Sizce ne yapmalıyım?

Zaten bizi zora sokan ailemiz. Onun annesi bana gereğinden fazla zor durumdayken takı taktı bohça yaptı hiçbirini istemedim nişanlımda parası varken asla esirgemez. fakat benim ailem bana çeyrek taktı. Hiç bir şekilde yardımcı olmadılar olmak zorunda değiller tabi ki yaşımızı başımızı aldık ama hayat çok zor her şey beklenip yardım etmeden olmuyor. Bir şey yapamadığımızda alamadınız mı yapamadınız mı oluyor. Allah yardımcımız olsun ne diyim.

Bu evliliğin olumlu hiçbir tarafı yok. Ailesine bakmak zorunda olduğu için, sizi de o evde yaşamaya ikna edecekler. Evlilik fikrini zamana bırakın bence. Bu şartlar altında çocuk da düşünmeyin
Hayır ayrı şehirde yaşayacağız benim evim var. Bu konuyu kendisiyle konuştum iki evin değil bir evin olacak bunu bil diye. Sanırım dediğini gibi zamana bırakmak en iyisi.

Allah’a çok şükür durumum iyi ama sanki ben damat alıyormuşum gibi hissediyorum fakat onun fedakarlıklarını da görünce nankör gibi hissediyorum
Şimdiden böyle hissediyorsunuz, evlenince biz değil siz saç baş yolmaya başlarsınız. Bu adam yine o evin kirasını ödeyecek, o hasta çocukla ilgilenecek ve kardeşleri çalışmadığı zaman çıkarıp cebinden verecek. Niye, çünkü sizin eviniz var durumunuz iyi. Siz kocanıza bakacaksınız, kocanız da ailesine bakacak. Fedakarlık derken ne yaptı mesela?

Allah yardımcınız olsun tabi ama verilen aklı fikri de kullanmak, gerçekleri görmek lazım. Yaşınız toz pembe hayaller için olgun bu şartlarda evlenmeniz çok zor.
Es kaza evlenirseniz siz evi geçindirirsiniz kocanız da ailesine bakmaya devam eder. Başka türlüsü mümkün değil.

İş yeri yok kapattık başka bir işi var artık.. yani iş giderleri diye bir şey yok. Ben nişanlanmadan önce kendisi ile konuştum iki evi olmayacağını bir evi olup bir evin sorumluluğunu alması gerektiğini sözünde durur ya da durmaz zaman gösterecek bunu da müneccin olamıyoruz maalesef. Uyku numarası da yapmıyorum hanımefendi senelerinizin geçtiği bir insana sevgi bağı olan insana inanmak isteriz hatadır değildir zaman gösterir zaten ama hiç yaşanmamış sayamayız öyle değil mi? Güvenmediğimiz bir insanla zaten yola çıkmayız güveniyoruz demek ki burada zaten olumsuz taraflarından bahsettim bir o kadar olumlu da var.. herşeyi bir kenara bırakıp mantıklı düşünmek istediğim için konu açıyorum. Ailesi sorumsuz benim ailem de aynı şekilde. İkimizde yetim insanlarız aynı acıları yaşayan insanlarız. Bu devirde ben kimim ki senin evin yok sen şunu takamazsın diyipte insan seçeyim? Dört dörtlük insan değil aile de sorumsuz. Evet haklı olduğunuz taraf insan çalışmıyorsa çalışmaz ama evlenmek nasip olursa hayırlısı ise olsun tabi ki o zaman kendileri düşünsün benim kocam hala ilgileniyorsa sözünde durmamış demektir o da ayrı konu olur. Ama şuanda nişanlıyım hemen ayrılık düşünemiyorum takıyı vermem zamanla görürüm ne olacağını yorumunuz içinde teşekkürler

yok. Ben nişanlanmadan önce kendisi ile konuştum iki evi olmayacağını bir evi olup bir evin sorumluluğunu alması gerektiğini sözünde durur ya da durmaz zaman gösterecek bunu da müneccin olamıyoruz maalesef.
Size net ve kesin bir cevap vermiyor mu? Hep sizin lafınızı okuduk, adamın cevabını göremedik. Bunun için müneccim olmaya gerek var mı? Zaman gösterecek neyi gösterecek, ya bizim dediklerimiz çıkarsa, zaman kaybetmiş olmayacak mısınız? Ya tutarsa diyerek evlilik mi yapılır? Adamın içinde bulunduğu durum kişiliğinden iyiliğinden fedakarlığından bağımsız. Hem maddi hem manevi yönden sıkışmış ve çıkış yolu yok. Eşim istemiyor deyip ailesine sırt mı çevirecek? Hepsini geçtim hasta çocuk var diyorsunuz. Annesine hastaysa hasta ne haliniz varsa görün mü diyecek? Ya iki ev geçindireceği gerçeğiyle evlenin ya da ayrılın.

iki işe birden gidip nişan kıza ait iken nişanı kendisi yaptı. Beyaz eşyaları kendisi aldı. İstemediğim şeyleri kendisine söyledim en basitinden en zoruna kadar hepsini yaptı. Bir şey istesem asla esirgemez alır eder. Ben istemeye alışkın olmadığım için isteyemem. Yatak odası da bildiğim kadarıyla kıza ait onu bile almak istiyor. Ben elimden geldiğince kız tarafına ait olanları yapmaya çalışıyorum tek başıma benimde bir yere kadar oluyor herşeyi beraber yapmak zorunda kaldığımız zamanlar oluyor.

Kesin net cevap veriyor zaten okeyliyor. Ama sözünde durur desem de yalan derim bilemem çünkü. Bu yüzden ailesinden farklı şehirde yaşayacağız. Tabi ki uzaktan da yardım eder etmesine. Kardeşlerine de tavrını gösterdi bende siz evlendiğinizde yardım etmeyeceğim dedi. Fakat kocaman delikanlılar dövse olmaz sövse olmaz ev sahibi de beklemek faturalarda beklemez. Tabi ki hayırlı değil evlenmezsem bir daha evlenmeyi düşünmüyorum durumum iyi kendime ait hayat kurarım böyle işlere de girmem açıkçası. Zaman kaybetmek istemiyorum tabi ki her şekilde de. Sizde haklısınız köklü zor bir karar vermek durumundayım.

İnsanın kendine yaptığı kötülüğü 7 köy bir araya gelse yapamaz. Şu an kendinize çok kötülük ediyorsunuz. Çok akıl verilir ama siz evlenmeye ve çocuk yapmaya kararlısınız sanırım. İnşallah bu ailenin borçları için kendi evinizi satmak zorunda kalmazsınız. Gerçekler acıdır. Hakkınızda hayırlısı…

Ya çok masraf yapmadan evleneceksiniz yada ayrılacaksınız . Şuan bu zorlukları yaşıyorsanız ilerde katlanacaktır.Siz evlenince de ailesine yardım edecektir. Aile bu sonuçta atılmaz. İlerde çocuk olursa onun masrafları ev masrafları da olacaktır.İyi düşünmek gerekiyor.

Şimdi başlasın o halde. Benim maaşıma oranla büyük borcum var, bitirmek borçsuz evlenmek istiyorum desin. Önümüzdeki aydan itibaren kirayı faturayı masrafları ödemeyi kessin. Başınızın çaresine bakın ben evleniyorum desin. Neyin ne olduğu ne olacağı hemen anlaşılır. Kardeşler hemen iş arayacak mı yoksa abimiz eve bakacak verecek mi diyecekler. Sizin düşüncenize yavaş yavaş her şey yoluna girer. Kocaman adamlar iş bulmaya niyetli, çalışmaya azimli istekli olsalardı tamam derdim. Biri de değil hiç biri çalışmıyor. O kadar iyiniyetli ve fedakar biri kardeşlerine acımasa annesine ve hasta olana acıyacak. Benim istediğim eş ve çocuk diyorsanız siz çalışıp evinize bakacaksınız, eşinizden bir şey beklemeyeceksiniz. Yani sadece varlığı size yetecek, masraf ödeme maaş para vs konularına hiç girmeyeceksiniz. Sadece bu şekilde mutlu olursunuz belki diyeceğim ama şimdiden ben mi damat alıyorum demelere başlamışsınız. Ki bunu demekle de haklısınız.

Ya madem bu durumdasınız o nişan niye yapıldı, hem de kız tarafının yapması gereken nişan masrafının altına niye girdi? Bu adam hesap kitap para yönetme konularında becerikli değil kabul edin.

erkeğe para verilmez.
erkeğe para verilmez.
erkeğe para verilmez.

sana güvenip mi o borcu yaptı?
ilerde çok sıkıntı çekersin yoksa.
krediyi çeken borcu da ödeyecek.
hayati bir durum olur özel bişey olur elbette destek ol anca madem iş için çekilen kredi şu anda o işin borcu ödemek için yeterli olması gerekiyor. senelerce sürecek borcu olan adam evlenince yine borç yaparsa ne olacak? sürekli sen bilezik mi vereceksin?

tam bu durumda olan arkadaşım haziran'da evleniyor. yaşı sizle aynı. açıkçası berbat giden ilişkiler ve berbat adamlardan sonra nasıl diyeyim böyle kurak toprağa düşen yağmur damlası gibi geldi adam kıza. o sebeple 6 ay içinde evlilik teklifi sonraki aylarda nişan oldu. şuan nikah oldu ayrı evlerde yaşıyorlar. yazın düğünden sonra beraber yaşamaya başlayacaklar. bu süreçte ekonomik olarak hop oturup hop kalktılar adamın işinde yaptığı satış üstüne para geliyor ama yüklü miktar alıyor tek seferde. kız 30-40 bandında bir çalışan ama o da borca girdi çok. şimdi istifa edip tazminatla borcun bir kısmını kapatacak ama sonra tekrar aynı yere girecek muhtemelen ya da benzer bir yerde müdürlük yapma şansı var. aileler destek sayılır genelde tek başlarına yapıyorlar her şeyi. bu süreçte kimseye anlatamadığı için 1-2 defa gelip bana ağladığı oldu, evet çok iyi geldi bana çok iyi insan ama çok bunaldım gibisinden. ben hep ilerlemesi yönünde konuştum çünkü duygusal anlamda güvendiği biriydi ve daha önce böyle biri olmamıştı hiç. bu arkadaşlarım evlenmeye çok para harcadılar borçlara rağmen. açıkçası ben yapmam, nikahımda imza atarım takı takanlara dua ederim bitiririm. bekarlık eşyalarımı da kullanırım ilk etapta, sadece balkonlu ve güneş alan bir ev istiyorum dedim yani. bizim hedeflediğimiz maddi kazanımlar daha farklı. ben kervan yolda düzülür diyorum borçlar elbet biter planlı ve tasarruflu olunduğu sürece. mesele borç konusunda disiplinli olmak ve sabretmek bence. ama siz daha iyi bilirsiniz. benim aklıma takılan da aile konusu oldu. geriye bıraktığı ailede çalışıp sorumluluğu alacak olan var mı yok mu? bi de para konusunda ne kadar şeffafsınız birbirinize bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…