmesinler zaten. İşe girsinler de yaşadıkları eve katkıda bulunsunlar. O zaman nişanlınızın yükü hafifleyeceği için borç da hale yola konur. Düğün takı işlerine girmezseniz de minimum maliyetle evlenirsiniz. Ama kardeşler işe girmezse, eve katkı sağlamazlarsa nişanlınızın yardım etmekten başka çaresi yok. Siz de annen hasta kardeşin sokakta kalsın, bana söz vermiştin demeyeceksiniz. Eşiniz ne yapayım kardeşlerim böyleyse diyecek ve o eve bakmaya devam edecek.Evet çok haklısınız kardeşleriyle konuştu ama yardım etmeyeceklerini bizde evlendiğimizde sen yardım etmezsin gibi lafları var dövsem dert sövsem dert diyor benim zaten bir şey demem olmam kendi aralarında halletmesi gerekir el birliği ile girilse zaten borç kalmazdı
Ne yaptınız acaba merak ettimYok hayır kesinlikle lafını bile geçirmedi aksine iki bilezik daha yapacağız diye söz verdiler ben böyle bir teklif mi sunsam diye konu açtım borç başka türlü ödenmez gibi geldi borç benim borcum değil tabi ki ama evlenmemiz içinde engeldi ne kadar mantıklı mantıksız bilemedim ama öyle düşündüm
Ben şeyden korktum şimdi sizin eviniz var ya siz evlenince ailesi kira odememek için gelip sizinle yaşamasın aman. Öyle bir potansiyel var gibi çünküEvet çok haklısınız kardeşleriyle konuştu ama yardım etmeyeceklerini bizde evlendiğimizde sen yardım etmezsin gibi lafları var dövsem dert sövsem dert diyor benim zaten bir şey demem olmam kendi aralarında halletmesi gerekir el birliği ile girilse zaten borç kalmazdı
Ikınızde calıssanız halledersınuz. Nıde ne borcu bu. Sen altınını versen düğün yapabılecekmısınız?Herkese Merhaba konuyu kısa tutmaya çalışacağım nişanlıyım birbirimizi çok seviyoruz maddi sıkıntılar dışında sorunumuz yok. Nişanlımın kendine ait ilişki öncesinde borcu var ( iş için çektiği kredi) şuan faizle beraber 200 binlere ulaştı. Evlenmeyi çok istiyoruz fakat borcu bitmeden evlenmeyi o da bende istemiyoruz çünkü zaten her şey yeterince pahalı ve borçsuz bir şey yapılmıyor kolay kolay yükümüze yük eklemek istemiyoruz. Fakat 32 yaşındayız borcundan ötürü evliliğimiz kaç sene ertelenecek bilmiyorum çocuk sahibi de olmak istiyorum. Yoksa senelerde sürse beklerim. Fakat çocuk sahibi olmak istediğimden yaşım çok geçmeden de evlenmek istiyorum. Nişanda takılan bileziğim var toplasanız 2-3 tane. Ailelerimiz destek olmuyor bu yüzden bileziklerimi vermeyi düşünüyorum sizce hata mı? Gönül isteyerek değil çünkü destek görmediğimiz için her şeyim istediğim gibi zaten olmadı elimde olan tek takılarım o da giderse üzülürüm tabi ki ama başka bir çare bulamadım..
Ama bakacak.Ay inanın bende kızdım neden nişanı da ertelemedik hemen yaptık diye keşke aceleye getirmeseydik. Kendi işi değil zaten iş yerini kapatmak zorunda kaldı daha çok borçlanmadan. Başka bir işte çalışıyor çok çalışkan yeri geliyor iki işe birden gidiyor yettirebilmek için ama yetmiyor maalesef. Ev sıkıntımız yok ama ailesine evlendikten sonra bakmaması gerektiğini de söyledim. Bir yerden tutsak bir yerden kalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?