Ya tabi ki belki 1 sene belki 5 sene sürer belli olmaz ne zamanı bulur ödemesi. Bu devirde bir düğün salonu ne kadar düğün yapmayalım diyoruz eşyalar var eşyalarda da kısıtlamaya gitsek yine de osu busu bitmiyor ve borcunun kat ve katı lazım maddi olarak. Yani bunun takısını saymıyorum ki takı da istemedim. Yani hem borcu hem takısı hem eşyası hem düğünü derken yoruyor. Faiz işlediği için bu miktara geldi banka da taksitlendirme yapmıyor ayda 30 bin kazanıyor fakat eve de bakan kendisi hasta kardeşi olmakla beraber 4 kardeşi ve annesi var kirada çabası. Yani ayda 30 bin kenara atsın biriktirsin olmuyor banka tutarın hepsini istiyor ondan zorlanıyoruz zaten.
Biz de zamanında ailelerimize destek olduk.
Ama benim sorumluluğumda bu kadar da çok şey yoktu.
Her evlat gibi aileme destek oldum.
Gerektiğinde de özellikle nişanlandıktan sonra desteği bıraktım.
Yapmam gereken çeyizim, düşünmem gereken düğünüm ve kuracağım evimin ihtiyaçları vardı.
Nitekim evlendim ve o günden beri aileme destek sağlamadım.
Doğru olan da bu.
Erkek olarak onun elini çekmesi zor gibi.
4 kardeş, anne, ev kira ve hasta bir kardeş.
Evlenince çalışmayan kardeşleri( paşa paşa ) çalışmak zorunda kalıcaklar yani inşallah çünkü hasta bir kardeşleri var şuan abilerine güveniyorlar. Kirada olmayacağız benim kendi evim var allahtan. Fakat böyle de içime sinmiyor borcunu ödesin vereyim ev zaten benim evim Allah’a çok şükür durumum iyi ama sanki ben damat alıyormuşum gibi hissediyorum fakat onun fedakarlıklarını da görünce nankör gibi hissediyorum.
Siz öyle diyorsunuz da, o paşa paşa çalışacak dedikleriniz ile birlikte oturup,
aynı evde siz de onlara annelik yapmak zorunda kalırsınız.
dedi dersiniz.
Çalışacak olan şimdiden çalışır, abisinin halini görür destek olurdu.
Bu kadar zorlandığına göre, anlayışlı kardeşlere ve anneye sahip değil.
Ay inanın bende kızdım neden nişanı da ertelemedik hemen yaptık diye keşke aceleye getirmeseydik. Kendi işi değil zaten iş yerini kapatmak zorunda kaldı daha çok borçlanmadan. Başka bir işte çalışıyor çok çalışkan yeri geliyor iki işe birden gidiyor yettirebilmek için ama yetmiyor maalesef. Ev sıkıntımız yok ama ailesine evlendikten sonra bakmaması gerektiğini de söyledim. Bir yerden tutsak bir yerden kalıyor.
O işler öyle olmuyor.
Evlenene kadar senin dediğin diye ilerler herşey.
Evlendikten sonra da "sen zaten biliyordun bu durumları, bilmeden mi evlendik" diye tokat gibi laf söylerler.
Siz de kalakalırsınız, kendinizi neyin içinde bulduğunuza şaşırırsınız.
Bizden söylemesi.