Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

Valla değsin değmesin, ben iki çocukla gidip oturup 65 yaşındaki annem mi yapsın yemeği? Bu bir tek bana mı anormal geliyor? Ki kayınvalidem daha yaşlı ama bekar görüncem var, birlikte yaparız gidince. Ki benim eşim annemlerde alışveriş yapar, mesela dolap lazımdı gitti aldı kurdu, lambalar yetersiz dedi gitti avize lamba aldı kendisi monte etti. Annelere yapılan hiçbir şey fazla değil, kayınvalideme de yapsın ses çıkarmam, ben de yaparım. Evlat olarak vazifemiz.
Dolap ve lamba ne alaka şimdi?
benim annem ve kv dem bize yemek yapıp torunlarının etrafında dolanmaktan keyif alır öyle mutlu olurlar
istesekte yaptırmazlar, hizmet beklemezler

Madalyanız gümüşmü altınmı 😅

kendi evimde yaptımda kv evi kaldı.
Annemin evinde de yapmam
işin ucundan tutarım heryerde ama yükü üstüme almam hiç biryerde
hele temizlik ? mümkün değil!
kendi evime kadın alıyorum gidip başka ev temizleyemem
Allah Allah siz mi normalsiniz ben mi?
Ben aynı şehirde yaşarken demiyorum, benim ailemle aramda bin küsür kilometre var. Gittiğim zaman 1 ay kalıyorum. Ben de evimde temizliğe kadın çağırıyorum ama orada kalabalık oluyoruz, ki öyle kadın çağırma akışkanlığı yok. Ne yapayım iki çocuğum eşim 4 kişi gidip annem mi temizlik yapsın? Ki o ortamda her gün süpürmek gerekiyor. Hadi yemek yapılacak annem mi yapsın? Yemeği yedik oturayım annem mi toplasın. Tabi annem de yapıyor iş ama büyük kısmını ben alıyorum.

Allah Allah siz mi normalsiniz ben mi?
Ben aynı şehirde yaşarken demiyorum, benim ailemle aramda bin küsür kilometre var. Gittiğim zaman 1 ay kalıyorum. Ben de evimde temizliğe kadın çağırıyorum ama orada kalabalık oluyoruz, ki öyle kadın çağırma akışkanlığı yok. Ne yapayım iki çocuğum eşim 4 kişi gidip annem mi temizlik yapsın? Ki o ortamda her gün süpürmek gerekiyor. Hadi yemek yapılacak annem mi yapsın? Yemeği yedik oturayım annem mi toplasın. Tabi annem de yapıyor iş ama büyük kısmını ben alıyorum.
Bence ben normalim ama siz bilirsiniz yinede

Dolap ve lamba ne alaka şimdi?
benim annem ve kv dem bize yemek yapıp torunlarının etrafında dolanmaktan keyif alır öyle mutlu olurlar
istesekte yaptırmazlar, hizmet beklemezler
Konu sahibi kayınvalidesinin dolabını boş olduğunu, eşine sipariş verdiğini söylüyor. Ben de annelere harcanan paranın hesabının yapılmasının yanlış olduğunu söylüyorum. Benim eşim kayınvalidesine alıyor normal diyorum.
Benim annem ve kayınvalidem de çocuklarıma yapar, annem bizim sevdiğimiz yemekleri yapar gittiğimizde. Ama diğer günlerde ben yaparım.

Yine et umduğumu sanıp et saklaması çok rencide edici geliyor. Sanki muhtaçmışım gibi. Neden saklıyor yani bu kısım kırıcı değil mi sizce de ? Yani anlatamıyorum galiba ama misafir bulduğunu yer kısmında haklısınız.
Ben siz hak verdim , kurban bayramında bi kavurma yedirir insan. Nedir yani çok mu zor. Misafire et yemeği yapmak bizim kültürümüzde olan bişey. Kurban bayramında kavurma yenir.

Konu sahibi kayınvalidesinin dolabını boş olduğunu, eşine sipariş verdiğini söylüyor. Ben de annelere harcanan paranın hesabının yapılmasının yanlış olduğunu söylüyorum. Benim eşim kayınvalidesine alıyor normal diyorum.
Benim annem ve kayınvalidem de çocuklarıma yapar, annem bizim sevdiğimiz yemekleri yapar gittiğimizde. Ama diğer günlerde ben yaparım.
Ee iyi ya işte, siz yapın ben yapmiyorum
ilerde çocuklarım ve torunlarım bana gelirsede ister 1ay kalsınlar ister 2, başımda taşır onları baş köşeye oturturum
benim annem bize öyle yapiyor

Valla değsin değmesin, ben iki çocukla gidip oturup 65 yaşındaki annem mi yapsın yemeği? Bu bir tek bana mı anormal geliyor? Ki kayınvalidem daha yaşlı ama bekar görüncem var, birlikte yaparız gidince. Ki benim eşim annemlerde alışveriş yapar, mesela dolap lazımdı gitti aldı kurdu, lambalar yetersiz dedi gitti avize lamba aldı kendisi monte etti. Annelere yapılan hiçbir şey fazla değil, kayınvalideme de yapsın ses çıkarmam, ben de yaparım. Evlat olarak vazifemiz.
Ben temizlik yapmam mesela ama yemek yaparım.
Çünkü kayınvalidemin yaptığı yemekler hamur işi hep iki gün sonrası yeter da diyorsun.
Ve gerçekten yorucu yemekler.
Birinin gidip marketten aldığı bir kuşbaşı ile yaptığı yarım saatte yaptığı yemeğin en az iki katı süren yemekler.
Et deyip durmuşlar güya konu da et değil deyip girenler bile ailemiz şöyle etle donatır diye çıkmış konudan🤦‍♀️
Kişi başına düşen yıllık et miktarına bakınca ülkede herkes misafir geldiğinde veya misafirliğe gittiğinde yiyor sanırım diye şüphelenmedim değil başka türlü uymuyor çünkü.
Ya da ülkenin üst gelir grubundaki kişiler yazıyor hep neyse o başka konu.
Ben de ilk günler yapmam ama sonrasında çorbayı yaparım ya da ana yemeği özellikle anneme gitti isem 3 kardeş aynı anda gideriz çünkü.
Biz mi dinlenmeye gidiyoruz sanki sadece onlara.
Onlar da dinlensin

Bir tane de böyle bizim var başımızda. Gelince dünyaları önüne serelim ister. Yahu sen de ev sahibi sayılırsın. Yaşlı kadıncağız kendince yapmış bir şeyler, beğenmiyorsan kalk pişir.
Benim annem isteyince yemek ypar ama

Yaşlı kadınlar bahane bulmasın
Gelin gelince bilerek yapmıyorlar illa kalksın gelin yapsın diye bekliyor herkes

yorumların hepsini okuyamadım ama sıkıntınızı anladım. ben olsam eşime söylemezdim. adam haklı olarak anasını savunacak koruyacak, bunu dile getirmekle siz kötü ve geçimsiz olacaksınız. sessizce izlemeye devam edin.kendinizce çıkarımlar yapıp ona göre hareket edin. adamlar bizler gibi değil ki. bir huzursuzluk sebebi olmasın bu aranızda.

Biz kayınvalide ve kayınpederimin yaşadığı şehre 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyoruz ve ben kızımla ancak senede 1 defa evlerine gelebiliyorum. Eşim işi dolayısıyla sene içinde birkaç kere geliyor. Bu gelişimizde de kayınpederim kurban bayramına gelin dedi, ben de kızım bayramı kalabalık aile ortamında geçirsin, bu kültürü tanısın diye geldim.

Ne zaman gelsek yemek konusunda problem yaşarız. Hatta genelde aç kalırız. Geçen sene çoğunlukla dışarda yemek yemiş hatta bu yüzden covid dahi olmuştuk. Ayrıca nedense bu evde biz gelince hiç et pişmez. Kp zoruyla bir kere balık pişer. Kurban bayramında farklı olur dedim ama yine geldik ve kv yeşil fasülye yapmış, bu akşam onu yedik. Benim tabii modum düştü. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence bugün adetlerimizi yaşatmak adına da olsa bir kap et pişebilirdi. Senede bir kere geliyoruz kızımla evine. Daha özenli olabilirdi, ben ailemden böyle gördüm ve onlar geldiğinde böyle donatıyorum soframı her seferinde. Bu akşam ise yeşil fasülye, dünden kalan pilav, sarma, ve dünden kalan bir tas arpa şehriye çorbası vardı. Ve fasulye hariç hepsini acı yaptığı için kızım pek yiyemedi. Neyse ki bu sefer kızım için hazırlıklıydım. Ne zaman gelsek menüler bu şekilde olur hep: bir gün fasülye, bir gün dolma, bir gün sade patlıcan yemeği, bir gün makarna cacık… Hatta bir gün tam eve gideceğiz, yola hazırlanıyoruz, mutfakta et yıkıyordu ve gideceğimizi bile bile aaa gidiyor muydunuz? E ben size et yapacaktım dedi…

Ete neden bu kadar anlam yüklemiş ve biz gelince neden yapmıyor anlamıyorum. Eve de 3 maaş giriyor. Durumları olmadığını sanmıyorum. Burada et yiyip yememek umrumda değil, ama bilerek böyle bizden bir şeyler esirgenmesi hoşuma gitmiyor. Umarım kendimi doğru anlatmışımdır. Böyle özensizlikler yaşayınca da kendimi asla buraya ait hissetmiyorum ve hiç gelmek istemiyorum. Buna kafamı taktığımı eşime söylemeli miyim yoksa bir hafta idare edip sessizce gitmeli miyim?
Kayınvalideniz çok cimri.Böyle birini daha duydum aynı şekilde. Şu an konuşmuyorlar.Aldıkları sucukları bile saklamış Kayınvalide. Yani oğlunun yaptığı alışverişi bile sofraya koymuyor kadın. Mezarlarına götürecekler pes.

Güncelleme:
Konuyu takip edenler için güncelleme nam-ı diğer dedikodu 🙈😂

İki gündür kıymalı bir yemeği yapacağım diye söylüyordu. Biz dün denize gittiğimiz için evde yemedik, bugün de yine biz son bayram ziyaretlerimizi yaparken evde yemek yapmış kv özenmiş sağolsun fakat yemeği yine acılı yapmış. Bayağı acıydı. İçine acı biber doğramış.Eşim çok sinirlendi. Bilerek yaptığını düşünüyorum artık bu kaçıncı. Kaç kere söyledim acı yapma diye dedi. Bir daha bu evde çocuğuma yemek yedirmeyeceğim, sürekli bir sorun çıkıyor, bir torunun olduğunu düşünmüyorsun, özenmiyorsun gibi şeyler söyledi. Onun da farkında olduğunu anladım. Dolapta kızımın dünden yaptığım yemeği vardı ama cacıkla ve pilavla karıştırıp biraz yedi acı yemeği yavrum. Zaten eve tok getirmiştim, akrabamda bir şeyler yapıp yedirmiştim. Bir şey olacağını hissetmişim demek ki. Bu evde akşam yemeği yemek konusu da böyle kapandı diye düşünüyorum.

Güncelleme:

İki gündür kıymalı bir yemeği yapacağım diye söylüyordu. Biz dün denize gittiğimiz için evde yemedik, bugün de yine biz son bayram ziyaretlerimizi yaparken evde yemek yapmış kv özenmiş sağolsun fakat yemeği yine acılı yapmış. Bayağı acıydı. İçine acı biber doğramış.Eşim çok sinirlendi. Bilerek yaptığını düşünüyorum artık bu kaçıncı. Kaç kere söyledim acı yapma diye dedi. Bir daha bu evde çocuğuma yemek yedirmeyeceğim, sürekli bir sorun çıkıyor, bir torunun olduğunu düşünmüyorsun, özenmiyorsun gibi şeyler söyledi. Onun da farkında olduğunu anladım. Dolapta kızımın dünden yaptığım yemeği vardı ama cacıkla ve pilavla karıştırıp biraz yedi acı yemeği yavrum. Zaten eve tok getirmiştim, akrabamda bir şeyler yapıp yedirmiştim. Bir şey olacağını hissetmişim demek ki. Bu evde akşam yemeği yemek konusu da böyle kapandı diye düşünüyorum.
Ya anlatıyorsunuz ama hep yarım kalıyor dedikodu. Kadın ne dedi? Bir çaba gösterdi mi, kendini açıkladı mı. Neymiş yani derdi?

Ya anlatıyorsunuz ama hep yarım kalıyor dedikodu. Kadın ne dedi? Bir çaba gösterdi mi, kendini açıkladı mı. Neymiş yani derdi?
Kendini savundu tabii, işte acı biberleri ayırmıştım nasıl girdiler araya da doğradım bilmiyorum dedi. Dur size göstereyim biberleri deyip uzun bir süre biberleri aradı bulamadı. O ara eşim sinirli, bağırdı. 😔 Açıklama yapmana gerek yok, acı mı acı, bitti. Gerisi önemli değil dedi. Ben bir yandan sakin ol bak cacıkla yiyor diye sakinleştirmeye çalıştım. Bayağı üzüldü eşim çünkü. Kv’ye eline sağlık çok özenmişsin ama acı çocuğa uygun olmuyor dedim.
Eşim bilerek yaptığına emin olduğu için çok sinirlendi çünkü bekarken de yemeklere acı koyma dediği halde koyardı, kendi damak zevkine göre yapıyorsun kimse zevk alamıyor derdi. O da ben böyle seviyorum derdi, espri ile kapanırdı konu. Ama şimdi konu çocuk olunca kabullenemedi o da.

Güncelleme:

Kendini savundu tabii, işte acı biberleri ayırmıştım nasıl girdiler araya da doğradım bilmiyorum dedi. Dur size göstereyim biberleri deyip uzun bir süre biberleri aradı bulamadı. O ara eşim sinirli, bağırdı. 😔 Açıklama yapmana gerek yok, acı mı acı, bitti. Gerisi önemli değil dedi. Ben bir yandan sakin ol bak cacıkla yiyor diye sakinleştirmeye çalıştım. Bayağı üzüldü eşim çünkü. Kv’ye eline sağlık çok özenmişsin ama acı çocuğa uygun olmuyor dedim.
Eşim bilerek yaptığına emin olduğu için çok sinirlendi çünkü bekarken de yemeklere acı koyma dediği halde koyardı, kendi damak zevkine göre yapıyorsun kimse zevk alamıyor derdi. O da ben böyle seviyorum derdi, espri ile kapanırdı konu. Ama şimdi konu çocuk olunca kabullenemedi o da.

Benim anlamayamadığım tek şey var, kadının huyunu bile bile, yani o evde bebeğe göre bir şey pişmeyeceğini bilerek yine çocuğa düzgün yemek hazırlamadınız ve yine bebek o acılı yemek zorunda mı kaldı? 3 yaşındaki çocuğa göre mutfağa girip, acısız yemek hazırlamak çok mu zor da siz böyle bu çocuğu acılı yemeklere mahkum ediyorsunuz? İster cacıksız yesin ister cacıklo sonuçta acılı bir yemek yiyor.

Sizin anlattığınız olay örgüsündeki herkes bir anormal. Oturup, bir şehriye çorbası yapmak, bir sulu köfte yapmak zor değil. Yemin ederim yazık çocuğa. Bu kadar insan el kadar çocuğa acı yemek yediriyorsunuz.

Benim anlamayamadığım tek şey var, kadının huyunu bile bile, yani o evde bebeğe göre bir şey pişmeyeceğini bilerek yine çocuğa düzgün yemek hazırlamadınız ve yine bebek o acılı yemek zorunda mı kaldı? 3 yaşındaki çocuğa göre mutfağa girip, acısız yemek hazırlamak çok mu zor da siz böyle bu çocuğu acılı yemeklere mahkum ediyorsunuz? İster cacıksız yesin ister cacıklo sonuçta acılı bir yemek yiyor.

Sizin anlattığınız olay örgüsündeki herkes bir anormal. Oturup, bir şehriye çorbası yapmak, bir sulu köfte yapmak zor değil. Yemin ederim yazık çocuğa. Bu kadar insan el kadar çocuğa acı yemek yediriyorsunuz.
En sonunda eşi annesini azarladı ya o her şeye değer.
Çocuk aç kalmış veya pilav ve cacıkla da olsa acı yemiş önemli mi? Üstüne eşi azarlarken sanki istediği o değilmiş gibi aa çocuk yiyor tamam diyerek kendisi mülayim olmuş daha ne.
İnsanlar yılda 5-7 gün gittiği bir yeri neden bu kadar büyütüp üstüne zafer alanına çevirmeye çalışır hiç anlamıyorum🤦‍♀️

Bir kap yemek için gelen hale bak. Saygısız oğluna bak annesine neler demiş bağırmış çağırmış saygısız. Çocukta aç kalıyor. Günlerdir rezalet.

Ev yemekleri satan bir yerden birkaç kap yemek alıp eve götüreceksiniz sadece. Marketten dondurulmuşunu alıp, evde tencerede ısıtacaksınız.

Bu kadar fazla çözüm varken ısrarla sorunlu hale devam etmek, tartışmak, ortamı germeye ne gerek var. Bünyeniz yorulmuyor bu kaostan gerginlikten. Eşiniz de beceriksiz ve düşüncesiz birisi.

Beklediği yemek sofrası kurulmadı diye bu kadar rezalete ne gerek var.

Kasıtlı veya değil açıkcası çok önemli değil yılda bir gidilen bir yer böyle gereksiz konuları takıntı yapmamak lazım. Madem böyle bir durum var gitmeden bir kaç tencere yemek götürün anne baba buyur size özel yaptım dersiniz hiç olmadı alın köfte et vs geçin mutfağa bugün yemekler benden anneciğim deyin. Yani söylediğiniz yemeklerde okadar kötüde değil açıkcası bence biraz takıntılısınız. Durumları vardır yoktur bilemeyiz belki kadının elinden gelmiyordur. Hep kötü düşünmeyin hayatta

X