Sizce ne yapmalıyım?

Sadece takılarını verme meselesi için yorum yapacağım.Sakın verme, şu anda ailesiyle yaşadığı için borca ayırdığı bütçesini,borç bitince yine ailesi için kullanacak.O parayi bir kenarada koyayım diyemez .Hasta bir kardeş ve evin tek çalışanı olduğu için.

Peki bileziklerinizi nisanliniz mi istedi?

H Hasta kardeşi +4 kardeş + anne.... Eve bakan kendisi. Ailesi de kirada. evlenseniz de bu adam ailesine bakmak zorunda yani bu borç hep olacak hatta belki daha da aşacak boyunuzu. Birlikte yaşamayı düşünmüyorsunuz değil mi?

E siz koca evi veriyorsunuz ya. Yapsın lütfen yani eşyaları da o alsın. Zira bi ev parası tutmaz

evlenince çalışmayan kardeşleri de çalışmaya başlamayacak hazıra alışmışlar ki diyelim çalıştı nişanlınız elini üzerlerinden çekmeyecek gene para gönderecek şu an ufak gibi görünüyor bu sıkıntılar ama evlenınce dağ olur 200 000 tl gerçekten korkutan bir rakam değil kaç yıllık borç bu ? 10 bintlden ödese 20 ayda bitmesi gerekirdi. Birde bebek istiyorsunuz oda ayrı bır masraf evliliği söylemiyorum zaten. Siz zaten fedakarlığın en büyüğünü evi vererek yapıyorsunuz oda çalışıp bişeyler yapsın da kıymetınız bilinsin.

Merhaba. O bilezikler sizin güvenceniz. Bence vermemelisiniz. Kendisi elbet bir şekilde toplayabilir diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun

Verme.guvenecek borclarin devamini yapacak. Bu sozlerimi unutma

İyide ayri sehirde oturmanizin sebebi siz istiyorsunuz da nisanliniz yapiyor durumu degil ki. Eviniz var heralde gelir. Sonradan okudum yazilanlari. Aileniz bir ceyrek takmakta hakli cunku zaten ev vermisler size. Yanlis anlamadiysam. Birde evde calismayan kardeslere sihirli degnek mi degecek birden onlara şevk gelicek calisacaklar. Oyle gencler uzun sure yattiklarinda ekmek elden su golden diyip calismaya kalksa bile bir calisip iki calismaz. Nisanliniz kiyamamis calistirmamis siz saniyormusunuz evlendikten sonra bakin basinizin caresine diyecek. Yok bu is olmaz. Balik bastan kokuyor. Birde siz calisiyormusunuz

Merhaba soru sahibi, konu evlilikse gidip gün alıp bir nikah yapmanıza bakar.

Çocuk ise daha 32 yaşındasınız çok gençsiniz aman çocuk için geç kaldım diye düşünmeyin.
Altınları vermemelisiniz. Maalesef taviz tavizi doğurur gerçekten 200 Bin yüksek bir miktar değil.

Biz de zamanında ailelerimize destek olduk.
Ama benim sorumluluğumda bu kadar da çok şey yoktu.
Her evlat gibi aileme destek oldum.
Gerektiğinde de özellikle nişanlandıktan sonra desteği bıraktım.
Yapmam gereken çeyizim, düşünmem gereken düğünüm ve kuracağım evimin ihtiyaçları vardı.
Nitekim evlendim ve o günden beri aileme destek sağlamadım.
Doğru olan da bu.

Erkek olarak onun elini çekmesi zor gibi.
4 kardeş, anne, ev kira ve hasta bir kardeş.

Siz öyle diyorsunuz da, o paşa paşa çalışacak dedikleriniz ile birlikte oturup,
aynı evde siz de onlara annelik yapmak zorunda kalırsınız.
dedi dersiniz.
Çalışacak olan şimdiden çalışır, abisinin halini görür destek olurdu.
Bu kadar zorlandığına göre, anlayışlı kardeşlere ve anneye sahip değil.

O işler öyle olmuyor.
Evlenene kadar senin dediğin diye ilerler herşey.
Evlendikten sonra da "sen zaten biliyordun bu durumları, bilmeden mi evlendik" diye tokat gibi laf söylerler.
Siz de kalakalırsınız, kendinizi neyin içinde bulduğunuza şaşırırsınız.
Bizden söylemesi.

Çalışmayan kardeşler birden aydınlanıp bizim çalışmamız lazım mı diyecekler bu hikaye pek gerçekçi değil ama

Tabi ki öyle bir şey yapmam. Öyle cahillik yapsaydım zaten borcuna rağmen evlenirdim. Evlenmeye ve çocuk yapmaya kararlı da değilim ama yaşım beklemek için de müsait değil.ileri de pişman olmak istemiyorum yalnız kalmaktan da korkan bir insanım. Bu iş olmasa bile yalnız hayat kurarım fakat pişman olmaktan da korkuyorum tabi ki bu demek değil ki illa bu insanla evleneceğim ya da evlensem de illa çocuk yapacağım. Ama yaşım bir karar verip yolumu çizmem gereken bir yaş bu yüzden direk bitti demeden başka yolları da düşünmek zorundayım..

Veya aramak zorundasınız . Bence kapınızı gelecek olan durumu daha iyi kismetlere kapatmayın bir gozunuz açık olsun . Evet kulağa belki haince geliyor veya aşka sığmıyor ama aşk biraz da mantık demek ve zaman kadınların aleyhine daha hızlı işler .

Becerikli olsa bile eleştiri yapacağım hayır demeye huyu yok. Yani birine borç verse bile geri isteme konusunda yetersiz maalesef ne geliyorsa iyi niyetinden geliyor.. ben konuştum fatura ödemeyeceğini ailesine iletti ama bakalım zaman ne gösterecek yine de ailesinin beklentileri bitmiyor. Hem istekleri bitmiyor hemde ne zaman evleneceksiniz diye de aceleye getirmeye çalışıyorlar. Onun dışında ailesinin bana yaptığı bir olumsuz birşey yok anlayışlı değiller sadece. Sabahlara kadar çalışıyor ama uykuyu bile haram ediyorlar kalk bir iş daha bul derler yani.( yapmadıkları şey değil) Nişanda belki de aceleye geldi bilemiyorum zamana bırakmak en iyisi sanırım

Arkadaşınız içinde umarım hayırlısı olsun bir ömür mutlu olsun dilerim ki Benim hayatım gayret rahat bir hayattı benimde dolu dolu isteklerim vardı böyle bir duruma girdim aynı acıları yaşamış biri olarak bağlandık birbirimize sevgi konusunda hissettirmesi göstermesi çok çok fazla diyorum ya bu konu hariç çok şükür sıkıntımız yok olsa zaten derim ki bununla mı uğrayacağım. Kendisi de tutumlu ama ailesinin istekleri bitmiyor bu da evin babası konuma geldiği için erkek olarak yapamadığında işe yaramadığını düşünüyor. Beni bir şeyden eksik de etmediler ne gerekiyorsa para yok demediler ben yapma dedikçe yaptılar. Bir şeye ihtiyacım olur gelir karşılar. Ama hep verici ailesi akrabaları asla arkasında durmamış bu zamana kadar. Yarım saatlik uyku ile iki işe birden gider birikim yapar yine de yetmeye çalışıyor sabahlara kadar çalışıyor ama birikimi borcunu kapatmaya yetmiyor hepsini istediği için banka. Onun dışında parası yetiyor her şeye. Şuan düğünden bahsediyor ama düğün benim hiç istemediğim şey takılara güvenebilir güvenmemesi lazım. Düğün çok masraflı bir olay aynı borca girmeye de gerek yok. Ama bu durumda bile akrabalar gelmiyor düğünsüz takı takmayız diyorlar yani ikimizde zor dayanıyoruz Şeffafız para konusunda zaten banada verir ben da altın alır kenara atarım bu zor koşulda birikim yapabiliyoruz az çok nasıl başardık bilemesem de. Arkasında ailesine bakabilecek var tabi ki ama destek görmüyor şuan evlendikten sonra da iş başa düştü çalışmak zorundalar şimdi diyemiyorum çalışan şimdi çalışırdı çünkü

Peki bileziklerinizi nisanliniz mi istedi?
Yok hayır kesinlikle lafını bile geçirmedi aksine iki bilezik daha yapacağız diye söz verdiler ben böyle bir teklif mi sunsam diye konu açtım borç başka türlü ödenmez gibi geldi borç benim borcum değil tabi ki ama evlenmemiz içinde engeldi ne kadar mantıklı mantıksız bilemedim ama öyle düşündüm

İyi niyet değil o pasiflik, eziklik. Şu an söylediğimiz her şey size zalimce geliyor. Bir şekilde hallederim diye düşünüyorsunuz ama evlenince öyle olmuyor. Sizin evinizde oturduğunuzda, evi siz geçindirdiğinizde, ev işleri yapıp çocuk doğurup büyütüp, bir de eşinizi memnun etmeye çalıştığınız günün sonunda, eşinizin eve bir katkısı olmadığını, başka insanlar için yaşadığını görünce ben bu evliliği niye yaptım diye düşünüyorsunuz.
Yaşınız da gayet normal, geç değil. Burada yazılanları dikkate alın.
Lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…